HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Még fantomoknak sem kellett a Fradi

2007.10.31. 23:20 Kültelki Mágus

Rieb Györgyön kívül aligha lepődik meg bárki is: ismét érvénytelen lett a Fradi tender. Pedig egy sehol fel nem lelhető belga cég és Rieb puszipajtása, az őt már nyáron is cserbenhagyó angolok is jelentkeztek. A klubelnök egy hete még örvendezve beszélt arról, milyen jó, hogy verseny van a Fradiért, aztán jól kiderült, hogy nemhogy két, de még egy érvényes pályázat sem volt.

Laikus szemmel nézve sem tűnt nagy ördöngősségnek a pályázat összeállítása; ha jól emlékszem, 18 vagy 19 dokumentumot kellett csatolni, nem többet, mint egy bonyolultabb lakásvásárlási vagy még inkább -építési procedúránál; no és persze le kellett perkászni 400 milliót. Az angoloknak és a belgákak valami azonban mégsem jött össze; ha nem feltételezzük, hogy nagyon-nagyon kutyaütők – na mondjuk, az angolok ékkövének, a Sheffieldnek a ma esti, Arsenal elleni meccsen alapján még ez is lehet – akkor feltehetően a pénzzel volt a baj (egyébként anyánk, az Index szerint is, de ez nem jelent semmit).

Most mondhatnám persze önelégülten, hogy ugye, én megmondtam – még ha sokan nem is akarták elhinni, amint ennek néhányan hangot is adtak, csók nekik ezúton is –, hogy komolytalan cirkusz az egész Fradi-tender, de nem teszem. A dolog ugyanis, ahogy a szurkolók reagálásait olvasgatom a fórumokban, inkább elkeserítő. Elkeserítő, egyfelől azért, mert még mindig vannak felnőtt emberek, láthatóan nagy számban, akik elhitték, hogy most rendben összejön a dolog – ekkkora hitre komolyan lehet választási kampányt alapozni –, másfelől azért, mert az FTC elnöke láthatóan annyira veszi komolyan a dolgot, mint én 14 évesen a tánciskolát.

A napvilágra került tények ellenére Rieb Nagyon-sok-befektető-megígérte-de-most-már-aztán-komolyan-hogy-pályázik György még mindig lelkes, mint Mátyusék Kecskeméten 0:3-nál, sőt, még lelkesebb. A klub hivatalos honlapján felvázolta nagyívű tervét, miszerint – hoppá, döbbenet –: "elképzelhetőnek tartok egy új, zárt pályázatot vagy egy nyilvános ártárgyalást a belga és a brit fél részvételével". Remek, jöjjön még egy pályázat; sőt, írjanak ki inkább kettőt egyszerre, hogy gyorsabb legyen a kudarc is. És miközben ekkora idióták vezetik a klubot, a szurkolók még most is azzal vannak elfoglalva, hogy az őket megfojtó világ- – de legalábbis magyarországnyi – méretű komenista-zsidó-globalista-liberális-pénztőkés összeesküvést okolják mindenért.

Pedig a képlet egyszerű: a Fradi telke és 2 milliárdos mínuszban lévő focicsapata nem ér 8 milliárdot. Megközelítőleg sem, most már nemcsak a szakértők, hanem a piaci szereplők szerint sem. Ha szerintük igen, tessék, álljanak össze – ők vannak a legtöbben, ugye –, vegyék meg, működtessék, éljen a népi demokrácia.

Vagy reménykedjenek, hogy legalább a focicsapatot megveszi valami tényleg komoly, nagy fejlesztéseket tervező üzletember, az aktuális értékén. És még március előtt, mert akkor az 1 forintot kivonják a forgalomból.

25 komment

Címkék: ingatlan ftc rieb ingatlantender

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr91214256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

András 2007.11.01. 11:57:12

sajnos nagyjából igazad van:(
a szavaidból (vegyék meg ők, ők vannak a legtöbben) azonban érezhető, hogy nem vagy Fradi-szurkoló, sőt!
Ezenkívül szarsz a Fradisták érzéseire, ami még akkor is aljas dolog, ha csak százan lennénk.
Szóval: racionális vagy, de utolsó!
köszönöm szépen, és most gúnyolj ki, ahogy a csapatommal és a szurkolókkal tetted

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2007.11.01. 12:13:52

A Fradi nem csupán a magyar foci leképezése, hanem az egész magyar gazdasági és politikai helyzeté.

Mintha már hallottam volna ebben az országban arról szónokolni vezetőket (balost, jobbost egyaránt), hogy mennyire jól megy minden, és jövőre, de legfeljebb két év múlva már a franciák jönnek ide vendégmunkásnak.
A Fradinál ugyanez van. Amíg a régi vágású vezetők tartják maguknál a hatalmat, addig senki sem remélhet semmi jót.
(Csak ebben az országban lehet megélni a múltból, emlékezve a régi szép, dicsőséges évekre.) (Ja, és itt nem kifejezetten a történészekre gondolok...)

Artie 2007.11.01. 13:32:44

Miért ne lehetne szarni a fradisták érzéseire? Te nem szartatok anno mondjuk a honvédosok, a dunaújvárosiak, a siófokiak, diósgyőriek érzéseire? Ja, hogy a Fradi nemzeti kincs?

Hát pont erről szól a cikk, hogy ebből kurvára nem lehet megélni. Illetve meg lehet, annak a pártíz embernek, akik évtizedek óta lopják a Fradit.

Professor Pizka 2007.11.01. 15:08:37

Az a telek meg a csapat megerne akar 8 milliardot is de nem ilyen nevetseges feltetelekkel.
Ez a Rieb (o az uj Furulyas???) is tudja jol, de legalabbis erzi, hogy az uj tulajdonos vagy otven embert kapasbol elzavarna, es vagy huszonotot a konyvek atvizsgalasa utan feljelentene. Ugyanis enelkul semmi nem biztositja, hogy az o penzet nem lopjak el... De a palyazatban ez ugye tilos. Ezert aztan egy darabig meg varhatnak a kerore, mert azert annyira nem szep a haz, hogy a ronda menyasszony is elmenjen vele. Aztan a befekteto rendezni akarna a viszonyt a tobbi szakosztallyal. Az meg a javara is valhatna, hogy vannak ilyenek, meg abba is belemennenek sokan szerintem, hogy epitsenek nekik valami letesitmenyt, de az, hogy Kokeny Bea (aki a kedvencem volt Nemeth Helga mellett) beleszoljon egy milliardos beruhazasba, az nem megy. Arrol nem is beszelve, hogy a nyolc milliard mellett szerintem Varszegi is elkerne egymilliardot a marketingjogokert. Aztan ott van az ingatlan. A csapat jelenlegi allapotaban nem valami sziklaszilard befektetes, kell varni also hangon ot evet, mire visszahoz egy fillert is. Tehat a telken epiteni kell valamit (benzinkut, plaza P+R parkolo, barmi...) ami azonnal elkezd tejelni, hogy a 8 milliardot tudjak torleszteni. Ugyanis ennyi penzt nem zsebbol, hanem hitelbol szokas kipengetni, meg gazdag helyeken is. De a palyazat itt is tele van megkotesekkel. Stadiont fejleszteni? Az uj befekteto helyeben az elso harom evben nem sokat koltenek ra. Ugyanis nincs benne nezo, nincs a kornyek elrendezve. Ha sikerul megallapodni a kornyezo keruletek rendorsegevelmondjuk a Nepliget biztonsagossa tetelerol, az aluljaro folyamatos figyeleserol, meg ilyenek... na akkor esetleg. Ugyanis kene bele hetente vagy tizezer nezo, hogy kifizesse a palya a sajat rezsijet. De ugye a palyazat szerint a jegybevetelbol adni kell a kirughatatlan tolvajoknak...

Lange 2007.11.01. 15:16:55

Jól ismerem Dámosy Zsoltot, aki az előző elnök volt, sőt magam is benne voltam Zsoltnak abban a csapatában, amelyet arra hozott össze, hogy rendberakja a Fradit.

A rengeteg lendület, és a sok profi szakember ellenére sajnos Zsolt is be kellett, hogy lássa: reménytelen vállalkozás a Fradiból azt kihozni, ami minden zöld-fehér rajongó (köztük Zsolt is, köztük én is...) szíve vágya lenne. Sőt magára az életben tartásra sincs ma már semmi esély.

Szomorú kimondani, de a mai Ferencvárosnak nincs értéke, és mivel ezt most már sokadszorra igazolja vissza mind a magyar, mind a nemzetközi üzleti élet, sajnos el kell fogadnunk.

Lehet ezen szomorkodni, de ezen ez nem változtat semmit.

lkjpoi 2007.11.01. 16:36:41

Mondja már meg valaki, ki most az FTC tulajdonosa? A 2 milliárdos tartozást hogyhogy nem lehet senkin behajtani?

No de bandi 2007.11.01. 16:43:47

Bandikám ! A fradi tábor kb. annyira érzékeny gyülekezet, mint a wc csésze szaráskor :) Fasisztákat nem szoktunk sajnálni és az érzéseikkel nem szoktunk törődni, ezt szegezzük le iziben ! Majd ha képesek úgy hazamenni meccsről ezek a cigányoknál is alantasabb részeg bunkók, hogy nem sérül meg senki, aki csak éppen arra jár, nem törik az autója, megmaradnak a közlekedési táblák és nem lengetik a karjukat, no, akkor majd elemezgethetjük az érzéseiket. Addig tonfa jár nekik és persze körberöhögés, hogy még hisznek valamiben, amit mások már rég elköltöttek. Tényleg ők reprezentálják azt a csendes többséget, bár nem csendesen, akikre a választási hadjáratokat bazírozni lehet ! :)

András 2007.11.01. 16:47:57

Artie!
Majd, ha a felsorolt csapatok annyit letesznek az asztalra, mint a Fradi, akkor lehet szövegelni,
Egyébként igen, tekintettel voltunk a dunaújvárosiak (vagy a többi) érzéseire, mert nem vigyorogtunk agóniájukat látván, meg nem írkáltunk faszságokat, amikor sokadszor nyomták vissza a fejüket a víz alá.
Mindegy...kár magyaráznia.
Kívánom őszintén, hogy a Fradi csődje legyen életed legnagyobb boldogsága!
igen kevés tisztelettel,
András

András 2007.11.01. 16:49:35

egy nagy büdös paraszt vagy sajnos.
Kollektívan lefasisztázol egy csoportot?
ugye szdsz-es, liberális srác vagy?
bravó

no de bandi 2007.11.01. 16:59:23

Csak kibújt a szeg a zsákból bandityutyu ! :)

Mit is tett le a fradi az asztalra? Megmondom én neked bandeszka, semmit. Ezzel szemben eltékozolt egy taliga lóvét az adófizetők pénzéből.

radicsoju 2007.11.01. 17:01:21

No de bandi-kám! Fasisztáztál mai is egy jóizűt, EGÉSZSÉGEDRE!!! Tudod egyáltalán, hogy mit jelent? Tudod egyáltalán, hogy mi a különbség a fasiszta meg a náci között? Szánalmas vagy! Én fradista vagyok, soha nem bántottam senkit, életemben nem zsidóztam, és egyáltalán kikérem magamnak!!! Remélem az ilyenekre is érvényes lesz a gyülöletbeszéd törvény, aztán lehet két évig ücsörögve gondolkodni azon, hogy ki a fasiszta... Pá!

zindexanyank 2007.11.01. 17:04:28

bazmeg nem a Fradi akarja eladni onmagat 8 milliardert hanem a kibaszott allam, ugyanaz a kibaszott allam amelyik 1 ftert adta a vasasnak a stadionjat es pasaretet - az utobbi telek kb tobbet er mint az egesz magyar foci egyben. ugyanaz az allam amelyik hemingwaynek bagoert adta a bozsikot, amelyik barbi stadiont epit majmoknak. van most eppen ket jelentkezo egy nem igazan ismert meg egy nyilvanvaloan milliardos csavo, de a kibaszott allamnak ez se jo. egyebkent meg e befektetok sem hulyek, megtalaljak majd a zsebeket ahova tejelni kell a kibaszott allam kepviseloinek es onnantol kezdve lesz majd feltamadas, csak ki kell varni. addig meg lehet ilyen fosfasz cikkeket irni es arra verni h index anyank meg be is linkeli. szanalmas egy majom vagy.

zindexanyank 2007.11.01. 17:10:22

No de bandi, regebben az volt az antiszemta aki gyulolte a zsidokat, ma az, akiket a zsidok gyulolnek. tehat peldaul te biztos nem, rad szukseg van odaat.

biohouse 2007.11.01. 17:36:40

Nagyon tetszett a pályázatban, hogy 30 irodát kell a Fradinak biztosítani. Elnök, alelnök, társadalmi elnök, tiszteletbeli elnök....
Tán még Lipcsei Pepe is kapna egy irodát vénkorára.
Mennyibe kerül a teleknégyzetméterár arrafelé? Legyen 50000Ft. Csak 6 hektárral szabad számolni, mert 2ha-on marad a focipálya, akkor az 3 milliárd, és abból lejön 2 mrd tartozásra.
Örüljünk akkor 1 mrd-nek is.

amc 2007.11.01. 18:21:52

Mi a lószar az a fraddi?!

Jákob 2007.11.01. 18:30:58

No de bandi, milyen alapon fasiztázol???
Mindenki fasiszta, aki nem ért egyet veletek?
És te mi vagy? "a cigányoknál is alantasabb". Ezt minek neveznéd? Liberális gondolkodásnak?
Ha az adófizetők pénzét sajnálod, akkor szólj Kóka apádnak hogy eggyel kevesebb völgyhidat vagy alagútat építsen a magyar síkságon.

MEGPRÓBÁLOK RÖVID LENNI 2007.11.01. 19:05:17

EZÉRT A BLOGGÉRT, MÉG SZÁJBABASZLAK EGYSZER TE FASZSZOPÓ GECI!

alex4 2007.11.01. 19:10:57

Szvsz, az FTC, mint pénzügyi és egyéb romhalmaz, koloncként való hozzácsapása miatt már nem éri meg az üzlet. Állambácsi segíteni akart az árukapcsolással (kell a telek? O.K. de meg kell venned hozzá a több szempontból is lerongyolódott FTC-t is!), de az FTC - nagyon úgy tűnik - ennyit senkinek sem ér! A 30 iroda és, stadionfejlesztés, stb. ugyan minek került bele? Vajon állambácsi ragaszkodott hozzá vagy az FTC-vezetés? Ennyit arról, hogy ilyen-olyan összeesküvők miatt olyan a pályázatkiírás amilyen. Azon meg nem kell csodálkozni, hogy érvénytelen egy pályázat, ha a beadók nem a feltételeknek megfelelően pályáznak. Lehet, hogy egy magyar súgott nekik (esetleg az FTC-től), hogy „áá, nem kell a szabályokat komolyan venni, azok csak úgy vannak...)__________ Mellesleg, ki lehet próbálni kinek kell a plusz telek nélkül az FTC, mint klub az adóssággal, meg az állítólagosan nagy hírnével együtt...

antifradi 2007.11.01. 19:51:50

Na mi van, csak idegyűlt az a sok a náci, fasiszta köcsög Fradis?

Géppuskával kellene titeket szaporítani.

Szurkoló 2007.11.01. 20:51:48

Fradi szurkoló vagyok.Se nem fasiszta,se nem huligán,félig zsidó félig katolikus családból.Örök életemben fradista voltam,bérletem van/volt,de mostanában már nem járok ki,ezt már nem birom nézni....Soha nem balhéztam,nem bántottam senkit,szurkolni jártam .Éveken át 10000-ed magammal idegenkedve,felháborodva néztem azt a 100-150 huligánt,akik miatt most egy ilyen blogban kiderült,hogy lassan szégyenkeznem kéne hogy fradista vagyok,hiszen akkor nem is lehetek más mint \\\" náci, fasiszta köcsög Fradis\\\"...Szörnyű.Lenne egy pár kérdésem srácok: Ott Kispesten,Újpesten,Angyalföldön,Debrecenben,Úvárosban,bárhol
:Tényleg olyan jó látni a nyomorunkat?Tényleg olyan jó nélkülünk?Nem ellenünk voltak a legjobb meccseitek,a legtöbb nézővel?Nálatok nincs keménymag,huligánok?Még meddig akartok gyülölni,mikor már szinte nem is vagyunk? Kedves Kültelki Mágus,a szimpla rosszindulaton és gúnyolódáson kívül mire volt jó ez a cikk?Mit írtál meg amit már nem tudtunk?Lehet hogy kiakasztó egykét szélsőséges,gyalázkodó komment,de nem jobban,mint a cikk,amiben sikerült 700000erre is belénkrugnod...

pocahontas 2007.11.01. 21:01:54

nem értem, megint megy a személyeskedés, a köpködés egymásra, a cikk írójára, a kommentelőkre, miközben a lényeg továbbra sem ez. borzalmas ami a fradival történik, akár fradi drukker valaki, akár nem, ezt a folyamatot rettenetes látni. én nem hiszem el, hogy nincs, ne lenne megoldás.

beriari 2007.11.01. 21:03:12

Ma a Ferencváros, holnap más. Nem lesz ez így jó.

ZF 2007.11.01. 21:16:20

Azon gondolkoztatok már, hogy mit is jelent az, hogy Fradi?
Biztos nem az elnököt, meg az elnökséget, azok jönnek-mennek.
Nem is a játékosokat, mert azok pénzért adják-veszik a Fradi-szívet.
Szerintem a stadiont se, mert lám a Chelsea, meg az Arsenal, meg a többi, milyen szívesen költözik másik stadionba.
Csak a Fradisták azok a kik a Fradit csinálják. Nem azok, akik a meccsre kijárnak - ki mer ma már oda kimenni, vagy [isten ments!] a gyereket kivinni [észrevettétek, hogy az angol meg spanyol meccseken mennyi a nő meg a gyerek?] -, hanem akik a hétfői újságban először azt nézik, mit játszott a hétfvégén a csapat.
Ilyen fradista van újpesti, kispesti, debreceni, de még a Hungária körúton is biztos lakik egy-kettő.
Belőlük állt össze az igazi Fradi, és ők azok akiktől elvették ezt az egészet, először a saját szurkolóik, aztán a saját klubvezetőik.
Kínzás ez a lassú halál, jobb lett volna odaadni valamelyik - most is ott kőröző - cápának, még lopják ki gyorsan amit ki lehet, aztán temessük el magunkban örökre.
Budapest túl kicsi ennyi nagy csapatnak, az biztos volt, hogy megszűnik vagy összeolvad néhány, ahogy az ingyenpénzek elakadoznak.
Ki gondolta volna, hogy pont a Fradi lesz az egyik, hogy pont a Fradinál lesznek annyival mohóbbak a főkutyák, hogy éppen a tönk szélén túlra lökik?
Régen kár lett volna érte, amikor még volt igazi Fradi, és voltak igazi szurkolói. Ma már csak a keselyűk bánják, hogy tovább nem rabolhatnak belőle, meg egy pár - nagyon kevés - nosztalgiázó ember, ki a balhék, ki a meccsek miatt. Akik a két milliárd adósságot csinálták - ne felejtsük el, hogy előtte még milliárdos vagyona is volt a klubnak, az is oda lett - még örülhetnek is, ha minden borul, talán a régi stiklik nyomai is eltünnek.
Most kéne megállni, értékesítésekkel, tárgyalásokkal, mindennel, most lenne itt az ideje a rendteremtésnek, az eddig elmaradt felelősségre vonásnak.

sasné 2007.11.01. 21:28:54

Az egészet azzal kellene kezdeni, hogy előveszik Furulyát, Tepsit, Szívóst, meg a többi tolvajt még 95-ből, akik ellopták a BL-es 1 milliárdot. Istenem, mennyi pénz volt az akkor. Meg Szeilert, aki aláírta a várszegi szerződést, meg azokat a játékosokat és edzőket - és persze az őket szerződtetőket -, akik több milliót, tízmilliót elvittek innen ezért a bohóckodásért, meg Csankot, aki még mindig havi 1 millát kap. Persze a nagyon nagy halak ellen biztos nem lenne semmi bizonyíték. Azért tart itt ez az ország, mert ilyenek ülnek ott.
süti beállítások módosítása