HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Isten velünk vagy Allah akbar?

2007.09.08. 15:02 Kültelki Mágus

Bár Léderer Ákos még nem tud róla, már megvannak a kezdő tizenegyek, alig több, mint egy óra, és kezdődik a Magyarország–Bosznia-Hercegovina. A 2008-as Európa-bajnokságra kvalifikálunk, vagyis, ahogy állunk, inkább csak a bosnyákok. Bár az előjelek alapján nem valószínű, hogy most elviszik a 3 pontot.

Várhatóan így kezdenek a csapatok:

Magyarország:
Fülöp – Szélesi, Vaskó, Juhász R., Vanczák – Vass Á., Tőzsér – Hajnal – Gera, Priskin, Dzsudzsák (bár lehet, hogy Várhidi Péter másként rajzolta ezt fel a legendás mágnestáblára).
Bosznia-Hercegovina
Guso – Berberovic, Bajic, Nadarevic – Hrgovic, Maletic, Blatnjak Rahimic, Misimovic – Muslimovic, Dzeko (a felállás szintén nem biztos).

A meccs előtt a szokottnál is nehezebb jósolni (bár mondjuk a máltaiak ellen eléggé magabiztosak voltunk, aztán). Aki a magyar bajnoki meccseket rendszeresen nézi, annak az olaszok elleni győzelem ellenére sem lehetnek vérmes reményei. Elvileg. Mert másrészről viszont a válogatottba csak elvétve kerültek be itthon játszó (na jó, szerződtetett) focisták, a többség a német, az angol, az olasz bajnokságokból jön.

Légiósok persze a bosnyákok között is vannak, ugyancsak többek között az olasz bajnokságból és a Bundesligából, de a többség inkább a horvát, szerb bajnokságból, és egy kerettag (Bozsics) a magyar sörligából. Ezzel együtt, ha csak azt nézzük, hogy ki hol játszik, mi vagyunk az esélyesebbek. Ugyancsak mellettünk szól, hogy legyőztük az olaszokat, miközben a bosnyákok a horvátokkal és a szlovénokkal szenvedtek.

Ha azonban azt nézzük, hogy ki mennyire meghatározó játékos a csapatában, akkor már nem olyan egyértelmű a mi fölényünk. És még kevésbé az, ha nemcsak az utóbbi meccseket, hanem a tétmeccseket nézzük. Az utolsó kettőt, a görögök és a norvégok ellen 0:6-tal zártuk, Moldova március legyőzését nem számítva egy éve, éppen a tavalyi szarajevói meccs óta nem nyertünk. A bosnyákok viszont nem a tét nélküli, bemutató meccseken ügyeskednek, hanem a selejtezőcsoportban, nem is csoda, hogy a második helyen állnak.

A sok érv és ellenérv hatására a Mágus úgy érzi, hogy ma délután döntetlen lesz, ha nem, akkor mi nyerünk. Sajnos Nostradamus jegyzetei között nem találtunk útmutatást.

Szólj hozzá!

Címkék: bosnyák bosznia hercegovina magyar bosnyák euro 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr69160275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása