HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Hülyeparádé mesterötössel az Üllői úton

2007.10.25. 06:36 Kültelki Mágus

Mi a durvább: gólörömben fejünkre húzni a mezt vagy stoplissal beleszállni valaki gerincébe? A hét hülyéje, Solymosi játékvezető szerint persze az előbbi. Öt súlyos tévedés egyetlen meccsen – remekelt a hét hülyéje, aki korábban elintézte már Détári Dömét, büntetett sárgalappal középkezdést és közvetett szabadrúgásból lőtt gólt is megadott.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első körében lejátszott FTC-Kaposvár meccs (2:2, ha valaki figyelmét elkerülte volna) egyébként is igazi hülyeparádé volt, ahol a játékosok igyekeztek lesüllyedni Solymosi szintjére.

Ez a legparádésabban talán a kaposvári Zahorecz Krisztiánnak sikerült. Ő lőtte 1:1-nél az első félidő hosszabbításában a vendégek vezető gólját, majd a nagy gólörömben a fejére húzta a mezét. Úgy, hogy már volt egy sárgája. Mivel a szabályok szerint maximum a derekán rázhatta volna a mezét, kapott még egyet a formára sokat adó Solymositól, így a kaposváriak egy félidőt emberhátrányban játszhattak végig.

Szerencséjükre Solymosi spori lelkizős alkat, így elkövette a legnagyobb hibát, amit bíró elkövethet, és a második félidőben lelkesen kompenzálni kezdett. Előbb, közvetlen a szünet után nem ítélt meg egy nyilvánvaló tizenegyest az FTC javára, majd egy szöglet után nem adta meg Dragóner gólját (amit ugyan tényleg megelőzött némi lökdösődés a 16-oson belül, de amilyen alapon kifelé fújt szabadot, akár gólt is ítélhetett volna).

Dragóner egyébként szintén jó eséllyel pályázott a nap hülyéje címre. Az első kaposvári gól előtt társaival együtt akkorát bénázott, mintha még mindig kecskeméti formában lenne, a második előtt pedig saját kapusát zavarva ugrott fel fejelni, úgy, hogy Zarzycki nem láthatta, hová öklöz – Zahorecz elé öklözött (persze a jó Dragó biztos örült, hogy még ennyi évesen is sikerült 15 centit elrugaszkodnia a földtől).

Nemcsak a Fradi, a Kaposvár védelme is bemutatott valamit a magyar futballvirtusból: miután nem adta meg Dragóner gólját a bíró, bizonyára azt gondolták, így lesz ez mindig. Így egy újabb szöglet után ismét magára hagyták a védőt, aki bebizonyította, hogy van olyan csatár, mint Mátyus, hiába próbálta a lövést lábbal hárítani a nap egyetlen igazán jól játszó játékosa, Kovács Zoltán, a kaposváriak kapusa.

Mátyus, aki szintén érdemes lehetett a nap izéje címre, ha nem is a hülyére, a taplóra mindenképpen. A második félidőben úgy szállt bele hátulról egy kaposvári játékos gerincébe, hogy rossz volt nézni. Szerencséjére Solymosi ekkor már ismét kompenzált, mint pedofil ügyész, ha gyerekpornóról van szó, és még sárgát sem adott a brutális belépőért. Majd nem adott meg egy tizenegyest a Kaposvárnak sem, szóval hazudhatja magának azt, hogy nagyjából jó egyenleggel zárta a meccset.

És végül a nap hülyéje címért versenybe szállt Csank János is, akinek azonban némi jóindulattal a nap fair play címét is kioszthatjuk. A második félidőben ugyanis úgy döntött, hogy sok lenne egy félideig emberelőnyben játszani, és visszaadta a fórt. Méghozzá olyan taktikusan, mint ahogy a Ferrari intézte Brazíliában a világbajnoki címet; úgy, hogy senki nem köthetett be. Egyszerűen csak pályára küldte Vincze Ottót, aki már régen maga mögött hagyta a legszebb napjait, és egyébként azok sem voltak olyan túlságosan szépek. Vincze nevét egyszer hallottam a pályán töltött mintegy 25 perce alatt, akkor, amikor szabadrúgást ítéltek ellene.

Szóval remek kis meccs volt; remélem, a visszavágót is közvetíti a tévé. Sajnos Zahorecz nem fog játszani, de remélem, Solymosinak ismét sípot adnak a kezébe. Vagy ha nem, legalább erre a kilencven percre kiengedik Saskőyt.

4 komment

Címkék: kaposvár ftc magyar kupa dragóner mátyus hülyék és hősök csank kovács zoltán saskőy solymosi játékvezető zahorecz krisztián zarzycki

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr33206643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pocahontas 2007.10.25. 09:41:15

és tényleg! folyton a játékosokat szidjuk (azért többnyire jogosan), pedig mára már a magyar játékvezetés is a béka segge alatt van.

Dokk 2007.10.25. 11:11:32

A mátyus valóban nem normális,ilyen beleszállásért örökre el kellet volna tiltani a barmot,nem normális,mondjuk soha nem volt az!!!!!!!! NB II keleti csoport keleti csoport .................

the real 2007.10.25. 13:12:40

Szerintem a kiállítás teljesen jogos volt (de legalábbis az aktuális szabályzat szerinti eljárás, más kérdés, hogy miért is kerül be ilyen a szabályzatba...), és Dragóner góljánál is jól tette, hogy nem adta meg. De egyetértek azzal is, aki azt mondja, hogy a játékvezetés hűen tükrözi futballunk színvonalát.
süti beállítások módosítása