HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Egy döntetlen négy győztese

2007.08.17. 01:25 Kültelki Mágus

Utólag is elnézést a KIeSőPEST poénért. Komolyan. A Honvéd végig méltó ellenfele volt a Hamburgnak, és a Loki Split elleni 8:0-s összesítése őta a legnagyobb magyar kupasikert érte el, bár valószínűleg ezzel sem jut tovább. De legalább győztesei voltak a döntetlennek, nem is kevesen.

Igaz, ehhez kellett Tóth Iván néhány bravúros védése, az, hogy a második félidőben egyszer velünk volt a kapufa, és leginkább is az, hogy a hisztis primadonna Van der Vaart nélkül pályára lépő németek (vagyis inkább hollandok, ha a játékosok nemzetiségét nézzük, és akkor értetlenkedhetünk is egy kicsit, miért holland bírája volt a meccsnek) nagyon gyatrán, ötlettelenül játsszanak. Így nekünk is lehettek helyzeteink (Abraham élete gólját lőhette volna, ha 5 méterre nem pörget 20 centivel fölé), sőt, volt egy meg nem adott tizenegyes is (tudjuk, holland hollandnak nem vájja ki).

A meccs csak látszólag lett döntetlen, valójában több győztese is volt, ahogyan nálunk a választásoknak szok lenni.

Egyrészt jól járt a Paks-Tatabánya meccsekhez és a Fradi NB II-es csapatokkal való küszködéséhez szokott néző.

Másrészt jól járt Hemingway - akiről a Honvéd-szurkolók azt pletykálják, hogy a csapat új himnuszának a szerzője, ha ez így van, akkor azonnal tessenek elvenni tőle a kottát, ennél még a Kalapács Józsié is jobb volt -, mert az Eurosport egy tűrhetően, végig szervezetten játszó Honvédot mutatott meg fél Európának, ráadásul egy olyan Honvédot, amelyből néhány fiatal játékos (Ivancsics, továbbá az afrikai különítményből Abraham, Genito és személyes kedvencünk, Benjamin) hamarosan jó pénzért komolyabb bajnokságokba igazolhat.

Aztán jól járt a két csapat is: a Honvéd nem égett le - emlékezzünk, a két ezüstérem miatt Mészöly Gézát kirúgó Újpest tavaly itt a Vaduztól, muhaha, a Vaduztól kapott egy négyest -, a Hamburg pedig nem került hátrányba, de nem nem is hozta olyan simán a meccset, hogy a hazai visszavágó érdektelen legyen az 57 ezres stadionban (ami tavaly még AOL volt, idén már valami más, szponzorok jönnek, szponzorok mennek).

Szóval a Honvéd, ha csak egy kicsit is, de javított a magyar foci vaduziak, örmények, máltaiak által jócskán megtépázott nimbuszán. Más dolog, hogy ez továbbra sem tűnik elégnek a továbbjutásra.

De igazán az a szomorú, hogy ha a Huub Stevens nem kapja össze a csapatot, és nem talál ki valamit Van der Vaart pótlására, akkor megint egy olyan csapat ellen esünk ki, amely a következő kört már nem éli túl. Ilyen volt a Lokit leverő Rabotnicski tavaly, a Manchester United tavalyelőtt, előtte a Fradit kiverő Sparta, az MTK-t kiütő Celtic (de a csoportból legalább az UEFA Kupába továbbment), hogy csak a BL elmúlt négy szezonját idézzük.

Persze lehet, hogy velünk, magyarokkal van a baj, és már ómennek is rosszak vagyunk.

Szólj hozzá!

Címkék: videó eurosport uefa kupa van der vaart dvsc hamburg bl celtic manchester united sparta újpest hemingway fradi honvéd abraham ivancsics benjamin genito vaduz rabotnicski huub stevens tóth iván mészöly géza

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr4142033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása