HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Jövőbelátó: mi lesz a 9. fordulóban?

2007.09.21. 15:44 Kültelki Mágus

Ezúttal csak távirati stílusban néhány tipp a sörfociliga kilencedik fordulójára. Lesz-e még veretlen, és hány csapat lesz nyeretlen a játéknap végén?

Nostradamus erre a fordulóra írt jósversei eltűntek a történelem viharában, így nézzünk röviden egy kicsit szakmaibb tippsort (szakmai, mint Tornyi Barnabás a sporttévén). Amiről a számok árulkodnak, az nem túl kedvező a hazai csapatoknak: öt meccsen komolyabb esélyt látunk a vendégek, mint a házigazdák győzelmére.

Tatabánya-Diósgyőr
A két nyeretlen csapat eddig összesen 13 gólt lőtt, kevesebbet, mint amennyit bármelyikük egyedül is kapott (DVTK: 14, Tatabánya: 24). Az biztos, hogy a forduló után vagy nem lesz 0 százalékos csapat, vagy egyre csökken a nyeretlenek száma. Sőt, a Tatabánya meglepő győzelmével ez a kettő egyidejűleg is bekövetkezhetne, de mi ezt nem hisszük.
Tippünk: 1 - 10%, x - 40%, 2 - 50%

Honvéd - ZTE
A listavezető és a 6. helyen álló csapat meccse akár jó is lehetne, de ők ketten kevés jó meccset játszottak eddig ebben a szezonban. A Honvéd súlyos mázlival nyert Siófokon, a Zalaegerszeg a Kaposvárt ugyan legyűrte, de elvesztette Waltnert, és vele az eddig lőtt 15-ből 8 gólt. Ez a kispestieknek segíthet, de a két évvel ezelőtt 4:0-ra kevés az esély.
Tippünk: 1 - 35%, x - 45%, 2 - 20%

Nyíregyháza - Debrecen
A nyírségiek elvettek fordulónként 3-5 ezer nézőt azzal, hogy a Fradit az NB II-ben hagyták. Náluk viszont valószínűleg teltház lesz, különösen most, hogy a szomszédvár Lokit fogadják. A debreceniek elég komolyan szenvednek ebben a szezonban, az után a nagybevásárlás után, amit a nyáron műveltek, a negyedik hely igencsak kínos (még akkor is, ha csak a gólarány miatt nem másodikok). A Szpari-Loki meccsek olyanok, mint a hokiban a finn-svédek, gyakran borul a papírforma. De most csak megbillenni fog.
Tippünk: 1 - 15%, x - 35%, 2 - 50%

Győr - Fehérvár
A kis Vlak fürge rókalábú csapata a Ligakupában is könnyedén győzött a bajnoki listavezető otthonában, így a sorozatban megnyert öt bajnoki után most is bizakodhatnak (az első 3 fordulóban 1, azóta 5 meccsen 15 pontot gyűjtöttek, szép). A győriek csak legendás szerencséjükben bízhatnak, de bármennyire is igazságtalan a foci, döntetlennél jobb eredményt nemigen érhetnek el.
Tippünk: 1 - 10%, x - 40%, 2 - 50%

REAC - Újpest
Urbányi Viasat3 István csapata néha már úgy játszik, ahogyan az ember elvárná, és miután nem múlik el hét, hogy ne tesztelnének legalább egy többre hivatott szváziföldi, togói, nyassza, tuszi vagy hutu idegenlégióst, lassan a bajnokság legszínesebb csapata lesznek (by Mészöly Kálmán). A REAC ellen aligha lesz gond a három pont begyűjtése a félelmetes Budai II László arénában.
Tippünk: 1 - 20%, x - 30%, 2 - 50%

Sopron - Paks
A soproniaknál új tulaj van, a Carefur, amely nem a Carrefour nevű francia hipermarket-óriás (ugyanaz, mint a Cora, csak piros-kékben), hanem egy római soha nem hallott nevű cég; olyan ez, mint a kínai piacos Adios és Nika melegítők. Az olaszokkal eddig sok szerencséje nem volt a magyaroknak, gondoljunk csak Pini mester legendás kispesti kalandjaira, de a harmatgyenge Paks ellen akár még győzelemmel is köszönthetik az új tulajt a soproni legények, bár csak kicsivel is komolyabb, közepes színvonalú bajnokságban nekik sem lenne helyük.
Tippünk: 1 - 40%, x - 30%, 2 - 30%

Kaposvár - MTK
A kék-fehérek technikás focit játszanak, tizenéves fiúk bizonyítják be hétről hétre, hogy nem isten ellen való vétek magyar pályán labdakezelési ismeretekkel rendelkezni. A Kaposvár viszont masszív csapat, együtt játszanak évek óta – ezért jó, ha nincs pénz erősítésre –, így bárkit meg tudnak lepni, még önmagukat is: a Diósgyőrrel, a Sopronnal, az akkor még gyenge Fehérvárral csak döntetlent játszottak, de az Újpestet a Megyeri úton verték 2:0-ra. Az MTK-t is meglephetik, ha olyanjuk van, de erre kevés az esély.
Tippünk: 1 - 25%, x - 35%, 2 - 40%

Vasas - Siófok
A Fáy utcában épül az 1 forintért megszerzett telken a focikomplexum, de a játékosoknál egyelőre még inkább csak focikomplexus van. Debrecenben rettentő gyengék voltak, előtte a Diósgyőr elleni otthoni 0:0-nál szintén. A Siófok a kiesés szélén van, de eddigi 5 pontjából 4-et idegenben szerzett. A Vasas viszont a 11-ből 10-et otthon, úgyhogy az újonc a forduló végén akár kieső helyen is állhat.
Tippünk: 1 - 50%, x - 20%, 2 - 30%

1 komment · 1 trackback

Címkék: jóslat nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr64172431

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 178670 2019.06.03. 19:11:04

Az ideges muszlim visszatér, avagy ezért ne barátkozz terroristákkal - sorok között

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bpug 2007.09.22. 07:38:39

nem azért de a szerinted esélytelen Reac győzelmére 20%-ot adtál, a kiesési derbin a Tatabányának meg csak 10-et :) ennél azért esélyesebbek otthon egy elég labilis Dgyőr ellen. ugyanez igaz a Győrre is.

de örülök hogy még valaki foglalkozik a magyar focival, csak így tovább!

üdv!
süti beállítások módosítása