HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

A foci nem bíróknak való

2007.11.12. 06:44 Kültelki Mágus

Néhány hete Solymosi őrült meg a Fradi-Kaposvár kupameccsen (most szombaton meg beintett 3 tizenegyes szegény Diósgyőr ellen, bár mindhárom megadható volt, ez azért tényleg durvának tűnt). Aztán a múlt hétfőn Vad vett el a fehérváriaktól 2 pontot, amikor les miatt nem adta meg a Debrecen elleni szabályos gólt.

Most Arany követte el ugyanezt a hibát a Honvéd-Nyíregyháza meccsen (a különbség csak annyi, hogy a Fehérvár-meccsen senki nem volt lesen, most viszont a gólt szerző Bárányos csapattársa, ha jól emlékszem, Magasföldi, igen). Ráadásul, hogy teljes legyen a kép, Fábián a Debrecen két gólját nem adta meg, a Lúzer FC-hez tehát máris van játékvezetőnk, még tartalék is, már csak csapat kell.

Mondjuk a magyar mezőnyben ezt azért nem nehéz összehozni. Egyedül a kapusposzton voltunk ismét nehéz helyzetben, egyébként bőséges kínálatból válogathattunk. A hétfői MTK-REAC meccset nem várjuk meg, reméljük, nem lövünk még egyszer annyira mellé, mint a múlt héten.

Kapus
Sebők (Fehérvár, 5-öst kapott az NB1.hu-tól) – azzal előzte meg a tizenegyeseket összehozó versenytársait (a soproni Takácsot és diósgyőri Kötelest – utóbbit a múlt héten hívták meg a válogatottba, úgy tűnik, nem jó ómen a címeres mez), hogy az ő hibája végzetes volt: a 90. percben fejelt gólt Gajda 6 méterről; márpedig a kaputól ennyire már a kapusnak kellene az úrnak lennie.

Védelem
Deffo (Sopron, 4) – már a múlt héten felfigyeltünk rá, de igazából mostanra forrott ki. A tudósítások szerint intenzív közreműködője volt a 4:0-ra elvesztett meccsen az első gólnál, de az utolsó előtt is lemaradt az ellenfél játékosairól; talán még a gyúróról is lemaradt volna, ha futnak egy jóízű kis versenyt.
Katona (Diósgyőr, 5) – az NB1.hu tudósítója bizonnyal nem vette észre, hogy ő is játszik, és a meccs végén kényszerből beírt neki egy 5-öst. Hát, ha jobban helyezkedik, határozattabban játszik, és legalább egy-két párbajt megnyer, talán rászolgált volna erre.
Pocuca (Sopron, 4) – a zalaegerszegiek akkor játszották át, amikor akarták. A tudósításokból az derül ki, hogy még ezen a magyar szinten sem első osztályú játékos.
Unierzyski (Vasas, 5) – évek óta nem értem, mit csinál ez az ember az NB I-ben. Oké, hogy polski-vengerski dva bratanki, de ő akkor is nagyon nagyon gyenge. A tudósítások szerint most sem haladta meg önmagát.

Középpálya
Györök (Sopron, 4) – hogy mennyire béna volt, arról jól árulkodik, hogy még a csapatából is kilógott, 52 perc után le is cserélte őt az edzője. Vagy valaki, aki a soproni kispad környékén őgyelgett.
Farkas B. (Fehérvár, 4) – már a múlt heti, Loki elleni tévémeccsen is szemet bántó módon játszott, a tudósítások alapján úgy tűnik, most még azt a színvonalat sem tudta elérni. Valaki magyarázza meg, hogyan lett ő négyszeres válogatott, de komolyan.
Magasföldi (Honvéd, 5) – ha jól emlékszem, ő volt lesen Bárányos meg nem adott gólja előtt. Aztán még pályán volt negyven percig, de erre már csak egy csúnyán mellé lőtt labdájáról és a szünetben bejelentett cseréből emlékszem.
Caugherty (Tatabánya, 4) – Amerikából jöttem, mesterségem címere a semmi; elsőre ez jutott eszembe róla. Látni még nem láttam, olvasni már olvastam róla. Vagyis ez az, hogy még olvasni sem nagyon, annyira nem történik vele semmi a pályán. Lehet, hogy egy szorgos labdaszedőnél többet van a labda, mint nála.

Csatárok
Hercegfalvi (Honvéd, 4) – úgy cserélték le a hatvanadik percben, hogy az elvileg rossz passzban lévő újonc Nyíregyháza ellen hazai pályán még helyzete sem volt.
Tököli (Paks, 4) – a legegyenesebb gerincű magyar játékosok egyike, aki az emlékezetes, botrányos Fradi-Loki után megmondta, hogy nem játszik többé a zöldeknél, majd miután külföldön sehol nem kellett, úgy visszament, mint a sicc. Aztán cserben hagyta az NB II-ben ragadt Fradit, de ahogy most játszik, még a másodosztályra sem lenne méltó.

Cserék
Köteles (Diósgyőr, 4) – annyira szerintem nem védett rosszul, mint az NB1.hu látta, de ha komolyan gondoljuk ezt a válogatott dolgot, akkor ennél sokkal többet kell nyújtania.
Elek (Diósgyőr, 5) – fogjuk az esőre, sárra, széljárásra és a rómaiakra, de csapnivalóan játszott. Az ember nehezen hinné, hogy egykor az MTK-ben vitézkedett, bár ahogy mostanában játszik, az alapján érthető, miért nem maradt.
Ivancsics (Honvéd, 5) – egyszer felpofozták Sopronban, akkor kispesti játékos lett. Utánpótlás válogatott, de ha így folytatja, hiába pofozzák, nagyválogatott nem lesz belőle.
Vukmir (DVSC, 5) –, oké, hogy elvettek tőlük két gólt, de azért még jól kellett volna játszaniuk. Neki ez most nemigen sikerült a hírek szerint.
Disztl D. (Fehérvár, 5) – nem túl gólerős játékos, ami általában nem lenne baj, csak sajnos ő éppen csatár. 85 perc nem volt elég neki ahhoz, hogy helyzetbe kerüljön, kétlem, hogy az utolsó öt miatt ment el a meccse.
Dajics (Fehérvár, 4) – derék délszláv csatár, a bosnyák válogatott szemefénye, aki hétről hétre csapnivalóan játszik. Szerencséjére Szarajevó messze van, különben már elvették volna a címeres mezét.
Douva (Diósgyőr, 5) – a szünetben küldték be Lakatos helyett, de akárkivel kellett versenyt futnia, nem látszott, hogy 45 perccel frissebb lenne. Persze lehet, hogy csak jó fej volt, és nem akart méltatlanul előnybe kerülni.

Játékvezető
Arany annyival előzte meg Fábiánt, hogy az ő hibáját láttuk, míg Fábián vitatható ítéleteiról csak olvastunk. Az mindenesetre elszomorító, hogy lassan egy Bíró FC-t is ki lehetne hozni a bakizó játékvezetőkből.

Edző
Vicenzo Cosco (Sopron) – már október elején megmondtuk, hogy az olaszokkal csak a baj van. Igazunk lett, ismét, mióta a rejtélyes olasz tulaj egy rejtélyes olasz edzőt hívott az egyébként is nyakig benne lévő Sopronhoz, a helyzet minden korábbinál rosszabb lett. Az edzőnek nincs licensze, így a jogi státusza rendezetlen. A Sopron az olasz hatalomváltás óta kettős vereséggel kiesett a kupából, emellett öt bajnokit játszott, amit 2:13-as gólkülönbséggel abszolvált. Az öt meccsből négyszer kikapott, egyetlen 0:0-ra futott az erejéből, az újonc, akkor kiesőhelyen álló Siófok ellen. Most már ők állnak kiesésre, kétpontos hátrányban a Paks, REAC, Disógyőr hármas mögött.

Szólj hozzá!

Címkék: tatabánya sopron debrecen elek katona arany fehérvár paks vad értékelés vasas nb1 honvéd diósgyőr ivancsics györök tököli magasföldi hülyék és hősök farkas balázs hercegfalvi kutyaütő solymosi játékvezető igazi lúzer fábián sebők deffo pocuca unierzyski caugherty köteles vukmir disztl dávid dajics douva vicenzo cosco

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr25225349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása