HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Nostradamus a templomos lovagok titkáról

2007.10.13. 09:00 Kültelki Mágus

A XVI. században élt mester sokkal többet tudott a világról, mint gondoltuk. És nemcsak a fél évezreddel későbbi magyar bajnoki meccseket látta pontosabban és megbízhatóbban, mint Tornyi Barnabás a sporttévé stúdiójában, hanem a válogatott vitézkedéseiről is volt időnként néhány elejtett szava. A máltaiak elleni meccs különösen lázba hozta.

Már csak azért is, mert Málta éppen az ő életének idején, 1565-ben került a templomos lovagrend "felügyelete" alá. Márpedig a templomos lovagokat már akkoriban is számos rejtély övezte, bár nem volt egy olyan bestselleríró, mint most Dan Brown, aki Da Vincivel és Jézus feleségével, gyerekével összeszuszakolt sztorit kerekített volna ki belőle. Szóval a templomosok rejtélyesek voltak, akárcsak Nostradamus, nem csoda, hogy született is róluk egy hosszabb jósvers, amelynek az egyik fele már valósnak bizonyult tavaly.

A mű:

Nagy csodájára jár a világ
Templomos hősök vitézségének
Midőn seregük pannon vitézeket ver.
De a csoda egyszeri marad
Pannónia földjén nem terem babér
A lovagok seregéből lesz egy vesztes had
Pannon vitézeknek lesz szép a csatatér.

Szólj hozzá!

Címkék: jóslat málta nostradamus euro 2008 magyarország málta

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr2194976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása