HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

A pokol legmélyebb bugyránál is mélyebben

2007.10.08. 07:09 Kültelki Mágus

A magyar fociban, per pillanat és papíron a Honvéd a legjobb csapat, legalábbis ők állnak az első helyen az első osztályúnak mondott bajnokságban, a sörligában. Ám minket érdekesebb kihívás izgat: megtalálni Magyarország leggyengébb csapatát. Gyengébbet még annál is, mint amilyen a Fradi volt a Makó ellen.

A nemes vetélkedésnek az eddigi adataink szerint a vártnál több résztvevője van. A megyei III. osztályú bajnokságokban ugyanis tobzódnak a még pontot sem szerzett csapatok. Persze vannak megyék, ahol negyedosztály is van, így lehet, hogy nem az általunk megtaláltak a legkutyaütőbbek; ebben az esetben ezt tessenek megírni izibe'.

Első nekifutásra nyolc olyan csapatot találtunk, amely már a megyekettőben sem szerzett pontot. Győr-Moson-Sopron megyében a Töltéstava 9:22-es, a Fertőszéplak 5:43-as gólkülönbséget hozott össze, és abban sem reménykedhetnek, hogy egymás ellen meglesz legalább egy-egy pont, ugyanis a megyekettő két különböző csoportjában vannak.

A Tokodi Üveggyár (Komárom-E. megye) 3:47-es gólaránnyal van nullán, Pest megyében a Táborfalva 3:18-cal (itt a megyeegyes Kóka is pontnélküli még, 7 meccsen 2:17-es gólarányt hozott össze), Tolnában a Bogyiszló 9:29-cel, Vasban Bucsú 3:40-es gólarányt ért el eddig, Veszprém megyében Csibészke-Berhida 5:22-nél, míg Zalában Zalaszabar 6:30-nál jár. A csapatok jellemzően 7-8 fordulón vannak túl pont nélkül.

Ennél is nagyobb kutyaütők azonban azok, akik a megyeháromban vagy megyenégyben állnak pont nélkül (már ahol van ilyen kiírás). Győr-Moson-Sopron megyében a harmadosztály sereghajtója 6 vesztes meccsel, nulla ponttal a Gyarmat SE (7:35), a baranyai harmadosztályban a Somogyhatvan 10:47-es gólaránnyal utolsó az egyik, a Kislippó 4:35-tel a másik csoportban.

Borsodban a Sajólád a megyehárom lúzere hat meccs után (5:23) az egyik, a Felsőkelecsény (9:46) a másik csoportban (utóbbiban a Nagybarcának és a Felsőnyárádnak is csak egy-egy pontja van). A csúcsok csúcsnak esélyesét viszont a végére hagytuk: a Bács-Kiskun megyei bajnokság harmadosztályában a Kötöny SC 6 meccsen 42 gólt kapott, és csak 1-et lőtt.

Bármilyen nehéz kérdés is, hogy ki a legkutyaütőbb a kutyaütők közül, a Kötöny jó eséllyel pályázik erre a címre. Aminek a fényét emelheti, hogy ez egy olyan vetélkedés, amely méltó a magyar focihoz mind szakmai színvonalában, mind komolyságát tekintve.

6 komment

Címkék: zalaszabar kóka leggyengébb nyeretlen kutyaütő töltéstava fertőszéplak tokodi üveggyár táborfalva bogyiszló bucsú gyarmat se somogyhatvan sajólád felsőkelecsény nagybarca felsőnyárád kötöny sc

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr23189026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hypgnosis 2007.10.08. 11:47:23

A leggyengébb messze a pécsi mfc.

sasné 2007.10.08. 12:52:41

Kötegyán

TBC 2007.10.08. 14:16:28

Való iagz, hogy vannak már-már kínosan gyengén szereplő csapatok, azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy a megei 2-3-4-ben szinte kizárólag olyan játékosok játszanak, akik hétköznap keményen melóznak, és amellett, pusztán sportszeretetből járnak el meccsekre. Sokaknak még az edzésre eljárás is gondot okoz, pont a munkahely miatt. Inkább becsületre méltó, hogy ezek a csapatok léteznek, és sokszor a legkisebb falvak is össze tudnak hozni egy csapatot. Őket nem szabad egy lapon említeni a túlfizetett "profi" labdarúgókkal, akiknek semmi más dolguk nincsen, mint meccsre meg edzésre járni. (Őket se akarom szidni, csak azért a kettő között nagy különbség van.) És valóban, van, hogy a megye 3-ban (vagy 4-ben) még csak pontot sem szereztek, de mint írtam, azért mennek ki meccsre, mert szeretik a játékot, akkor is, ha utolsó helyen állnak.

püré 2007.10.08. 14:30:23

Sztem se keverjük össze a kettőt.Ez így egy hülye felmérés.Én akiket itt felsoroltatok többre becsülöm mint az egész első osztályt.De tény h a fradi nagy nehezen de leverné őket.

SuraLaci 2007.10.08. 14:54:06

Pár gondolatjel a mai magyar fociból:
- Ózdon a Körzeti Bajnokságot - őszig Borsod Megyei III. szint átalakították. Indoka a csapatok forráshiánya, a nevezési, biztosítás díj stb.magas költsége.
- Jelenleg (ősztől) Megyei IV. osztályként elindult 5 csapat: Hangony-Gömör, Királd, Csokvaomány, Ózd-Somsály, Uraj
- Jelenleg Hangony-Gömör 4 forduló után 33:0 (harminchárom nulla - nem írtam el) vezetheti a tabellát.
- Kinn voltam a Fradi-Makón.
- A hétvégén láttam a Királd-Hangony mérkőzést.
- A múlt szerdán a Hangony edzőmérkőzésen ugyan vereséget szenvedett a Megyei III-as Ózdtól, de nem volt szintkülönbség a két csapat játéka között.
- Ózdon ezután edzőcsere következett.

Komment:
Nem elfogultságból, határozottan kijelenteném, hogy a Királd - Hangony jobb volt. (3:0 (0:0)-ra nyert Hangony) mint a Fradi - Makó.
Nem szabad lebecsmérelni a vidéki járási osztályokban található csapatokat.
Ha a körülményeket és a forrásnélküliségben nagy lelkesedéssel igazán a footballért "élő" kiscsapatokra tekintünk, megállapítható, hogy több élvonalbeli csapat eredménye nem rendelkezik sportértékkel.
süti beállítások módosítása