HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

FTC: hazudnak reggel, éjjel, meg este

2007.09.19. 06:38 Kültelki Mágus

Pénteken kiírják a negyedik tendert az Üllői úti ingatlanegyüttesre, miután, ahogy várható volt, az előző, harmadik is sikertelen volt. A hétfőn még megdöbbent elnök és a még meglévő Fradi-szurkolók egy része újra bizakodhat, és újabb egy hónapig folytatódhat a hazudozás is az Üllői úton.

Az ügyben ugyanis most már mindent átsző – ha nem szőtt már eddig is – a hazugságok hálója. Hazudik az állam, hazudik a klubelnök, de hazudik még a megváltónak kikiáltott angol vevő(jelölt), McCabe is (apja is, fia is). Nézzünk csak egy csokornyit a hazugságokból.

Hazug állam

Az állam – vagyis a nevében eljáró KVI főembere, Zelles Sándor – azt mondja, hogy neki fontos lenne a sikeres tranzakció. Ennek ellenére úgy tűnik, nem csökkentik a 8 hektár 7 milliárdos árát, tehát hazudnak (vagy, ha csökkentik, akkor az a hazugság, hogy kis változtatásokkal írják ki a pályázatot).

Hazug elnök

Rieb György augusztusban a befektetők felfokozott érdeklődésére hivatkozva kéri a tender határidejének módosítását. Az állam rábólint a kérésre, ám ennek ellenére csak hárman veszik meg a pályázati dokumentációt, és senki nem jelentkezik. Rieb azt mondja, neki pedig megígérték. Vagy ő hazudik, vagy a vevőjelöltek. Az elnök most azt mondja, október 24-re már tényleg egészen biztosan és komolyan jelentkeznek az angolok.

Muhaha. Pláne, hogy angol befektetőt is hamarabb utolérni, mint a sánta kutyát.

Az angol hazug

Kevin McCabe szeptember elejéig több lapban is azt nyilatkozta: záz százalékig biztos benne, hogy jó helyre fektetné be a pénzét, ha megvenné a Fradit és az Üllői úti telket. A fia, Scott, augusztusban járt Budapesten, akkor azt mondta: "nagy céljaink vannak a Ferencvárossal... szeretnénk minél olcsóbban vásárolni, de miután tanulmányoztuk a vételárat, kijelenthetem, hogy pályázati szándékunk ezekkel a feltételekkel is fennáll... szeptember elején nemzetközi sajtótájékoztatón ismertetjük a terveinket, aztán beadjuk a pályázatunkat".

Nem ismertették, nem adták be. Most azt mondják, azért nem, mert a pályázati anyag nem lett volna olyan felkészült, mint amilyennek lennie kellett volna. De sebaj, "továbbra is érdeklődünk a Ferencváros és a hozzá kapcsolható ingatlanbefektetések iránt", mondják most, és persze "vasárnap megérkeznek a munkatársaim, akik mindent felmérnek".

A lóláb az nagyon kilóg. Mert vagy tudták: megtehetik, hogy nem jelentkeznek, ugyanis más sem fog, vagy nem is érdekelte őket, hogy más jelentkezik-e vagy sem, ugyanis egyáltalán nem komolyak a szándékaik.

Októberben színt kell vallani

Hogy a sok hazugság között mi az igazság, majd októberben kiderülhet. Ha a politikai elitnek fontos a mostani, az FTC körül tengődő, radikális jobboldalhoz kötődő szervezett szurkolói csoportokkal – köztük az egykori elnökségi tag Boros Bánk Leventével – szembenálló, ingatag elnök megerősítése, akkor sikeres lesz a pályázat.

Így két legyet üthetnek egy csapásra, Rieb megerősítése és a radikálisok visszaszorítása mellett sikerül megszabadulni az ingatlanokat ingyen használó parazitától is (ahol közben a Vasast irigylik az 1 forintos használati jogért – megnézném, mit kezdene a Fradi azzal, ha tényleg azt mondanák, hogy kedves kétmilliárdos adósságú cég, itt van 1 forintért az egész lerohadt kóceráj, csináljatok vele, amit akartok).

Szóval októberben most már tényleg kiderülhet: komolyak-e az angolok, az állam, a klubelnök szándékai, hihetők-e az angolok, az állam, a klubelnök szavai. Mert az igazság órájának egyszer el kell jönnie – ha másként nem, egy felszámolóbiztos formájában.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr77169928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Green 2007.09.19. 11:05:44

Na, ez a Vasassos 1 Ft-os duma nagyon gyengére sikeredett kedves cíkkíró!
Ha a Fradi kapná meg 1 Ft-ért, akkor éppen azzal a pár milliárddal kéne kevesebbet betenni a befektetőnek (jelen esetben angoloknak), amit az állam akar szerezni, és így sokkal könnyebb lenne az értékesítés...
De nem baj, legyünk csak demagógok.
Azok után, hogy a cikk degradálja a kizárt szurkolói csoportokat, miközben nagyvonalúan meg sem említi azt a Kisteleki Istvánt (MLSZ elnök), akinek a személyi kultuszokra hajazó rendelkezései során alakult ki az elmérgesedett viszony a szervezett szurkolói csoportok és a klub vezetői között... Hát érdekes.

bobbyperu 2007.09.19. 11:05:58

szanalmas a fradi es a post irojanak vergodese is. amirol beszelsz, az nem hazugsag, hanem az uzlet szabalyai szerinti logikus eljaras (ertem alatta foleg az angolok hozzaallasat). ezt lehet fujolni, de legjobb lenne vegre megbaratkozni a gondolattal, hogy igy mukodik a rendszer. persze lehet ujabb probat tenni a hazugsagmentes kadarizmussal, ha nem tetszik a praktikus kapitalizmus:))

Total 2007.09.19. 11:20:06

Azt meg is nézhetnéd ! Szerinted ha megkapnánk 1 forintért saroktelket szarúl járnánk?


Te simán hülye vagy!

Tamás 2007.09.19. 12:37:35

A Vasas most adta el a Fáy utcai piacot 1.2 milliárd forintért, de rossz lehet nekik. Természetesen eddig is őket illették az abból befolyó bevételek. Írj inkább arról, amit ismersz is.

Tamás77 2007.09.19. 12:43:17

A Vasas most adta el a Fáy utcai piacot 1.2 milliárd forintért, de rossz lehet nekik. Természetesen eddig is őket illették az abból befolyó bevételek. Írj inkább arról, amit ismersz is.

rexford 2007.09.19. 17:57:05

Ha nem komolyak a szándékaik, miért jönnek el személyesen is tájékozódni?

neverland 2007.09.24. 23:43:22

A Fradinak mar kb annyira mindegy mint a magyar focinak, vagy az orszagnak, maganak... Persze vannak meg csodak, de nem hinnem, hogy a kozeljovoben.

Addig is izguljunk a Bos elleni rangado miatt! (jujj, leirni is szornyu...)
süti beállítások módosítása