HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Várhidi lesz a foci Gyurcsánya?

2007.11.29. 08:04 Kültelki Mágus

Az olvasóim immár rendszeres társszerzőkké válnak, hála nekik. A legelső olvasóink írták óta fennáll a szokásos megjegyzés, miszerint a közölt véleménnyel nem feltétlenül értek egyet – bár most a nagy részével igen –, de örömmel megosztom őket a nagy nyilvánossággal. Ezúttal olvasómnak az szúrt szemet, hogy Várhidinek ígérgetnie kellene, mint egy csőre töltött Gyurcsánynak, ha kapitány akar maradni. Lássuk!

Várhidi lesz a foci Gyurcsánya?

Amikor 2003 decemberében kinevezték Lothar Matthäust a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, első nyilatkozatában azt mondta, kivezeti a válogatottat a 2006-os labdarúgó világbajnokságra.

Akkor szinte mindenki kinevette, többen a szellemi képességeit vonták kétségbe, ismerve a magyar viszonyokat és a csoportot, melyben többek között Svédország, Horvátország és Bulgária is szerepelt.

A 2010-es vb-selejtezők sorsolása után, a vezető - igaz egyetlen - sportnapilap úgy értesült, Várhidi Péter jelenlegi szövetségi kapitány csak akkor maradhat posztján, ha megígéri, csapatával kijut a világbajnokságra. A mostani csoportban az elmúlt négy nagy világversenyen háromszor is elődöntőt játszó portugálok mellett a svédek és a dánok is szerepelnek.

Ezúttal azonban senki nem nevet, sőt aki kritizálja a szövetség munkáját, azt lehordják és jön a sokszor hallott, „mindenről a sajtó tehet” kijelentés. Most vagy az emberek hülyültek meg, vagy az MLSZ-be tért vissza a nagy Lothar szelleme, vagy a szövetségi kapitánytól várják el, hogy hazudjon, mint egy csőre töltött Gyurcsány a választási kampányban, és akár még az első néhány meccsen óhatatlanul becsúszó vereségek után is ámítson mindenkit (mert aligha lesz meglepetés, ha legkésőbb a második meccsen a portugálok vagy a svédek lesznek az ellenfeleink).

Mondjuk Várhidi beleillik a képbe, hiszen kijelentette, egyik ellenfelünk sem legyőzhetetlen. Bár arra talán már ő sem emlékszik, mikor vertünk meg nálunk előkelőbb helyen rangsorolt csapatot tétmeccsen. Segítünk, 1994-ben éppen Svédországot.

Persze nagy csodát nem is várhatunk, hiszen a kapitány mellé kinevezett szakmai felügyelő bizottság – melyből a majmozó Mészöly „futball lelkiismeret” Kálmán egy hét alatt kibukott – egyik tagja, a hazai edzőképzésért felelős Bicskei Bertalan a selejtezők sorsolása után így nyilatkozott: „A jelenlegi portugál csapatot nem ismerem, de az biztos, hogy Figóék sokkal jobbak voltak”.

Berci, nem tudom, mit tettél tavaly nyáron, de volt egy világbajnokság, ha gondolod hívd fel holland és angol ismerőseidet. Többek között őket intézte el a sokkal rosszabb portugál válogatott.

43 komment

Címkék: mlsz válogatott várhidi matthäus vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr89245565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

renesis 2007.11.29. 09:55:56

Gyurcsány is , Várhidi is hiszi, hogy jobbá teszi az országot/ a focit- sajnos nem jön össze. Külföldön elismerik mindketőő munkáját, csak itthon nem lehet élni/kijutni

renesis 2007.11.29. 09:56:54

ui: a cél nemes, és én drukkolok, hogy sikerüljön

kzgy 2007.11.29. 10:02:32

Nem Kisteleki foci Gyurcsánya?
Várhidi meg nálam a maradék hitelét is eljátssza, ha ki meri jelenteni, hogy kijutunk.

TFL · http://civilzone.eu 2007.11.29. 10:04:49

Hát én meg azt mondom, hogy 2010 tavaszára mindkettőről kiderül, hogy akkor hazudott vagy nem. Addig meg csak kibírjuk valahogy...lejjebb már úgy se nagyon van, csak jobb lehet. Én is drukkolok!

icsep 2007.11.29. 10:06:37

Az sohasem baj, ha ígérget egy szövetségi kapitány, sőt…
Egyébként elég bugyuta a politikával való összevetés is, a politikában az ígérgetés a kampány egyik eszköze, a sportnak viszont lételeme a győzni akarás , itt tehát mindenképpen hasznos az ilyes retorika. Számomra például inkább nevetséges a „tisztes helytállás” szöveg , mint a realitásokat nélkülöző önbecsülés, az utóbbival magyarázható például a Görögök sikere.

Továbbá, fontos különbség Matthaus és Várhidi között, míg Matthaus önmagát sztárolta nagy hűhó közepette, addig Várhidi a jobb periódusaiban igenis ötletesen játszó csapatával érte el jelen népszerűségét.

Zoli 2007.11.29. 10:13:47

"Gyurcsány is , Várhidi is hiszi, hogy jobbá teszi az országot"

renesis: Gyurcsányt inkább hagyd ki ebből, vagy ha tényleg így gondolod naív vagy. Külföldön meg kb. annyian ismerik el, mint ahányan kritizálják.
Az egy dolog, hogy szinte minden média pártos és egyoldalúan tudósít (vagy így-vagy úgy).

Várhidivel kapcsolatban: Én nem tudom mit mondott, de ha tényleg úgy áll hozzá, hogy kijutunk a vébére akkor tényleg a k....anyját. Ebből elég volt már végre! Ne nézzük már bírkának az embereket.
NEGYEDIK KALAPBÓL KIJUTNI LEHETETLEN!!!! Az elmúlt x évtizedben ha jól tudom egyetlen egyszer sikerült, a letteknek (emlékezzünk vissza milyen bundagyanús meccsel: svédországban vitatható körülmények között győzelem). Kb. majd újabb 40 év múlva lesz ilyenre példa.
Innentől kezdve aki nem képes reális célt kitűzni az elmehet a búsba. Legyen az a rövidtávú célunk, hogy harmadik hely! És már akkor kurvanagyot léptünk előre, ha ezt sikerülne véghez vinni. Aztán a következő cél lenne az, hogy stabilan meg tudjunk maradni egy jópár évig csoportharmadiknak. Aztán ha ezt elértük, majd visszatérhetünk ahhoz, hogy célozzuk meg a kijutást!
Ez olyan, mintha a Steaua Bukarest idén úgy indult volna el a BL-ben, hogy márpedig ők BL-t nyernek és az edzőjük elkezdett volna ígérgetni. Röhögött volna rajtuk mindenki és csoportutolsóak is.

A média annyiban hibás, hogy ők is adták a lovat a közvélemény alá és egy-egy vereséget túlzóan katasztrófának ítéltek. Én pl. Gelleit nem rúgtam volna ki. A fos magyar fociból annyit elért, hogy egészen az utolsó fordulóig volt esélyünka továbbjutásra! Ha a svéd-lett meccset nem csalják el csoportharmadikok lettünk volna 1-2 ponttal a kijutást jelentő második helytől.
Svédekkel, lengyelekkel idegenben ikszeltünk (Stockholmban majdnem nyertünk) és hazai pályán is partiban voltunk mindkettővel, sajnos 1 góllal alulmaradtunk.

Most mi volt? Görögöktől, Törököktől, Norvégoktól idegenben megalázó kiütéses vereség, hazai pályán egyedül a görögök ellen mutattunk valamit, a másik két csapat Budapesten is alázott...
Plusz vereség Máltán.

Felőlem maradjon Várhidi és maradjon együtt ez a csapat, de csak akkor ha reális célt tűznek ki. Pl. kijutni a 2012-es EB-re.

Zoli 2007.11.29. 10:16:59

icsep 2007.11.29. 10:06:37
\"Az sohasem baj, ha ígérget egy szövetségi kapitány, sőt…\"


Nem értek egyet ezzel! Nem kell pesszimistának lenni és kishitűnek! A reálisnál nehezebben elérhető célt kell kitűzni, de nem lehetetlent, mert annak semmi értelme és a játékosokra se lesz jó hatással ha lehetetlent várnak tőlük.
Egyszerűen nonszensz, semmelyik országban nincs így csak itt magyaroknál! Nézd már meg kik vannak negyedik kalapban. Szerinted közülük hányan tűzik ki célnak a kijutást? Senki! És ez nem azt jelenti, hogy nem fognak küzdeni azért, hogy minél előrébb végezzenek! Sőt!

frompearly 2007.11.29. 10:19:29

Matthaus és Várhidi között annyi a különbség "csupán" ,hogy Lothar Világbajnok ,sokszoros németbajnok ,németkupagyőztes ,Bl második EB győztes .....Ja és Várhidid és az ötletesen játszó csapatát azt ne feszegessük Csizmadia & Co...
Amúgy meg nevetséges az egész Kisteleki meg Várhidi ,józan esszel hogy gondolja hogy mi benne leszünk a legjobb 2.ok között ...ha harmadikok leszünk már az is bravúrnak számítana!!Hajrá Magyarok!

harcimaci 2007.11.29. 10:20:38

A legrosszabb az egeszben, hogy a magyar "profi",szakerto, futball elit nyilatkozik olyanokat amin mar az egyszeru ember is elmosolyodik. Bar tiszta szivbol kivanom nekik,hogy a Portugalokat alazzak meg oda-vissza,svedek ego pofaval kullogjanak le a palyarol a magyar meccs utan,a danok meg ezutan mar nem lehetnek ellenfelek :-)))))))). A magyar kozonseg mar megerdemelne egy ilyen csodat,amiert meg kitart a csapat mellett.De maradjunk csak a valosagban, amikor meg tetmeccsen malta is elveri a csapatot nem hiszem ,hogy a legjobb leszolni a fenyevekkel elottunk levo valogatottakat akik eredmenyeket is fel tudnak mutatni.Ha van valami esely a javulasra akkor lassuk,bar 1986 ota mast sem hallani az MLSZ-tol.

osztovata 2007.11.29. 10:22:54

Tök mindegy ki az edző, szöv kap vagy MLSZ elnök. Ők csak a pálya szélén vannak. Akik bent vannak apályán azok meg beszarnak ha tétmeccsről van szó. Még egy nyomorult negyedik hely is bénítólag hatott a fiúkra.
És egyáltalán szörnyű pitiáner, hogy a tét mindig az, hogy mekkora a hazugság...

névtelen 2007.11.29. 10:24:14

Magyar ember magyar focit érdemel. És az is aki ilyen blogcímet ír. Ja, és a legigazabb mondás: magyarnak magyar az ellensége. Sokkal egyszerübb megtámadni valakit, mint elmenni kitanulni az edzőséget, és jobbnak lenni, mint Várhidi.
Dehát beszélni könnyű, azt ágyban is lehet.

Butters 2007.11.29. 10:27:19

Lehet, hogy Kisteleki és Várhidi is lájtszotta a meccseket számítógépen és simán kijutottak :D
Csak lehet elfelejtették beállítani a szintet :P
De tényleg elég furcs, hogy a kijutást céloztuk meg. Még a 2. hely sem biztosítaná. :S
Valóban, majd ha tétmeccsen is el tudjuk verni a nagyobb csapatokat (és mostnem Máltára gondolok :) ) akkor el lehet kezdeni gondolkozni a kijutáson. Addig meg ne mondják, hogy milyen jó úton haladunk.

panucci 2007.11.29. 10:34:10

Ha jól rémlik, akkor Várhidi tegnap reggel is azt mondta a Napkeltében, hogy a válogatottnak a 2012-es EB-re van esélye kijutni (vagyis ő ezt vállalta, amikor elkezdte a munkát)
Azt viszont részletezte, ha sikerülne elérni a tárgyalásokon, hogy ne rögtön a legerősebb válogatottakkal játszunk, akkor akár meg van az esélyünk, mert a társaság az idő előrehaladtával egyre jobb lesz. Így talán lenne esély.
Szerintem nem vagyok vele egyedül, hogy a mostani gárdának van hitele, és lehet látni a fejlődést, azt is, hogy lényegében mindenki ellen meg van az esélyük (és nem csak a kezdő sípszó előtt). Kell egy kis rutin és jók lesznek.

