HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Péter, mégis, kik a sztárok?

2007.11.26. 15:25 Kültelki Mágus

Az olvasóink írták rovat gyorsabban fejlődik, mint, a mégoly örvendetes fiatalítás ellenére is, a magyar foci. Egy kedves olvasónk ezúttal azt boncolgatja a vb-selejtezőcsoportok kisorsolása után – ami egy félmondat erejéig már nekünk is szemet szúrt –, hogy mennyire is nem sztárcsapatok azok, akiket megkaptunk.

Péter, mégis, kik a sztárok?

A foci-vb selejtezőinek vasárnapi sorsolása után Kisteleki MLSZ-elnök és Várhidi futballkapitány is úgy nyilatkozott, lehet esélyünk a második hely megszerzésére. Mi több, Várhidi kijelentette, csoportunkból egyik sem sztárcsapat, és ez növelheti esélyeinket.

Ismerve az ellenfeleket (Portugália, Svédország, Dánia, Albánia, Málta) ez körülbelül olyan hozzáértést takar, mintha Bajor Imrét az Oscar-díjra neveznénk.

Mielőtt mélyebb elemzésekbe mennénk, vagy elképzelnénk, amint Vaskó versenyt fut Cristiano Ronaldóval, Vanczák elegáns belépővel szereli Ibrahimovicot, vagy Tőzsér elegánsan megszűri Ljungberget, nézzük meg, honnan érkeznek a magyar, és a két legerősebbnek, a továbbjutásra leginkább esélyesnek tartott válogatott játékosai.

A Várhidi-éra legerősebb válogatottja így festene:

Leicester City - RC Strasbourg, Anderlecht, Bristol City, FC Sion – Brescia, AEK Athén - West Bromwich Albion, Karlsruhe, PSV Eindhoven – Watford

Erős, nem? Én nem lennék a portugálok vagy a svédek helyében. Mert nekik mi jutott? De mielőtt megnéznénk, ezen a videón szerepel is két nem sztár, ilyeneket csinálnak:

Szóval ilyen Portugália legerősebb válogatottja:

Betis – Valencia, Chelsea, Real Madrid, Chelsea – Manchester United, Barcelona, Juventus, Atletico Madrid, Manchester United – Benfica

És ilyen Svédországé:

Manchester City – Aston Villa, Rennes, Göteborg, FC Basel - West Ham United, Lyon, Elfsborg, Bolton - Bröndby, Internazionale

Még jó, hogy tényleg nincsenek köztük sztárok.

46 komment

Címkék: válogatott várhidi vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr72242447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyugdíjas Szektor 2007.11.26. 15:45:06

A portugálok az elmúlt 4 világversenyen 3-szor elődöntőztek, csak a Koreában estek ki a csoportmeccseken hála a koreai csalóknak. Ha ők nem sztárcsapat, akkor nem tudom kik azok.

Bobby 2007.11.26. 16:01:45

A portugálok simán nyerik ezt a hal csoportot.
Viszont legalább tuti, hogy a gyenge svéd-dán kettős közül az egyik nem jut ki.
Nekünk is haragoztak, a 2. csoportban legalább reménykedhettünk volna még forduló után is, itt viszont kemény lesz.

amc 2007.11.26. 16:02:12

Nem lesz több nagy versenyünk, ezt kell már végre megértenünk. Elszaladt mellettünk a világ. Túl sok benne a pénz, túl nagy a reklámértéke. Amikor jók voltunk még nem volt ennyire népszerű szerintem. Csak azt tudnám mit tudnak másképp Csehországban vagy Horvátéknál....Nekik egyelőre még megy.

