HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Eddig hol voltál, Péter?

2007.11.22. 14:20 Kültelki Mágus

Olvasónk írta rovatunk szerzőjének ezúttal a lépten-nyomon dicsőített fiatalítás szúrt szemet. És az, hogy Kisteleki szerint tovább is juthattunk volna, ha jókor kezdődnek a selejtezők.

Eddig hol voltál, Péter?

Várhidi futballkapitány lassan felnő főnöke mellé. Kisteleki MLSZ-elnök az Eb-selejtezők zárása előtt két fordulóval – amikor még a már-már megszokottá váló negyedik hely is elérhetőnek tűnt - úgy nyilatkozott, ha most kezdődnének a selejtezők, továbbjutnánk. Tovább, mi?

Aztán remélhetőleg a moldovai sima 0:3 felébresztette édes álmodozásából, mert ha nem, akkor a végén kiderül, esélyesként várjuk a vb-selejtezőket is.

A görögök elleni vereség után, aztán Várhidi is megmondta a maga hülyeségét: "Amennyiben néhány évvel ezelőtt valaki meg merte volna lépni a fiatalítást, és nem csak ígérgetnek, akkor ma akár továbbjutó helyen is állhatnánk."

Ezek után mindössze egy kérdésem lenne hozzá: miután ő is évtizedek óta a magyar labdarúgásban (és -ból) él, miért nem verte eddig az asztalt a világmegváltó ötletével? Hiszen mostani csapatából többen játszottak már nemcsak az őt megelőző Bozsik, de a még Matthäus együttesében is.

25 komment

Címkék: kisteleki fiatalítás válogatott várhidi euro 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr8238194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winston01 2007.11.22. 14:48:40

Talán mert az őt megelőző Bozsik, de a még Matthäus együttesének sem ő volt a kapitánya.

winston01 2007.11.22. 14:58:50

1ébként is: ha valaki a régi szart folytatja, az a baj, ha meg valami újat csinál, akkor az, hogy miért nem csinálta korábban.

Rezgrof 2007.11.22. 15:07:32

Az a helyzet, hogy ez egy NSO szintű dilettáns felvetés.

Helota 2007.11.22. 15:17:11

Pont Várhidi az, aki évek óta verte az asztalt, és pont a fiatalításért. Amugy a rezgrofnál a pont.

edward_sch · http://www.himmel.hu 2007.11.22. 15:20:54

Egyetértek Rezgroffal.

Szerintem Várhidi nagyon jól csinálta, amit csinált, és nem rajta múlt, hogy most tudta elkezdeni.

Jules 2007.11.22. 15:22:58

röhej, hogy milyen blogbejegyzéseket raknak ki az indexre... Rezgroffal teljesen egyetértek. annyi komment, hogy mindenki szénné savazza Várhidit, de emberek álljunk már meg!!! nekünk nem azzal kell 4.-iknek lenni ebben a nyomorék csoportban hogy elverjük az európa bajnokot!!! ha már oda-vissza aláztuk volna a bosnyákokat meg máltát és itthon elverjük a moldávokat simán megvan a 4. hely!! ez nem az utolsó 2 meccsen ment el!! és attól a 20 perc rövidzárlattól eltekintve nézhetően játszott a magyar válogatott, amit az utóbbi x évben nem lehetett elmondani!! nagyon szűkös a keretünk ez tény, ha Vass kiesik nincs még egy normális magyar védekező középpályás, nagyjából ugyanez igaz vonatkozik Juhászra középhátvádként. én meghagynám Várhidit, folytassa amit elkezdett, építse be Filkort, rángassa vissza a földre Dzsudzsákot, felejtse el Vanczák Vilit és akkor van remény! na peace

janos 2007.11.22. 15:28:14

Bocs jules, de a bosnyákokat oda-vissza vertük, és itthon megvertük moldovát. De ettől még igazad van, én is hagynám Várhidit, hogy folytatassa, amit elkezdett, csak a védelemet kellene átgondolnia.

egeer · http://www.korhazutca.blogspot.com 2007.11.22. 15:28:26

Szintén Rezgrofhoz csatlakoznék, ez nso szint.

Jules 2007.11.22. 15:36:23

Janos tisztában vagyok vele, csak azért irtam mert ez igy testvérek közt is 15 pont és akkor nincs miről beszélni...

Helota 2007.11.22. 15:39:03

Az a baj, hogy a védelmen nincs sok átgondolni való. Sajnos nincsenek jó védőink, mert akik vannak, azok európai mércével mérve még a közép -szintet sem érik el. Őket legalábbb 6 éves korra kéne "lefiatalítani" és elkezdeni az adott posztra nevelni őket.

janecska 2007.11.22. 16:01:44

"Ezek után mindössze egy kérdésem lenne hozzá: miután ő is évtizedek óta a magyar labdarúgásban (és -ból) él, miért nem verte eddig az asztalt a világmegváltó ötletével? Hiszen mostani csapatából többen játszottak már nemcsak az őt megelőző Bozsik, de a még Matthäus együttesében is."


figyuzzá má', te nagyonokos! A fiatalítás nem azt jelenti, h egyetlen olyan játékos sem lehet tagja a keretnek, aki korábban akár csak egyszer is belebújhatott a címeresbe. Miért, szerinted mitől lenne jobb a válogatott, ha mondjuk Gerát eltiltanák a közeléből is? Tetszik neked vagy nem, Várhidi fiatalított, hiszen nagyon sok új, fiatal játékost épített be a csapatba (más kérdés, h ettől nem leszünk egycsapásra világverők, de talán 2-3-4-5 csapásra sem...). Most fiatalabb a keret átlagéletkora vagy mondjuk 2-3 éve? Nalátod, fafej!:)
Egyébként pedig a kérdésedre a válasz egy másik kérdés: feladata volt-e Várhidinek dirigálni akár Matthäust, akár bármelyik korábbi kapitányt? ha szerinted igen, akkor csöndben sunnyognod kellene, nem blogot írnod...

Vialli 2007.11.22. 16:05:27

Én is hagynám Várhidit de egy dolgot nem értek. TÍMÁR miért nem válogatott?? Angliában nagyon jó teljesítményt nyújt, egy biztos pont lehetett volna Juhász mellett a középhátvéd posztján. Én nem felejteném el MÁTÉ Pétert sem aki szintén Angliában "játszik" azaz jelenleg sérült, de benne látom a tehetséget, h meghatározó hátvédünk legyen. Szalai is hamar beépül szerintem a csapatba csak idő kell neki, nem hiába akarták a németek h állampolgár legyen és h a német válogatottba szerepeljen idővel. Vas pedig szenzációs és, h ennyire fiatal az külön öröm. Azt pedig el kell fogadnunk h Szélesi, és Vanczák (hiába gyenge labdarugók) jelenleg nem hemzsegnek ezen a poszton a tehetséges fiatalok. A gerince meg van a csapatnak ez a lényeg. Filkor, Vass, Juhász, Hajnal, Gera, Dzsudzsák, Szalai.....

szabika 2007.11.22. 16:22:31

Azért érdemes lett volna egy célt kitűzni erre és a következő selejtező-sorozatra is. Nem lehet csak a nagyvilágba belemondani, hogy a cél a "jó játék". Ez röhej!
Másrészt nem kellene mellőzni, az idősebb, rutinosabb játékosokat sem. Egyrészt tartást adna a csapatnak, egy, vagy két idősebb tapasztaltabb játékos (ez még nem menne a fiatalítás rovására), másrészt lenne küzdelem a csapatbakerülésért. Ezt jelenleg nem lehet elmondani. Nehogy azért játszon egy fiatal, mert eldöntötték, hogy fiatalítunk és kész. Legyen eredménykényszer! Igenis rakjunk terhet a fiatalok vállára! Mondjuk ki, hogy cél a vb-csoport 3. hely! Csak így lehet bármit is elérni. És hívják vissza Dárdait!

Kültelki Mágus 2007.11.22. 16:26:41

Janecska: nem én írtam, ezért tettem bele kiemelve az elejére, hogy olvasónk írta rovat. én azokkal értek egyet, szerintem ez a tegnapi meccsről írt elemzésből is kiderül, akik szerint tényleg meg kell adni az esélyt várhidinek, legalább 2010-ig (mármint a selejtezők végéig). de érdekesnek találtam, és úgy éreztem, hogy a szerzője nincs egyedül ezzel a véleménnyel, így leközöltem.

janecska 2007.11.22. 16:30:00

De tényleg, ez a kültelki mágus hogyan kerülhetett a címlapra egy ilyen égigérő ökörséggel? Talán úgy látták az indexponthúnál, h ez jó vitaindítónak (mert másnak semmiesetre sem...) vagy csak eccerűen csókos náluk a csóka?
Na, ez meg majdnem alliterál is! De versírás helyett inkább megyek fiatalítani...:)

janecska 2007.11.22. 16:31:27

OK, megkövetem Kültelki Mágust! Még akkor is, ha az iménti hsz-omért le is gorombáz engem, de valóban: tévedtem, már ami a formaságokat illeti, hiszen nem neki kellett volna címeznem a soraimat!

Kültelki Mágus 2007.11.22. 16:33:21

nyugi, janecska, nem gorombázlak le.

harcimaci 2007.11.22. 16:40:54

Ti itt ugy beszeltek Varhidirol mintha a csodat hozta volna el.De semmi sem valtozott mert utolso elotti lett a csapat ,Maltat megelozve.Ez nem eredmeny!!!!!!!!!!

cicmiri 2007.11.22. 16:41:08

Várhidinek nagyjából igaza van, de legalább egy Dárdai féle rutinos játékosra neki is szüksége lenne. Pl,tavaly nem a Debrecen nyerte meg a bajnokságot hanem az MTK vesztette el pontosan azért mert rutintalanok voltak. Egy Jezdimirovics féle játékossal tuti bajnokok. És itt nem az idősebb játékos minősége a fontos hanem a falkavezér szerep.

Mikka 2007.11.22. 16:42:51

Van egy erdekes felvetesem.. de nem vagyok nagy foci rajongo, kovetem a nemzetkozi dolgainkat de ennyi..

A gondolat lehet hogy trefanak vagy idiotizmusnak tunik de azert jatszatok el vele..

Mi lenne ha vennenk 20 igazan tehetseges fiatalt, ugy 9 - 10 ev korulieket. Egy helyen tartani oket, egy iskola etc etc.. Es kimondottan a valogatott szamara nevelni oket, igazan hozzaerto emberek es sportorvosok,lelekbuvarok keze alatt.
Az uj magyar valogatott jovoje. Ismernek egymast, egymas jatekat, kepessegeit, egymas gondolatait.
Mondjuk a magyar labdarugo szovetseg iranyitasa vagy felugyelete ala tartozna a kis csapat. Mint egy foci akademia.
Aztan mindenki megy jatszani klubszinten amerre akar ha kesz van, de akkor is ismerni fogjak egymast,sot valoszinuleg baratok is lesznek, es harcolni is fognak egymasert..

A reszletekre itt nincs lehetoseg es ido de szerintem erdemes lenne foglalkozni a gondolattal.

Nem hatalmas koltseg, es ha a varhato eredmenyt vesszuk alapul akkor mindenkepp megeri.

Vialli 2007.11.22. 16:43:43

Dárdait hagyjuk már..... volt alkalma bizonyítani a válogatottnál, de nem hozott semmi pluszt. Dárdaira építeni nem lehet...

Vialli 2007.11.22. 16:50:55

Mikka a felvetésed kicsit naív, de na haragudj meg érte, de részigazság van benne.


"Mi lenne ha vennenk 20 igazan tehetseges fiatalt, ugy 9 - 10 ev korulieket. Egy helyen tartani oket, egy iskola etc etc.."

Ez ilyen formában nem valósítható meg hiszen 9-10éves korban azért nem lehet 100%osan megmondani h ki milyen szintű labdarúgó lesz, hány és hány oylan focistáról tudunk aki ígéretes tehetségnek indult és mi lett belőle...

De az természetes h a nagy klubbok lecsapnak a fiatal akár 10-12éves srácokra akikben látnak fantáziát és a korosztályos csapatukba elhelyezik, valamint tulajdonképpen minden téren felnevelik őket. A legjobb példa erre az AJAX aki a nemzetközi elitfutball legnagyobb játékos exportálója.

bruckner 2007.11.22. 17:31:25

Hat en az elmult evekben tobbszor is lattam szeretheto magyar csapatot, akik jo megoldasokra is kepesek. Pl. Bicskei 2-dik valogatottja, de meg Gellei is okozott egy par szep percet. VP semmivel sem kulonb es a csapat sem sajnos. Kezdenem rogton a kapussal: Fülöp MIERT? Meg a a Leicester-be sem fer be, 7 eve orok remenyseg 0,0% rutinnal es eles meccsel a hata mögött? De sorolhatjuk a neveket tovabb, ezek a sracok alig jatszanak tetmeccseket hetrol hetre. VP koncepcioja nem a fiatalitas, hanem az, hogy a gyerek kulfoldon eljen. Gellei anno pont az ellenkezojebol csinalt 4-dik helyre befuto valogatottat. Mindegy hol jatszik, csak stabil ember legyen a klubjaban.

jorgecosta 2007.11.22. 17:44:18

bruckner: mennyire szoktad figyelemmel követni a Championship küzdelmeit? Fülöp nem fér be?! Óriási közönségkedvenc lett 2 meccs alatt...
egyébként abszolút egyetértek VP-rel az egész koncepcióját illetően, egyszerűen hiába töröm a fejem, nem tudnék jobb gárdát összeállítani, habár persze annék én is örülnék, ha Huszti végre észhez térne.. Máté sérült, de már nagyon kéne, hogy felépüljön 100%-ig és végre fejlődhessen, mivel sajnos Vaskó nem fér be jelenleg a klubjába, de ő valójában egy erős védővé válhat az angol másodosztályban, ez sajnos EB-re kijutni kevés.. ugyanakkor Vanczákról és Szélesiről is szólni illik: nincs náluk jobb a posztjukon.. Bodnár, Bodor? Kire gondoltok? Én úgy érzem, csak egy fiatalabb srácnak lehet esélye, de ugye egy középcsapat esetén a hátvédsor tipikusan az a hely, ahol azért nem lehet 4 18 évest játszatni... Ez van..
Filkoré a jövő úgy néz ki, habár remek lenne, ha kölcsönbe el tudna menni mondjuk a Regginába v hasonló helyre. Vele ugyanaz a helyzet, mint Buzsákyval, Hajnal és Gera helyett nehéz lesz bekerülni, még ha nem is ment nekik túl jól az utolsó meccseken.. Jobb lenne, ha ballábuk lenne, de nincs, úgy hogy oda marad Dzsudzsák és Huszti, de valljuk meg, nem sokkal rosszabb jövőkép, mint a jobboldalon..
Priskinnek szintén kemény dolga van, hiányzik belőle a meccs, ez teljesen nyilvánvaló, de King és Henderson miatt az első jelenleg a Watford, miért váltana Bothroyd?
Türelemre van szükség, de nem értem, ez miért probléma, hiszen 20 éve nincs eredmény, most már hova sietünk? 2 v 5 év, nekem tök mindegy, csak ne égjünk le és küzdjünk minden meccsen, ennyi.

hmikey 2007.11.23. 12:36:10

És még Dzsudzsákra oda kell figyelni, hogy ne szálljon el az agya, mert sztem hajlamos rá. És akkor ő is marad a "mekkora thetség volt" kalapban.
süti beállítások módosítása