HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

A Fradi a mi Antal Imrénk

2007.10.13. 18:15 Kültelki Mágus

A Ferencvárosra lassan már a Kötöny SC is veszélyes lesz, bár a zöldek ezúttal egy másik kiskunsági csapattól, a lila-fehérben játszó – na, még ez is – Kecskeméttől kaptak ki, méghozzá 4:0-ra. Egy ilyen vereség után egykor, amikor az FTC-nek még volt pénze, csapata, szurkolói, becsülete, presztízse, még az NB I-ben is kirúgták volna az edzőt, ha annak nincs annyi esze, hogy magától lemondjon. (Tényleg csak zárójelben, de a kecskemétiek két gólját az a Yannick szerezte, akinek tavalyelőtt, egy nagyon gyenge Kispestben is nehéz volt még a kispadra kerülés is.)

Azóta, népsportosan szólva, nagyot fordult a világ az egykor szebb napokat látott Üllői úti csapatnál. Pénz nincs, ellopták, csapat nincs, legalábbis olyan, ami az öregfiúk-bajnokságon vagy bólyák elleni meccseken kívül veszélyes lenne, szurkolók már csak lézengenek a Szentélyben – hahaha –, a becsületét eltippmixelték, a presztízse mellett pedig elszaladt az idő, mint rokkantnyugdíjas szotyis bácsi Dragóner, Mátyus vagy Vasas mellett. És hogy mekkora a baj, jelzi, hogy bár Csank János még nem mond le, de már megingott. A tavaly 30 forduló alatt 25, idén eddig 10 meccsen 16 pontot veszítő csapat vezetője a meccs után azt nyilatkozta: "a játéktudást illetően biztos voltam abban, hogy miénk a legerősebb keret, ám kicsit ebben is meginogtam."

A Fradi mára a magya foci Antal Imréjévé (Medveczky Ilonájává) züllött. Egykor vonzó volt, sármos, kedélyes, szórakoztató, szerette az egész ország, az egész világ. A Szentély akkor tényleg szentély volt, emlékszem, vidékről, a mi kis városkánkból ködös reggelen induló, szottyadt éjszakán hazaérkező, fűtetlen téeszes buszokkal mentek a szurkolók egyegy Fradi-meccsre, pálinkával és a Fradi-étteremben elköltött ebéddel melegítve a Nagy Eseményre. Ma már a Gyáli útról vagy a Vajda Péter utcából is meggondolja az ember, hogy elvillamosozzon-e az omladozó stadionig.

Antal Imre persze megtehetné, hogy visszavonul, hagyja ezt a Szeszélyes dolgot a francba, és nem rombolja le önmaga csekély kis megmaradt nimbuszát. De a Fradi nem vonulhat vissza – pedig legalább néhány játékosnak ideje lenne –, így marad a nimbuszrombolgatás, most a Kecskemét, legközelebb a Tuzsér vagy a Baktalórántháza ellen.

És talán már Kötöny sincs túl messze.

Szólj hozzá!

Címkék: kecskemét ftc nb2 dragóner mátyus csank vasas zoltán kötöny yannick

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr92195326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása