HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Direkt bukott az Orbán-csapat?

2007.09.26. 23:14 Kültelki Mágus

Az előzékeny, a tavalyi, meg nem szerzett bajnoki címmel járó feljutást a Fradinak ajándékozó Orbán és a robbanékony Urbán Felcsútja a most-mindjárt-befektetnek-belém-Fradi ellen tényleg a nagy magyar meccset játszotta. Olyan volt az egész, mint a nagy magyar valóság: fantáziátla, unalmas, szürke, színvonaltalan, lehangoló, közönybe fulladó. A Fradinak a szürke mezében kellett volna játszania, hogy még stílusosabb legyen a dolog. De legalább Flórián javított: a legutóbbi csapata 8 góllal kapott ki a Fraditól, a mostani csak 1-gyel.

A tavalyi tévéostromban is elhíresült edző ugyanis legutóbb 9:1-es vereséget szenvedett az FTC-től. Igaz, akkor nem Orbán Viktor, hanem Árpa Attila volt a főnöke, és nem a felcsútiak, hanem a Lúzer FC csapatát irányította. Ahhoz képest az 1:9 nem is volt megalázó; ez a 0:1 sokkal kínosabb. Bár, ahogy a Felcsútot elnéztem, ez is eléggé lúzer csapatnak tűnt.

Ha hagynám, hogy Bolgárúr elvegye a billentyűzetemet, már azt olvasnák itt: Orbán két választás után újabb sorsdöntő vereséget szenvedett; azután, hogy megbukott miniszterelnökként, majd pártelnökként, most megbukott klubelnökként. De nem is csoda ez, nem számíthat másra, aki a közfeladatot ellátó köztévét csőcselékkel együtt megostromló állítólag sportemberre bízza a csapatát.

A kuruc.info betűvetői ugyanakkor azt próbálnák idepötyögni, hogy ahogy a választáson és 2002 óta sorozatban, a Zsidesz elnöke most is úgy csinált, mintha győzni akarna, de valójában előre feladta a dolgot. Még meg is idéznék az Indexnek adott nyilatkozatát, miszerint "ha a Felcsút nyert volna, akkor az lett volna a helyes, ha a lehetőséget átadjuk a Fradinak". Igaz, ezt a tavalyi NB II-ről mondta, de aki egyszer előzékeny, az máskor is az marad, írnák, és persze közzétennék Orbán, valamint az összes felcsúti és ferencvárosi játékos telefonszámát, címét és kedvenc kocsmáját.

A Nemzeti Sport Hegyi Ivánjának, Sinkovics Gábornak is illő lenne szót kapnia azután, hogy Urbán Flóri a meccs előtt azt mondta: Sinkovics félóráig győzködte a meccs előtti napon, hogy húzza le a Fradit, majd amikor meg nem tette ezt, kiforgatták a szavait. Nos, itt valakinek gyorsan el kell húznia a nagy büdös semmibe: ha erről is hazudott, akkor Urbánnak – ha nem volt még elég a tévéostrom –, ha viszont igazat mondott, akkor Sinkovicsnak.

De hagyjuk most a politikai mellékzöngéket, és a morálfilozófiát, nézzük, milyen tanulságai voltak a meccsnek:
1. A magyar foci extrahülyéi azok a Fradi-szurkolók, akik hétről hétre fikázzák a fórumokban a Lipcsein kívül egyetlen valamire való játékosukat, a már, ha jól számolom, 5 gólnál tartó Ndjodót. Jól van, tudom én, kedves kis zsebmészölyök, hogy Afrikából jött, ráadásul Kispesten keresztül (még most is csak kölcsönben van), de akkor is: mi lenne a Fradival nélküle, és helyette mondjuk a zseniális Jovánczaival (ha nem lenn sérült)?
2. Még extrahülyébbek azok a Frad-szurkolók, akik azon sírnak, hogy nem engedik be őket a csapatuk meccsére. Erre? Hát örüljenek, hogy nem kell végignézniük.
3. Vége a nagy Nyugat-mítosznak: lehet, hogy az NB II. Nyugati csoportjában több olyan csapat van, amelynek fontosabb az NB I., mint a Keletiben, de ahol ez a Felcsút a 3. tud lenni, döntetlent játszva az első Haladással – hát szóval onnan senki nem érdemelné meg a feljutást. Ilyen teljesítményt a Szolnok, a Makó, az Orosháza, de talán még a Vác is játszva össze tud hozni.
4. Hosszabb távon van némi igazság a fociban: amit a Felcsút az Újpest ellen kapott a bírótól, azt most elvették tőlük. Bár kirívó hibát nem követett el Kassai, a mezőnybeli ítéletek, és a lesek inkább a zöld-fehéreknek kedveztek.
5. Rögzített helyzetekből nemcsak a Chelseanek, Liverpoolnak, Milannak illik biztosra mennie; ha már focizni nem tudunk, erőnlétünk nincs, technikai tudásunk pláne, akkor legalább arról legyen elképzelésünk, hogy mit csinálunk egy szöglet után. A Felcsút nyolcszor került ilyen helyzetbe, egyetlen esetre sem emlékszem, amely nyomán a kaput veszélyeztette volna.
6. Aki szerint Vasas Zoltán erősítést jelent a Fradinak, annak felajánlom szerény személyem szolgálatait is. Némi fix ígéretéért (havi félmilla fölött, ha csak kispadozok, pontpénz..., na az a Fradinál inkább nem, percpénz, ha játszom is) bármikor hajlandó vagyok kinevettetni magam, és ellene, illetve Dragóner ellen még egy sprintet is bevállalok.
7. Csank János Fradija, némi szerencsével még kupadöntős is lehet: a bűnrossz Paks és most a szerencsétlen Felcsút ellen tovább botladozott, és most olyan ellenfelei is lehetnek, mint a Szekszárd, a Putnok vagy a Kazincbarcika, de itt van még a Diósgyőr és a Kaposvölgye is. A Magyar Kupa ugyanis talán még annyira sem érdekli az NB I-es csapatokat, mint a Ligakupa: a 16-ból már csak 9-en vannak versenyben.

8 komment · 1 trackback

Címkék: urbán nemzeti sport orbán viktor orosháza felcsút szolnok ftc haladás magyar kupa makó diósgyőr ndjodo lipcsei putnok dragóner csank jovánczai sinkovics gábor vasas zoltán kassai

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr97178149

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://www.orthodontic-zaparas.gr/?option=com_k2 2017.12.16. 02:34:53

Lexus: Izgalmas tanulmány és vadonatúj zászlóshajó Tokióra - Toyota és Lexus új vagy bontott alkatrészek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tündér 2007.09.27. 10:08:54

Csak sajnálni tudom azt, aki írta a cikket. Rossz lehet a mája és MSZP imádó is. Pfúj.
Ennyi gyűlölet...

Toma 2007.09.27. 10:12:53

Vajon hány felcsút, haladás, úgy en bloc nyugati csoportos meccset láttál, hogy ezt kijelented? (Ti. h onnan senki sem érdemli meg a feljutást)

lomex 2007.09.27. 11:03:50

Olyan ez a cikk, mint a "heti tetves" a retek klubbon. Odakapcsol az ember humorra vágyva, aztán csak szoci seggnyalás megy egy elméletileg szórakoztatónak látszani akaró műsorban. Itt meg mit sem sejtve sportszeretőként rákattintok a linkre (bár a cím azért utólag gyanús lehetett volna), aztán Orbán gyalázás megy foci blog címén. Kedves cikk író: ki a f..aszt érdekel amit itt leírsz? Orbán mániád van mint a kedves pártodnak?

vazze... 2007.09.27. 11:31:09

A mai labdarúgók teljesítménye maximum 200 ezret ér nettóban, vagy kevesebbet. Aki ezért többet kér az olyan mintha lopásból élne a szememben, és ugyanolyan mutyizós, mint a magyarok többsége. Életképtelen banda.
Menjenek az árkádba szarni egy batz papucsban, az talán még összejöhet. A kutyámat nem bíznám rájuk.

The Brain 2007.09.27. 11:47:40

Jól beszész Tündérke!!Nekem sem a Zsindex már a kezdőlapom.Mostanság olyan mintha a Pártkeltét nézném.

MatyiPapa 2007.09.27. 12:10:48

Hat ez a cikk erdekes. Talan egy kicsit a futballrol is irhatna a kedves erosen baloldali MTKs cikkiro, de lehet Orbanozni konnyebb, mint irni valami ertelmeset is. De nincs baj, majd lemondasz te is, mint vezetod az olimpia elott!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2007.09.27. 12:15:37

Egyetértek az előttem szólóval, és mindenkivel, aki úgy gondolja, hogy ha gyengén játszik a Fradi, akkor aki ezt ki meri mondani, az egy mocskos komenista. Az ilyenek lövetnek a tömegbe!

Hogy valóban boldogok-e a lelki szegények, azon mindig elgondolkozom, ha az ordító iróniát sem értik éppen.

És tényleg vannak olyanok, akik hírportált raknak be kezdőoldalnak! (Eddig csak meséltek róluk, de nem hittem el.) Meg sportszerkesztők, akik blogokból tájékozódnak. Mert a saját vélemény kialakításához kell a más véleménye.

radala 2007.09.27. 14:43:52

Teljesen erdektelen, de elvileg a \"profi\" Felcsutnak nem elnöke OVi. Kette valt a ket dolog. Csak a tenyszeruseg kedveert.
Mellesleg az iras cime szuper volt azt hittem valami erdekeset fogok olvasni.
süti beállítások módosítása