HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Csináljunk egy jó bajnokságot!

2007.11.01. 13:54 Kültelki Mágus

Katari bírók vezették az Újpest-Debrecen hibakupa-meccset a hétvégén (rettentő 0:0 volt); mármint az előzőn, de azóta vagy a blog.hu, vagy én nem voltam elérhető. Nem ismerem a katari focibíráskodás színvonalát és hagyományait, nem tudom, nekik volt-e saját Palotaijuk, Puhluk, de ha nincs saját Saskőyjük vagy Solymosijuk, már jó nekik.

A meccsről és a bíráskodásról nem is maradt semmilyen benyomásom. De a katari bíróimport adott egy remek ötletet, hogyan virágoztassuk fel a magyar élvonalbeli bajnokságot, hogy a hibakupa ne csak hivatalos nevén legyen élcsapatok bajnoksága – mert valójában erősen középcsapatoké –, hanem a valóságban is (az ötlet egyébként nem is egyedi, de erről később).

Szóval hagyjuk ezt az egész tehetségkutatást, utánpótlásnevelést – akinek van esze, és tehetséges, úgyis lelép, amint tud –, és koncentráljunk inkább az importra. De ne csak egyes játékosokat hozzunk, hanem komplett csapatokat, úgy van értelme igazán a dolognak (nézzük meg, a hokiban a magyar bajnokságot két csíkszeredai csapat vezeti, édes Erdély, itt vagyunk).

A Nagyvárad 1944 után valószínűleg ismét szívesen lenne magyar bajnok, aztán jöhetne az Arad, Temesvárról a Politechnica és az eurómilliókkal kistafírozott kolozsváriak is. Nagyon jó kis csapat a vajdasági, újvidéki Vojvodina, a horvátoknál a kaproncai (Koprivnica, tudják, kézilabda-fellegvár, vagy legalábbis az volt) Slaven Belupo, de talán az eszéki NK Osijek is megállná a helyét a magyar bajnokságban.

Ausztriából a pénzügyi manipulációk miatt tavaly elmeszelt, a határhoz közel lévő grazi klubokat lehetne idecsábítani, akár azzal a garanciával is, hogy nyugi, nálunk a pénzügyi stikli inkább előny, mint kizáró ok. A szlvokáktól jöhetne a Zsolna, a Nyitra, a Kassa – a mostani tabella első négy csapatából három –, de akár még a nemrég BL-ben vitézkedő pozsonyi Artmedia is.

Lenne itt remek bajnokság egy csapásra, a focink Budapest-központúsága is enyhülne, és még Trianonért is visszavágnánk. Legfeljebb a hazai, magukat élcsapatnak gondoló klubok közül maradna kevés az élvonalban. De valószínűleg nem is hiányoznának senkinek.

2 komment

Címkék: trianon kolozsvár nagyvárad arad temesvár kassa pozsony nb1 újvidék vojvodina slaven belupo osijek eszék zsolna nyitra graz

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr12214863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2007.11.01. 14:43:31

Igen, és aztán az egész sorozatot nevezzük át Közép-Európa Ligára. Hívjunk a buliba katari, líbiai, kirgiz, maldív-szigeteki, libanoni bírókat, az Európán kívüli országokkal fenntartott kapcsolataink építése jegyében, továbbá csírájában elfojtandó a részrehajlás lehetőségét. Majd várjunk türelemmel arra, hogy Kisteleki kitúrja Platinit a székéből, majd gyorsan kiemelt támogatást szavaztasson meg ennek a példamutató sorozatnak.... :)

A katari bíró témája engem egy kicsit földhözragadtabb vonalon fogott meg, ha nem veszed rossznéven, linkelek:

azbennvolt.blog.hu/2007/10/30/mi_ujsag_katarban

Rezső 2007.11.02. 19:39:58

Kolozsváron 18 külföldi van a csapatban, 10 portugál, 2-2 brazil és argentin, 1-1 svéd, bolíviai, chilei és nigériai. Veretlenül vezetik a román bajnokságot, 6 pont előnnyel. Az NB I-ben pontot se vesztetnének.
süti beállítások módosítása