HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Labdagyilkosok az élbolyból

2008.03.11. 07:54 Kültelki Mágus

Műsorkínálatuk gondos összeállításával megkönnyítették a tévécsatornák, hogy megnevezzem az aktuális Kutyaütők FC-be delegált 11 játékost. Három olyan meccset adtak, amelyek négy csapata akár két lúzerválogatottat is kiadna.

A derékhadat ezúttal az Urbányi István vezette Újpest (egymilliáros költségvetés, bajnoki álmok, miközben az edzőnek talán ideje lenne elgondolkodni azon, ne váltson-e sportágat), a Honvéd (szintén rendezett anyagi háttér, szintén bajnoki álmok) és a Fehérvár (szintén biztos anyagiak és egy szép jövő reménye) játékosai adják. Az, ahogy mondani szokták, pillanatnyi forma tükrében ez nem meglepő: az utóbbi két fordulót a lilák pont nélkül 1:7-tel abszolválták, a másik két csapat gólt sem lőtt (igaz, a Honvédnak jóváírták a kizárt Sopron elleni 3:0-s győzelmet).

Szóval a labdagyilkosok ezúttal az élbolyból érkeztek, gondot csak, ahogy lenni szokott, a bőség zavara – főként a csatársorban – és a kapus kiválasztása okozott. A Debrecen-Siófok meccset nem hagytam ki a válogatásnál, de nem láttam olyan játékost, aki szembetűnően béna lett volna.

Íme az ezúttal nem a hagyományos, 4-4-2-es, hanem a sok béna csatár miatt 4-3-3-as felállásában szereplő csapat (cseréket ezúttal nem neveztem, az osztályzatok a Nemzeti Sport 10-es származnak):

Kapus
Szántai Levente (REAC, 4) – fáj a szívem miatta, de a 82. percben még 2:0-s előnyben lévő csapata nagyrészt az ő közreműködésével veszített két pontot. Az első gólnál még csak megpattant a lábán a labda, de a másodiknál a keze és a lába között gurult a kapuba.

Védelem
Böjte Attila (UTE, 5) – az első félidőben az MTK támadásait pontos passzaival hatékonyabban szervezte, mint Kanta, Hrepka vagy bárki a vendégek közül. Újpesti védőként persze jobb lett volna, ha többször találja meg a lilákat, mint a fehéreket, de istenem, Zsidai vagy Kulcsár ellen csak a legjobbak képesek tartósan jól játszani.
Juhár Tamás (UTE, 5) – az újpestiek 16-osa néha olyan bántóan üres volt – nemcsak az első gól, de a kapuléc és az ollózás előtt is –, hogy sokáig nem is hittem el, Juhár játszik. Aztán rájöttem, épp ez a bizonyítéka annak, hogy ő pályán van.
Horváth Gábor (Fehérvár, 4) – az 52. percben, háttal a pályának, összerogyott a saját tizenhatosánál, így a kispesti Abraham a kapuig gyalogolhatott volna a labdával. Nem tette, így Horváth megúszta, hogy két pontot írjunk a számlájára. Többet nem hallottunk róla a meccsen, aligha véletlenül.
Sadjo Haman (UTE, 4) – valószínűleg arra gondolt a harmadik MTK-gól előtt, hogy ha nagyon-nagyon-nagyon erősen belebikázza a labdát a tőle öt méterre álló Kantába, akkor egyfelől méltó bosszú lesz annak korábbi, 11-esből lőtt góljáért, másfelől Kantának úgyis fájni fog annyira, hogy nem lesz ereje támadást indítani. Pechjére volt, ezzel lett 3:1 a kék-fehéreknek.

Középpálya
Abass (Honvéd, 4) – sokáig fel sem tűnt, hogy Abraham és Genito között ő is a pályán van. Nem ez a helye, ez látszott a játékán. Vagyis csak látszott volna, ha játsztt volna.
Bárányos Zsolt (Honvéd, 5) – Supka Attila láthatóan azt szeretné, ha ő lenne a kispestiek esze. Dicséretes, hogy talán már ő sem gondolja komolyan, hogy futnia kellene, de sajnos a játékszervezés sem neki való. Egy-két pontos indítás nem elég a bajnoki címhez, pláne, ha sok-sok pontatlannal keveredik.
Sasa Radulovics (UTE, 4) – akárcsak Bárányosnak, neki sem sikerült megszerveznie a csapatát. Viszont cserében kevés pontos indítást sem láttunk tőle, és a védekezésben a Juhár pályán létével keletkezett űrt sem tudta, talán nem is akarta betölteni.

Támadók
Urbán Gábor (MTK, 4) – a jegyzőkönyv szerint 55 percig volt pályán, szerintem 1 percet sem játszott. Ha jól számoltam, egyetlen egyszer lőtt kapura, de az a kísérlete éppen csak elgurult Balajcza kezébe.
Sitku Illés (Fehérvár, 5) – nem tudom, a sportlap mire adott neki ötöst, nemhogy gólhelyzetére nem emlékszem, de még olyan kísérletére sem, ami után egy pici verejtékcseppecske megjelenhetett volna a Honvéd-kapus homlokán vagy hónaljában.
Abraham (Honvéd, 4) – Horváth Gábor jellemzéséből kiderült, mit keres itt. A meccsen nyújtott játékából nem, mit keres a Honvédnál.

Edző
Urbányi István (UTE) – a derék, lelkes és magabiztos mestert lassan odabetonozhatjuk a Lúzer FC kispadjára. A csapata az elmúlt három meccsét, mint arról már megemlékeztünk, 3:12-es gólaránnyal tárt, focimenedzser-játékokban emiatt már igencsak lázadoznak a tulajdonosok. Neki szerencséje van, de úgy érzem, sikerrel kecsegtető edzőmeccset játszhatnék vele Hattrickban.

4 komment

Címkék: urbán nb1 horváth gábor urbányi abraham bárányos böjte attila abass kutyaütő juhár tamás szántai levente sadjo haman sasa radulovics sitku illés

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr96375357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Wilbur Swain 2008.03.11. 11:15:25

ehh, akár az összes kutyaütőről le lehetne húzni a bőrt, talán célszerűbb lett volna egy általános elemzés az Újpest-jelenségről, nem így lefikázni szegény fotbalistákat (persze, megérdemlik, főleg a Honvédosok)

Zsirparaszt 2008.03.11. 11:32:41

Én személyesen szenvedtem végig a Loki-Siófokot. Ha nem lett volna sör, meghalok. Ekkora szart! Bárki indul az idén nemzetközi kupában, rosszab lesz az agyparazitafertőzésnél. Haggyukmánabba! Pár éve nem hittem volna el, hogy ilyet valaha leírok, de az MTK-n kívül lassan minden csapattól hányok. A Loki is csak mocorog, labdázgat. Elhajtanám a felét picsába. Az Újpest elleni ligakupán a fiatalok legalább úgy csináltak, mintha. Ők sem jobbak, de leaglább őket még nem unom.

the real 2008.03.11. 11:35:32

Én már tavaly tavasszal is úgy gondoltam, hogy valami fatális félreértésből került Urbán a Lúzer FC edzői posztjára, Urbányi meg az Újpestére. Nyilvánvaló, hogy fordítva kellett volna történnie, és akkor mindketten a helyükre kerültek volna.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.03.11. 12:03:07

Tök jókat röhögtem ezen a poston. Köszi.
Magyar focit elvétve nézek, most igazolni látom magam.
Nemzetközi kupák??? Annyi értelme van, hogy témát ad a nagyszerű, nem bulvárszar Nemzeti Sport-nak pár napra, hogy megint szarrá verte bajnokunk még a lappföldi 6. helyezett is.
süti beállítások módosítása