HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Ilyen rosszak még sosem voltunk

2007.11.23. 16:17 Kültelki Mágus

A magyar válogatott az utolsó előtti helyet csípte el az Eb-selejtezőn. Akárcsak a 2004-es, 1996-os, 1992-es vagy 1984-es sorozatban. Akkor most Buzsáky az új Nyilasi vagy Juhász Roland az új Dragóner? Az első három ellen most először nem szereztünk pontot, de 1986 óta most először van szerethető csapatunk.

A hétcsapatos selejtezőcsoport hatodik helyén zárta a magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtezőt. 2000-ig nem volt ötnél több csapat a csoportokban, akkor hat-, majd a 2004-es portugáliai Eb-re ismét ötcsapatos csoportban küzdöttünk – a továbbjutásért persze csak verbálisan. Szóval hatodik egyszer lehettünk volna csak, ám akkor Azerbajdzsánt és Liechtensteint megelőzve végül a negyedik helyen zártunk.

Ez akár most is összejöhetett volna – a ha-k hosszú sora jöhetne itt a máltai vereségtől a törökök elleni elstuartdougallozott vagy a Kisinyovban elszerencsétlenkedett meccsig (a lenti videón a törökországi meccs, a Várhidi-csapat talán legfájóbb veresége). Két pont – ha ennyivel több van, akkor negyedikek vagyunk, a harmadik kalapból várjuk a vébére a selejtezőcsoportok sorsolását, és mindenki örül, mint sztálinvárosi úttörők május 1-jén a Bambinak.

A hatodik hely azonban minden kétséget kizáróan minden eddiginél rosszabb szereplés. Nemcsak a helyezés miatt, hanem az elért eredmények alapján is. Mert valóban volt már négy olyan selejtezősorozat, amikor csak egy csapat végzett mögöttünk (2004-ben San Marino, 1996-ban Izland, 1992-ben Ciprus, 1984-ben Luxemburg; ezek közül csak Izland nem zárt nulla ponttal), de most először fordult elő, hogy a csoport első két (sőt, első három) helyezettje ellen egyetlen pontot sem szereztünk.

Norvégia ugye 1:8-as összesítéssel intézett el minket, a törökök és a skót bíró 0:4-gyel, a görögök 1:4-gyel; hat meccs, nulla pont, 2:16-os gólkülönbség. Ha ez egy négycsapatos csoport, most San Marino vagy Andorra szintjén vagyunk. Hogy jobb kedvünk legyen, itt egy kis videó aból az időből, amikor még tudtunk gólokat lőni a norvégoknak:

Négy éve itthon vertük a második helyen végzett letteket, egy-egy pontot elcsíptünk a svédektől – erről, pontosabban Lisztes góljáról alant egy videó – és lengyelektől is, az 5 pont a 6 meccsen. Pedig már az sem volt egy erős keret Dragónerrel, Lőwvel, Urbánnal, Juhárral, Lendvaival, Böőrrel, Bódoggal, Füzivel. Az 1996-os kiírásban összejött egy döntetlen a törökök és a svájciak ellen, és egyszer megvertük a svédeket, az szintén 5 pont a 6 meccsen.

Az 1992-es kiírásban győzelem nem volt, de a norvégokkal akkor két 0:0-t játszottunk, és egy-egy pont összejött a szovjetek és olaszok ellen is (4 pont a 6 meccsből). Mai számítási rendszerrel szintén 4 pontot ért, de akkor csak 3-nak számított az 1982-as sorozat, amikor megvertük a későbbi csoportgyőztes dánokat és pontot szereztünk a görögöktől. És akkor még olyan játékosaink volt, mint Katzirz, Zsiborás, Nyilasi, Fazekas, Törőcsik, Hannich, Garaba, Bodonyi, Dajka, Kardos – ki is meneteltünk a vébére, a Videoton pedig döntőt játszott az UEFA Kupában; a visszavágót meg is nyerte így:

Szóval az egyébként nem túl dicsőséges Eb-múltunk fényében – legutóbb 1972-ben jutottunk ki a döntőbe – a mostani teljesítmény abszolút kiábrándító. A legjobbak ellen elért eredmény után feltehetően még egy luxemburgi kapitány sem dőlhetne hátra elégedetten, kész mázli, hogy a jóságos bosnyákokat kétszer is el tudtuk kalapálni, és a máltai sólyom is csak egyszer csapott le.

Nehéz ugyanakkor megmondani, hogy most akkor Juhász Roland az inkább Garaba vagy inkább Juhár, hogy Buzsáky Lendvai-e inkább, vagy Nyilasi. Másképpen fogalmazva, hogy akkor a magyar válogatott most egy olyan gödörben van-e nagyon mélyen, amelyből felfelé indult el; hogy a fiatalítás dicsőséges-e, és csak az átmenet terheit nyögjünk egy dicsőbb jövő felé – mint az egész ország lassan 18 éve –, vagy még mindig nincs itt a gödör alja, és a negyedik kalapból kezdett 2010-es vébéselejtezők után irigykedve jut eszünkbe, hej, 2006-2007-ben legalább egyszer megvertük a moldávokat, és volt olyan, hogy csak egy-egy gólokkal kaptunk ki a görögöktől és a törököktől.

Most azt hiszem, hogy az előbbi forgatókönyv a valószínűbb – feltéve, hogy nem jön egy újabb kapitány, egy újabb koncepció és újabb kedvencek. Persze új kerettagok kellenek, többször leírtam, főleg a védőmunkán kellene javítani. Összességében azonban mégis az a helyzet, hogy ebben a csapatban igenis látok fantáziát – és úgy tűnik a közvéleménykutatásokból, és a meccs látogatottsági adataiból, hogy a szurkolók is. Szóval most tényleg látszik esély egy szerethető és a mostaninál jobb válogatott megszületésére, ez a csapat egy olyan csapat lehet.

Legfeljebb tévedünk. Nem mi leszünk így egyedül a magyar fociban, és nem is az elsők. És mi még pénzt sem kapunk érte.

40 komment

Címkék: magyarország fiatalítás válogatott várhidi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr66239248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

michellewild 2007.11.23. 17:04:52

A világbajnokot elvertük mint jég a határt, kell ennél több? Ki nem szarja le Máltát és Moldovát?

lasombra 2007.11.23. 17:18:54

szép dolog a statisztika, de lehet fos játékkal kibekkelni egy nullnullt, vagy mázligóllal nyerni, meg lehet szép játékkal veszteni. (ha pl. ellenünk a bíró) oké, h gólra játszák, de a fejlődést nem csak az eredményben kell keresni. plusz, mint a mellékelt ábra mutatja, az emberek kimennek ennek a csapatnak szurkolni. és tudnak büszkék lenni a játékunkra bukott meccs után is. ilyen a foci.
egyelőre elég, ha nézhető játékot produkálunk, meg szerethető csapatot, aztán majd jönnek az eredmények is. (vagy nem. meglátjuk.) nem kell egyből minden.

fonak 2007.11.23. 17:20:11

Csak a tétmeccsek számítanak, szóval az olaszok elleni győzelemből semmilyen következtetést nem érdemes levonni.
Barátságos meccseken pár évenként megverünk egy-egy nagycsapatot, de csak azért, mert annyira lekezelnek bennünket.
Pl. Németország-Magyarország 0-2

lacika 2007.11.23. 17:34:01

Az igazság az, hogy azzal az emlékezetes Lisztes góllal kiegyenlítettünk, majd a zseniális Juhár, Dragóner védőpárosnak köszönhetően szinte a következő támadásból kaptuk is a gólt. az egy pontot idegenben szereztük

Terlis 2007.11.23. 17:38:45

Azért Pirlo vagy Inzaghi feje nem a lekezelő mosolytól volt vörös, ahogy most Gerrard sem jókedvében dühöngött a horvátok ellen.
A védelemmel kell kezdeni vmit, Leandrot visszaküldeni a brazil őserdőbe, és akkor talán kapaszkodunk kifelé abból a nem is gödörből, hanem szakadékból.

Leandro 2007.11.23. 18:00:54

Az egész magyar focit meg kéne szüntetni. Legyen amatör csapatok, mint ahogy a sok hozzánk, tudásban hasonló országokban. Azt a pénzt amit most a foci kap, szépen adják ide nekem, én majd felosztom szépen.

pocahontas 2007.11.23. 18:22:51

Leandro,
ezzel a programmal lehetnél mlsz-elnök :)

maki 2007.11.23. 18:24:36

Ugyan már mi a túrót lehet ezeken szeretni ? Mattheusra is azt mondták sokan,hogy ugyan nincs eredmény ,de pariban voltunk a svédekkel.Aztán tűzhettük a kalap mellé.szeretni azt lehet ,aki produkál. Ez meg amit Várhidi nyújtott csapatával egyenlő a nullával.Megdöbbentő,hogy pl Angliában egy jó erőkből álló csapat 1 ponttal elcsúszik,és természetesen ezért a felelősséget ei fogja vinni az illetékes.Pedig mondhatná,hogy kérem még javában építkezünk Ericson után. Senkit nem érdekel.Itt meg megy a hülyítés,hogy lám olyan jók vagyunk,hogy a Marci meze száraz maradt .Várhidi mindíg is egy sumék dumaberci volt, sehol nem produkált semmit.

Bebe 2007.11.23. 18:44:56

Valahol írva vagyon, hogy bizakodva várhatjuk a 2010-es sorsolást.Hát kedves sporik, azt mi mindíg bizakodva várjuk, de az első két -három vereség után aztán jönnek a kifogások majd, lehet tippelni: kevés volt az idő ezeknek a fiataloknak, vagy: nem feküdt nekünk az ellenfél bunkerfocija: vagy: csalt a bíró, v.: a pálya talaja stb. A kapitány és az Mlsz természetesen tökéletzes lesz, a közgyűlés elsöprő többséggel jóváhagyja a szakmai munkát. Lássuk be ,hogy a fociban egyáltalán nem történt rendszerváltás,és ráadásul az állami mézesbödön is kifogyott.Amíg így van legalább egymást ne hülyítsük ezzel ,hogy van remény.

Valnius 2007.11.23. 19:18:56

Akkor kell a focival foglalkozni, ha örömet okoz, ha nem, el kell felejteni.

maki 2007.11.23. 19:27:51

Én meg úgy látom,kedves Valnius,hogy régebben,úgy 30-40 éve sokaknak okozott örömet nálunk a foci, ma már nem ,mert ELVETTÉK TŐLÜNK kedvenc játékunkat egyesek.Ezért úgy gondolom,hogy nem nekünk kell elfelejteni a focit, hanem ezeknek az egyeseknek ,és utódaiknak kéne elhúzni a büdös francba. Ésszerűbb és igazságosabb lenne.

Valnius 2007.11.23. 19:37:32

Addig is, amíg ennyi keserűséget és csalódást okoz a magyar foci, értelmesebb dolog másképp nézni rá, félretenni a túlzó elvásárásokat, kevesebb figyelmet fordítani rá, vagy akár el is felejteni. A sok gondon rágódni olyan, mint arra kényszerülni, mintha ezen múlhatna a boldogság, jogos büszkeség, vagy ehhez hasonló érzések. Nincs meddőbb dolog az útálatnál.

vectorsector 2007.11.23. 19:45:56

Jönne már el az a boldog nap, hogy betiltják Magyarországon a labdarugást.....

Leandro 2007.11.23. 19:48:56

Na, ennyi. El kell szépen felejteni őket, nem kell meccsekre járni, nem kell őket szponzorálni. Sajnálatos hogy múltunk fényében ide jutottunk, de minden gyertya egyszer végig ég. A süllyedő hajót minél elöbb el kell hagyni. Annyi más helye lenne annak a pénznek, amit ők visznek el, bár ez nem csak rájuk vonatkozik, és ez már egy másik történet....

Amatör focit magyarországnak!

mujdör 2007.11.23. 20:29:12

magyar foci monnyon le!!

sish 2007.11.23. 20:33:20

Én még ezt a "nem mindegy, hányadik kalapba kerülünk" dolgot unom. Az emlékeim szerint az utóbbi tizenvalahány évben szerintem mindig a legkönnyebb csoport egyikébe kerültünk. Menetrendszerű volt a Málta, Izland, Liechtenstein stb csapatokkal való közös csoport. A menők közül mikor kaptuk az angolokat, franciákat, spanyololokat, németeket stb? Egyedül az olaszok voltak a 2002-es vb selejtezőn, ha jól emlékszem.
De lehet, hogy nincs igazam és rosszul emlékszem...

atomgape 2007.11.23. 20:48:27

Könyörgöm, tényleg hagyjuk abba a foci erőltetését! Nincsen semmi értelme, és csak megy-megy el a sok pénz a semmibe. És nem érdekel az sem, hogy új generációt kell folyamatosan képezni; nem ezzel van a baj hanem hogy nem tudunk már focizni csak vagyunk annyira balfaszok hogy nem tudjuk elismerni. El kell ismerni: a magyar futball kudarc; mint ahogy vas és acél országa sem tudtunk lenni.

béla 2007.11.23. 20:52:23

Te Maki, figyelj: egyszer volt jó a futball Magyarországon. Egyetlenegyszer volt 30 jó évünk, mióta világ a világ. Te tényleg elhiszed, hogy mi magyarok k. jól focizunk, csak mindig elnyomnak? Nem. Egyszer összejött egy szerencsés konstelláció, de ez olyan, mint a lottóötös következő hetében ismét várni a telitalálatot - nem fog összejönni, nem vagyunk és soha nem is leszünk focinemzet. Nem vette el senki a magyar focit, ENNYIT TUDUNK. Semmi baj nincs ezzel, csak ha valami nem megy, akkor másra kell koncentrálni, nem pedig a végtelenségig erőltetni.

Sebhelyesfarku 2007.11.23. 20:55:07

Mi ez a "szerethető csapat" mánia? Új divat? A faszom szeret lúzereket.

bruckner 2007.11.23. 21:12:17

En speciel szerettem a Gellei meg a Bicskei valogatottjat is, amig ki nem kaptunk a Gruzoktol meg a Lettektol. Utana mar nem. Mattheus-et is szerettem, mert azok jatszottak eloszor igazan tamado focit. Varhidiet is szerettem, ameddig ki nem kaptak Kisinyovban.

Traxion 2007.11.23. 21:22:41

GYerekek! Szerintetek ez a magyar válogatott van olyan erős, hogy elbírja Fülöp marci botladozásait? Már hanyadik gólt kapjuk az ő hibájából? Ebben is magyarok vagyunk, azért játszik az x-lábú hülyegyerek mert apuci Fülöp Ferenc.... No Komment!!!!!

sergio 2007.11.23. 21:35:57

Gyerekek!

Két dolog: az egyik, hogy lehet a Várhidi jó edző, de sajnos nem ő dirigál, hanem Várszegi és Kisteleki. Arról is KI döntött, hogy Buzsáky játszik Gera helyett - ezt megírták a neten is!!!
A másik: tudjátok, hogy az MLSZ-hez befolyó pénzből hány nagy csapatot lehetne idehozni gálameccsre??? negyedévente lehetne hozni a brazilokat!!! például!
A legnagyobb probléma az, hogy Lotharnak igaza van, a Kistelekiék csak azért csinálják, hogy pénzt szedjenek ki belőle! Sok stikli van, nagyon sok! előbb-utóbb ki is fog borulni a bili! Állítólag már az elnökségi tagok is hőzöngenek!

Na, ennyi!

enigma 2007.11.23. 22:42:25

Az utóbbi hetekben valóban sokan bizakodtak a magyar labdarúgásban , bár könnyen lehet megint csak átvertek minket , jó volt a márketing... valakinek ez volt az érdeke , becsomagolták a xart aranypapírba mi megvettük , örültünk , kibontottuk és láss csodát a xarnak aranypapírban is csak xar szaga van !

buzinho 2007.11.23. 23:12:46

te, sergio, lehet, hogy várszegi meg kisteleki veszi ki a pénzt a fociból (persze, ez a rendszer lényege, mint mindennek magyarországon, amibe állami pénz megy: minden döglődik, de azért néhány ember még ki tud pumpálni néhány milliót, elég, ha csak a fradit nézzük), de mondjuk Lothar mit csinált? hát ő aztán nyolcszor annyit pumpált ki, szerintem, és csak azokat játszatta, akik a saját ügynökénél voltak szerződésben, hogy jobb áron passzolhassa el őket másodvonalbeli európai kluboknak. matheus is szélhámos, nem hiába nem kap szerződést komolyabb helyeken. mondjuk az is igaz, hogy legalább bele tudott rúgni egy egyeneset a labdába, ellentétben az egész MLSZ-szel. annyit legalább kerstünk rajta, hogy mattheus neve miatt nagyobb figyelem kiserte a magyar focit. de mondjuk varszegi biztosan nem a magyar focibol keresi hujere magat, o is inkabb tett ebbe a dologba, ugy tunik. a tobbi boltbol azert jobban jon a penz.

rolo tomasi · http://www.oriasi.blog.hu 2007.11.24. 04:28:23

20 éve nincs eredmény,vegyük már észre!!!
A legjobbjaink is széljegyzetben szerepelnek az európai bajnokságokban.
Fel kell venni a ciprusi szurkolói habitust és örülni egy-egy kisebb sikernek.ennyi

_reinhard_ 2007.11.24. 07:57:38

Tudomásul kéne venni, hogy hosszú évek óta ennyire vagyunk képesek ,mint ahol most is végeztünk és elfelejteni végre '82 felemlegetését meg az aranycsapat 50 éves sikereit. Jelenleg irányíthatna minket Mourinho, Lippi vagy Capello akkor sem lennének nagyobb vagy jobb eredményeink, ez tuti. Az ésszel és nem érzelemmel gondolkodók láthatják, a magyar foci gyakorlailag egyetlen járható útja az amit Várhidi elkezdett, /hosszú távra tervezni, a fiatalokat összeszoktatni, évekig együtt játszatni, hogy csapattá érjenek/ de, hogy ez mire lesz elég az még a jövő zenéje. Lehet, hogy semmire és 4év múlva is ugyan itt fogunk toporogni, mert a magyar foci ennyit tud, lehet, hogy nem. De aki józanul gondolkodik, nem dühből és elkeseredettségből, az már láthat pozitív jeleket. Ki merem jelenteni, hogy egyéni képességek alapján, nem vagyunk gyengébbek pl. Lengyelországnál vagy akár a Görögöknél stb., azzal a különbséggel, hogy ők már kész csapatként tudnak működni de ez évekbe telt nekik is, nekünk sem megy majd gyorsabban. Illetve még egy nagyon fontos dolog amiben jóval mögöttük járunk, a mentális felkészültség. Ők elhiszik /sőt tudják/ magukról, hogy igen is van keresnivalójuk a pályán, bárki is az ellenfél. Mi még összefossuk magunkat és egyetlen góltól is kártyavárként összeomlunk, /lásd pl. török meccs/. De itt is vannak bíztató jelek a fejlődésre, mert igenis elhittük, hogy a világbajnok legyőzhető vagy a biztos eb. résztvevő lengyelek verhetőek otthon. És meg is nyertük. Szerintem az MLSZ egyelőre hagyja Várhidit továbbra is dolgozni, a szurkolók szimpátiája is ,úgy néz ki kitart mellette. De most leteszem fogadásra a pénzt , ha az első két tétmeccsünket elbukjuk a következő csoportmérkőzéseken, a szurkolók és a népharag úgy elkergeti, mint hegyi pásztort a lavina. Én azért továbbra is kijárok a hazai válogatott meccsekre és drukkolok a fiúnak. Nem tehetek mást, ide születtem. Hajrá Magyarok!

dr. Wilbur Swain 2007.11.24. 08:56:48

1: "szüntessük be a focit": aki utálja a focit, az minek olvas/kommantel fociblogan?!
2: "Buzsáky csak Várszegi miatt került be, ezt A NETEN IS MEGÍRTÁK(!)" lol :D
3: akármilyen csoportba kerülünk, kijutásra esélyünk sincs. A selejtező arra lesz jó nekünk, hogy a mostani csapat további válogatott meccsrutint szerezzen, és a későbbi selejtezőre egy középcsapatunk legyen.
4: amíg a játékosaink a másodosztályokban sem játszanak, addig semmi esélyünk sincs, akárki a kapitány

tter 2007.11.24. 11:13:21

Leandro, Csizmadia, Tőzsér ???????
Csak én látom, hogy nem válogatott szintü játékosok???
2-1-es görög vezetésnél Lenadro jön be és nem Dzsuzsák????????
Én bolondultam meg???
Védelem nélkül, amíg ilyen maki golokat kapunk...........esély=0, akár hanyadik kalpból is húznak.....

nokéremtisztelettel 2007.11.24. 11:47:19

1. Teccik a cikk, főleg a két uccsó bekezdés.
2. Viszont nem az a baj, h hány pontot (nem) szereztünk az előttünk végzett csapatoktól. Pontosan ezért végeztek előttünk. A baj a sokat emlegetett ranglista. meg a kalapok.
Így, meg úgy, hűha, bekerülünk a 3.-ba. Oszt nem. De mind1 is, hiszen akkor is legfeljebb 3. helyen végezhetnénk, az is mind1.
Mert ugye: a '97-es 2 "naccerű" jugó meccs óta tétmeccsen (vót belőle 48) mindössze 2x vertünk meg a listán előttűnk álló csapatot (Bosznia oda-vissza).
3. Döntetlenek: ebben Bicskei, Gellei, Matthaus is sokkal jobbak voltak, mint a VP. És az 1 pontok bizony számítanak.
4. Fiatalítás: na ettől pattintom fel az ereimet. Eccerűen nem igaz. Matek: a hírös máltai meccsen átlagéletkor: 26.0909, cserékkel együtt: 25.9285.
A VP-féle "legjobb" csapat átlagéletkora: 23.6363, cserékkel együtt: 24.0714.
Ha a kapust meg levesszük (oda "öregebb" a jobb, általában, mondjuk anno Casillast kivéve mindig és mindenhol), akkor meg 25.6153, ill. 24.0769 .
Ez hol a f*szomba akkora fiatalítás? Most akkor VP meg a többi mutyizó főnök hazudozik, v a 4 alapműveletből 2 nem működik?
Akkor beszéljenek fiatalokról, ha nem 1 (Vass) lesz kezdő, 1 (Filkor) meg kap néha 5 percet. Hanem ha egyébként U21 korú, v abból éppen
kiöregedett lesz az egész csapat, 1-2 "öregebbel". Az említett 2-n kívül ma ilyen 21-22-23 évesek vannak kezdőben v állandó cserében:
Csizmadia (?), Tőzsér (vkp.??), Vaskó (még elmegy), Vadócz (?), Dzsudzsák (én semmire
se tartom, de ezzel lehet 1edül vok), Priskin (még elmegy).
Ennyi. Ez még fél csapat sincs. Hol vannak tehát a soxor emlegetett fiatalok?
Németh K., Hrepka, stb.?
5. "Idő kell, az út elején járunk." Ja idő kell, h újra felfogja mindenki, h ugyanott állunk, v még rosszabbul, mint akármikor az elmúlt 10-15 évben.
Éntőlem ugyan ez a szövkap ne kérjen időt. Arra való az utánpótlás, mindenhol a világon.
Most 30 vok, nem 50 évesen akarok kijutni szurkolni világversenyre. '98-ban majdnem sikerült. Mi lett a vége? Az "utca embere" le akarta őket zavarni a bányába, ha visszaemlékszünk.
Most meg uccsó előtti hely, Máltát megelőzve (1x persze nekik is megvótunk).
És örüljek. Na MLSZ, na drágalátos szövkapúr, húzás a pitch-be! Elég vót!
Ezt az eredményt BÁRKI el tudja érni!
6. "Szerethető csapat". Na ez még a "prostituált teremtő létesítsen veletek szexuális kapcsolatot
orális úton" mondatot hozza ki belőlem.
Azért mert NÉHA futnak? Mert NÉHA hajtanak? Mert NÉHA ügyesen, jól passzolnak?
Mert nagyjából 60 percig ott tudnak lenni erőben meg fejben?
Nem ez a dolguk? Nem ez az életük?
Énnekem meg az, h szeretem a válogatottat és szurkolok a mi kutyánk kölykének.
Ennyi. Ha sz*rok, akkor is. Jugók, Liechtenstein, Málta, Moldova ellen is.
Csak sajnos a foci úgy lett kitalálva, h gólra játszák. Bizony. És nincs olyan, h jól játszva kaptunk ki, mert aki kikap, az rosszul játszik. (Kivéve, h nyilvánvalóan, kirívóan szándékos bírói csalásról van szó. De ez nagyon ritka. Törököktől sem azért kaptunk egy hármast, hanem mert összeestünk. Biza.).
Szépen játszva ki lehet kapni. De "jól" játszva nem.
7. Kicsit hosszú lett, sorry.

ZsO 2007.11.24. 12:07:07

Üzenném Leandronak meg a többi idióta hozzászólónak, aki úgy áll hozzá a magyar focihoz, hogy felejtsük el, nem kell vele foglalkozni:

A foci nem csak sportág, hanem gazdasági ágazat. Egyes országokban húzóágazat. Azt mondani, hogy nem kell ebbe pénzt fektetni, és ki kell az egészből szállni kb. annyit tesz, mintha azt mondanánk: \"Szarban a magyar mezőgazdaság?Felejtsük el!... Nincs magyar ipar? Le van szarva!\" Ne csináljunk semmit! Éljünk egy skanzen kellős közepén és vásároljunk mindent külföldről!\"
Ez a divatos primitív hozzáállás a legkárosabb, ami csak elképzelhető. Ez a hozzáállás a rabszolgaság kezdete... vagy talán már a tünete.
Magyar foci kell! Megfelelő emberekkel, megfelelő munkával!
Ja... és persze éljen az amatőr foci is apuval meg a haverokkal!

Serion 2007.11.24. 12:29:31

Kedves Zso.
Az nem baj, ha a butaságod és a vakságod karöltve kommentezik, ha lényegtelen (magyarfoci) részletekből nagyvonalú következtetéseket vonsz le. Sok sikert kívánok ehhez. Viszont majd egyszer te magad is szembesülsz azzal a ténnyel (eddig miért is nem), hogy más országok "húzóágazataival" pénzért versengeni csak nagy befektetések után lehet. Ha az emberek a magukénak érzik ezt a sportot, ez meg is történhet. Tekintve, hogy ez most nem így van, el kell felejteni, legyinteni kell rá, még konkrétabban sajnálattal tekinteni arra, aki ebben még hinni tud.
Aztán lehet, hogy valamikor kinyílik az az ejtőernyő, de úgy gyanítom, addig még sokan esne pofára.

Flea 2007.11.24. 12:29:52

A szerethető csapat kategória nagyon is helyes megközelítés. Ez azt mutatja, hogy végre elfelejtjük azt, hogy volt idő, amikor a világ élvonalába tartozott a magyar válogatott. El kell felejteni az Aranycsapatot, de még a Videotont is. Ha úgy ülsz le meccset nézni, hogy tudsz szurkolni, mert látod az akarást még ha a tudás hiányzik is az jó. Felnőtt egy-két generáció, aki nem látott olyan válogatottat amelyik hajt, amiben van szív.

Csak meg kell nézni a Lisztes gólját, hogy hány véletlen kellett ahhoz, hogy egyáltalán oda kerüljön hozzá a labda. A görögök ellen néhány sikertelen, de ésszel megcsinált és tudatos akció többet ér egy ilyen gólnál, még akkor is ha kikapunk. El kell fogadni, hogy nem lehet elvárni eredményeket, viszont ha vesztes meccs útán a produkció miatt mégis elégedetten állsz fel a székből mert jól szórakoztál, izgultál, szurkoltál akkor már rendben is van a dolog. Ez a szerethető csapat lényege.

Fülöp Marcit pedig tényleg gatyába kell rázni, mert szar az, ha kapushibákon megy el a meccs. Ráadásul évtizedek óta kapusposzton volunk a legkevésbé gyengék.

bacity · http://kacat.blog.hu 2007.11.24. 13:43:35

35 éves vagyok. szeretem a focit. 19 éve türelmet kérnek és megértést. ELÉG! ELÉG! ELÉG!

anonymus_bp 2007.11.24. 19:03:31

Az a helyzet, hogy minden fejben dől el. Minden! Bár nem tudom komolyan venni a barátságos meccsek eredményeit, mégis, az olaszok, németek, lengyelek, stb. ellen elért győzelmek azt mutatják, hogy a csapatban van játékerő és tudás.
Csakhogy amikor jön a tétmeccs, beszorul a szar is a fiúk seggébe. Egyszerűen túlságosan győzni akarnak. Annyira akarnak, hogy az egészből nem lesz semmi.
Egyetértek az előttem lévő hozzászólásokkal: a futballban nem (mint ahogy más sportágban sem) a szép játék a lényeg. Hanem az eredményesség. Kinn voltam a görögök ellen. Gyönyörűen lefociztuk a görögöket. de a fránya befejezés sose ment. Valahogy úgy éreztem, a góllövés felelőssége széjjelnyomta az embereket. Azt mondom:lazán!!! nem kell beszarni.

maki 2007.11.24. 19:43:51

Kedves béla te nem vagy tisztában a történelemmel, ugyanis nem egyszer jött össze egy szerencsés 30 év.A századfordulón megalakultak nem túl nagy késéssel Angliához képest a magyar klubbok, és attól kezdve a krémben voltunk.Az 1938-as Vb döntőröl nem hallottál, Schlosszer, Sárosi , Turai, TAki, Lázár , Orth neked nem mond semmit? Fokozatosan fekjlődtünk ,és mindíg a világ élvonalában voltunk.Mígnem a 60-as évek végétől kezdődött a hanyatlás, bár még a 70-es 80-as évek sem volt tragédia.Utána viszont példátlan züllés történt, és csak nálunk ilyen mértékben.Ugyanolyan világrekod ez ,mint a háború utáni magyar pénzromlás.

Bebe 2007.11.24. 19:51:39

Nokéremtisztelettel mondta meg a frankót, teljesen igaza van.Ezek a hülyítők juttatták ide a magyar focit.Matheus sem egy edzőzseni ,de amiket mond most,sajna igaz.
És kár a felelősséget elkenni,és azt mondani ,hogy senki nem tudna jobbat kihozni.Nem igaz, atény az ,hogy ilyen szar eredménynél eddig mindenki jobbat hozott ki.Tessék megnézni a lengyeleket ,ott egy szakember a góré (Benhakker),és látszik is.És ne tessenek azzal jönni ,hogy mi megvertük a lengyeleket meg az olaszokat egy sörmeccsen ,mert kipukkadok a röhögéstől.

gezaba 2007.11.24. 23:24:58

Nokéremtisztelettelnek igaza van. A focit gólra játsszák, mint a többi labdajátékot, tétmeccseeken tök mindegy, hogy meghalsz-e a szépségbe, a pontok szerzése visz a csoport elejére. Azokban mégis érünk el eredményeket (pl. póló, kézilabda, hoki), hol a válogatott, hol a klubok, annak ellenére, hogy jóval kevesebb pénzt kapnak. Ha annyi pénz ment volna a többi labdajátékba, mint a fociba, már rég ott lennénk Európa élvonalában.

meroving 2007.11.25. 01:28:39

Izé... Előbb legyen béna és eredményes csapatunk.

Sok futás, brusztolás, hajtás, szántás a pályán, nyerjünk 1-0-okra (ez a könyebb talán). Amikor ebben elértük azt a szintet, hogy már kijutunk bárhova is (a pöcegödörből), akkor majd jöhet az igény a SZÉP focira.

Amikor nem tudsz venni kenyeret a boltban, mert nincs pénzed akkor lehet álmodozni a kalácsról, de előbb kell annyi, hogy kenyeret tudjál venni minden nap. Majd lehet azon filózni, hogy mit kéne máshogy melózni, hogy kalács legyen.

hmikey 2007.11.26. 13:46:52

gezaba: Nem biztos az (mármint a pénzbeli részre gondolok). Sajnos a jólét elkényelmesít sok embert, azt kéne felfogni a fiatal játékosoknak, hogy nem az a lényeg, hogy így is, úgyis megkapja a pénzét, azt jóvan, hanem azért is kell nyerni, meg jól játszani, mert különben a kutyát nem fogja érdekelni, amit csinál, és akkor meg minek? Nem tudják reálisan nézni a saját tehetségüket, ritka, aki nem áll meg egy szinten, ami neki elég, tisztelet a kivételnek. Ez pedig sportpedagógiai, sportpszichológiai kérdés.

G. Lóci 2007.11.26. 18:14:52

gezaba 2007.11.24. 23:24:58
Mellesleg megjegyzem, hogy az általad emlegetett labdajátékokban (kézi, vízi) már most ott vagyunk Európa (és ezzel együtt a világ) élvonalában, mind női, mind férfi szakágban (kéziben a női, víziben a férfi a jobb, de mind klubszinten, mind válogatottként ott vagyunk).
A hokiban nem, de az nem is labdajáték.
süti beállítások módosítása