HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Török-magyar: kezdőcsapatok és a múlt

2007.09.12. 15:21 Kültelki Mágus

Bár hivatalosan csak délután jelöl kezdőcsapatot Várhidi Péter, a Nemztei Sport már megjósolta, kik kezdenek. Mondjuk nagyot nem kockáztattak, bár az öt védő nekem soknak tűnik.

Szóval elvileg a kezdőcsapatok:

Törökország
Rüstü – Hamit Altintop, Ibrahim Toraman, Ibrahim Üzülmez, Deniz Baris – Emre, Gökdeniz, Mehmet – Halil Altintop – Hakan Sükür, Nihat.

Magyarország
Fülöp – Szélesi, Csizmadia, Vaskó, Juhász, Vanczák – Vass, Hajnal – Gera, Dzsudzsák – Priskin (a csapatszerkezet persze most is lehet ettől eltérő, én az öt védőt például sokallom).

A két válogatott – az MTI archívuma szerint – most tizenegyedik alkalommal játszik egymással. Az elmúlt tíz meccsből hatot a magyarok, hármat a törökök nyertek, egy végződött döntetlenül. Árnyalja a képet, hogy az utóbbi három meccsből két török győzelem és egy döntetlen a mérleg, igaz, azt megelőzően hat győzelem és egy döntetlen jön ki a dicső magyar focimúlt javára.

A gólarány is nekünk kedvez, 28:11, de ezen sokat dob az első meccs (1952, olimpiai negyeddöntő) 7:1-es győzelme, és a nyolcvanas évek elejéről egy 5:0 (1982, barátságos) és 6:0 (1984, szintén barátságos, ráadásul idegenben). Legutóbb a már említett, 1990-es meccsen nyertünk, '94 óta gólt sem lőttünk, így van mit bepótolniuk.

Emellett vissza is vághatunk a tavalyi 0:1-ért, ami a törökök elleni első hazai vereség volt. Az akkori csapatból egyébként Juhász, Gera és Vanczák lehet biztosan a kezdőben nálunk, míg náluk Rüstü, Ibrahim Üzülmez, Gökdeniz, Hamit Altintop és Hakan Sükür.

1 komment

Címkék: törökország beharangozó múltidéző euro 2008 török magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr100163686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roland 2007.09.12. 21:59:13

A bíróval nem számoltál...
süti beállítások módosítása