HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Vigyázz, ha jön az olasz

2007.10.01. 09:20 Kültelki Mágus

A döglődő magyarfoci koporsójába az utolsó szeget a talján tulajok üthetik be. Amihez hozzányúltak, abból még jó nem sült ki.

Emlékezzünk csak, annak idején Kispestre egy ígéretes olasz húsipari vállalkozó érkezett, a kiskunfélegyházi vágóhidas Piero Pini személyében. Aztán a derék olasz elképesztő ámokfutásba kezdett a Honvédnál. Tök ismeretlen és tökéletesen alkalmatlan játékosokat vitt a klubhoz, volt olyan edző, akinek egy elétett névsorból kellett néhány névre bökni, anélkül, hogy tudta volna, ki milyen poszton játszik, hány éves, hány kilós.

Így olyan briliáns játékosok kerültek a csapathoz, mint Yannick, Arial, Tangara, Bozsovics; közülük néhányan egy percet sem játszottak a csapatnál. Pini kispesti vitézkedése alatt omladozott a stadion, kikapcsolták a melegvizet, és előfordult – mint azt itt már valaki beírta egy kommentbe –, hogy a meccs végén olyan gyorsan lekapcsolták a stadion reflektorait, hogy a pályán interjút csináló tévések sötétben maradtak. Pini, aki egy időben a Honvéd elköltöztetését is tervezte, összeveszett mindenkivel, akivel összeveszhetett, folyamatosan cserélgette munkatársait, és féléves tartozásokat halmozott fel, így volt olyan, hogy afrikai játékosai a kiskunfélegyházi húzüzemben, míg az olasz erőnléti edző a csapat pesti játékosainál, a szakmai stáb tagjainál húzta meg magát. A Honvéd a kaotikus időkben a bennmaradásért küzdött, pontosabban vegetált (és hogy bennmaradt, az feltehetően a szintén olasz, de a Piniről kialakult negatív képet ellensúlyozó Dolcetti edzőnek köszönhető).

Aztán éppen a Honvéd ellen derült ki, hogy nem Pini az egyetlen idióta olasz üzletemberféleség. A már akkor is tökutolsó, egyetlen győzelemmel álló, félamatőr Vác idén februárban, a tavaszkezdő, valójában 17. forduló előtt kapott új olasz tulajt, aki néhány nap alatt összekuszálta a szakmai munkát, egy pályaedzőnek hozott olasz szakemberre bízta a csapatot, de közben kinevezett egy magyar megbízott edzőt. Ők ketten egymás taktikáját fölülírva adtak utasításokat ebben a 17. fordulóban, a Honvéd elleni meccsen. Az eredménye meg is lett, a Vác sima 6:0-s vereséget szenvedett az akkor még igencsak gyengécske Honvédtól.

És most itt egy újabb olasz tulajdonos, a csalafinta nevű Carefur, ezúttal a Sopronnál. A helyzet ismerős: a csapatnál fizetési gondok vannak, az új tulaj ehelyett nagytakarításba kezdett, és elküldte a vezetőedzőt, a problémákat szóvá tevő Détári Lajost. Détári nem tekintette magát elbocsátottnak, biztonsági őrök tartották távol a soproni pályától, ahol edzést akart tartani, majd az újpestitől is – tartották volna, de el sem ment –, ahol a (volt) csapat a hétvégén játszott. A megbízott edzővel a csapat egy könnyű 4:0-s vereséggel kezdte a menetelést, és a 13. helyen áll.

Szóval vigyázz, ha jön az olasz. Lehet, hogy focizni tud, de még a gombfocicsapatot sem szabad rábízni.

Szólj hozzá!

Címkék: olasz sopron újpest honvéd vác détári olasz tulajdonos pini carefur

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr10182102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása