HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Putnoki bravúrgyőzelem a Megyeri úton

2007.08.29. 07:22 Kültelki Mágus

Az Újpest otthon kapott ki a Putnoktól, a rettenetes Megyeri úti oroszlánbarlangban, ahol ilyenkor, nyáron, fullasztó a meleg és nyomasztó a lila székek látványa. A Vasast az Örkény, a REAC-ot a Kiskunfélegyháza, a Paksot a Marcali, a Tatabányát a Pénzügyőr, a Nyíregyházát a Hajdúnánás verte. Meglepetéssorozat a kupában vagy elcseszett felkészülési meccsek? Egyik sem, inkább egy kis reform, mert azt szeretjük, mint egyszeri választó, ha az arcába hazudnak.

Hogy mi történt? Semmi különös: ettől az évtől megszüntették az élvonalbeli csapatok tartalékcsapatainak bajnokságát – úgyis eléggé tartalékosak a nagycsapatok is –, amit legutóbb ligabajnokságnak hívtak. Lett viszont ligakupa, de mivel azon a csapatok a legjobbjaikkal vesznek részt – vagyis azokkal kellene, de ez nincs így, és nemcsak azért, mert nincsenek legjobbjaik, hiszen legjobbjaik vannak, még ha ők nem is jók –, így a tartalékcsapatoknak az egykori területi bajnokságnak hívott, hosszú évek óta NB III-nak nevezett harmadosztályban kellett elindulniuk.

Az NB III-ban hat csoport van, az Alföld, a Duna, a Dráva, a Mátra, a Tisza és a Bakony csoport, a 16 tartalékcsapatot ezek között szórták szét. Méghozzá sokszor meglehetősen különös felosztásban. A Somogy megyei csapatok közül a Kaposvár érthető módon a Dráva csoportba került, a Siófok viszont a Dunába. Logikusnak tűnne, hogy utóbbiban legyen a Paks is, de nem, az atomváros csapatát a Dráva csoportba tették.

A Dunában van egyébként még a Fehérvár és a Tatabánya, a Tiszába került a Debrecen, a Diósgyőr és a Nyíregyháza, a Bakonyba a Sopron, a Győr és a Zalaegerszeg. Az Alföld és a Mátra csoportba került az öt fővárosi egyesület második csapata – ezekben egyébként is vannak budapesti és/vagy Pest megyei csapatok, jelezve a profi és félprofi foci térképén nagy-nagy fehér foltok vannak az országban –, az alföldiekhez a Honvéd, a Vasas és REAC, míg a hegyekbe az MTK és az Újpest.

A 18 csapatos Bakony csoportban – ugyanennyien vannak a Drávában is – eddig 3, a többiben 2 forduló ment le eddig. Ennyiből komoly következtetéseket talán csak a Sport2-n szakértősködő munkanélküli vagy másodosztályú focihiénák tudnának levonni, de az eredmények azért érdekesek.

Alulról kezdve: a REAC, a Tatabánya és a Honvéd tartalékjai még nem tudtak pontot szerezni; pedig a kispestieknél a második fordulóban, a Békéscsaba ellen játszott a BL–selejtezőn még a Hamburg ellen becserélt Koós, az ifiválogatott Debreczeni és a sérüléséből lábadozó, többre hivatott Tóth Mihály is (nem csoda, hogy Hemingway tavaly, amikor alaposan megismerte a kispesti viszonyokat, gyorsan beindított egy akadémiát is). Nyeretlen emellett még a Paks és a Nyíregyháza második csapata; igaz, előbbinek a nagycsapata sem villog.

A másik végletet a Zalaegerszeg, a Fehérvár és a Debrecen jelenti, ez a három csapat még nem veszített pontot, mindegyik csak rosszabb gólaránnyal áll második helyen csoportjában. Veretlen a Győr, a Sopron, a Diósgyőr és a Siófok is, a Vasas, a Kaposvár, az MTK és az Újpest 1–1 győzelmet és döntetlent ért el eddig. Az összesített eredmény tehát eddig nagyjából ötven százalékos, szóval az első osztályúak második és a harmadosztály első csapatai között nincs osztálykülönbség.

Mivel a versenykiírást nem ismerjük, nem tudjuk, hogy ha bármelyik csapat is a "másodikok" közül bajnok lesz, feljuthat-e az NB II-be (a spanyoloknál igen, a most éppen Szalai Ádámot is leigazoló Real Madrid B csapata rendszeresen a második divízióban szerepel, bár idén harmadosztályú). Mindenesetre ha igen, akkor van némi remény a fradisták számára, hogy jövőre láthatják az Üllői úton az Újpestet, az MTK-t, a Debrecent, a Honvédot vagy a Diósgyőrt, még ha csak a második csapatot is. Mert ahogy Lipcseiék idei teljesítményét elnézzük – na jó, a Paks ellen elért bravúros 0:0-t, és így a kupában a továbblépést nem számolva –, nem vennénk mérget arra, hogy jövőre ezek a meccsek az NB I-ben összejönnek.

1 komment

Címkék: ftc hemingway nb1 nb2 marcali nb3 tartalékcsapat putnok örkény kiskunfélegyháza pénzügyőr hajdúnánás alföld csoport bakony csoport dráva csoport duna csoport mátra csoport tisza csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr51151671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása