HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Újpest: csúf csalás vagy szimpla bénaság?

2009.11.22. 15:47 Kültelki Mágus

Ha minden igaz, a magyar foci újra felkerült az európai értelemben vett labdarúgás térképére, olyan nagyhatalmak társaságában, mint Ausztria, Svájc, Bosznia-Hercegovina vagy a német oberligák. Merthogy állítólag mi is belekeveredtünk a nagy nemzetközi focimaffia-összeesküvésbe és szerencsejáték-csalásba. Már hallom, amint hamarosan, ha konkrétumok lesznek, megtudjuk a magyar labdarúgás vezérkarától, hogy elvezetett meccsekkel nagy pénzt kaszáló ördögi bűnszövetkezetek ártatlan bábjai voltak egyes megtévedt, gyenge, súlyosan befolyásolható fiatal vagy naiv sportemberek, köztük, akár, akár-akár-akár, de korántsem biztosan, játékvezetők is.

A mosakodást megjósolni nem is olyan nehéz. A német lapokban, konkrétan a Bildben egyetlen konkrét példaként említett magyar klub, az Újpest azzal kezdi az ügyről szóló közleményét: "klubunk nem lehet érintett az úgynevezett fogadási botrányban", majd később azt írja: "az Újpest FC, mint klub semmilyen szinten nem kapcsolható össze az úgynevezett nemzetközi fogadási botránnyal" (míg az egykor BL-t is megjárt svájci FC Thun elnöke hivatalosan megerősíti, hogy egy játékosát már fel is függesztették a bundabotrány miatt). Hangsúlyozom: az ártatlanság vélelme természetesen megilleti az újpestieket, akár szeretjük a jó öreg Dózsát – tudom, most felhorkanás sokakban, sebaj –, akár nem. Pláne, hogy az is lehet: az Újpest csak egyetlen elcsalt meccset játszott, és akár még az is lehet, hogy az éppen a Dózsa ellenfele csalta el – bár, mivel a lilák tavaly másodikok lettek, és sokáig elsők voltak, azon aligha lehetett nagyot kaszálni, ha nyernek.

Szóval lehet, hogy a 13 elcsalt magyar meccsből valóban egyet sem az Újpest játszott. De azért nézzük csak, milyen eredményeik voltak 2009 tavaszán: a 17. fordulótól a 25. fordulóig vezették a bajnokságot. Kilenc meccsükből nyolcat megnyertek – köztük a Debrecen ellenit is –, öt győzelem után Kecskeméten játszottak egy 2:2-t. Már ez a 2:2 is szemet szúrhat, bár tudjuk, a Kecskemét tavaly nagyon erős csapat volt, otthon alig veszített meccset.

De az érdekes nem is annyira ez, hanem ami az utolsó öt fordulóban történt. Vereség a Hungária körúton a csak 11. helyezett MTK-tól, majd 2:2-es döntetlen otthon a Diósgyőrrel – igaz, akkor a DVTK sokkal erősebb volt, mint most –, ekkor vissza is estek a második helyre. Majd jött egy 3:1-es vereség a szürke középcsapat Paks otthonában, aztán a ZTE-t legyőzték ugyan 2:1-re, ám az utolsó két fordulóban ezt két újabb, igaz, már tét nélküli vereség követte: kikaptak a csak nyolcadik Győrtől, majd otthon a hatodik helyezett, szintén tét nélkül játszó Fehérvártól.

Persze, a rossz szezonvégi forma nem ritkaság Újpesten – emlékezhetünk, Mészöly Gézának az állásába került a két egymás utáni szezonban három szezonból kettőben az utolsó fordulóban elbukott aranyérem –, de az eredmények alakulása, ahogy mondani szokták, adhat okot a gyanúra. Mert megdöbbentő eredményeket más klubok is össze-összehoztak tavasszal – például a mélyrepülését akkor kezdő Vasas kikapott a Siófoktól otthon, az MTK egy négyest kapott a Fehérvártól és a Kecskeméttől otthon, a Győr 7:2-re verte a ZTE-t Zalaegerszegen –, de egyik csapat sem sorozatban produkálta a meglepő eredményeket. Ahogyan idén ősszel sem: bár furcsa eredmények ezúttal is voltak – ilyen mások mellett a Videoton 6:3-as kecskeméti győzelme, a Debrecen diósgyőri veresége, a Pápa újpesti sikere, az MTK és a Paks budapesti döntetlenje – tendenciát itt sem látni egyetlen csapatnál sem. Furcsa eredmények persze kellenek is, ha minden igaz, 13 magyar meccsen kaszálta a fogadómaffia, és aligha a Csesztreg-Celldömölk NB III-as derbiken (bár egy NB II-es Fradi-vereségen talán igen, olyan viszont nemigen volt).

Az újpestiek persze lehetnek nagyon-nagyon szerencsétlenek, még az is lehet, hogy a klub nevét említő Bildnél egyszerűen megnézték a furcsa eredményeket, és gyakran szerepelt a listában az UTE neve. Ebben az esetben majd jó kis kártérítést is szakíthatnak, és büszkén verhetik a mellüket a Megyeri úton: nem csalók voltunk, csak, ahogy szoktunk, bénák.

69 komment

Címkék: botrány csalás újpest bunda

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr501543806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reader613 2009.11.22. 16:54:31

szerintem a Fagyi volt az.

vagye1 2009.11.22. 17:10:30

Kedves Kültelki Mágus !
Menj be egy könyvtárba és nézz át mondjuk a NS archívuma jóvoltából az utolsó húsz év harminc bajnokságát, bármilyen sportágban. És meglepő módon azt fogod észrevenni, hogy klasszis csapatok egész sora parádés sorozat után negatív soroztot is produkált.
Neked ez csak arra volt jó, hogy szokott módon egy hír-és nem teljesítmény-kapcsán belerúgj valakikbe.

Hattory Hanzo 2009.11.22. 17:23:08

@vagye1:

2006. Július 13. csütörtök
UEFA Kupa-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés: Újpest FC-FC Vaduz (liechtensteini) 0-4 (0-2)
Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző, v.: Moen (norvég)
gólszerzők: Papa Faye (14., 63.), Sara (31., 92.)
sárga lap: Vanczák (44.), illetve Hasler (34.), Maggetti (56.)

Melyik a megnyugtatóbb, ha bunda volt, vagy ha nem? Ja, gyorsan tegyük hozzá, a Vaduz soha ( értsd: amióta van ) nem nyert idegenben nemzetközi találkozót.

Tibi76 2009.11.22. 17:27:10

Az ne zavarjon, hogy a mai német lapok már nem említik sehol sem az Újpest nevét!
Érdekes eredmény pedig rengeteg van a magxar bajnokságpkban, csapattól, és csapatsporttól függetlenül!
De persze csak dózsázgassál nyugodtan és verd rá a kis pöcsödet, hogy most milyen szar nekünk, csak nehogy hamar örüljetek zöld majmok...

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.11.22. 17:33:07

Arra senki sem mer gondolni, hogy nem maguk ellen fogadtak?

Oké, vicc volt.

Raka1885 2009.11.22. 17:40:54

Érdekes, hogy mindenki a meglepetés eredményeket tartja gyanúsnak, mert azokra fizetnek sokat. Szerintem nem így ment. Nem húzták volna egy évig. Különben is, ha túl sok pénzt tesznek a meglepetésre, azonnal törlik az eseményt. A papírforma bebiztosításához viszont elég kevesebb embert megkenni és kevésbé feltűnő. Inkább az Újpest - Honvéd mérkőzés a gyanús, ahol Hercegfalvi 1-0 -nál az égbe lövi a büntetőt...

Nem lesz ebből semmi, pedig nagyon kíváncsi lennék. A konkrét meccsek valószínűleg meglesznek, de terhelő bizonyítékot nehéz lesz találni.

Remélem azért legalább megijednek néhányan és pár évig tiszta lesz nb1. Alsóbb osztályokra nincs remény...

Frigo 2009.11.22. 17:41:26

Szerintem a tavaszi mélyzuhanás előtt bundázták meg a meccseket. Bajnokságot akartak nyerni, de aztán a végére elfogyott a pénz, és így lecsúsztak a 2. helyre. :)

Raka1885 2009.11.22. 17:43:14

@nyomasek_bobo:
Mégis kik? A nemzetközi csoport?

csárli hárper 2009.11.22. 17:46:10

@Tibi76: dózsásnak lenni mindig szar nem csak most :)

Raka1885 2009.11.22. 17:47:06

@Frigo:
Szövegértés egyes!
Nem a klub vásárolt meccseket, hanem dél-szláv bűnözők. Hogy ez az Újpestnek jó volt vagy rossz, azt nem tudjuk. Hogy érintet-e a klub egy vagy több alkalmazottja, azt nem tudjuk.

socawarrior 2009.11.22. 17:47:43

zsernyákcsapat : az ország szégyene

kovacsattis 2009.11.22. 18:16:47

@socawarrior: te kis kinizsi drukker pöcs

vagye1 2009.11.22. 19:03:35

@Hattory Hanzo:
Az ügyészség azt mondta, hogy ebben az évben történő eseményekről van szó.
Nem mellesleg egy eredmény 1953-ból vébé döntő:
NSZK-magyarország 3-2.
nyert az NSZK amely előtte 8-3-ra kapott ki a Magyaroktól, amelyik csapatot a nyolcba sem várták.
Pont ezt mondom:ilyen alapon bármi gyanús lehet. A sport ezen belül a foci azért szép, mert bármi megtörténhet. Ezzel együtt 3 éve ez lehetett bunda is, de abból kiindulva, hogy egy csapat visszaesik azt mondani vagy bunda vagy szimplán bénák, az aljasság a javából.

nagycapa 2009.11.22. 19:07:09

A vaduz elleni meccs egyértelműen az akkor frissiben kinevezett Bicskei ellen ment.

socawarrior 2009.11.22. 19:17:42

1. Európai kupameccs: a 2. legfontosabb sorozat óriási pénzekkel és elismeréssel. pokoli szerencsével egy láma vaduzt sikerül ellenfélnek kapni, remek lehetőség lenne továbbjutni, valami eredményt villantani ebből a **** hazai valóságból kilépni stb. erre a lila csürhe úgy dönt, h ezena meccsen buktat edzőt, mert nála dolgozni is kellett volna, és az nem tetszett, meg padoztatta a világverő tót norbit.
2. ha már előre megbeszélték ezt az egészet, sztem buszokkal utaztak szlovákba tippmixezni...

Atombombarumba 2009.11.22. 19:19:11

@kovacsattis: socawarrior nyilván behatóan tanulmányozta a futball történelmet. A szocializmus előtt a Kispest sem a hadsereg és az Újpest sem a BM csapata volt. Ezért a tüzetes tudásért csak gratulálni tudokneki.

Ács Ferenc 2009.11.22. 19:33:36

Szerzőnek jól láthatóan fingja sincs a magyar fociról, de persze posztot ír róla.
A Bild kb. olyan forrás, mint a Blikk vagy ez a blog. Bundáért nem kell messzire menni, itt volt pár hete a Fagyi-Győr (1-0).
Azon a meccsen a Győr nem akart gólt rúgni.

2009.11.22. 19:43:23

Azok az emberek, akik folyamatosan dózsáznak, meg zsernyák csapatoznak, egyáltalán gyűlölködnek, vajon miért nem fogják fel agyilag, hogy a lila színekben világklasszis magyar focisták rúgták a bőrt régen, és ahogy egy zalaegerszegi, vagy egy debreceni, úgy egy újpesti is kötődik a saját csapatához? Miért kell mindenhol összeesküvést keresni, miért kell gyűlölni és acsarkodni egymás ellen? Ostoba emberek sajátja ez a viselkedés. Attól, hogy én újpesti vagyok és mindig a liláknak fogok szurkolni, még nem gyűlölöm a ferencvárosi szurkolókat. A sportban benne van a versengés, de egymás gyűlölete nem fér bele.

Ács Ferenc 2009.11.22. 19:45:38

Továbbá a bunda egyik fajtája az is, hogy a Fagyi-pályát mindösszesen három mérkőzésre tiltották be egy olyan rendbontás után, amelyhez hasonlóért a Megyeri utat egy fél szezonra zárták be.
Hiába, meg kell akadályozni, hogy az újonc visszakerüljön helyére, az NB2-be.

MontanaLaOnda 2009.11.22. 20:45:57

Ne butáskodj Ács Feri!
Mi a pályára beszaladgálásért (dábrecen) 100 milliós büntit kaptunk meg egy jó csomó zárt kaput, ti meg ugyanezekért (fehérvár, diósgyőr) 1 milliós viccet meg némi zártkaput.
Ami után tartottak egy sajtótájékoztatót a nagy testvéretekkel (mtk), hogy nincs kedvetek a zártkapuhoz, ezért nem is kellett zártkapuzni.
Fura...
Meg ugye volt egy amnesztia idén, aminek szintén ti vagytok a kegyeltjei.
Mi meg zártkapusak vagyunk jelenleg is, holott bemászás nem volt, csak butáskodás...
tudom rossz barbienak lenni, de kicsit gondolkodj, ha tudsz

MontanaLaOnda 2009.11.22. 20:49:10

máskülönben a dózsázás kifejezetten hízelgő becézgetés, az a csapat ugyanis valóban nagy csapat, sok szép sikerrel.
Ellenben a rendszerváltás utáni bohócokkal, akik 1, azaz EGY bajnoki aranyat szorgoskodtak össze 20 év alatt...
szóval nem értem mi bajotok, a dózsázással: a 20 aranyatok dandárját a dózsa hozta össze...

THC 71 2009.11.22. 20:49:58

Jobban utána járhattál volna. Mészöllyel nem egymás után buktunk,mivel közben volt egy 4. hely is.Tehát ez már rögtön sántít.
A tavalyi bajnokság végén a két tét nélküli meccset szintén kihúzhatod,milyen meg lepetés eredmény születhet egy olyan meccsen amin mindkét félnek tök mindegy az eredmény,hiszen már nem tud sem előrébb ,sem hátrébb kerülni.
Pakson mint látjuk bármikor ki tudunk kapni,az MTK-tól szintén.
Na ezek fényében módosíthatsz,te faszkalap!

josepapa 2009.11.22. 20:52:16

@vagye1: vicces, hogy a magyar focitörténelem legvitatottabb eredményét hozod fel. a berni meccsnél bundagyanúsabb meccset nehéz lett volna kibökni:)

Tibi76 2009.11.22. 20:57:22

@ezittenkéremmagyarország: miért nem szakadtál bele anyádba amikor megszülettél?

sporttárs 2009.11.22. 21:08:09

Jó, hadd írjak le két nevet: Lambulics, Szmiljanics. Érdemes utánanézni honi páyafutásuknak, öngólokkal, érdekes meccsekkel.

Manapság nem kell elbundázni, direkt elveszteni egy meccset, elég, ha nyer a jobb, de félidőben váratlanul még az ellenfél vezet... Vagy egy kiállítás. A gólok száma. Fogadni mindenre lehet.

Túl sok pletyka volt eddig is ahhoz, hogy ne higgyek a híreknek (nem konkrétan az Újpest kapcsán) a magyar foci érintettségéről.

Ács Ferenc 2009.11.22. 21:31:58

@MontanaLaOnda: Fikanick vagy. 2 hozzászólással. Csak kis zöld majmaid kedvéért regisztráltál, igaz? Ezt a klubhűséget, mintha magát a nagy Boros Bánk Leventét látnám, aki olyan szépen megmagyarázta nemrég, hogy miért is helyes, ha a huligánok szétverik a mérkőzéseket és az ellenfelet. Konkrétan füllentesz abban, hogy az Újpestnek a rendszerváltás óta egy aranya van. Kettő van, 1990-nel együtt. És a fagyinak tényleg több volt, sőt még egy NB2-es arannyal is büszkélkedhettek, nem beszélve az azt megelőző ezüstről. Hadd gratuláljak hozzá, remélem lesz még, mert odavalók vagytok, az NB2 Keleti Csoportjába.
És miért az Újpestnek lenne a testvére az MTK? Nektek volt közös tulajdonosotok, amíg csürhe módjára elzavartátok őt is. Ami pedig az amnesztiát illeti: lehet, hogy több újpesti érintett, de ne felejtsük el, hogy a magyar szurkolók közül csak a fagyi hívei vernek és dobálnak nőket és gyerekeket (lásd a tavayi Kecskemét elleni) meccset.
THC: Mészöllyel mindig vertük a zöld majmokat és ez felmenti egyéb hibái alól.

Bambano 2009.11.22. 21:34:27

A vicces az, hogy a Debrecennek mindig is volt két mumus ellenfél csapata. Már nagyon sok éve rendszeres, hogy akkor nagy fővárosi csapatok ellen tisztességes eredményt produkáltak, nemegyszer nyertek, ezek ellen meg akkor is ruha volt, ha épp sehol se voltak. Ezeket annyira ritkán verték meg, hogy valami hihetetlen egy ennyiszer bajnok csapattól.

A Diósgyőrről és a Nyíregyházáról van szó:)

Ács Ferenc 2009.11.22. 21:55:52

@MontanaLaOnda: "Mi meg zártkapusak vagyunk jelenleg is, holott bemászás nem volt, csak butáskodás...
tudom rossz barbienak lenni, de kicsit gondolkodj, ha tudsz"

Bemászás nem volt, persze, ha-ha, csak petárdával célbalövés az ellenfél játékosaira és nyilván a hoolok is csak a bélyeggyűjteményüket akarták megmutatni a diósgyőrieknek.
A barbiezás meg amellett, hogy szánalmas, szar szöveg, csak arról tanúskodik, hogy irigykedsz. Mindezt viszont joggal, hiszen amellett, hogy a tabella elég frusztráló lehet (pedig csak a valós erőviszonyokat tükrözi) az Újpestnek szép stadionja van, nincs olyan disznóól, mint az Üllőin, gondolok itt elsősorban a BL-szereplés után építeni kezdett és soha el nem készülő izére.

2009.11.22. 22:05:31

Bild = Blikk, Bors tököm tudja mik. ezeknek az újságoknak az egyetlen értelmes anyaga a dvd amit annó adtak mellé. Amúgy meg biztos hogy Stadler Józsi bácsi manipulálta a meccseket.

MontanaLaOnda 2009.11.22. 22:36:23

@Ács Ferenc: nektek volt egy orbánviktorotok, ja, lett is stadion...
az, hogy nem volt bemászás, az tény, mint ahogy az is, hogy ti meg bemásztatok, és a Szőke például meg is ütött egy fehérvári játékost, ingyen...
a petárdázás kiskutyafüle volt a ti bukarest elleni petárádázásotokhoz képest, ezt is tudod

ettől függetlenül jó buták a randalírozók, és jó lenne, ha picsán rúgnák őket...
csak, hát mindig a klub szívja meg

MontanaLaOnda 2009.11.22. 22:38:11

@Ács Ferenc: nem érezlek súlyosabbnak csak azért, mert már többször szóltál ostobaságot...
lehet, hogy nem vagy fikanick, de fegya vagy

MontanaLaOnda 2009.11.22. 22:42:32

@Ács Ferenc: a nő és gyerekverés nettó kreténség, de valóban eggyel több hsz-ed lett tőle
máskülönben nekem hiába nyomod, jól ismerlek titeket, 27 éve újpesten élek (legjobb hely!), és igen sok barbie cimbim van
tehát kamuval ne fáraszd magad, de ha van mondanivalód, szívesen diskurálok veled is

Tomekkowal 2009.11.22. 23:00:43

"Vereség a Hungária körúton a csak 11. helyezett MTK-tól" Utánanéztem,az MTK 6.volt amikor az Újpesttel játszott,ráadásul szerintem már elég rég volt olyan hogy az MTK 11.helyezés környékén legyen.

óóóó 2009.11.22. 23:02:41

@MontanaLaOnda:
Ehh. egy kinizsistől nem várunk öszinteséget.
nekünk 2000 ben fél évre bezárták a pályánkat. bár te erről mit sem tudhatsz.
divat kinizsis. nekünk orbán, nektek torgyán.
hameg igazi csicska bunda évet akarsz akkor nézz utána 2002nek. mtk a kinizsi testvércsapat félidőben 17 pontal megy. aztán hogy a büdöslábú komcsi kinizsi valahogy eljusson az uefába szépen adják le a meccseket.
titeket abban az évben el kellet volna tiltani örökre az nb1től. csak megvettetek mindenkit.

óóóó 2009.11.22. 23:05:26

ahogy mindig is bundáztatok. bár ahol egy boros bánk orbánimitátor levente főszurkoló lehet...
szánalmas komcsi kinizsi.
mesélj kinek a csapata volt a kinizsi 50 éven keresztül?

Tomekkowal 2009.11.22. 23:09:42

És akkor ráadásként:
"Majd jött egy 3:1-es vereség a 14. helyen, a kieséstől egy pontnyira álló Paks otthonában"
Paks az újpesti meccs elött 12.helyezett volt 29ponttal, 9 ponttal meglépve a kiesést jelentő 15. Siofoktól.
Most vagy én néztem el de nagyon tabellát,vagy a poszt író.

