HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Újabb fantomvevő a Fradira

2007.10.27. 06:11 Kültelki Mágus

Az Üllői ingatlan és a focicsapat eladására kiírt pályázaton ketten indultak, egy brit és egy belga-német érdeklődő. Előbbi a legújabb megváltó, McCabe érdekeltsége, Scarborough Ltd. tulajdonában lévő Esplanade Real Estate Kft. Utóbbi viszont méltó tagja lehet annak a klubnak, amelyen egyebek mellett a magyar Celladam és TDZ, a spanyol HI Grupo vagy a hongkongi magyar Neuchatel Ltd. szerepel: a kamu befektetők klubjának.

A Nemzeti Sport szerint ugyanis ez a pályázó a belga érdekeltségű M&S Home Invest Holding. Jól csengőnek nem mondható név, de persze tudjuk, néha egy jónevű sportvállalkozás mögött egy ismeretlen nevű gazdasági társaság áll. Nem szégyen kérdezni, tudjuk a székelyviccből, hát megkérdezzük nyomban legtájékozottabb ismerősünket, az internetet. A Google az "M&S Home Invest Holding" keresőszóra – az idézőjelekkel keresünk a pontos kifejezésre – egyetlen találatot ad: a sportnapilap információjával megegyező tartalmú Blikk cikkét (naná, ugyanaz a tulajdonos).

A cégnév egy részének elhagyásával általában a brit Marks & Spencer láncra bukkanni, egyszer elkeveredtünk valahogyan egy észak-amerikai, másszor egy görög ingatlanközvetítő és -fejlesztő cég weboldalára. Belga, ingatlanbizniszben utazó M&S nem találtunk sem a Google segítségével, sem később különböző ingatlanos szakportálokon (természetesen külföldieken próbálkoztunk).

Most hirtelen négy dologra tudunk gondolni.

1. Meghülyült a gugli és az összes szakkatalógus is, az M&S Home Invest Holding létező, komoly cég, sikeres múlttal, jelentős sportingatlanos tapasztalattal, az interneten is megtalálható, csak nekünk nem sikerült.

2. Az M&S Home Invest Holding létező cég, komoly, jelentős vállalkozás, csak épp valamiért nem tartja fontosnak, hogy legyen weblapja, egyáltalán: bármilyen információ fellelhető legyen róla világhálón.

3. Az M&S Home Invest Holding ugyanolyan komolytalan kalandorkísérlet, mint a korábban említett celladamos, higrupós, neuchateles próbálkozás. Egy fantomcég, amely talán van, talán nincs, de a gazdasági jelentősége még Vasas Zoltán kezdősebességének szintjét sem éri el.

4. Hülyeséget írt a Nemzeti Sport, és a vele egy platformon lévő Blikk.

Az első két lehetőségnek kevesebb az esélye, mint Vincze Ottónak arra, hogy még valaha is komolyan vegyék őt. A negyediket szeretnénk nem feltételezni egy olyan lapról, amely erős versenyben – a piacon egyedüliként – napról-napra úgy emberileg, mint szakmailag a legmagasabb színvonalat produkálja, üdítő olvasmányossággal, szórakoztatóan, pontosan. Persze lehet, hogy most éppen hibáztak egy picit, de nem hisszük mi ezt.

Marad a 3-as opció, vagyis az, hogy megint egy fantomcéggel van dolgunk, amelynek a Marks & Spencer neve tetszett meg. Erről nem tud nem eszünkbe jutni az álhongkongiak svájci focicsapatra emlékeztető neve (Neuchatel), vagy a soproniak új olasz tulajdonosának a bohóckodása a cége nevével (a világszerte ismert áruházlánc, a Carrefour nevére kínaipiacos módon hajazó Carefur). Igazából azonban nem is akadunk fenn ilyen apróságon, inkább azt várjuk már-már tűkön ülve, hogy mikor bukkan fel a Fradi-befektetők között a Louis de Funes által évtizedek óta hiába körözött Fantomas.

9 komment

Címkék: ingatlan nemzeti sport ftc scarborough ingatlantender mccabe esplanade m&s home invest holding fantomcég fantomas

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr67209411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skipper 2007.10.27. 08:45:46

Azt is érdemes lenne megnézni,hogy mi az összefüggés a fradi elnök és az Esplanade között,ki annak a tulajdonosa és milyen kapcsolat van közöttük. Ki mennyit,milyen áron szeretne hazavinni.

BigTom 2007.10.27. 09:42:49

Vagy az is lehet, hogy valaki McCabe-ékkel akar kiszúrni. Tárgyalás az ár csökkentéséről ugyanis csak akkor van, ha csak egy pályázó van...
Nem lepődnék meg, ha ez a pályázat is sikertelenül végződne, és a továbbiakban az angolok is elhúznának.

Fradi forever 2007.10.27. 10:33:38

A cikk akár igaz is lehetne, ha...

És itt van a lényeg

Ha nem kellene ajánlati biztosítékként 400 Millával beleszállni a buliba.

Amit ha nyer az adott cég akkor a vételárba beszámítódik, ha veszít akkor pedig visszajár neki.

A példaként felsorolt cégek, pedig nemhogy 400-at 4 millát sem láttak még egyben.

Mondom ügyes a cikk, a blog bejegyzője akár tényfeltáró újságfió is lehetne ilyen felkészültséggel az MSZP holdudvarán belül.

Lalolib · http://lalo.blog.hu 2007.10.27. 11:52:40

Már megint a politika! No, de ezt hagyjuk, mert a Fradi annál fontosabb. Imádom az ilyen előre majd mondom a tutit. És mi van akkor ha fantomcég? Majd Batmanként elrabolja az Üllői úti stadiont? Tanácsolom, nézz utána az ilyen pályáztatási rendszereknek. Van bennük biztosíték. Itt például 400 millió, ami még el is veszthet, ha csak fantom és esetleg nyer, de nem tud fizetni! Talán még Batman sem olyan hülye, hogy ennyi pénzt ki dobjon az ablakon. Az eddigi reagálásokból azt látom: a média annak örülne, ha nem sikerülne a tender. Lenne továbbra is téma. Hajrá Fradi! Mindörökké!

skipper 2007.10.27. 16:50:35

Kaparjatok csak vissza kicsit az időben: Rieb kivel együtt hozott be autókat annak idején az orosz államadósság terhére? Ki dolgozott együtt az MSZP pénztárnokával? Ki nyúlta ezeket a pénzeket,miből lett most seat és fiat autókereskedése az Aprilia mellé.Ébredjetek már fel, ez nem a fradiról szól.

kd 2007.10.29. 21:25:58

M&S

Milan mandaric&louis de vrieS
+Rácz Gábor.
Pénze mindhármuknak van.

Akárki · http://szabadszaj.extra.hu 2007.10.30. 22:07:45

Egy újabb semmitmondó írás, persze ez is a Fradival akarja eladni magát. A recept ugye egyszerű, kicsi az olvasottság, akkor hozz össze valami összecsapott gagyit a Fradiról, azzal még eladható.
A "nagy" gondolkodásban kifelejtetted a legvalószínűbb lehetőséget, legyen ez az 5. variáció:
-Az M&S Home Invest Holding egy frissen, két vagy több befektető álltal alapított cég, és ezért nem ismert.
Tudod ez elég gyakori Európa szerte. Kevin McCabe például. Gondolom őt (miután lassan már több futballcsapata van, mint ahány blogod) nem tekinted "fantombefektetőnek". Nos nála is bevett gyakorlat, hogy egy-egy felvásárlás előtt új céget alapít és úgy viszi véghez a tranzakciót.

Azt meg hallkan súgom meg, hogy a "belgák" (igen, Rácznak is van köze a céghez) a 400 milliós "beugró" mellé 30 millió eurós (kb 7.5 milliárd ft) biztosítékot is letétbe helyeztek.
Persze lehet, hogy ez csak valami kamucég, amit valami csóró fantom alapított, de akkor adódik a kérdés: honnan vett elő hirtelen összeségében majd' 8 milliárd ft-ot?

No mindegy, nyílván a blognak eleve nem az volt a célja, hogy megpróbálljon reális képet festeni az ingatlantenderről, inkább csak egy gyorsan összefércelt "kavarás".
Kis olvasottság növelés ugye... :D

dr. Wilbur Swain 2007.10.31. 15:44:33

ejj, Akárki, de nagy baromságot írtál....
nagyon korrekt kis post, és igaz is lett: a két pályázó egyike sem felelt meg, pont a biztosíték miatt

Akárki · http://szabadszaj.extra.hu 2007.11.01. 21:23:56

"pont a biztosíték miatt" Érdekes, hogy ezt te már így tudod, holott a KVI egyelőre nem adott ki információt arról, hogy miért nem lett érvényes a pályázat. Felhívnám a figyelmed arra, hogy a médiában megjelent írások (ahogy az újságírók jelezték is) csak feltételezések arra vonatkozóan, hogy mi miatt lett érvénytelen. Egyébként a skótok az elmúlt hetekben nem egyszer jelezték, hogy nekik más elképzeléseik vannak a zrt. felvásárlására, külön szeretnék kezelni a zrt.-t az ingatlantendertől. Illetve maga az ingatlan (pomtosabban a 6 hektár) nem biztos, hogy érdekli őket, csak a futballklubb és a stadion. A "belgákról" (bár maradjunk inkább annyiban, hogy a Rácz-féle üzletcsoport) is tudni lehetett, hogy más kondíciókkal akarják az üzletet. Így az is nyílt titok volt, hogy mindkét fél némiképp eltért a kiírástól és a saját elképzeléseit vázolta fel. Egyébként had' súgja meg, attól, hogy valaki nem teszi le a biztosítékot még nem lesz érvénytelen a pályázata, olyankor híánypótlásra szólítja fel a KVI és ha ennek a felszólításnak a megadott határidőn belül nem tesz eleget, csak akkor dobják vissza a pályázatát. Lásd például a TDZ-s eset. Ugye ők annak idején nem tették le a biztosítékot, de ettől még nem utasították el a pályázatukat az első körben, hanem hiánypótlásra szólították fel őket. Nos jelen esetben ilyesmi ugye nem történt, sem a skótokat, sem a belgákat nem szólították fel hiánypótlásra, tehát nem biztosíték hiánya volt a baj. Vagy a másik lehetőség, hogy a biztosíték hiánya volt a baj és a KVI tőrvénytelenül járt el és ahelyett, hogy felszólította volna a feleket a hiánypótlásra, érvénytelennek minősítette a pályázatot. Na ez ugye nem valószínű. Na de ne nekem kelljen már összeszednem az infókat más írásához... Tessék kicsit utána olvasni a témának blogolás előtt! :)
süti beállítások módosítása