Stabil C közép 2007.11.26. 16:06:59



Szerintem nem kellene ezen az egy mondaton fennakadni. Sajnos Peti bátyánk csak hat osztályt végzett el az általános iskolában azt is nyolc év alatt, így nem tudta megfogalmazni azt a tényt, hogyha Franciákkal, Olaszokkal kerültünk volna össze, akkor még nagyobbat szívtunk volna. Ettől még persze ebben a csoportban is maximum negyedikek leszünk, ami jobb mint a mostani szereplést volt, ugyanakkor én azt is leszartam mikor a szörfösünk végre nem harmincadik lett, hanem huszonnyolcadik. Az Olasz-Magyar meccs után reménykedtem, hogy valami elindult, a következő meccseket ismét néztem, de könyörögöm, Moldovától kikapni? Franciákat akkor kifütyülték, mikor nem tudtak egy nyamvadt gólt bepaszírozni a Litvánoknak, pedig ők jobban el vannak kényeztetve eredményekkel, mint mi. A szurkoló is ember, hogyha nem megy neki valami, akkor képes a tükröt is leköpni, amibe belenéz.... A mostani embereket el kellene hajtani a francba, megvárni míg a mostani fiatalok valamire jutnak, addig az összes forintot amit fociba akar ölni valamelyik elmebeteg befektető költsék rájuk, ott még van remény arra, hogy valami történik. Addig én nagyon szívesen járok majd motoGp futamra, teniszmeccsre, pólómeccsre, kézilabda bajnokok ligája meccsre (a magyar focisták még tudják mit jelent a bajnokok ligája kifejezés?), asztalitenisz meccsre, stb. Végre rá kellene jönni, hogy itthon már csak foci van, azt is csak a saját maguk szórakoztatására játszák, nomeg meccsenként 400 elvetemültnek, aki képes kimenni egy vidéki null-nullás, színvonaltalan meccsre, de szerintem ők is már csak a megszokás miatt.

Bjdsaiue 2007.11.26. 16:17:32

Nem lehetne esetleg, hogy csak barátságos meccseken játsszunk velük? Tét nélkül már egész jók vagyunk. Aztán azokat az eredményeket szépen beírnánk a tabellába, és akkor kijutunk. :D Elvégre itt is igaz, hogy fejben dől el minden, és a mi fiaink fejében már minden elég jól eldőlt, cca 20 évvel ezelőtt. ;)
A hogyant meg ne firtassuk, bízzunk páratlanul sikeres sportdiplomáciánk átütő erejében. :DDD

lajafix 2007.11.26. 16:18:29

Várhidi jól tette hogy nem 'sztárolja' az ellenfeleket, kár lenne már a sorsolás után feladni.

takezó · http://takezo.freeblog.hu 2007.11.26. 16:30:05

el se hiszem, hogy még mindig jönni kell ezzel a koreai csalással... mondd már meg, hogy a csoportmérkőzések során mi volt olyan iszonyat felháborító!
egyetlenegy megy volt, ami tényleg gáz volt, és az a spanyol...

cf12rounder 2007.11.26. 16:31:23

A magyar focisták is tudják mit jelent a bajnokok ligája kifejezés, csak ezt a sportot nem 10 országban művelik magas szinten mint az általad említetteket...
Mellesleg a Vanczák(akkor Újpest)-Juhász(akkor MTK) belsővédő páros véletlen teljesen lefogta az Ibrahimovics(akkor Juve)-Larsson(akkor Barcelona) párost 2 éve, csak a 91. percben szép emlékű Gyepes Gabi maradt le egy kicsit, ki is kaptunk.

RobinGood 2007.11.26. 16:37:52

takezo és az olaszok elleni???
De ennek egyáltalán miköze ehhez az egészhez?

nyesi 2007.11.26. 16:40:39

Ezért szar a magyar foci, mert idióták irányítják. Minden sorsolás után elmondják, hogy van esély a továbbjutásra aztán meg jön a 4-6. hely. Egyébként meg szarok a magyarok és 3 év múlva is azok lesznek.

