HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Moldova óta ők nem mi

2007.11.21. 07:23 Kültelki Mágus

Olvasom anyánkon, az Indexen, hogy a világ- után most az Európa-bajnokot is legyőzhetik. Kik, kérdezhetnénk, de persze tudjuk: a fiúk. A fiúk, akik a kisinyovi vereségig mi voltunk, de a vereség után ők lettek. Persze, nagyjából nyolcéves korom, az első NB III-as – akkor még területi bajnokságbeli – meccsélményem óta tudom: mi győzünk, de a fiúk kapnak ki.

A fiúk, akik a törökök elleni vereség után még nagyon mi voltak-voltunk, hiszen igazságtalanul, győzelmet érdemlően veszítettek. És akik most már nagyon ők lettek – és hogy újra mi legyenek, ahhoz győzni, de legalábbis meggyőzni kell. És azzal egyébként, hogy az Index azt írja: legyőzhetik, lényegében már el is árulja: nem bízik ebben a győzelemben. Mert akkor ugye az lenne, hogy legyőzhetjük.

Ma este negyed kilenckor fejezzük hát be a 2008-as EB-kvalifikációs sorozatot, amit menetelésnek erős túlzással sem lehet állítani: egyszer legyőztük Máltát, egyszer Moldovát és kétszer a bosnyákokat. És most legyőzhetjük Görögországot, amivel akár a 4. helyre is felléphetünk, amire azért ne tegyünk túl nagy téteket.

A meccset a Puskás Stadionban rendezik, aki nem akar fagyoskodni, az a Sport1-en nézheti, hozzá Faragó Ricsit hallgathatja. A sportbulvárlap szerint visszatér a védelembe Juhász a remélhetőleg a csocsócsapatba száműzött Csizmadia helyére és a középpályára Vass Ádám, elveszítettük viszont a Kisinyovban idióta módon besárguló Gerát, aki helyett Buzsáky játszik majd. A moldáv meccsről egyébként videó itt nézhető meg, ha meg akarjuk forgatni a tőrt a sóval behintett sebünkben.

Nem lesz Vadócz sem a kezdőben, ezért hálát remeghetünk az égieknek, és a sportbulvárlap szerint Dzsudzsák helyett Halmosi játszik majd, ezt sem bánhatjuk különösebben. Reméljük, hogy Hajnal nem lesz még egyszer annyira mélyponton, mint a moldovánok ellen, azt viszont nem értjük, Tőzsérből miért próbál kitartóan védekező középpályást faragni Várhidi, bár ha a moldovánok ellen nem ment, talán nem a Baszinasz, Kacuranisz, Karagunisz tengely ellen kellene tovább kísérletezni, de ő tudja.

Győzelmi esélyeink persze így sem egetrengetők: a görögök ebben a sorozatban csak Oslóban vesztettek pontot (utólagos kiegészítés: idegenbeli meccsen), és szombaton így játszottak (sajnos csak amatőr videót találtam, a többi szerzői jogvédelem miatt lekapták a youtube-ról):

A sportbulvárlap szerint az esti meccseken a várható összeállítások:

Magyarország: Fülöp – Szélesi, Vaskó, Juhász, Vanczák – Vass, Tőzsér – Buzsáky, Hajnal, Halmosi – Priskin.

Görögország: Nikopolidisz – Pacacoglu, Kirjakosz, Kapszisz, Szpiropulosz – Baszinasz, Kacuranisz, Karagunisz – Szamarasz, Gekasz, Amanatidisz.

Játékvezető: Robert Stlyes (David Bryan, James Devine), angolok.

16 komment

Címkék: görögország hajnal beharangozó gera válogatott várhidi dzsudzsák tőzsér juhász roland fülöp márton vass ádám euro 2008 csizmadia vadócz magyar görög buzsáky halmosi péter

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr69236512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.11.21. 09:26:09

"a görögök ebben a sorozatban csak Oslóban vesztettek pontot"

görögország-törökország 1-4

Kültelki Mágus 2007.11.21. 09:27:31

kösz benito, jogos, kimaradt az "idegenben" szó a mondatból.

Frigo 2007.11.21. 09:29:37

MI tudjuk, hogy hogyan kellene focizniuk, de ŐK nem. :)

Karesz000 2007.11.21. 09:52:07

Csak az az egy problémám, hogy ha győz a csapat, akkor mindjárt mindenki odavan, hogy mennyire jók a fiúk. Néhol jogosan, mert nem talált góllal, hanem szép játékkal, több góllal nyernek.

Kikaptak a moldávoktól. És akkor mi van? Ez nem ugyanaz a csapat, akit annyira nagyon szerettünk mondjuk az olasz mérkőzés után? Dehogynem. Nem jöhet össze mindig minden. Nem kellene mindjárt problémázni. Attól, hogy van egy-két siker (vagy akár 5) ez még nem egy világverő csapat. Helyén kell kezelni a dolgokat.
Akkor is ha a világbajnokot verjük meg, s akkor is ha kikapunk a moldávoktól

Fehér Robot · http://www.eisengrau.com 2007.11.21. 10:32:32

Nem fognak senkit megverni, pláné nem a görögöket. Ébresztő!

Továbbá egy barátságos meccsből (olaszokkal) következtetéseket levonni marhaság. Kit is vertek meg azóta?

lápi lidérc 2007.11.21. 10:48:58

Kik azok a moldovánok?
Magyarul ilyen nép nincs. Fociban pedig utoljára a moldávokkal játszottunk válogatott meccset.

hejesiras 2007.11.21. 10:55:51

A Wikipédia szerint mind a kettő jó. Ezt írják:
"A moldvai (a Keleti-Kárpátok és a Prut között) és a moldovai (Prut és Dnyeszter között) románokat moldávoknak, moldovánoknak hívják. A moldáv, moldován melléknévi forma a magyar melléknév formának felel meg, míg a moldáviai, moldovai és a moldvai a magyarországi formának. A moldován és a moldovai melléknevek a Moldova (Prut–Dnyeszter köze) országnévből származnak, a moldáv és moldáviai melléknevek a régies Moldávia névből erednek (ez a Keleti-Kárpátok és a Dnyeszter közti teljes területre utal). A moldvai jelző többnyire a mai Románia területén lévő Moldva (Keleti-Kárpátok és a Prut köze) területre utal. Moldova országára tehát két jelzőt használnak: moldovai és moldován."

slobo toric 2007.11.21. 11:17:35

Minden szeretetem mellett sajnos van abban valami szánalmas, hogy állandóan csupa közömbös, motiválatlan csapat ellen kell reménykednünk. Kezdünk ilyen potyalesők lenni. Aztán az első csapat, aki komolyan veszi a meccset, jól pofánb... minket.

salamon 2007.11.21. 11:42:40

laza 1:1 lesz, ki fogad?

decoder 2007.11.21. 11:50:23

figyuzzatok. simán jó a válogatott, nem tom mit kő rinyálni. lehet látni hogy mit akar játszani a csapat, nem pedig valami lesz alapon megyünk ki a pályára. a b.r. moldávok ellen nem sikerült a dolog, angy cucc, a roma is kikapott a manchestertől 7:1re mégis együtt maradtak. szóval ha esetleg ma is kikapnánk nem szeretném ha elküldenék a petyát a kispadról mert az köcsögség lenne a javából, meg a hozzá nem értés fényes példája.

Ennyi 2007.11.21. 11:54:12

Az olaszok leszarják a barátságos meccseket, akármilyen falusi csapat elverné őket itt meg mindenki szanaszét élvezte magát ...

Fehér Robot · http://www.eisengrau.com 2007.11.21. 13:19:30

Salamon:

Ha lenne lóvém a bwinen fogadnék, sima görög győzelemre.

Frigo 2007.11.21. 14:53:36

Valaki beszélőviszonyban van Várhidivel? Szóljon már neki, hogy Tőzsér alibizik!

Én azt se értem, hogy Várhidi, sem összes ismerőse közül egy sem veszi észre ezt, amit szinte az egész ország.

rizla 2007.11.21. 16:04:49

arról van szó, hogy két VKP kell. ezzel a taktikával életképesek vagyunk (és ez a taktika nem a 4-3-3, tornyi is ezt mondta, ami meglep: sem gera, sem dzsudzsák nem csatár, inkább szélső támadó középpályások). az egyik VKP vass, de ki legyen a másik? vadócz tragikus, tóth balázs reménytelen, filkor túl fiatal, maradt a nemzetközi rutinnal rendelkező, európai középcsapatban (rivaldoval) focizó, és amúgy egyáltalán nem tehetségtelen tőzsér. hát igen, kurva nagy alibizős, de legalább tudja hova kell állni, és a pontrúgásai sem rosszak. ha valaki tud jobb embert a posztjára, szóljon várhidinek. persze, ki lehetne próbálni végre filkort, de ezt ne ma tegyük meg.

Frigo 2007.11.23. 10:45:45

Tőzsér nem tud helyezkedni. Végig lehet nézni a meccset újra, csak őt figyelve. Utána újra beszélhetünk. felőlem akár egy NB1-es védekezőt is betehetnek, csak elgyen ott valaki, aki játszik.
süti beállítások módosítása