MontanaLaOnda 2009.11.22. 23:14:12

@óóóó: tudod, pont azért lettünk kinizsi, mert a kommunista rendszer ellenségei voltunk
még a szinünket is elvették
ráadásul asszem tovább voltatok dózsa, mint mi kinizsi
és mi Ferencvárosként nyertünk bajnoki címeket, míg ti dózsaként

az viszont csodálatos, hogy TE komcsizol le MINKET:)
kommunikáltam már néhány egyszerű lelkű bohócbiciklivel, de Te mindent viszel!
riszpekt!

MontanaLaOnda 2009.11.22. 23:28:05

@óóóó: mi a legsötétebb kommunista időszakban, 51 és 56 között voltunk Kinizsi, ráadásul piros-fehérben:(
ti 49-től 91-ig voltatok dózsa

de miért kell fogyatékos oktatást tartanom töriből az éppen aktuális csalásotok okán?

MontanaLaOnda 2009.11.22. 23:41:57

megnéztem, a legrondább időszakban csak az MTK meg a Honvéd volt a bajnok.
Érdekes...

dzsonii 2009.11.23. 00:26:56

A cikk írója is büszkén verheti a mellét, hogy megírt egy nulla valóságtartalmú... betűhalmazt.
Szégyen vagy.

fehér liliom (törölt) 2009.11.23. 00:28:34

Ez az "óóóó" honnan mászott elő a sötétség megtestesítőjeként? Bujdoss el te szerencsétlen!

Duran68 2009.11.23. 04:48:39

Milyen érdekes, hogy állitolag 13 meccset érint itthon az ügy, és pont az Újpest neve tünt fel a német szennylapnak.. Gondolom az Újpest l-ll. játszott egymás ellen 13 meccset a bajnokságban.. Bármi is legyen a vége az ügynek, az Újpest soha nem mossa ki magát belőle, csak abban bízom, hogyha mégsem igaz amit a németek állitanak, pár milka euro beesik kártéritésként..:)

Scribent 2009.11.23. 05:25:49

@Bambano: Ekkora marhaságokat leírni!
2009-2010 – Debrecen – Nyíregyháza 3-1
2008-2009 – Debrecen – Nyíregyháza 4-0 ; 1-1
2007-2008 – Debrecen – Nyíregyháza 4-1 ; 1-1
2004-2005 – Debrecen – Nyíregyháza 2-1 ; 2-0

Scribent 2009.11.23. 05:41:16

@Bambano: ... és itt a Diósgyőr elleni utóbbi néhány év bajnoki eredménye:
2009-2010 – Debrecen – Diósgyőr 0-1
2008-2009 – Debrecen – Diósgyőr 1-2 ; 3-2
2007-2008 – Debrecen – Diósgyőr 3-0 ; 2-1
2006-2007 – Debrecen – Diósgyőr 1-1 ; 5-1
2005-2006 – Debrecen – Diósgyőr 2-0 ; 3-3
2004-2005 – Debrecen – Diósgyőr 1-0 ; 2-0

2009.11.23. 06:17:19

@vagye1: de a németek bevallották nemrég hogy doppingoltak, sőt '53-ban elég hirtelen nyoma veszett a rendőrségről a bizonyítékként szolgáló ampulláknak az nyomozati anyagokból...

jerke 2009.11.23. 08:13:27

Azért az érdekes, hogy minden évben versenyben vagyunk a bajnoki címért,aztán néhány fordulóval a vége előtt elkezdünk betlizni.Ez nem egy kiragadott példa, hanem több évben előfordult.Nem kell beszarni,ha a németek elkezdtek valamit,azt be is fogják fejezni.persze egyáltalán nem biztos, hogy a mai Újpestnek bármi köze lenne az egészhez.

csárli hárper 2009.11.23. 08:37:36

@Tibi76: keménykedünk, keménykedünk? akkor tessék: téged meg anyád inkább nyelt volna le, te senkiházi, csicska jobbágy ,szlovák gyarmati lilamaki...és még folytathatnám de minek, a te egysejtű amőba szintednek ez is sok.....

vagye1 2009.11.23. 08:55:01

@HUN_Sector: Tedd már ide azt a linket amin a németek beismertek bármit is.
Olyan volt, hogy a a Wankdorf gondnoka állítólag látott ampullákat és erre 40 évvel később hirtelen elkezdett emlékezni, de akkor még nem is volt doppinglista úgyhogy nem is lett volna óvási alap.
Egyébként Puskás gólja szabályos volt, mehettünk volna a francba az állítólagos bundával, ráadásul abban a diktatúrában nem merték volna megcsinálni. Egyszerűen pechünk volt, ha most történne mindenki a fogadásokra gyanakodna. Ezért írtam le példának.

kuvart 2009.11.23. 09:03:41

@MontanaLaOnda:
Ha már itt tartunk, nem a fagyi tulaja volt (a markecing-jogoknak még ma is) Várszegi MTK úr??? Nagytesó ehh...
Olvass inkább könyvet...