Öreg80 2007.11.26. 16:41:36

Nem tudom ki olvasta végig a nyilatkozatot, de az is szerepelt benne, hogy "....Albánia ellen nehéz lesz..." Nos, igen itthon (ezt a'szem kisteleki úr nyilatkozta) a portugálok verhetőek, de az Albánok ellen nehéz lesz... Komolyan mondom: menjenek a picsába mind! Amatőr ez az egész (focisták, edzők, vezetők) bagázs!!! Argentinába ezeket már rég felnégyelték volna.... Itt meg 4 évenként eljátszhatják ugyanazt a darabot.... Szánalom. Ja, Máltát mindig ide sorsolják nekünk, talán nem véletlen.. így van lehetőségünk komoly presztízs csatát vívni a "Világ legjobb amatőr csapata" címért!!!

RobinGood 2007.11.26. 16:43:42

Egyébként meg szerintem még mindig reálisabban nyilatkozik most a magyar futbal vezetése mint korábban bármikor. Emlékszem mikor Bicskei a románok elleni 3-0 után azt nyilatkozta, hogy most már elveszetettük az esélyünket arra, hogy csoportelsők legyünk, mert az olaszok végeznek ott.
Ebben a mi focinkban már ez is előrelépés.
Egyébként szerintem is ezzel a béna nyilatkozattal a Várhidi arra akart utalni, hogy egyik válogatott sem sztárcsapat mint mondjuk az olaszok vagy az angolok. Hozzáteszem azért mert ő nem portugál fan még a portugálok sztárcsapat szerintem. :-)

Morgó Muki · http://morgomuki.blog.hu 2007.11.26. 16:45:10

Szerintem sem ez az egy mondat a lényeg. Pontatlanul fogalmazott. Szerintem a lényeg ott van, hogy miért nem lehet reálisan beszéni? Miért kell az n+1. számú eredménytelen selejtezőcsoportbeli szereplés után is azt mondani, hogy van esélyünk? Miért nem hisszük el, hogy nem véletlenül vagyunk a 4. vagy 5. kalapban? Az a mi valós helyünk. Jelenleg ebben a csoportban a reális cél, a 4. hely. Ha 3. lesz a válogatott, akkor vállveregetés, gratuláció, ha második, akkor eufória. Ha 5., akkor meg automatikusan repül a kapitány.

G. Lóci 2007.11.26. 16:54:32

Látom, Kültelki Mágus, nem bírsz lezakkanni a témáról, nagyon bassza a csőrödet.
Pedig Portugália tényleg nem egy nagycsapat. Soha semmilyen címet nem nyert még, és nem is igen fog a közeljövőben. Csaképp hogy kijutott az EB-re, kis szerencsével a sehol sem jegyzett finnek vannak ott, a portugálok meg otthon kuksolnak jövő nyáron.
Saját hazájában kétszer verték a görögök két héten belül EB-n. Ha nem náluk van az EB, egészen mellesleg, a döntő közelébe sem jutnak.

G. Lóci 2007.11.26. 16:56:10

Stabil C közép 2007.11.26. 16:06:59

Lehet, hogy csak hat osztályt végzett el nyolc év alatt, de a helyesírásodat nézve te csak kettőt. Tehát még mindig ő a nyerő.

jorgecosta 2007.11.26. 16:56:12

mit kellene nyilatkozni? "túl jók, nagy sztárok, esélyünk sincs..." ?
nonszensz, ott vannak a lengyelek, nekik mi a kezdőcsapatuk? tudja valaki? megpróbálom: celtic - wisla, anderlecht, crvena zvezda, fc moskva (torpedó) - sahtyor, dortmund, olimpiakosz, wolfsburg - celtic, racing.
na most ez sztárcsapatnak tűnik? nekünk is ezt a példát kell követni, kész. mindenkit meg lehet verni, sőt, így kell kimenni, hogy igenis megverjük őket...
persze, hogy előttünk vannak, nem kérdés, de ha ezen múlna, akkor kijuttatnánk portugáliát és a svédeket meccs nélkül..
de kik ezek a sztárok akkor, akitől félnünk kéne?
kezdjük alulról:
dánia: agger, poulsen, bendtner, a többiektől nem esnék hanyatt
svédek: egy bosnyák menekült, de az öregembereket nem mondnám már sztárnak
portugália: őket meg nem érdemes sorolni, annyian vannak
szóval akkor én félek portugáliától, de az mondom, a 3. helyért lehet harc, de akkor már azt is mondom, a 2.-ért is, mivel elég egyenlőek az északiak.

RobinGood 2007.11.26. 16:57:32

Az is hülyeség, megint mindenki háborog, hogy micsoda hülyeségeket beszélnek a Várhidiék. Valahogy meg kéne ülni azt a lovat és nem átesni az egyik oldalról a másik oldalra folyton.
Kistelekiék még mindig azt hiszik, hogy az emberek azt akarják hallani, hogy persze most majd kijutunk mert nagyon sokat fejlődtünk. Pedig sokkal jobb lenne, ha azt mondanák, hogy emberek a realitás az, hogy a mostani sorsolás a csoport végeredménye is egyben, de megpróbálunk a harmadik helyre odaérni, aztán majd meglátjuk. Építsünk egy stabil válogatottat (nem 90 játékossal hanem mondjuk egy 30-as bő kerettel) amelyikkel megpróbálunk lassan előbbre lépni. Ha sikerül és mondjuk odaérünk a harmadik helyre az már eredmény. De ehhez az is kellene, hogy a szurkolók meg ne azzal jöjjenek, hogy persze mer albánia meg amatőrök meg stb. Nem ez kb az európai középmezőny ahol mi vagyunk. Mi jelenleg nem tudunk bekerülni az első 13 csapat közé ez nem reális elképzelés és nem is reális elvárás. Nekünk egyelőre azt kéne elérni, hogy a középmezőny elejére kerüljünk és ne a végéhez közelítsünk.

G. Lóci 2007.11.26. 17:00:18

Morgó Muki · morgomuki.blog.hu 2007.11.26. 16:45:10

Amíg azt hsszük, hogy az a valós helyünk, addig az is lesz. Vagy az alatt.
Ha neked jó a sör langyosan is, mindig langyos sört fogsz kapni.

RobinGood 2007.11.26. 17:00:53

G. Lóci:
Meg németországban is igaz? :-)

Walmer 2007.11.26. 17:03:12

Ad1. A portugálok a koreai vébén csalás nélkül zúgtak ki a csoportból,mert kikaptak az USA-tól
Ad2. tényleg nem sztárcsapat. csak meg kell nézni hogyan muzsikáltak az eb selejtezőben
Ad3. Bennünket oda-vissza szarrá vernek majd
Ad4. Pont úgy ahogy a svédek
Ad5. Pont úgy ahogy a dánok is
Ad6. Albániában is kiszopunk

G. Lóci 2007.11.26. 17:06:31

RobinGood 2007.11.26. 16:57:32
Szerintem a második hely nyugodtan megcélozható, sem a svédek, sem a dánok nem akkora sztárcsapat jelenleg, hogy ne lehetne ellenük eséllyel pályára lépni. A portugálok valamivel jobbak, de ők is inkább egyénileg, nem csapatként. És 11 jó játékos még nem egy jó csapat, és 11 jó játékos náluk sincs, Maniche-t, Deco-t, Nuno Gomest (aki egyébként núnu gomes, nem nyunyó gomez és egyebek) meg a hátvédeiket nem tartom jónak, Figo meg már nem játszik a válogatottban.
Egy olyan játékkal, mint a törökök ellen Gera kiállításáig, vagy mint az olaszok ellen, a portugálok ellen is lenne esélyünk.

G. Lóci 2007.11.26. 17:07:58

RobinGood 2007.11.26. 17:00:53
Hát ha kicsit erélyesebb a bíró és nem szórja ki C. ronaldó pattogásának hatására Rooney-t, akkor ott sem jutnak a 4 közé.

jorgecosta 2007.11.26. 17:10:25

glóci: azért maniche-t, decot elfogadnám, illetve emlékeztetnélek egy bizonyos r. carvalhora, habár a fenti mércémmel nézve maniche-t mégis kihúzom, de a másik kettő marad

G. Lóci 2007.11.26. 17:13:50

jorgecosta 2007.11.26. 17:10:25
Carvalho esetében mindig is csodálkozom, miért sztárolják.

janecska 2007.11.26. 17:17:31

Hm... Portugália nem sztárcsapat. Svédország sem az.
De Anglia nyilván sztárcsapat.
:))))
Bár nekünk tökmindegy, ki ellen játszanánk.

off
Csak offként merem leírni, de sztem jó esélyünk nyílhat a csoport bronzérmének a megszerzésére. Már, ha lenne olyan, na! De korábban barátságos meccsen sem győztük le a világbajnokot, azt ne feledjük!
on

Nyugdíjas Szektor 2007.11.26. 17:20:29

Walmer 2007.11.26. 17:03:12
Az utolsó portugál-koreai meccsen a portugáloknak jó lett volna az X. A koreai döntő gólnál már 9 emberrel játszottak (náluk adott a bíró 2. sárgát, a koreaiaknál nem), finoman szólva nem segítette őket a bíró (volt egy les miatt meg nem adott góljuk is, ami persze nem volt les).
G. Lóci 2007.11.26. 16:54:32
Szerinted ki a nagycsapat? Csak aki nyert a közelmúltban valamit? Mert akkor Európában csak az olaszok és a görögök számítanak sztárcsapatnak.

RobinGood 2007.11.26. 17:21:36

G. Lóci:
De a bíró nem volt erélyes mint ahogy Gerát is kiszórta és a türkök ott vannak mi meg nem. Ez is a játék része.
Egyébként az igaz, hogy 11 jó játékos nem egy kó csapat, de azért nem lenne baj, ha 11 olyan jó játékosunk lenne mint a portugáloknak és egy olyan "rossz" csapatunk mint nekik.
Egyébként meg valóban a fociban bármi lehetséges, csak az a gond, hogy nekünk valahogy a bravúrok soha nem a tétmeccseken hanem mindig a nyárvégi olaszok elleni meccseken jönnek össze. Az EB selejtező csoportunkban sem volt sztárcsapat mégsem szereztünk egyetlen pontot sem az első három csapat ellen, és mindössze két gólt tudtunk rúgni nekik miközben kaptunk 16-ot.
És nekem azért a görög-török-norvég hármasnál erősebbnek tűnik a portugál-svéd-dán hármas.
De esküszöm szurkolok hogy nyerjünk legalább itthon valamelyik csapat ellen.

szánalom 2007.11.26. 17:21:38

ezt a cikket egy hihetetlenül amatőr focihoz nem értő emberke írta...aki ez alapjan közelíti meg a csapatokat hogy ki hol jatszik az az ember egy vicc, nézd már meg kérlek a horvát vagy a lengyel válogatottat hogy ki hol jatszik..majd nézd meg az angolokat...majd gondolkodj erősen.. a többit rád bízom...nem szabad egy ennyira amatőr és buta cikket nyilvánosságra hozni mert az index is lejáratja vele magát

G. Lóci 2007.11.26. 17:24:58

Walmer 2007.11.26. 17:03:12
És Málta? Lesz legalább egy x, legalább itthon?
Bazmeg, jegyzetelek a jövő évi totószelvényemhez, há ne hagyjá má kétségek között!

G. Lóci 2007.11.26. 17:37:49

RobinGood 2007.11.26. 17:21:36
Na igen, mondjuk ha azt a meccset úgy vesszük, hogy mi nyertük 1-gyel az igazságtalan ítélet miatt, akkor mi ugyan nem vagyunk ott, de a törökök sem, viszont legalább 4. helyen lennénk a csoportunkban.
Egyébként eredménytől függetlenül ennek a csapatnak igazából egy olyan meccse van, amit szégyellnie kell (annak ellenére, hogy többen nem a megszokott posztjukon játszottak): a moldávok elleni, ahol mindenki alibizett, + a moldávoknak volt egy nagy napot kifogó kapusuk.
A görögök ellen meg semmi nem jött be, átlagos szerencsével (csak annyival, mint a görögöknek volt) azt a meccset is hozzuk.
És ilyen mindenkivel megesik. Lásd az angolok két horvátok elleni meccsét ugyanebben a selejtezőben. Pedig ott azért csupa olyan játékos nyomja, akik az angol Premier League-ben játszanak (kivétel Beckham, aki Amerikában), míg a mieink csak az ottani NB-II-ben szerepelnek, vagy néha ott sem (meg más országok NB-I-ében is kevesen, és azok egy része olyan is, pl. Vanczák a Sionban).

És hát ugye az angolok ugyanúgy nincsenek ott, mint mi, pedig szerintem a portugálokat, svédeket, dánokat azért 10-ből legalább 8-szor bármikor vernék. Persze biztosan minket is.

Stabil C közép 2007.11.26. 17:39:29


Örülök neki, hogy egészen a személyeskedés részig eljutottunk egy poszt alatt. Az említett nemzetek nevét direkt írtam nagy betűvel, mivel vastagon nem tudtam azokat szedni. Egyéb hiba nem tudom volt-e benne, de erős meggyőződésem, hogy nem. Visszatérve, szerintem nem nagy elvárás akármelyik sportág szövetségi kapitányától, hogy tudjon nyilatkozni és meg tudja osztani szárnyaló gondolait a köznéppel úgy, hogy ne kétnapos cirkusz kövesse a ki a sztárcsapat és ki nem sztárcsapat kérdéskör boncolgatását.
Személyeskedésre visszatérve: hogyha nekem két általános iskolai osztályt tippeltél, akkor emlékezz vissza az idei év szeptemberére, amikor a tanítónéni először rágta a szátokba, hogy És-sel nem kezdünk mondatot. Hogyha ez sem elég, akkor meg másodikosként gondolom megbocsátható nekem, ha csak annyit mondok- akkor bekaphatod!

cniv 2007.11.26. 18:07:18

glóci, te magadat akarod meggyőzni vagy mit akarsz?

vedd már észre, hogy külön dimenziót képviselnek a portugálok,svédek, dánok. Érted? Nehéz felfogni? Más sportot játszanak.

Járjál ki a kis nb1es vagy nb2es csapatod meccseire, aztán élvezd a varázst. Én is ezt teszem.

A válogatottat meg mindenki elfelejtheti.

nokéremtisztelettel 2007.11.26. 18:18:27

G. Lóci:
"És hát ugye az angolok ugyanúgy nincsenek ott, mint mi, pedig szerintem a portugálokat, svédeket, dánokat azért 10-ből legalább 8-szor bármikor vernék. Persze biztosan minket is."

Ezt komolyan gondoltad?
Dánokat, meg ugye minket biztos. De POR, SWE?
Vannak ugye a múltbéli példák is, de azok nélkül is szvsz világeseményen, mondjuk kiesési résznél 10-ből 9x portugálok, svédek ütnék az angolokat!

Walmer 2007.11.26. 18:21:32

G. Lóci,
esküszöm én azt hittem , hogy az ilyen szurkrek már kihaltak. maximális riszpekt neked, öregem. ha a görög kapus így, a skót bíró úgy, a norvég csatár amúgy, a moldáv kapus, meg emígy. Még a végén kihozol bennünket csoprtgyőztesnek:-)
Tudom, hogy most én leszek a szemét, de kénytelen leszek visszarángatni téged a földre.
Ultrafosok vagyunk, haversrác!!!!!!!!

G. Lóci 2007.11.26. 18:24:08

cniv 2007.11.26. 18:07:18

Talán neked kéne észrevenni, hogy nem így van. A svédek és a dánok nem jobbak nálunk. Hol is végeztek most a dánok?
Igen, a 4. helyen.
Olyan csapatok előtt, mint Lettország, Izland és Liechtenstein. Abban a csoportban ezt a helyezést mi is elértük volna.
Sőt, ha ez a gárda vág neki az EB-szereplésnek, mint ami befejezte, Várhidivel, valószínűleg itt is előrébb végzünk.

temur kecbaja 2007.11.26. 18:30:42

- a futball sztem nem arról szól, hogy összerakom a válogatott kezdőjének a klubjait egymás után két sorba. ez csak egy béna elmélet, aminek semmi köze a valósághoz (lásd az említett lengyel példát).

- a portugálokat istenítőknek: a portugálok "újabb generációja" 2002-ben kikapott az usától, 2004-ben kétszer a görögöktől, 2006-ban megnyert egy tré csoportot, aztán lejátszotta a focitörténelem leggusztustalanabb meccsét hollandiával. az eb-selejtezőkön a lengyel/finn/szerb hármas egyikét sem (!) tudta megverni. sem otthon, sem idegenben. sok jó egyéniség, de mint csapat egy ideje semmit nem mutat. ettől még sima 0-3, 0-2-t tippelek.

- albánia, walmerrel értek egyet. csak meg kell nézni a legutóbbi hazai eredményeiket (ráadásul régen voltak ilyen szarok selejtezőkön). bulgária ellen iksz, a hollandok a 90. percben rúgtak nekik egy gólt, és a románok is csak egy góllal nyertek tiranában, ha jól rémlik.

G. Lóci (és mások)
- szerintem hagyjátok már ezt a "mi lett volna, ha" típusú gondolkodást (pl. 2002, dél-korea), mert értelmetlen. tényként írod, hogy "ha a törököket eggyel verjük". mi van? még be kellett volna rúgni egy 11-est, aztán kivédekezni 30 percet. sztem az a baj, hogy nálunk ez a mentalitás a jellemző, ahelyett, hogy a rohadt tényeket néznék meg az emberek (és nem kreált tényeket, mint a poszt sugallja...).

- másik vitapont:
angolok két horvátok elleni meccse példa arra, hogy "semmi nem jött be", ha jól értem.

láttad a meccset? a horvátok 2-0 után is támadtak, az angolok meg csak lestek, hogy mi ez. aztán összejött a 2-2, de arra nm voltak képesek, hogy beszögeljéka kapujukat a wembleyben, vagy bárhogy, de megtartani az eredményt. az a vereség talán az elmúlt 20 év legszégyenteljesebb angol válogatott eredménye, és nem véletlenül estek ki. és nemcsak ezért: nem verték meg otthon macedóniát, ikszeltek izraelben, kikaptak az oroszoktól, soroljam tovább?

ezek után azt írni, hogy anglia sztárcsapat és 10-ből 8-szor megverné a svédeket... melleslega a svédeket kábé 40 éve nem tudják megverni (ld. vb), és a portugálokat se ment nekik mostanában.

nokéremtisztelettel 2007.11.26. 18:34:07

www.fpf.pt/portal/page/portal/PORTAL_FUTEBOL/SELECCOES/NOTICIA?notid=4084523
"...dois gigantes nórdicos, a Suécia e a Dinamarca."
Rólunk meg Albániával és Máltával együtt írnak, vajon miért?
Kintről eccerűbben látni? Higyjük már el, ott vagyunk, ahova valók vagyunk!
Ha BIZTOSAN meglenne a 4. hely v szerencsével a 3., én már büszke lennék a csapatra.

id. temur kecbaja 2007.11.26. 18:36:09

G. Lóci, ezek menthetetlen dolgok.

"Olyan csapatok előtt, mint Lettország, Izland és Liechtenstein. Abban a csoportban ezt a helyezést mi is elértük volna."

viccelsz?
- izlanddal háromszor voltunk egy csoportban az utóbbi 15 évben, kétszer megelőztek minket! fityfiritty.
- lettországgal egyszer voltunk egy csoportban, ők kijutottak az eb-re (ja, a törököket verték pótselejtezőn?:), ahol ikszeltek a németekkel? bagatell.
- liechtenstein. na őket talán igen, megelőztük volna, de azért a vaduzi 0-0 és az ute-vaduz 0-4 tükrében nem lenne nagy a pofám:))

ébresztő, 2007 van, az a tizes ott nem puskás, és a magas center sem az albert.

ük temr kecbaja 2007.11.26. 18:41:29

pontosítok: csak egyszer előztük meg izlandot, de a hat meccsből 3-at elvesztettünk, 3-at megnyertünk, szóval erősen kétséges, hogy most is simán lenyomnánk őket...

nokéremtisztelettel 2007.11.26. 18:56:57

Vegyük már észre, h ez a klubcsapatosdi csak 1 jó vicc!
Persze, mint majd minden viccben, azért ebben is van vmi, rosszul teszi, aki tagadja.
No és akkor a \"sokat emlegetett lengyel példa\" a belgák elleni meccs, amivel végül kijutottak:

Celtic-Anderlecht, Olympiakos, Austria Wien, Crvena Zvezda - Z. Lubin (cseréje Borussia Dortmund), Shaktar Doneck, Wisla Krakow, Wolfsburg, Racing Santander (cseréje Wisla)-Celtic (cseréje Lech Poznan)
Azért ez is jóval erősebb, mint a \"miénk\".

farzan 2007.11.26. 19:04:02

sajnos várhidi kapitány nem tudja miről beszél. csak azt nem értem, hogy szakkommentátorként hozzáértést mutató edző, hogy ill. miért lessz hülye szöv. kapitányként?

cf12rounder 2007.11.26. 19:05:22

"de azért a vaduzi 0-0 és az ute-vaduz 0-4 tükrében nem lenne nagy a pofám:))"

vaduzban nyertünk :D :P
de azért az első meccs sem legyen mérvadó...

mjordan 2007.11.26. 19:08:28

G.Lóci,nem csesztetésből,de hány éves vagy?Komolyan érdekel.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2007.11.26. 19:55:28

Ma mindenesetre írtam egy rövid ismertetőt a dél-afrikai 2010-es vb-ről, meg a selejtező sorsolásáról.

aranyhaj.blogspot.com

G. Lóci 2007.11.27. 00:09:13

id. temur kecbaja 2007.11.26. 18:36:09

Az utóbbi időkben Izlandot vertük, és most is vernénk.
Lettország sem lett erősebb, és egyszer őket is megvertük a 2 meccsből - ráadásul az nem EZ a csapat volt.
Vaduz ellen nem Várhidi volt az edző, és az egy tipikus edzőbuktató meccs volt. Meg nem is válogatott.
Amikor 2-ből 2-szer kikaptunk Izlandtól, az Mészöly bátyó és falábúi idején volt, őket a mai Málta is simán verné idehaza is.
Szóval ezt a 3 csapatot simán megelőztük volna.

temur kecbaja 2007.11.26. 18:30:42
Láttam a meccset, mindkettőt.
A horvátok jók voltak, de ez az angol csapat simán verné a portugálokat és a svédeket is (ha a fél válogatott nem sérült vagy nincs eltiltva, meg ha találnak egy nem ennyire lyukaskezű kapust, akkor pláne).
A portugáloknál nagyon hiányzik Figo (a csapat esze), a svédeknél Larsson. Jelenleg egyik csapat sem igazán jó.

maki 2007.11.27. 17:01:20

G.Lóci:Várhidi és az egész MLSZ bagázs ebből él ,hogy vannak akiket kb 30 éve lehet hülyíteni.Aranyosan leminősíted a Portugál csapatot.Akkó ,hogy van az ,hogy mi ezt a szar csapatot még soha nem tudtuk megverni, még Alberték sem.Gondolkodj már !
süti beállítások módosítása