biga 2007.11.29. 10:35:34

ezen az összehasonlításon egy kicsit elborzadtam! csak annyit kérdeznék,ha várhidi azt mondta volna,hogy kérem semmi esélyünk és ebből a csoportból nemhogy nem jutunk tovább,de még az 5. hely is csoda, ami a realitásokat nézve helyén való,szóval akkor attól jobb lenne várhidi? honnan tudjuk,hogy 2 év múlva a magyar csapat hol fog tartani? honnan tudjuk azt,hogy a svédek a portugálok és a dánok hol lesznek? egy szar eb szereplés beteheti a kaput bármelyik válogatottnál,ahol egy esetleges kudarc visszavetheti a válgatottakat és ott is más mederbe terelheti a vb. selejtező menetét!
azt mondom,hogy igenis hinni kell és remélni,ehhez már hozzászoktunk igaz,de egyszer már nekünk elsülhet valami jól! a fiatal csapatunknak igenis van arculata,amit évek óta nem lehetett felfedezni egyik kapitánynál sem és ha ezek párosulnak majd rutinnal,akkor bármi lehet!

en 2007.11.29. 10:41:05

Amíg ez a vezetőség van a magyar foci élén NEM lesz semmiféle kijutás sehová!!!!!!! Vagy amíg ha fellázadnak az edző ellen aki esetleg kicsit követelne valamit az itthoni \"sztárjainktól\", és ennek következtében kirúgják az edzőt!! Ez az egész kijutási mizéria kb olyan mintha azzal hitegettük volna magunkat hogy a Baumgartner Zsolti a Minardival versenyben lesz a vb. címért!!!

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2007.11.29. 10:49:29

nyilván jó, de minimum humoros az összevetés, bár engem az kezd aggasztani, h magyarországon a foci közben is mindenkinek a politika jut az eszébe. szerintem szex közben is mindenki a gyurcsányra meg az orbánra gondol:)))

Carnivora (törölt) 2007.11.29. 10:50:37

Szerintem a következő VB-t simán nyerjük nagy meglepetéseket tartogat Várhidi meg Kisteleki most, hogy bőrkanapé lesz az edzőnek a kispadon minden más lesz.

Maestro 2007.11.29. 10:52:59

változtatni kell a játékosok mentalitásán, bár a fiatalabbakban még megvan a bizonyítani akarás. Alapvetően azt kéne belátnia honi \"futballzsenieinknek\", hogy nekik nem jár automatikusan semmi, örüljenek hogy ott játszhatnak ahol, örüljenek, hogy annyi zsét kapnak amennyit, és azért a zséért amit kapnak, haljanak meg a pályán, elvégre ezért fizetik őket nem??

Várhidiről meg annyit, hogy szerintem mocsokszar dolog lehet úgy dolgozni, hogy közben próbálnak a szádba adni dolgokat, hogy kimondd őket, utána behajthassák, és kirúghassanak. Hadd csinálja úgy, ahogy akarja, nyilván nem pusztán véletlenül lett szövetségi kapitány... az mlsz is legyen szíves befogni a méltóságos pofáját, mert így tényleg nem lehet dolgozni.

Zoli 2007.11.29. 10:55:29

biga! Picit azért csúsztatsz...

Ezt írod: "várhidi azt mondta volna,hogy kérem semmi esélyünk és ebből a csoportból nemhogy nem jutunk tovább,de még az 5. hely is csoda, ami a realitásokat nézve helyén való,szóval akkor attól jobb lenne várhidi?"

Ilyenről senki nem beszél. Az ötödik hely miért lenne csoda? Ne menjünk át a másik végletbe...A harmadik egy óriási bravúr lenne, mármár csoda, de egészséges önbizalommal hinni kell benne!
Az első két hely meg lehetetlen (rövidtávon) ezért egyenlőre kár ezzel foglalkozni. Ennyi.
És aki ezt kimondja, az ne legyen már pesszimistának titulálva, meg kishitűnek. Én kint voltam a magyar - törökön, a magyar - norvégon és a magyar - görögön is. Három vereség...de megtapsoltam a csapatot pl. legutóbb a görög ellen és ki fogok menni a köv. selejtezőkben is...

"honnan tudjuk,hogy 2 év múlva a magyar csapat hol fog tartani?" - kérdes.
Tudod te milyen rövid idő két év? Nem valószínű, hogy mi fogjuk vezetni a világranglistát...lehet, hogy pár hellyel előrébb leszünk, vagy hátrébb.

Kirúgni se kell Várhidit, csak ha már Gyurcsányt említették, mondhatna Kistelekiéknek egy amolyan őszödi beszédet, hogy értsék már meg a hitegetéssel nem megyünk előrébb, hosszabb távon lehet csak kijutást kitűzni célnak és azért kell építkezni...Nálam tök szimpatikus lenne ha olyanokat beszélne, hogy kitűzzük célnak a 2012-es Eb-re való kijutást. Most 2008-ban és 2010-ben pedig az a cél, hogy jó eredményeket elérve beverekedjük magunkat végre a harmadik kalapba, hogy négy év múlva már legyen esélyünk a sorsoláskor.