MontanaLaOnda 2009.11.23. 09:32:33

@kuvart: aztán mégis úgy volt anno, hogy ti fuzionáltok velük, illetve heutzutage ti tartotok velük közös sajtótájékoztatót.
minket a fránya anyagiak "kötöttek össze", titeket a vallás tart össze a mai napig:-)

kuvart 2009.11.23. 09:39:24

@MontanaLaOnda:
az a nowdays az egyszer volt a meccs előtt.
Másrészről azoknak a vallás a fránya anyagiak, úgyhogy öngól:)

dr. Wilbur Swain 2009.11.23. 10:15:35

butusok, nem a nagycsapatokat kenték meg, hanem a kicsiket, hogy megfelelő arányban veszítsenek

óóóó 2009.11.23. 11:16:42

montana.
szóval visszakaptatok mindent a komcsiktól: nevet, színt és még mond azt hogy nem a bundás kinizsi volt a legnagyobb komcsi talpnyaló.
hahaha.
keveset tudsz, de azt se nagyon. ostoba zöldmaki.
na mindegy minek is vitatkozok fogyatékos zöldmakival. csak lesüllyedek a szintjére és megver a rutinjával.

óóóó 2009.11.23. 11:20:18

egyébként zölmaki, a cikkhez. itt nem a csapat bundázott, hanem ez egy fogadási balhé. ha érintett is az ujpest, ami szinte kizárt akkor is max pár mocskos játékos, akiket el kell zavarni és börtönbe zárni.
az igazi bunda mégeccer az a 2002-es bajnokság ahol a két komcsi testvércsapat (kinizsi-mtk) megjátszotta, hogy az mtk 17 pontot adott el, hogy a bundás kinizsi uefa-s lehessen.
a tulaj mindkét klubbnál v.g volt.

óóóó 2009.11.23. 11:22:47

@fehér liliom: mi bajod? fáj az igazság?

Ács Ferenc 2009.11.23. 12:31:45

@MontanaLaOnda: "azért lettünk kinizsi, mert a kommunista rendszer ellenségei voltunk
még a szinünket is elvették".

Ó, ezek a szép mítoszok. A nagy ellenségeskedés közben még egy vadonatúj stadionnal is gazdagodtatok a Kádár-éra közepén, olyannyira elnyomtak benneteket. A másik elnyomás a Földművelésügyi Minisztériumból jött. A legnagyobb ellenálló pedig maga Novák Dezső volt, ezt mindenki tudja. Csak azért spicliskedett, mert elnyomták fradizmusában.

Szőke tényleg leoltotta a videoton nevetséges bohócait, de provokálni sem kell és akkor nincs ilyesmi. Kint voltam, láttam, hogy végig mutogatott meg pampogott a 20 hülye. Mit vártak, komolyan.

Goalissimo · http://goalissimo.blog.hu/ 2009.11.23. 12:32:55

Olvassátok el az én véleménymet is errőla témáról:

goalissimo.blog.hu/

Ács Ferenc 2009.11.23. 12:39:25

@MontanaLaOnda: "de miért kell fogyatékos oktatást tartanom töriből az éppen aktuális csalásotok okán?"

Esetleg azért, mert nincs még egy hónapja a Győr elleni ordító bundameccseteknek. Klubhűségből feküdt le a Pintér vagy kapott is valamit?
Amúgy ha már erkölcsi kérdéseket feszegetünk, kérdezd majd meg a háromnevű médiasztár szurkolóvezér haverodtól, hogy mennyire volt etikus, hogy Miskolcról taxival mentek Siófokra buliba, és az egészet elszámolták a HÖK számlájára anno? Ó ezek a fradista erkölcsi nagyságok.

Ács Ferenc 2009.11.23. 12:44:41

Azért ne csak moralizáljunk: Júdás Lajos olyan szépeket bukfencezett tegnap Kaposváron, hogy öröm volt nézni. A legszebb az első gólnál volt, ilyen átemelést!

