HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Miért nem lesz bajnok a Loki?

2007.11.25. 14:05 Kültelki Mágus

Egy meccs híján véget ért a sörfociliga őszi szezonja, hétfőn még lejátsszák – ha lejátsszák – a Sopron-MTK meccset, aztán téli álomba vonul a hazai focielit.

Az eddigi 119 meccs után az már biztos, hogy az MTK zárja élen az őszt, miután az utolsó fordulóban az Újpest és a Debrecen döntetlent játszott egymással, míg a Honvéd, akárcsak tavaly a Váccal, idén is megverette magát a még nyeretlen tökutolsóval. Kár, hogy én nem tippmixeltem és onlinefogadtam rá. És már látható egy tendencia is, nevezetesen az, hogy miért nem lesz bajnok a Debrecen.

A Loki nemcsak a pénteki, újpesti meccsen vizsgázott jelesre fair playből – miután a bíró által meg nem adott UTE-gól után a védelmük ajándékozott egyet a liláknak –, hanem összességében is a leggyengébb teljesítményt nyújtja a papíron leginkább bajnokesélyes négyesből. Októberben, a 10. forduló után már csináltam egy kis számvetést arról, ki lesz a sörfoci koronázott királya.

Már akkor szembeötlő volt, hogy a ma már nem is edző Beránek csapatának nem megy az igazi vetélytársak ellen. Az MTK és a Honvéd is megverte őket – igaz, mindkétszer Budapesten – és most Újpesten is elpazaroltak két pontot. Így a legjobb négyes egymás elleni meccseit a Honvéd hozta a legjobban, 6 ponttal – más kérdés, hogy amíg a Nyíregyháza és a Tatabánya elleni két meccsen 1 pont jön össze, addig kár bajnoki címben komolyan reménykedni –, az Újpest 5, az MTK 4, a Debrecen 1 pontot gyűjtött a három meccsen megszerezhető 9-ből.

Persze a Loki mellett szól, hogy a trónfosztásra pályázó ellenfeleikkel tavasszal otthon játszanak. A másik véglet az MTK, amely mindhárom ellenlábasával otthon játszott, a Honvédnak 2, az Újpestnek 1 meccs jött 9össze hazai pályán.

A Lokinak szerencséje van azért is, mert épp most jön a szünet, amikor vannak; és hasonlóan érezhetik magukat Kispesten is így. A Debrecennek két hete Fehérváron, a múlt héten otthon a Paks ellen is csak döntetlenre futotta (utóbbi volt a csapat első hazai pontvesztése), a székesfehérvári meccsen ráadásul egy jogos gólt nem fújt be a bíró a hazaiaknak, akárcsak most, szóval a szerencsével nem állnak hadilábon.

Szomorkodhat ugyanakkor az MTK, amely az október elején, épp a kispestiektől otthon elszenvedett 1:2 óta 4 meccset nyert zsinórban, és ehhez 11:1-es gólarányt produkált. Ők remek formában vannak, aligha bánnák, ha a tavalyihoz hasonlóan egy-két tavaszi fordulót most kellene lejátszani.

Visszatérve a bajnokra: a Lokinak főleg a támadójátékra kell jobban koncentrálnia, ha most még csak 2 – hétfő este talán már 5 – pontos hátrányát le akarja dolgozni. Az újpesti meccs első félidejében 3:0-ra is vezethettek volna, ha helyén van az eszük – és Balajcza nem véd olyan formában, amiért már-már bocsánatot is kell kérni, hogy megkérdőjeleztem a helyét a válogatottban. A kihagyott helyzetek... ismerjük a mondást.

A debrecenieknél talán el kellene gondolkodni azon, hogy Sidibét visszategyék a támadósorba, bár nem tudom, Kouemahával hogyan értik meg egymást; de gondolom, ha a Barcelonánál megoldják Eto'o, Messi, Ronaldiho, Henry összehangolását, akkor talán a Lokinál is sikerülnie kellene egy Kouemaha-Sidibe párost összehozni. Persze tudom, kellene szerezni egy jó balhátvédet is, de az akkor is luxusnak tűnik, hogy a gólkirály legyen a balbekk.

Persze csak ha három után még fontos a negyedik bajnoki cím is.

12 komment

Címkék: debrecen újpest mtk nb1 honvéd

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr7241212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dupi 2007.11.25. 17:09:38

az MTK mindig kipukkad tavaszra, a Honvédban még mindig nem bízok (hogy tartós lehet egy ehhez hasonló forma tavasszal is), az Újpest meg - no, ez jó kérdés.

Nálam az esélyek: Debrecen 50% Újpest 25% Mtk 15% Honvéd 10%.

tompus 2007.11.25. 17:33:07

Kit érdekel a magyar bajnokság? Nemzetközi szinten sehol sincsenek. A BL 1. selejtezőkörében kiesnek.

mz/x 2007.11.25. 17:49:55

a cikkben van amivel egyet értek,mégpedig,hogy a debreceni csapat nem lesz bajnok! persze,ha a bírók is így akarják...mert azért lássuk be,hogy az idén kegyes velük a bírói kar! no nem minden meccsen,csak éppen azokon,ahol rezeg a léc...az egy dolog,hogy újpesten három ziccer volt,abból kettőt a szerencsétlennél szerencsétlenebb kiss zoltán ajándékozott nekik! tehát ez is védelmi megingás,mintahogy az újpest egyenlítő gólja előtti szituáció! csak mivel a foci az olyan,hoyg az ellenfél hibáira alapozva szerzik a gólokat így ebbe nem menjünk bele! ettől még a tartalékos újpest hozhatta volna a meccset,ha kassai és társai is úgy akarták volna...de nem! nem lehet el menni szó nélkül ezen esetek mellett,mert itt most nüanszokon fog múlni a bajnokság! én amondó vagyok,hogy ez lesz az mtk,újpest, debrecen és hozzájuk várom a győrt! majd jön a honvéd,zte,akikből lehet majd a királycsináló!
persze ettől még a magyar bajnok akárki is lesz nem él meg a nemzetközi placcon...sajnos! oda piacképesebb játékosok kellenek,ami ugye sok pénz!

Péter 2007.11.25. 19:24:00

mz/x látszik,hogy olyan szinten vagy,mint a mézga géza.A győri tahókat a Honvéd elé tennéd?!
Itt csak a Honvéd,vagy a Loki lehet bajnok jövőre!

Zsirparaszt 2007.11.25. 20:43:09

Mégis csak a Loki lesz.
Hogy miért? Mert Poplacsek hál' istennek visszament knédlit enni lópörkölttel.
Általános vélemény a Loki B-ben: Inkább ne lennénk bajnokok, csak lennének megint jó meccsek. A Paks ellen 3500-an voltak kint. Erre utoljára szerintem vagy 5 éve volt példa. Ennél bérletes is több van.
Valami igazi idióta edző kellene ide, mint mondjuk Kiss Laci vagy Détári, aki egyrészt hagyná őket focizni (ti. nem játszatna Sidibével védőt), meg egy kicsit be is tudná lelekesíteni őket.
A védelem viszont egy nagy lavór sz@r. A Honvérdról: szerintem erőn felül teljesít.
MTK: Kippukkan.
Újpest: Amíg Urbányi az edző, nincs mitől félnünk. Iszonat arctalan lett a csapat.
Supkának erkölcsi elégtétel, hogy így penget a Honvéddal, amikor Szima alkalmatlannak titulálta (a többi magyar edzővel egyetemben). Gratulálok neki.

Elit 2007.11.25. 21:28:25

A Kassait főbe kéne lőni az összes magyar
bíróval együtt:)a dábrácán csak megint csalással lehet a bajnok,egyébként soha nem is volt az,mert nem ők nyerték meg a bajnokságot,hanem a bírók nekik.Milyen érdekes h tavaly,amikor UTE-fehérvár(Népstadion).dábrácán-pápa,már dábrácánban volt a kupa,hja és kiállítanak 2
UTE-st!Megrendezett csalás:)Egyébként még
nincs vége semminek,és Hajrá Újpest!!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2007.11.25. 22:02:09

A Fehérvár elleni meccsen az UTE-nak egy normális helyzete nem volt. A kiállítások teljesen jogosak voltak. Kár azt a bírók nyakába varrni, hogy ötlettelenül, de tapló módon játszottak. Nem érdemeltek bajnokságot.

Be is bizonyították a lichteinsteini gárda ellen, hogy mekkora köcsögök.

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2007.11.25. 23:40:05

Nem izgulok amiatt, hogy nyer-e bajnokságot a Loki, mert a végére mostanában mindig sikerült odaérni, függetlenül az őszi idénytől. A papírforma (jobb játékosok, jobb háttér, jobb sorsolás) a DVSC mellett áll, és itt nincs olyan gond se, hogy "jaj, végre jöjjön már össze a bajnokság"...

A kérdés az, hogy mit ér a bajnoki cím. A nemzetközi porondot illetően sejthető, és ez baj, nagy baj, mert előrevetíti, hogy bármelyik gárda nyer bajnokságot, semmire sem viszi nemzetközi szinten (azaz egy van, aki minden bizonnyal képes nagy dobásra, legalábbis a Fradisták ezt szokták mondani a fórumukban, és ehhez már csak a feljutásnak kéne összejönni). Lassan mínusz egy csapatot küldhetünk az UEFA-kupába a halmozott "eredmények" miatt.

De ettől függetlenül megint Debrecenben lesz az ünnep (és nem azért, mert az Újpest az utolsó fordulóban győzni fog), bár remélhetően kicsivel izgalmasabb küzdelemben, ami nem tesz rosszat a focinak (ellentétben az évi 6-8-10 Diósgyőr-Debrecen meccsel). Megjegyzem, a bírókkal kár foglalkozni, mert nehéz lenne olyan csapatot találni, akinek a kárára/javára nem történtek nagy tévedések. Ráadásul tavaly a DVSC 8 pont előnnyel lett első, ehhez még két meccs elcsalása is kevés lett volna. (És emlékszünk az őszi MTK elleni meccsen befújt tizenegyesre.) Ja, abban az idényben az Újpestet 20 ponttal előztük meg. Nyilván sorozatos csalással.

Feri 2007.11.26. 00:09:02

Péter az a tahó aki téged világra szült...

Zsirparaszt 2007.11.26. 07:02:04

Imádom az ilyen, Elit-féle, enbéegyponthun szocializálódott putapestietket... A dábrácán történetesen Kecskemét-környéki tájszólás, Debrecenben senki sem beszél így. Egyébként a te nagyapád meliyk faluból menekült fel a nyomor elől kubikusnak vagy vasgyári segédmunkásnak székesfőfárosunkba, kedves Elit?

Frigo 2007.11.26. 10:01:06

Meg kell nézni, hogy tavaly, tavalyelőtt milyen tavaszt produkált a Loki + csak hazai rangadók = LOKI A BAJNOK!
És a Kaposvár dobogós lesz! Remélem...
Hajrá vidék!

Elit 2007.11.26. 15:49:04

Ismét színvonalas emberek közé kerültem:)
üdvözlöm a jó édes anyukádat zsírparaszt,
és nagyon benézted,mert nem pesten lakom:)
Szállj le a nagyapámról,Én itt csak elmondtam
a véleményem apukám,de a Tiédre nem voltam
kíváncsi..de mindegy.na szia!
süti beállítások módosítása