HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Sztrájkolnak a fehérvári focisták

2007.09.28. 10:33 Kültelki Mágus

És nemcsak úgy, ahogy 90 percig tették például Győrben, ahol 4:1-re kikaptak, hanem vérkomolyan. Mert nincs pénz, három hónapja nem fizetnek nekik (vagyis már a bajnokság kezdete óta, licenszük mégis van, hiába no, nem mindenki FTC, hogy példát statuáljanak vele).

Ha meg kellene nevezni az ország három leggazdagabb megyéjét a Budapest-Pest megye összenövésen kívül, valószínűleg a legtöbben Győr-Moson-Sopron, Vas és Fejér megyére tippelnének, és valószínűleg nem is tévednének sokat. Ám a magyarfoci uralta dimenziókban mások a fizikai törvényszerűségek.

Mert itt van hát az ország egyre versenyképesebb gazdaságának egyre versenyképesebb ipari központja, Székesfehérvár. Fejlődés, dinamizmus, elkerülőutak, autópálya, lendület. És még szép futballmúlt és hagyományok is vannak, 22 éve UEFA kupadöntős csapattal egyebek mellett. No, pénz viszont itt sincs: az önkormányzat és a magántulajdonos külső szemlélő által nem is érhető kötélhúzásába könyvvizsgálókat is bevonnak, miközben a csapat pénteken, azaz ma sztrájkolni fog. Az is lehet, hogy szombaton az ifikkel lépnek pályára Pakson – szegény Lengyel Ferenc, ha még egy hétig kibírja, most talán egy könnyű 3 pontnak örülhetett volna.

A helyzet azonban nemcsak Székesfehérváron tarthatatlan. A hét elején Détári Lajos jelentette be akkor még a Sopron edzőjeként, hogy játékosai hónapok óta nem kapnak fizetést. Sopronról ugye az embernek az jut eszébe, hogy egy mini-Ausztria – mármint a város –, szép, ápolt, gondozott, picit talán unalmas. De mindenképpen van ott pénz, mármint a városban úgy általában. És van egy még magyar szinten is középszerűcske futballcsapata – ahol viszont nincs pénz. A román cselgáncsostól rejtélyes olaszok vették meg a csapatot; az olaszok kispesti és váci ámokfutását ismerők szerint ez aligha jelent sok jót. Détárit mindenesetre kirúgták, persze ettől még nem lesz pénz, de legalább láthatják a játékosok, mi lesz azzal, aki pofázik.

A helyzet Tatabányán (Komárom-Esztergom megye, a Suzuki és a Sanyo megyéje) sem jobb: az egyébként is sereghajtó, 9 meccsen mindössze 1 pontot gyűjtő csapat ugyanis nem kap pénzt az önkormányzattól a villanyvilágítás kiépítésére. Ha jól emlékszem, 130 millió kellene, de nincs (talán a kiskunhalasi Z. Jánossal kellene beszélniük, hogy EU-pályázzon meg már nekik 180 millát, abból a szebpénzek kifizetése után is futná legalább néhány autóreflektorra). Márpedig ha nincs világítás, nincs NB I-es licensz (persze tudjuk, akkor sincs elvileg, ha nem fizet egy csapat, de a Fehérvárnál ez mégis másképp van), vagyis a Tatabánya már a szezon vége előtt kieshet az élvonalból.

Szóval szegény Dunántúl sokkal szegényebb, mint gondoltuk. Diósgyőr, Nyíregyháza, ti maradtatok, mutassatok utat!

10 komment

Címkék: tatabánya székesfehérvár sopron pénz sztrájk szegénység paks détári licensz

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr55179489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigo 2007.09.28. 12:24:22

Na ezt nem is tudtam. Megyek, aztán még időben átírom a Goltotó tippjeim :)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2007.09.28. 14:14:29

Fehérvár az egyetlen hely az országban, ahol az ELKERÜLŐ utat a városon BELÜL vezetik, ez azért sokat elárul a helyi potentátok szellemi képességeiről.

the real 2007.09.28. 14:50:37

Szerinted az FTC-vel példát statuáltak? Nem lehet, hogy kizárták, mert évek óta halmozódik a tartozásuk, és már lassan 2Mrd mínuszban vannak?

Leeroy of SMV Design 2007.09.28. 14:56:10

> Diósgyőr, Nyíregyháza, ti maradtatok, mutassatok utat!

No meg a Debrecen.

zöldike 2007.09.28. 15:04:49

Ne legyél barom,real.A bíróság kimondta, hogy Kleintelekiék teljesen alaptalanul zárták ki a csapatot az NB I-ből.És akkor még 2 mrd sem volt a tartozás,és nem is lett volna annyi,ha nincs a kizárás.

flimo13 2007.09.28. 15:49:02

Nyugaton a kosárlabdát nyomják, nagyon helyesen :)

Amúgy ez a gazdag nyugat-szegény keletet is el lehetne felejteni végre, legalábbis nagyvárosok szintjén. Nézzetek szét Nyíregyházán, Debrecenben. Vas megyének még a közelébe se ért autópálya, ütemes menetrendet hírből se ismerik errefelé, nemhogy óránként körbejáró IC, meg hasonló szépségek, külön öröm, ha nem 1,5 óra egy csatlakozás.

Májkül 2007.09.28. 15:53:29

Zöldike! Tévedsz. A biróság nem azt mondta ki, hogy Kistelekiék teljesen alaptalanul zárták ki a Fradit az NB I-böl, hanem azt, hogy nem volt joguk felülbirálni az indulást engedélyezö döntést. Nagy különbség, hogy valami jogos vagy jogszerü. A Fradi esetében a kizárás jogos volt (a tartozások miat) csak nem jogszerü.

beriari 2007.09.28. 16:01:57

flimo, gyere el egyszer Békésbe, aztán meglátod. Egyébként, sose lehet tudni. Közhelyszótáram ezen elemét, csak azért osztom meg veletek, mert erről a "nincs pénz" efektusról eszembe jutott a Honvéd. kb 3 éve voltam kint a Bozsik-stadionban. Akkor mesélték a kispestiek, hogy a csapatnak nemhogy pályája nincs, de labdából is csak 6 db volt, nem volt melegvíz, demég víz se nagyon, a játékosok lázadoztak, Takácsék folyton sérültet jelentett, amit pedig a két szememmel láttam, hogy a meccs után szinte azonnal lekapcsoltatta az akkori tulajdonos a reflektort spórolás céljából (a tévések még interjúztak a "gyepen" -haha, amíg két mondat között le nem kapcsolták a világítást). Szóval a néhány évvel ezelőtti embertelen körülmények után, ma egy modern stadion és megfeleő körülmények mellett építi a tulaj a csapatot. Persze, kiváncsi leszek meddig tart a lelkesedés, de legalább ott már nincs sztrájk.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2007.09.28. 17:03:19

Lehet, hogy Sopronban azért van pénz, mert nem költik hülyeségre :)

colombus 2007.09.29. 01:02:51

Előttem írták, hogy nyugaton a kosárt nyomják. Flimo, ebben egyetértünk :-) MTE-MTE
süti beállítások módosítása