HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Allah nagy és nagyon szemét

2007.09.12. 23:29 Kültelki Mágus

A ma esti meccset természetesen a magyar válogatott nyerte 1:0-ra, Gera 11-esből lőtt góljával az akkor már a kapus kiállítása miatt emberhátrányban játszó török csapat ellen. A magyar vezetőgól után a törökök hiába támadtak, az Emre által le nem rúgott Fülöp Márton bravúrosan védett, és a létszámelőnnyel kivédekeztük a hátralévő huszonöt percet.

Amit a 63. perctől a tévében láttunk, az már nem a 19.30-kor kezdődött meccs volt, hanem valami virtuális játék, ahol a tízfősre fogyatkozott magyar csapat küzdött két adminisztratív hibával, a valamiért Európához tartozó Törökországgal, és a hét, a hónap, sőt, az év hülyéje címet is kiérdemlő skót idiótával – de tényleg az ismert univerzum leghülyébb emberével –, Stuart Dougallal. Allah nagy és győzni akart, és Dougal az ő prófétája, mondhatnánk. Valóban úgy tűnhetett, hogy a törökök szereztek három gólt, de ez nem számít: ezt a meccset valójában mi nyertük meg.

Jó néhány éve egy nagyon sokadrangú bajnoki mecsen kábé 10:0-s hazai vezetésnél egy szöglet után lecsorgó labdát egy bíró kapásból a hálóba lőtt. A "mérkőzés végeredményét súlyosan befolyásoló hibáért" két évre eltiltották. Kábé tíznullnál. Akkor ebből kiindulva Dougalnak soha az életben nem szabadna egy skótdudánál kisebb dolgot a szájába vennie és megfújnia.

A magyar válogatott egyébként úgy játszott, ahogy szerettem volna, ha játszik: hajtott, nyögött, lihegett – és a fiataloknak néha még egy-egy jól sikerült technikai megoldást is sikerült összehozniuk. Bebizonyították: nem fizikai törvényszerűség, hogy a labdát csak úgy lehet átvenni, hogy három méterre elpattanjon tőlünk, és minden passz előtt muszáj ötöt lépni, háromszor felnézni, és addig totojázni, amíg az ellenfél 1 uszkve 4 játékosa oda nem ér a közelünkbe. Azt, hogy a végén milyen gólokat kaptunk, felejtsük el.

És követeljük Gera Zoltán rehabilitálását az UEFA-tól, a skót bíró száműzetését a kontinensről. De elsősorban is videóbírót, azonnali – sőt, ha lehetne, inkább visszamenőleges – hatállyal. És végül örüljünk. Örüljünk annak, hogy most azon bosszankodunk, hogy érdemtelenül kikapott a csapat a törököktől (akik egyébként borzalmas gyengék, és reméljük, nem jutnak tovább), és nem azon, hogy nyertünk érdemtelenül San Marino ellen.

40 komment · 2 trackback

Címkék: skót törökország csalás gera értékelés euro 2008 török magyar stuart dougal

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr67164135

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kétértelmű 2007.09.13. 09:01:56

Megáll az észNem vagyok egy nagy focidrukker, de tegnap este én is ott kurvaanyáztam a tévé előtt. Ilyet ritkán látok, pláne hogy egy ideje nemigen nézek focimeccset, főleg nem magyart. De úgy néz ki, ezentúl érdemes lesz, mert ezeknek a fiataloknak l...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.09.12. 23:59:58

Szerintem vehetne kisebb dolgot a szájába...többet is...Életemben először nézek meg egy focimeccset ahol a magyarok játszanak,errelfel a bíró elb*ssza az élvezetet. Remélem holnap azért lesz visszhangja az egésznek. Ha a játékosokat útolag el tudnak tiltani több meccstől videófelvétel alapján,akkor remélem ez a impotens vakegér is megkapja a magáét. Nagyon kellett volna nekünk ez a győzelem,de akár egy döntetlen is. Sajna mi még nem vagyunk olyan jók, hogy emberhátrányban is tartsuk magunkat. Gera elvesztése nagyon destruktívan hatott a csapatra és rögtön kaptunk is 2 gólt 8 percen belül. :( Én eddig mindenfélének lehordtam a magyar focit, de a ma esti vereségünk egyáltalán nem a mi játékosainkon múlott.

dr.morcz 2007.09.13. 00:02:31

Ez a magyar csapat 12 ember ellen is jobban játszott, mint az utolsó 2 meccset leszámítva évek óta megszoktuk. Majd megtanulják azt is, hogy egy ilyen barom bírói döntés után se eresszenek le. Szép volt, fiúk!

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2007.09.13. 00:26:06

Jó néhány éve egy nagyon sokadrangú bajnoki mecsen kábé 10:0-s hazai vezetésnél egy szöglet után lecsorgó labdát egy bíró kapásból a hálóba lőtt. A "mérkőzés végeredményét súlyosan befolyásoló hibáért" két évre eltiltották. Kábé tíznullnál. Akkor ebből kiindulva Dougalnak soha az életben nem szabadna egy skótdudánál kisebb dolgot a szájába vennie és megfújnia.

Egészen pontosan Angliában történt, 18-0-nál. A cikk amúgy remek, főleg az eleje .)

korrektor 2007.09.13. 00:27:22

Fülöp Márton

hamham 2007.09.13. 00:54:52

Elbaszta az én estém is ez a fasz bíró. De annak örülök, hogy az olasz meccs óta van értelme nézni a magyarokat. Végre játszanak. És jól.

today 2007.09.13. 01:01:39

a legszebb az uefa oldalán olvasható meccs-riport, egyszeruen lapítanak, mint szar a fűben arról, hogy a bíró orbitális faszságot csinált, az egészről annyit írnak, hogy \"a fordulópont a 63. percben jott, amikor gera begyujtotte a második sárgáját\" arrol szó sem esik, hogy jogtalan volt, neadjisten inkább 11es lett volna.
A videobírót már évekkel ezelott be lehetett-kellett volna vezetni. de akár még pár plussz bírót is elviselnénk ezenfelül, mint az nhl-ben, vagy az nfl-ben ahol vannak vagy 6an a pályán bírók. áh, a tavalyi vb óta az elso focimeccs a multkori bosnyák volt, meg most ez, de ezen olyan idegbeteg lettem, hogy nehéz szavakba önteni... gyűlölöm a focit, 99% ban a bíráskodás szubjektivitása, és sajnos legtobbszor sportszerűtlensége miatt.

TamasNYC · http://nycity.blog.hu/ 2007.09.13. 01:37:53

A meccset nem láttam, de videóbírót azonnal!!! Mint today is említette más sportágakban (pl. am. foci) már rendesen kitesztelték, kialakultak a szabályai, lehet látni gyakorlatban hogy működik, egyszerűen át kell venni és kész! Ennyi erővel lehetne a gól szépségét is pontozni. Akkor legalább bevallottan olyan lenne a sportág mint a jégtánc, mert most sem sokkal objektívebb a dolog. Afaszkivan!

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.09.13. 03:33:03

"Akkor ebből kiindulva Dougalnak soha az életben nem szabadna egy skótdudánál kisebb dolgot a szájába vennie és megfújnia."

Az életrajzi adataiból kiderül, hogy nem egész két hónap múlva lesz 45 éves, amikor is mindenképp véget ér UEFA pályafutása. Lehet, hogy előre gondoskodik nyugdíjas éveiről a mocsodék?...

Amanitin 2007.09.13. 08:08:30

videóbírót soha nem fognak bevezetni, mert akkor a fogadóirodák csődbemennek.

Leonard Zelig 2007.09.13. 08:26:06

Nem láttam a meccset, csakkérdem, hogy tíz fővel lehetetlen kihúzni egy csúnya 0-0-ra, vagy utána már nyíltan csalt a bíró plusz amúgy is NEMZETHALÁL van?

Anti 2007.09.13. 08:31:46

Tisztelt cikkíró, légy szíves változtasd meg a bejegyzés címét. Roppantul sértő. És egyáltalán nem frappáns.

pevike 2007.09.13. 08:39:51

Én nagyon hosszú idő után most néztem végig először magyar válogatott meccset (az első perctől az utolsóig, bár nem ez volt a szándékom, de nem bírtam otthagyni), és alig hittem a szememnek. Ez tényleg a magyar válogatott volt? A bíró hatalmasat hibázott, remélem eltiltják és Gerát rehabilitálják. Elrontotta az estémet, és szomorúan hagytam ott a tévét, de ugyanakkor örülök is, hogy végre IGAZI magyar válogatottat láttam a pályán! Szép volt a fiúk, a végeredmény ebben az esetben tényleg nem számít!

tortellina 2007.09.13. 08:49:40

szerintem a skót bíró vehetne a skót dudánál nagyobb dolgát a szájába, mondjuk egy lóét.

Skót 2007.09.13. 09:01:26

Goal.com: "extremely controversial decision"

Héttörpe (törölt) 2007.09.13. 09:12:49

A skót bírók ott vannak a szeren. tavaly a vb-n Graham Poll 2 sárgát adott egy horvát játékosnak, Josip Simunicnak, és nem állította ki, majd a továbbiakban adott neki még egyet és aztán küldte le pirossal. Már ezek után nem lett volna szabad skót bírót alkalmazni nemzetközi meccseken szerintem. Erre itt ez az újabb kretén.

rollercanga 2007.09.13. 09:15:26

A tartalmi résszel egyetértek teljes mértékben, csak pls, ne Allahozzunk...ez igy elég bunkóság.

kotipas 2007.09.13. 09:20:55

Én is rég nem néztem magyar válogatott meccset. De most ismét visszatért a bizodalmam.
Mivel otthon az albiban nincs tv-m, ezért egy vendéglátó egységet kellett keresnem, ahol meg tudtam nézni.
Reméltem, hogy lesz olyan, ahol esetleg nézik.
Nos, több ilyet is találtam és az első néhányba be sem fértem !!! Ezt nem gondoltam volna. Valami mintha tényleg megmozdult volna. Mindenesetre ezt jó érzés volt látni, tapasztalni.
A meccsel kapcsolatban meg csak annyit,h az ilyen áramot vezessen, ne meccset.
Hajrá Fiúk, Hajrá Magyarok!
Csak így tovább !!!!!

AbdurRahman 2007.09.13. 09:21:05

Tisztelettel megkérném a blog iróját, hogy törölje a címből az Egy Istent szidalmazó szavakat, ami különösen sértő mindazok számára, akik hívő muszlimok.

Megértjük a blog írójának érzelmeit, mi is igazságtalannak tartjuk, azt ami a meccsen történt, de az igazságtalanságot mindig az ember követi el - mindez távol áll a Mindenható Allahtól.

üdvözlettel,
AbdurRahman

Stuart Dougall 2007.09.13. 09:21:22

az UEFA szerint a meccs legjobbja (man of the match) : Gera Zoltán. No comment.

www.uefa.com/live/competitions/euro/matchday%3D14/day%3D1/match%3D-1/index.html

2007.09.13. 09:43:57

Elég felháborító, ami a pályán történt.
Más:
Tisztelettel megkérném minden muszlim hitű polgártársunkat, hogy fogadják el, hogy egy olyan demokratikus országban élünk, ahol szólásszabadság van. Ha olyat látok valahol, blogban, irodalmi műben, akárhol, hogy pl. "Isten hülye", plusz permutációi, akkor én ezt nem veszem irányomba vett támadásnak...
Isten, vagy nevezzük bárhogy, nem hiszem hogy foglalkozik ilyen kicsinységekkel... nehogy már pl. egy karikatúra miatt kelljen rettegnünk ma Európában, ahol pl. óriási múltja van az anti-klerikális irodalomnak... tiszteljük mindenki vallását, de a sajátunkat és magunkat ne gondoljuk mindenek fellett levőnek, és ne félemlítsünk meg másokat...
Ja, meg nem árt egy kis humorérzék se, azt is Isten teremtette...
Tisztelettel,
egy fizikus.

dannish 2007.09.13. 09:52:22

Ha mindenható, akkor hogy a búbánatba állhat távol tőle? Épphogy ő hatott oda, hogy a bíró idióta legyen, nemde?

Leonard Zelig 2007.09.13. 10:00:35

"Tisztelettel megkérném minden muszlim hitű polgártársunkat, hogy fogadják el, hogy egy olyan demokratikus országban élünk, ahol szólásszabadság van. Ha olyat látok valahol, blogban, irodalmi műben, akárhol, hogy pl. "Isten hülye", plusz permutációi, akkor én ezt nem veszem irányomba vett támadásnak..."

ÉN, ÉN, ÉN, látok, veszem, nem veszem...

Az a baj, hogy csak magaddal vagy elfoglalva, más érzései hidegen hagynak. Blogoló vagy, de nem ember.

2007.09.13. 10:04:59

Elfogadom a kritikát, tényleg kissé egyoldalú volt amit leírtam...már megint magamból indultam ki sajnos :))

gorak 2007.09.13. 10:06:31

Meg kéne tanulni focizni szerintem és nem elveszíteni egy meccset 3-0 -ra.
Ennyi.
Azt sem értem mi a pöcsöt akart keresni a magyar válogatott az eb-n? Mit?? Labdaszedőnek talán elmehetnek.

AbdurRahman 2007.09.13. 10:14:44

"tiszteljük mindenki vallását, de a sajátunkat és magunkat ne gondoljuk mindenek fellett levőnek, és ne félemlítsünk meg másokat..."

1. Igen, sajnos ma Európában a "mindenki vallásának tisztelete" kb. annyit jelent, hogy kedvünk szerint úgy űzünk gúnyt azokból és képviselőikből, Prófétáikból és magából Istenből, ahogy nekünk tetszik.

2. Senki nem beszélt itt feljebbvalóságról. Ugyanúgy zavar, ha pl. a keresztény vagy zsidó vallással kapcsolatban teszik ugyanezt, akkor is, ha nem ezeket a vallásokat követem.

3. Egy kérést fogalmaztam meg. Kérés = megfélemlítés ???

Itt be is fejezem, nem vitázom.
üdv.

mikipeti 2007.09.13. 10:16:05

Teljesen értelmetlen itt Allahról vitázni. Egyszerűen primitív a cím. Ne háborodjon fel egy muzulmán olvasó se, ez itt egy fociblog, egy egyszerű gondolkodású szerzővel.

A cikkel egyetértek. Én is dühöngtem, aztán hálát adtam - most már nem is tudom kinek -, hogy végülis ez nem volt igazán tétmeccs. Most a fiúkon a sor, hogy elfogadják a dolgot. Elég nagy pofon volt, túl kell tenniük magukat rajta. Drukkolok nekik, megérdemlik!

focibubus 2007.09.13. 10:21:44

Mondd, gorak, érted te, miről szól ez az egész? Nem arról volt szó, hogy kijussunk az eb-re, hanem arról, hogy volt egy bíró, aki 0-0-nál eldöntötte a meccset.

cooper 2007.09.13. 10:25:21

Jó kis írás! De a birói hiba benne van a fociban, még ekkora kapitális baromság is. (nem kell videobíró.) Lásd 2002 Korea. Gonosz, igazságtalan, szemét dolog volt, de ez van . elöbb útobb mindig fordul a kocka. Lásd olaszok elagyabugyálása, vagy épp az olaszok nyertek tavaly vb-döntőt tizenegyesekkel. Talán "IGAZI" tétmeccsen visszakapjuk egyszer, amikor számít minden pont :). Idegesebb lennék persze, ha ez a továbbjutásról döntött volna

Lajka 2007.09.13. 10:30:25

Amit most írok azt nem azoknak írom akik ide kommentelnek, hanem azt remélem, hogy valaki a csapatból elolvassa. Fiúk, ne vegyétek magatokra a tegnap estét! Játszatok így tovább. Évek óta nem lehetett így szorítani a nemzeti tizenegynek...Szerintem mindenki melletetek áll aki látta a meccset. Ja és ha legközelebb itthon játszotok, biztos kint leszek.

tatuli 2007.09.13. 10:44:21

először is: Leonard Zelig írta: "Nem láttam a meccset, csakkérdem, hogy tíz fővel lehetetlen kihúzni egy csúnya 0-0-ra, vagy utána már nyíltan csalt a bíró plusz amúgy is NEMZETHALÁL van?"
ez a tíz fővel kihúzni 0-0-ra ez kb. olyan szituban esett, mint amikor mondjuk ott állsz a pap előtt a templomban, h megházasodj, ehelyett közlik veled, h az anyád meghalt. olyan értelmetlenül és olyan hirtelen történt, h az ember fel sem bírta fogni, máris bekaptunk 2 gólt. onnan visszahozni... áhhh. sztem a "nagyoknak" sem menne
másodszor: gorak írta: "Meg kéne tanulni focizni szerintem és nem elveszíteni egy meccset 3-0 -ra.
Ennyi.
Azt sem értem mi a pöcsöt akart keresni a magyar válogatott az eb-n? Mit?? Labdaszedőnek talán elmehetnek."
úgy látszik, nem látta a meccset,akkor meg nem értem, miről ír véleményt!!! a magyarok - hosszúhosszú idő óta (elmúlt két meccs leszámítva) - igenis jól játszottak, kezdtek hinni magukban, a közönség kezdett visszaállni melléjük, erre a skót bíró faszán pofánrúgta őket. az eb szereplés már elúszott, ez tény, ettől még nem kellett volna a fű alá alázni minket. maguk a lelátón ülő török játékvezető-sporik sem értették, miért lett 11-es helyett kiállítás
másrészt meg legjobb, h ma az ország nagyobb része nem politikusokkal van elfoglalva, hanem a focival, ami a "normálisabbját" egy platformra helyezi, s ez végre jó!!!

2007.09.13. 10:44:46

AbdurRahman:
Bocs, jobban átgondoltam, és elég primitív volt amit először írtam. Nem az teszi a demokráciát, ha leszarjuk mit gondol vagy érez a másik :)
üdv.

beriari 2007.09.13. 10:51:41

AbdulRahman!
"Megértjük a blog írójának érzelmeit, mi is igazságtalannak tartjuk, azt ami a meccsen történt, de az igazságtalanságot mindig az ember követi el ." Szóval na és.
Megértjük AbdulRahman érzelmeit, mi is igazságtalannak tartjuk a bloggon található cikk címét, de az igazságtalanságot mindig az ember követi el. Azaz, na és.
Egyébként szent(!) meggyőződésem, hogy a bíró félt tegnap este. Belegondolt, hogy mi lett volna, ha leküldi a török kapust, megadja a tizenegyest. Retteget 36ezer fanatikus török szukolótól, nameg a pályán lévő 11-től. (Erről ugye a svájciak sokat tudnának mesélni.) Remélem, eltiltják a bírót, úgy 80 évre.

zol 2007.09.13. 10:59:31

a stadionban síri csönd lett, ezzel az ellenfél is elismerte a kapusuk szabálytalankodását.

amugy meg ennyire rosszul nem láthatta a bíró a történeket, kellett lennie valami rásegítő erőnek

tatuli 2007.09.13. 11:03:22

már csak azért sem láthatta sem rosszul, sem jól, sem sehogy, mert konkrétan háttal állt, s mint tudjuk az ember egyedfejlődése során még a bíró fajba tartozó állatok esetében sem alakult ki a háttalállvalátás képessége... megvették, vagy télleg félt... sima magyar bajnokiról egy ilyenért hordágyon vitték volna el... hát még Isztambulban... esetleg ha egy Harrier leszáll a pályára, és kimenti a Royal Air Force, amennyiben az angolok ennyit áldoznak egy skót dudásért... két forintot nem adnék érte...

Leonard Zelig 2007.09.14. 11:11:09

Már bocsánatot kért a skót bíró valami magyar haverjától...

pocahontas 2007.09.14. 11:55:37

hm Tatuli, igazad lehet. retorziót max annyit kaphat, hogy eltiltják a nemzetközi meccsek vezetésétől. mivel azonban hamarosan amúgy sem fújhatna nemzetközi mérkőzésen - a kora miatt, ugye - a legtöbb, amit kaphat, egy ejnye-bejnye :(

Frigo 2007.09.14. 14:49:22

Tatuli, nem minden magyar bajnokin vannak olyan vehemens szurkerek, akik berohannak a pályára bírót illetve játékost verni, ezzel csak néhány patinás klub büszkélkedhet kis hazánkban :)

rexter 2007.09.14. 22:16:29

muszlimok maradjanak azsiaban. a torok valogatott is meg a bloggolok is.

Sanzi 2007.09.17. 00:05:40

Kedves Abdur, ha valami nem tetszik, haza lehet menni a többi arab közé, és arab weblapokat látogatni. Nehogy már nekünk kelljen alkalmazkodnunk azokhoz, akik idejönnek!

Leeroy of SMV Design 2007.09.19. 10:48:34

"Már bocsánatot kért a skót bíró valami magyar haverjától..."

Ez nem igaz.
süti beállítások módosítása