HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

A labdagyilkosok nem pihennek

2008.07.22. 01:56 Kültelki Mágus

Ha jól számolom, már csak hármat kell aludni, és az elsőosztályú bohózat újrakezdődik péntek este egy parádésnak ígérkező Kaposvár-MTK meccsel. Tizenhat csapat nagyjából háromszáz labdarugdosgatója feszül egymásnak, hogy férfias, nemes küzdelemben végigkínozzanak minket harminc bajnoki fordulón. Előzetes esélylatolgatás arról, kik lesznek a legkutyaütőbbek, és kik azok, akik legalább magukkal elhitethetik, hogy jövő nyáron érdemes lesz nekivágni a nemzetközi kupák első selejtező körének (nulladik kör még nincs, de ha így folytatjuk, nekünk csinálnak egyet).

A bajnoki címre – hagyjuk most azt, hogy az ilyet annak idején Puskás, Bene, Albert szerezte meg, nagy időknek nagy bajnokai voltak, semmilyen időknek semmilyenek &dnash; vasárnap estig a Debrecent és az MTK-t éreztem leginkább feljogosítva. A szuperkupadöntő óta azt kívánom, bár esne ki mindkettő, de tényleg. Harmadik favoritom a Győr otthon bravúros 1:1-et játszott az UEFA Kupa első selejtezőjében – tudjuk, nulladik nincs –, ez is csúnyán arcpirító.

De nem fognak – sem az a kettő kiesni, sem a győriek arcpirulni – sőt, még mindig ezt a hármast gondolom a leginkább esélyesnek az első helyre. Persze azzal a kitétellel, hogy az Újpest bármikor befuthatna, ha nemcsak ész nélkül szórnák a pénzt, hanem lenne némi koncepció és követelmény is. Ha lesz, akkor még a lilák is ott lesznek a szorosan vett élmezőnyben.

A mindig is kiszámíthatatlan újoncok mellett a szezon nagy rejtélye a tavaly ősszel ügyeskedő, tavasszal összeomló, a nyári kupamenetelést eddig meglepően jól viselő Honvéd lesz. Pölöskei Gábor eddig annyit dolgozott önállóan a kispadon, mint Semjén Zsolt a parlamentben, de Avram Grantról sem sokan hallottak, míg Mourinho-pótlék nem lett belőle. Persze a Honvéd nem a Chelsea, de Pölöskeitól sem várnak BL-döntőt. A dobogót viszont összehozhatják.

Persze valamilyen érmet igazán megérdemelne az NB I legjobb és legkitartóbb edzője, a kaposvári Prukner László is. A csapatát nyáron évről évre szétszedik – braziljaik most meg sem álltak Vlagyivosztokig –, a szezonkezdetkor leírják, ám a Rákóczi évről évre meglep mindenkit, és jól elvan a felső harmadban. Most sem bízom bennük, de ez nekik akár jó ónem is lehet. A ZTE-től viszont mindig többet várok, mint amennyit a Koplárovics-életmű megalkotása óta a zalai csapat össze tud hozni, aztán mindig lebőgnek; most kiszúrok velük: már nem is várok tólük semmit, ezt múlják alul, ha tudják.

A sötétszürke középmezőnyből talán még a Fehérvár és a Vasas léphet előrébb, a világosabb szürkébe, de mindkét helyen az van kicsiben, ami a Honvédnál egy kicsit nagyobban: pénz van, rendezett feltételek vannak, eredmény viszont nagyon nincs. A Paks lendulete talán még elég lehet a mezőny első felére, de erre nem tenném fel a Juhár Tamás összes sprintjei című nagyon-nagyon rövid rövidfilmgyűjteményemet.

A többiek számára a tizediknél jobb helyezés megszerzése valószínűleg nagyobb örömöt jelentene majd, mint Pomper Tibinek a fizetésnap. A Nyíregyháza, a REAC, a Siófok, a DVTK, valamint a két újonc, a Haladás és a Kecskemét egyaránt jó lehet a kiesésre. Közülük a Haladás okozhat kellemes csalódást – már azzal, ha nem veri őket bucira az Arsenal délután –, míg legnagyobb értékemet, a Supka Attila-féle dedikált fülbevaló-kollekciót a Siófok és a Kecskemét kiesésére tenném fel.

Bár szűk egy év múlva valószínűleg ismét azt fogom gondolni, hogy azt még tizennégyen megérdemelnék.

19 komment

Címkék: beharangozó nb1 2008 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr91579278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerő Péter 2008.07.22. 09:14:55

Az írás mágikus akar lenni, de csak kültelki!
Pölöskei volt már vezetőedző, tehát téves is.

Kültelki Mágus 2008.07.22. 09:34:47

Kedves Zsolt, nem mondtam, hogy nem volt vezetőedző, csak azt, hogy "annyit dolgozott önállóan a kispadon, mint Semjén Zsolt a parlamentben".

davidmoyes 2008.07.22. 10:56:30

Ha kevésbé lennél szkeptikus, akár jó is lehetne...

zeuszka 2008.07.22. 11:19:54

Azért én a kecskemétet nem írnám le. Nagyon szívós csapatnak tűnik. A Fradit odavissza megruházták. Hétvégén a paksi old boys ellen meg is szerezhetik az első győzelmet.

zeuszka 2008.07.22. 11:26:35

Amúgy szerintem minden sorozat egyszer meg fog szakadni. Már ami a Kaposvárt illeti, mert jelentősen vissza fognak esni. Nem lennék meglepve, ha kiesnének az NB I-ből.

Szerintem a bajnoki címre a Győr, a Loki meg az Mtk esélyes. De én a dózsát sem írnám le, mert szerintem most elég jól igazoltak (Simon, Rajczi, Vaskó, Kabát).
A dobogósok is ebből a 4 csapat közül fognak kikerülni.

A pozitív meglepetéscsapat a Kecskemét meg a Hali lehet.

Alvi 2008.07.22. 11:30:00

Meg fogsz lepődni a Kecskemét játékán, bőven benn lesznek az első tízben. Sőt, azon sem lepődnék meg, ha valahol a dobogó közelében végeznének.

anaemic royalty 2008.07.22. 11:33:10

istenem, ezt a szintet az NS napi kommentárok is hozzák...

amúgy teljesen igazad van, de mindig ezen lovagolni....

Dallas 2008.07.22. 11:34:30

Én évek óta nem tudok egy percnél tovább magyar focit nézni. Vagy sírnom kell vagy röhögnöm, de nagyon. Néha egyszerre.. Sajnálom, hogy szinte példa nélkül így állunk (a körülöttünk lévők mind tudnak produkálni legalább egy középszintű válogatottat+bajnokságot) és sajna a megoldást sem tudom. Talán ha betiltanák a profi focit és pár év múlva a semmiből újraépítenék.. Talán.. Mert most se focisták, se nézők nincsenek. Csak azok akik a fociból élnek, nem is rosszul..

sdn 2008.07.22. 11:50:35

szorri, mert én is kültelkien szkeptikus leszek, ráadásul nem is igazán vagyok képben hogy melyik fukszos falábú hol jáccik.
én csak aszondom, hogy nem kell ennek az országnak profi(???) liga. ezt ingyen is simán lehet csinálni, mint az izlandi vagy máltai halászok - meló után.

nbcee 2008.07.22. 11:51:47

Kieső Kecskemét? Ugyan, vannak arra jobb jelöltek is.

sdn 2008.07.22. 11:53:57

ja, de a tegnapi újságban én is a (gólnélküli) szuperkupa olvastán kaptam fel a fejem...
hogy mi???
hát milyen szuperkupa??? miért nem rögvest intergalaktikus??? ezeknek a csillagrombolóknak lóf@sz járna a seggükbe, szívlapát meg a kezükbe.

vidimaaster 2008.07.22. 12:08:19

nagyjából egyetértek, de szerintem a Vasas nem lesz az első felében a tabellának, sőt, szerintem a 10. helyen, vagy annál hátrébb végez. igazából ez azért meglepő, mert a kis-Mészöly alapvetően jó edző, a klubnak van pénze, mégis (az Újpesttel egyetemben) folytatják a már kiveszendőben lévő szokást, hogy PÉNZÉRT D-kategóriás külföldieket igazolnak... az utóbbi években már kezd alábbhagyni a trend, de azért idén is folytatja a gyakorlatot a Vasas, az Újpest és sajnos a Nyíregyháza - Diósgyőr kombó is, a feljutó Kecskeméttel együtt. A Haladás egészen biztosan az első 10-ben fog végezni, és esélyes lehet a szezon meglepetéscsapata címre is. A Kaposvár az egyetlen olyan klub, akit a szó klasszikus értelmében sajnálni kell: egy becsületesen és tisztességesen helytálló, botrányoktól mentes csapat (ezek már kivételessé teszik az egyesületet Magyarországon), mely egyszerűen nem talál tőkeerős szponzort... idén a Vasassal, a Pakssal és a Haladással fogják alkotni a középmezőnyt.
Tipp:
1-4. DVSC, ETO, MTK, Honvéd
5-8. Újpest, Fehérvár, ZTE, Haladás
9-12. Kaposvár, Paks, Nyíregyháza, Vasas
13-16. Diósgyőr, Kecskemét, Siófok, REAC

Hajrá Hali, Hajrá Szpari!

blue bob 2008.07.22. 12:17:07

szüntessék be a magyar NBI/II-t, mehet az összes töketlen az NBIII-ba - hátha pár évtized múlva lesz már olyan játékos, aki focizni is tud!!

a 2008.07.22. 12:22:57

Egy jó Diósgyőr jót tenne a bajnokságnak. A remény hal meg utoljára.
Egyébként a magyar bajnokságot szeretem nézni, mert nincs tét. Ha ki kell ugrani a konyhába sörért, nem kell sietnem, mert úgy sem történik semmi. Nem úgy, mint az EB elődöntőben az áramszünetek (muhaha) alatt.

Dallas 2008.07.22. 13:07:53

Én őszintén csodálom azokat, akik ennyire lelkesek és képben vannak, mint itt egy pár kommentelő.. Igazi mazohisták..:)

vidimaaster 2008.07.22. 17:03:53

kedves Dallas,
abszolút nem mazochizmus, egyszerűen az átlagemberek, akik EB-t, VB-t meg Bajnokok Ligáját meg hasonlóakat néznek, azért fintorognak a magyar focitól, mert az egész magyar médiát áthatja a röviden egy mondatban leírható érzés: "puskásidejébenjóvoltazótaromlikegyrerosszabbszarjátékosoksokatkeresnekakurvaanyjukat" :(
engem sokkal jobban érdekel az NB1, mint a francia,német,olasz,spanyol,angol bajnokság meg a többiek, egyszerűen azért, mert ennek tudok részese lenni. kimehetek meccsre, szurkolhatok, részt vehetek a különböző csapathoz köthető rendezvényeken. éppen ennek hiányában szánom azokat, akik a nyálukat csorgatják a külföldi focira és közben szeretett csapatuk egy meccsén sem voltak, vagy ha anyagilag jobban állnak, évente 1-2 alkalommal láthatják őket... sajnálatos
ha az adott körülményeket megnézed és összehasonlítod a futball elitjével, vagy akár a körülöttünk lévő országok körülményeivel, rá fogsz jönni, hogy a focink még talán erőn felül is teljesít, ha a nemzetközi kupákban egy-két kört megy, vagy a válogatottunk nyer egy-két tétmeccset.

paya · http://www.palnet.hu/blog 2008.07.25. 12:59:23

sziasztok!

ha van kedvetek és lehetőségetek, akkor játszatok a www.tippjatek.hu ingyenes játékaiban!

rexter 2008.07.25. 16:46:20

hehe jo iras jot mulattam rajta :D:D
egy haverrel megyek ma sorozni, de o nezni akarja kozben az MTK-Kaposvar meccset. De miert miert miert?????? Most halal komolyan, mondjon mar vki egy ertelmes indokot megtekinteni egy MTK Kaposvar meccset?? nem ertem, szornyu!!!!

rexter 2008.07.25. 16:57:09

felreestes ne essek akadna magyar meccs amit megneznek, de a szuperkupa mtk produkcio utan, egy Kanta nelkuli MTK, egy total szetszedett kaposvar ellen ideny eleji formaban, uristen nagyon be kell rugnom a kocsmaban h ezt elviseljem
süti beállítások módosítása