Carnivora (törölt) 2007.11.29. 10:56:04

Várhidi megfeszülhet, akkor is az aranylábú gyerekek leszarják a válogatottat nincs benne pénz a nemzeti mez meg ezt a generációt nem hatja meg ... szarul lettek nevelve. -

MikePatton 2007.11.29. 11:02:23

Várhidi nem rossz szakember szerintem. Az már más kérdés, hogy a negyedik hely a realitás, a 3. már bravúr, a második meg egyenesen csoda. És azért ne feledkezzünk meg az albánokról sem, van ott egy két jobb játékos (Igli Tare asszem Lazio, Hasi talán Lokeren, Lorik Cana OM). Szóval vigyázni kell velük is...

Bicskei kapcsán egy megjegyzésem van: Portugália jelenleg benn van a világ 10 legjobb csapata között. (mondhatnék ötöt is, de nem akarok túlozni) Egy ilyen ellenfél esetében egy profi edzőnek, dolgozzon bárhol ha álmából felkeltik is tudnia kell a csapat összeállítását, a játékosok kvalitásait, sőt még azt is, hogy mikor szokott sz*r ni... Mert Portugália mintaként kell, hogy szolgáljon... Erről ennyit...

iollari79 2007.11.29. 11:06:15

bocs, egy kicsit off, de azért, ahogy az angolokat intézték el a portugálok, az kicsit gusztustalan volt. (Rooney-t cibáló, rángató játékos, aztán a végén piacos Ronaldo sportszerű közbenjárásával piros az angolnak...) mondjuk Eriksson is egy majom volt, hiszen egy csatárral állt ki Portugália ellen...mintha félt volna...de - bár elég égő, hogy egy szakember úgy nyilatkozik egy vb elődöntős csapatról, hogy nem ismeri őket - abban véletlenül szerintem is igaza van, hogy Figo-ék jobbak voltak.

- duplagondol - 2007.11.29. 11:12:34

biga: Kapitányunk valamelyik reggel arról nyilatkozott, hogy ez a csapat a 2012-es EB-selejtezőkre fog teljes egészében beérni - amit szabadra fordítva ez kb. úgy is lehetne érteni, hogy \'most ne várjatok tőlem csodát, b..átok meg\'.

Addigra fognak beérni, addigra zuhan hidroplán módjára lefele az ifjonti hév - az elsődleges játéklehetőséget, nomeg némi aprópénzt pedig a klubcsapatok fogják megadni nekik. nekem meg ne legyen igazam..

Checkpoint Charlie 2007.11.29. 11:22:14

egyébként utoljára hozzánk képest előrébb rangsorolt csapatot pár hónapja vertünk meg tétmeccsen, méghozzá a bosnyákokat.

SINtelen 2007.11.29. 11:47:23

MEglepő és mulatságos. Megverjük a strandfoci válogatott Olaszok erre mennybe emeli mindenki a botlábuakat,majd TÉTMECCSEN kapunk egy hármast a Janicsároktól még mindig az Olasz büvöletében élő állapot semmi baj becsúszik az ilyen . Árvácska tizenegyessel megverjük a Lengyel C csapatot és már mindenki az új Aranycsapatot emliti a válogatottnál.Sima hármassal hazazavarnak a Moldávok de még mindig fő az optimizmus majd itthon a görögőktől is kikapunk és belekerülünk egy haláli csoportba jóvalta erősebb Portugál,Svéd,dán hármashoz és még ott a fekete ló albánia de persze Kisteleki meg a bandája büszkén verve a mellét kijelenti mindet megverjük és kijutunk. Na ez a nem semmi ...jókat lehet majd röhögni megint a selejtező meccseken mást ugysem lehet csinálni a produkciók láttán. Egyszerüen nincs lelki erőnk ahhoz ,hogy Tétmeccsen villantsunk is valamit a barátságos meccsen elért néhol jó játék pedig nem jegy a vb-re. tétmeccsen kell bizonyitani nem pedig edzőmeccseknek beillő barátságosokon.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2007.11.29. 11:47:40

Az egy dolog ha nem kedvelünk valakit, de azért Várhidit hazugnak nevezni elég nagy faszság. Mondjuk ez már a sokadik ilyen spot ezen a blogon mely hány rá. Csöppet látszik , hogy Kültelki MÁgus elfogult és mindenben csak a szart látja ami Várhidi.
Jó lenne már ha pár alternativát is irnál a válogatotthoz a folyton mocskolódás helyett és
Jó lenne kicsit körülnézni és gondolkozni mielőtt egy ilyen cikk megjelenik.

Még annyit: Várhidi elkezdett építeni egy csapatot és nagyon jól halad is vele. Azt meg csak az ilyen elvakult hülyék nem látják, hogy a z utolsó két meccsen kurvára nem volt szerencsénk-és akkor még finoman fogalmaztam.
Nagyobb fortunával összegyűjtünk 6-ból 3 pontot, megcsipjük a 4. helyet és most mindenki Várhidi Faszát szopdossa...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2007.11.29. 11:49:18

SINtelen 2007.11.29. 11:47:23

ha jól emlékszem Várhidi (és Gera is)azzal kezdte az olasz meccs után, hogy nem kell ebből a győzelemből semmi messzemenőt levonni...

RobinGood 2007.11.29. 12:05:25

Na de itt az a vicc, hogy hogy egy "bizottság" a kapitány. Nem Várhidi a kapitány, hanem egy "bizottság" És Bicskei??? Míg ilyen alakok mint a Mészöly meg a Bicskei meg a Kisteleki vannak ilyen pozíciókban, míg a TV-k Bozsikot hívják szakkomentátornak addig nem is várható, hogy bármi jó történik.
Könyörgöm, Bicskei!!!
Egyébként meg az ilyen eric és hasonló szurkolók miatt kell tolni a kijutunk dumát, mert csak addig látnak, hogy nem volt szerencsénk. 3-0 az már nem pech, az hogy Priskin nem képes helyezni a fejeseit az nem pech.
A realitás az, hogy a negyedik helyen végzünk, az előrelépés és a siker meg az lehet, ha harmadikok leszünk, de ahhoz bizony az kellene, hogy a nálunk erősebb csapatokat elkapjuk egyszer-egyszer és erre eddig nem voltunk képesek. A mostani EB selejtezőkön 0 pontot szereztünk az első három csapat ellen és mindössze 2 gólt rúgtunk nekik. Ez nem előrelépés a VB selejtezőhöz képest.

killercsiga 2007.11.29. 12:08:18

Reális célként szerintem elég lenne a 12+ pontszám.

Kijutni világversenyre? Legkorábban az euróbevezetés után...

bemattolo 2007.11.29. 12:22:35

Roppant furcsa egy történet ez. Én régóta azt gondolom, hogy a válogatottunk akkor lehetne ütőképes, ha hagynának egy szöv. kapitányt legalább 4-5 évig dolgozni (lásd Rehagel, Görögo.). Az már sokszor kiderült, hogy, fél-egy év alatt is senki sem tud itt csodát tenni.

Nem örültem Várhidi kinevezéseinek, mert szerintem nem volt olyan eredménylistája, amely alapján megérdemelte volna. De a kezdeti kudarcok után, ahogy Kisteleki kiállt mellette, abból azt lehetett sejteni, hogy ezúttal tényleg hosszútávban gondolkoznak, aminek örültem.

(Én azt hittem, nagyjából ez a terv: a hátralévő Eb selejtezőkön találjuk meg a csapat magját, amire építkezni lehet. A soron következő vb selejtezőkön csiszoljuk össze a csapatot, verjük meg oda-vissza a "kicsiket", kapjunk el legalább itthon egy "nagyot" - magyarán próbáljunk úgy szerepelni, hogy még akár 3-4 forduló után is legyen esélyünk (legalább számolgatni...) Ezután el tudnám képzelni, hogy a 2010-es Eb, 2012-es vb selejtezőkre kialakul(hat)na egy egységes, "ütőképes" gárda - hiszen az elvileg hihető, hogy ezek a fiatalok, 4-5 év múlva lesznek a csúcson.)

Erre most - mind minden selejtező sorozat lezárása után - az NS megkezdi szokásos kampányát a "kapitánykérdés" körül. Na, gondoltam, most nem fogják tudni sokáig kavarni a szart, hiszen jön majd Kisteleki, aki mindig is karakánul kiállt Várhidi mellett, elmondja, hogy hosszútávra tervezünk, továbbra is bízunk a kapitányban, aki eddig végrehajtotta amit vállalt. Erre előjön ezzel a "már most tovább kell jutnunk" baromsággal, (még Gyárfásnak is fenn/elakadt a szemöldöke, ill. a szava a Napkeltében, pedig ilyet ritkán látni...) Az elnök így roppant nehéz helyzetbe hozva a mindig is szimpatikusan realistán nyilatkozó emberét - igaz a Sporinak legalább van címlaptémája a következő két hétre...

Van valakinek bármi fogalma róla, mi folyik itt a háttérben? Nekem csak egy dolog tűnik biztosnak: az, hogy nem nyílt lapokkal játszanak a tisztelt urak...

(bocs a bő léért)

RobinGood 2007.11.29. 12:31:41

"2010-es Eb, 2012-es vb selejtezőkre"

Vagy fordítva :-)

Egyébként meg gondolom kell a kismészölynek a hely.

egyfeju 2007.11.29. 12:55:01

Jah, lehet letolták már fifában vagy pesben a selejtezőt, aztán megnyerték a vb-t is :)

omgwtf 2007.11.29. 13:08:13

közhely, de nekünk is folyton azt mondta anno az edzőnk, hogy nem kell előre filózni meg számolgatni, mindig a következő meccset kell megnyerni. aztán majd meglátjuk, mire elég. minek 3-5 évre előre ígérgetni? azt bárki tud, nem jelent semmit. naná, hogy minden ellenfél ellen győzni akarunk. így kell felmenni a pályára, különben megette a fene.
ha ez a 4. helyre elég, akkor annyit tudtunk. ha a 2.-ra, akkor annyit. pedig még a 2. helytől is de messze van a kijutás!
a mi dolgunk, hogy drukkoljunk! :)

eric · http://vastagbor.blog.hu 2007.11.29. 13:40:07

RobinGood 2007.11.29. 12:05:25
"Egyébként meg az ilyen eric és hasonló szurkolók miatt kell tolni a kijutunk dumát, mert csak addig látnak, hogy nem volt szerencsénk. 3-0 az már nem pech, az hogy Priskin nem képes helyezni a fejeseit az nem pech."

Hogyne lenne az...ha Priskin a következő meccsen fejel 3at mit mondasz? Hogy megtanulta? Hogy mázlija volt?

Az, hogy Fülöp kifogott egy ilyen szar napot pech, ahogy az is, hogy náluk minden kifele pattant vagy, hogy a balfasz partjelző nem engedte el ziccerben Halmosit. A foci nüanszokon múlik és szerencsén.
Közhely , de nem mindíg a jobb vagy a jobban játszó csapat nyer.
Ez most egy küzdő, ügyes szeretnivaló gárda, miért kell hányni rájuk?
Tudnád jobban csinálni mint ők? Ért bármelyikőtök jobban a focihoz mint Várhidi? Ugyan kérem, ha szeretitek a focit akkor nem kell ezeket a srácokat bántani. Mert a milyeink...kimennek és odarakják magukat. Az meg nem az ő hibájuk, hogy nem lettek rendesen megtanítva vagy gyengébbek a képességeik.
Én hiszek abban, hogy ez egy erős csapat lesz 1év mulva és, hogy eséllyel vehetik fel a harcot a kiörgedett Dánokkal és Svédekkel.

hombi 2007.11.29. 13:49:11

Varhidi egy nulla. Lotharhoz kepest e foci tudasa annyi, mintha a bibliat vetnem ossze valamelyik pokember kepregennyel!
2. Hely? Hogyne. Ezzel a jatekkal? Az elmult 10 ev legjobb Magyar focijat a Matheus fele valogatott jatszotta a svedek ellen, megis kirugtak a nemet zsenit. A mostani jatekunk koszono viszonyban sincs az akkorival. A harom topcsapat oda-vissza elpahol minket 18-6 osszesitett golarannyal. Es a "gyenge" portugalok rugnak ebbol vagy 8-at, csak Ronaldo vagy 3-at.
Mindegy ki az edzo? Van akinek mindegy, foleg azoknak, akiknek minden mindegy. Lothartol nem csak tanultak jatekosaink, hiszen 40+ evesen jobban jatszik, es jobb eronlettel, mint barki nalunk, de tekintelye volt a fickonak. El tudom kepzelni, ahogy varhidi meseli jatekosainak, milyen felemelo erzes volt megnyerni azt a sok trofeat klub- es valogatott szinten, jatszani a bayernben az interben stb.
Hogy parhuzamot vonjak, akkora visszalepes volt Varhidi Lothar utan, mint Gyurcsany Orban utan. Igen, Varhidi a foci Gyurcsanya!
Udv a vassfuggonyon tulrol,
Hombi
This text was sent from my iPhone

SINtelen 2007.11.29. 13:51:36

eric · vastagbor.blog.hu 2007.11.29. 11:49:18
SINtelen 2007.11.29. 11:47:23

ha jól emlékszem Várhidi (és Gera is)azzal kezdte az olasz meccs után, hogy nem kell ebből a győzelemből semmi messzemenőt levonni...

Én ezzel kapcsolatban a hazai média dömpingre gondoltam . Sport adások optimista felvázolásai, Átlgaemberek irreállis vágyálmaira mert a sok ködben rejtözködő majom aki ugy véli ezek ütökéesek már a vb aranyat teszik a nyakukba.

Butters 2007.11.29. 14:07:25

Az igaz, hogy a focihoz kell egy kis szerencse. De nem az határozza meg. Valóban nem mindig a jobb csapat győz, de azért általában mégis. Vagy biztos a szerencse miatt tud bajnokságot nyerni az Inter a seria-a ban (most épp ez jutott eszembe, azért olaszt írtam). A tudásbeli és fizikális különbségek kijönnek egy idő után. Ezek a fiúk tehetségesek. De ameddig nem lesz stabil helyük a klubcsapatukban (tisztelet a kivételnek) addig nem tudunk átütő sikert elérni.
Egyébként Várhidit én sem tartom nagy szakembernek (sporttévén kb semmit nem talált el soha a mágnestáblán :P ) de ha jó eredményeket tud majd elérni, akkor maradjon. De ne legyen az - vagy legalább ne gyakran, hogy szerencsétlen vereség...persze Moldova ellen. :D

nokéremtisztelettel 2007.11.29. 15:52:06

zoli: a 2006-os VB-re Ukrajna a 4. kalapban volt, szóval nekünk is van esélyünk! (;-))
Meg 1 apró tévedés a cikkben, Bosznia előrébb rangsorolt volt nálunk a 2 meccsen.
Kistelekire, Várhidire, Bicskeire meg a többi szellemi fogyatékosra (elnézést a valóban hátrányos helyzetűektől) meg nem érdemes szót pazarolni, oda sem kellene figyelni rájuk.
A csapat focizzon, mi meg szurkoljunk, a drágalátos vezetőség, a sleppje meg a többi "szakértő" meg húzzon a pitch-be.

nokéremtisztelettel 2007.11.29. 15:58:01

zoli: meg eléggé OFF, de azért emlékezz, h nem volt muszáj kikapnunk a lettektől, meg a végén a lengyelektől, mégis sikerült. Az már más tészta, h a svédek odaadták nekik az uccsó meccset.

lápi lidérc 2007.11.29. 16:13:58

hombi 2007.11.29. 13:49:11

Kit érdekel, hogy mit tud mesélni Lothar? Abból nem lehet focipályán megélni. Focizni tényleg jobban tud Várhidinél, de edzőnek nulla.

Orbán után meg bárki csak jobb lehet. Gyurcsányt is beleértve.

maradi 2007.11.29. 23:35:33

ne haragudjatok már,de kb századjára olvasom, hogy ezt a csapatot \\\"lehet szeretni\\\". Mondd már meg, hogy mit szeretsz rajta? Csizmadiát, Vanczákot meg Tőzsért? Vagy kit? Mert nagyjából ilyenekből áll a csapat, és rajtuk nem sok szeretetreméltó dolgot látok. A többiek (Vass, Juhász, Gera) legalább igyekszenek, és látszik rajtuk, hogy akarnak valamit.
A Moldova elleni zakót meg nem lehet pechhel magyarázni, az egyetlen amit lehet, az a törökök elleni meccs.

maradi 2007.11.29. 23:38:26

Én annyit szeretek rajtuk, hogy ők a magyar válogatott, és utolsók is lehetünk a ranglistán, én akkor is szorítani fogok értük.
süti beállítások módosítása