Gabbesz 2009.11.23. 13:20:15

Vicces ahogy egymásnak esik itt a Fradi és a Újpest tábora. Egy Barcát vagy MU-t elnézve kb. olyan érzésem van, mintha egy Ferrari üléséből röhögnék egy Skoda 120L és egy piros Zsiga tulajdonosa közti párbeszéden, amelyben mindkettő bizonygatja a másiknak, hogy az ő autója mennyivel királyabb!

ifrance 2009.11.23. 13:47:44

most ha jól nézem, akkor a posztíró kreált egy tárgyi tévedésekkel tűzdelt erősen kommentvadász bejegyzést. ha egy kicsit jobban körülnézett volna maga körül, biztosan el tudta volna tölteni hasznosabban is az időt...

zsóka11 2009.11.23. 14:31:07

Azt tudom, hogy nem értek a focihoz és egyetlen csapatért sem tenném tűzbe a kezem.
De! Ha Németországban már tizen...sok ottani bizonyíték van, akkor miért nem azt teregetik.
"Dakota " közmondással élve: Az kiabál akinek a háza ég.

Hattory Hanzo 2009.11.23. 15:05:41

Ha minden igaz, szerdán okosabbak leszünk, az MLSZ-t is Svájcba rendelte az UEFA. BTW Albert mesélte, hogy egy 60-as évek beli Fradi-Vasas is megdumált meccs volt, vége 3-3, állt és tapsolt az egész stadion. Persze, ők még "labdaügyesek" voltak.

MontanaLaOnda 2009.11.23. 20:26:25

@óóóó: dili vagy
ha a legalatomosabb kommunista rendszer velünk kibaszott, akkor hogy vagyunk mi komcsik?
tényleg osti vagy, sok hülyeséggel, meg akár nem hülyeséggel attakkolták már a Fradit, de hogy kommunista lenne...
ez tényleg kemény:)
a Fradi a komcsi rendszer csapata?
na ez jó:)
még egy olyan travitól is, mint te, meg a többi párszáz, aki a barbieházba jár

MontanaLaOnda 2009.11.23. 20:28:03

@óóóó: nem gondolom, hogy a dózsa, mint klub csinálta volna a szart, szerintem is max néhány playa
a szurkolókat tényleg sajnálom, nem elég, hogy annak a szarnak (dózsa) szurkolnak, még pofán is köpik őket a sajátjaik

MontanaLaOnda 2009.11.23. 20:30:43

@Ács Ferenc: véber gyurinak kellett a pont, mert nem volt, ezért lebociztok 3 kopaszra?
ne butáskodjunk...
arról nem beszélve, hogy a bunda az, amikor pénzt kapsz, hogy szar legyél, tehát a győr ellen max a győr bundázott, ahhoz meg mi közünk?
ráadásul egyelőre mi nem vagyunk megemlítve, holott hidd el, ha szarosak lennénk, abból tuti hír lenne

MontanaLaOnda 2009.11.23. 20:31:25

@Ács Ferenc: BBL-t utálom, semmi közöm hozzá
simma fidesz aktivista

Ács Ferenc 2009.11.24. 12:04:18

@MontanaLaOnda: Azért várjunk azzal a pofánköpéssel, mert egyelőre egy Bild-hír van, az meg nem bizonyíték semmire. A Győr-meccsel meg tényleg csak annyi a probléma, hogy a Győr aznap egyáltalán nem akart gólt rúgni, ez akkor is csalás, ha nem volt pénzmozgás. Minimum utána szerénynek kellene lenni erkölcsi ítélkezés helyett, mindenki tudja miről volt ott szó, segíteni kellett eljönni a kieső helyről.
BBL 1994-ben kisgazda képviselőjelölt volt Miskolcon, aztán fokozatosan tendált a MIÉP felé. Amúgy a miskolci HÖK az ország leghirhedtebb társaságának számított.

MontanaLaOnda 2009.11.24. 22:09:24

@Ács Ferenc: légből kapott dolog ez a győri cucc...
már csak azért is, mert ilyen alapon ti meg segítettek a nulla pontos lila ikonnak, vébergyurinak
csak azért mondod, hogy legyen valami a serpenyő másik oldalán
maradjunk, annyiban, hogy várjuk meg mi derül ki, és aztán folytatjuk
süti beállítások módosítása