HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Fiatalok vertek külföldieket Pesten

2007.09.03. 23:15 Kültelki Mágus

Az MTK-ból, amíg csak a fiatalokra épít – a huszonévesek már öregnek számítanak Garami József csapatában –, sosem lesz bajnok (bár ne így lenne). Viszont a legtechnikásabb, legőszintébb fociféleséget mutatják a magyar mezőnyben, ami bőven elég ahhoz, hogy folyton ott toporogjanak a dobogó környékén.

És ami arra is elég volt ma este, hogy ezek a fiatal legények gond nélkül eintézzék a ZTE szedett-vedett zsoldosokból álló csapatát. Zalaegerszegen csak elvétve akar magyar játékos, a mostani kezdő tizenegyben Babalj, Dudics, Mijatovics, Vulin, Davidov, Pekic és Diawara révén hét légiós kezdett, csereként beállt még Meyé is, és a kispadon ült még egy külföldi, az edző, Szlavko Petrovics.

Csakhogy ahogyan Eger várát is meg tudta védeni kétezer hazafi, majd néhány évvel később már nem tudta megvédeni majd' nyolcezer zsoldos sem – az 1552-esnél kisebb támadó sereg ellen –, a ZTE-nél is beigazolódik, hogy a légiósokra nem építhető csapat. Bár egyetlen gólukat Pekic szerezte – szép is lett volna, ha a négy magyar egyike talál be –, a csapat összességében kiábrándító volt.

Ami azért is rejtély, mert Vulin például a belga Standard Liege légiósa volt, Mijatovic a német bajnokságból jött, Diawara Franciaországból, a most nem is játszó Ljubojevics a görög Panionisznál is játszott, de van itt Szerbiából és Szlovéniából érkezett légiós is. Hiába azonban az erős keret, a ZTE hét forduló, tehát nagyjából a szezon egynegyede után csak a 7., és négy idegenbeli meccsén csupán két pontot szerzett.

A rejtély hasonlónak tűnik, mint a Győrnél: ott is van egy külső szemlélő számára jónevűnek tűnő csapat, amely sehol nincs; az elmúlt hetekben már Lui Padre is otthagyta őket, vissza is estek a 9. helyre. Lehet, hogy egy nagy nyugat-magyarországi átok sújtja a magyar focit, de az is lehet, hogy Zalaegerszegen néhány még mindig nem tudtak lejönni a tippmixről.

Vagy egyszerűen csak az a helyzet, hogy ahogyan nem minden brazil, úgy nem is minden szerb, szlovén, francia focista tud focizni. És őket valami különös delej egytől egyig Zalaegerszegre csábította.

2 komment

Címkék: francia szerb győr szlovén mtk nb1 zte garami babalj dudics mijatovics vulin davidov pekic diawara meyé szlavko petrovics

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr83156866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigo 2007.09.04. 09:33:05

A ZETE a magyar Arsenal. :) Bár az ágyusoknál még 4 angol sincs. De legalább eredményt fel tudnak mutatni.

sala 2007.09.04. 22:17:37

Ljubojevics?

Ő már nincs a ZTE-nél. És ő azért a többiekhez képest azért mutatott is valamit.
süti beállítások módosítása