HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

A Fradinak tényleg jobb az NB II

2007.08.29. 00:19 Kültelki Mágus

A Fradit igazságtalanul zárták ki a másodosztályba tavaly, ezen dühöng egy éve az egész Fradi-tábor, ami ma már meccsenként csak 3-4 ezer embert jelent. Az igazságtalanul kizárt Fradi tavaly nem tudta megnyerni a bajnokságot – a Fradival párban emlegetett olasz Juventus a pontlevonás ellenére utcahosszal nyerte az olasz B ligát –, mintegy igazolva, hogy bár jogtalan, szakmailag mégis indokolt volt a lesorolás.

A Fradi másodosztályú csapatként fogadta a Magyar Kupában, a legjobb – hahaha – 32 közé jutásért vívott meccsen az NB I-es Paksot (a paksiaknál Tököli vírusos betegség miatt nem játszott, mostanra biztos etilmolekulákkal csiszolt eszébe jutott az a 2003-as, balhés FTC-Debrecen meccs utáni kijelentése, hogy többé nem lép pályára az Üllői úton). Mivel a Fradi egy osztállyal lejjebb van, mint a Paks – bár azt, hogy osztálykülönbség nincs köztük, jelzi, a vidéki zöld-fehérek eddig hat meccsből egyet tudtak megnyerni –, így kedvezményezett volt: már döntetlennel is továbbjuthatott.

És a bravúr sikerült is: a fővárosi kiscsapat meglepte nagynevű élvonalbeli ellenfelét, és szervezett, okos játékkal, taktikusan kivárásra játszva kiharcolta a 0:0-s, továbbjutást jelentő döntetlent. Majdnem olyan komoly eredmény ez, mint az olaszok elleni 3:1, vagy a Honvéd 0:0-ja a Hamburg ellen. Azt ugyan még nem tudjuk, hogy a következő körben, már a legjobb – hahaha – 16 közé jutásért jár-e majd a Fradinak az osztálykedvezmény – vagyis ismét NB I-es ellenfele lesz-e –, de Lipcseiék eddigi bajnoki formája arra utal, hogy jövőre is járni fog, ha ismét összekerülnek a Pakssal – hacsak a vendégek ki nem esnek addigra.

4 komment

Címkék: ftc magyar kupa paks tököli lipcsei

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr69151669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigo 2007.08.29. 09:19:53

Tökölinek arra a mondatára én is emlékszem, bár ezt már sokan elfelejtették. Még a Fradi drukkerek is akkoriban. Nálam ott ásta el magát, amikor amnéziásan és tömött zsebbel továbbjátszott a Fradiban a "pszichiátriai kezelés" után.
Jövőre a Paks lesz 2. osztályú és a Fradi feljut. Idén már nincs Nyíregyháza a Keleti csoportban. Tulajdonképpen egyáltalán nincs senki ott. (A BKV-n kívül volt bármelyik első osztályú valaha is a Keletiből?) Legalábbis ezt gondoltam a szezon előtt, aztán az a 2 döntetlen, amit eddig sikerült elérni a 3 meccsből kétségeket ébresztett bennem.

opah · http://www.dentalimplantsinhungary.blogspot.com 2007.08.30. 15:23:25

Tökölinél kevés lustább játékost ismerek. Az lehet hogy tudna focizni, csak futni ne kelljen.
A Paks szerintem bent fog maradni és a Fradi feljutását illetően erős kétségeim vannak.

ApukadHUN 2007.08.31. 08:32:04

A Nyíregyháza kölcsönad játékosokat a Baktalórántházának és nem jut fel a Fradi:)

Kültelki Mágus 2007.08.31. 12:13:23

Frigókám, persze, hogy volt. Hát a Vác volt a mostani kieső, még ha most van is ez az újbudás keverés. És egykor a Szolnok is volt, de úgy tudom, csak a negyvenes években, a háború után.
süti beállítások módosítása