HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Az olaszok elcsalták a pesti meccset

2007.08.22. 23:10 Kültelki Mágus

Nem tudom, mennyit ért a magyar válogatott győzelme, de biztosan sokkal többet, mint az olaszé. És 0:1 után különösen sokat azoknál az online fogadóirodáknál, amelyeknél meccs közben is lehet fogadni. Úgyhogy ezek után nem lennék meglepődve, ha a csalásokkal, lopásokkal, maffiamódszerekkel bőven megterhelt olasz fociban nem jártak volna néhányan nagyon jól ma este.

Vagy ha nem, akkor a ma esti meccs bebizonyította, hogy a tavalyi vébé legnagyobb adminisztratív tévedése volt az olaszok győzelmes. És az év második legnagyob tévedése, közvetlenül Cannavaro aranylabdája után. Továbbá bebizonyította, hogy az angol bajnokság másodvonalából és lesajnált német, osztrák, olasz csapatokból is lehet világbajnokverő válogatottat csinálni. Még akkor is, ha az olaszok vélhetően csak kurvázni és kirándulni jöttek Magyarországra; meglepődnék, ha bárki egy videót is komolyan megnézett volna rólunk (pedig a máltai meccs tanulságos lett volna).

Kár, hogy megvan a veszélye annak: a magyar foci teteme körül lézengő sakálok Verebessel, Mészöllyel, Tornyival, Mezeyvel, napjaink reflektorfényt kerülő pelládyjaival és köpönyforgató, idióta sportújságíróival ebből a győzelemből fognak élni a következő 15 (20, 25, vagy éppen 42) évben (kivéve Hegyi Ivánt, aki feleleveníti majd, hogy a 42 évvel ezelőtti, eddigi utolsó győzelem alkalmával mennyire jobban játszottak a magyarok).

A meccs néhány tanulsága:
- Az olasz focista a világ második legalattomosabb, legsunyibb és leghisztisebb állatfaja a hollywoodi színésznő után.
- A foci mégsem az a játék, amit 22-en játszanak, és mindig a magyarok veszítenek.
- A tavalyi vébé tényleg a valaha volt leggyengébb volt, ha az olaszok meg tudták nyerni.
- Magyarországnak a Harlem Globetrottershez hasonlóan csak gálameccseket kellene játszania, ugyanis a tét agyonnyomja a fiúkat, pedig egyébként tudnak felszabadultan játszani; szóval a bosnyák meccsről is azt kellene nekik mondani, hogy barátságos, hátha nem olvasnak újságot.
- Gera példáján látható, hogy nem az a jó focista, aki soha nem hibázik, hanem az, aki a hibák után sem omlik össze fejben, és tud tizenegyesgólt lőni, majd tud gólpasszt adni. És a meccs végén még nyilatkozni is.
- Várhidi Péternek érdemes volt éveken át magyarázni a Sport Tv kommentátoraként a kis mágnestáblán, hogy ki mit és miért ront el az olasz meccseken, egész jól kiismerte őket végül.
- Léderer Ákos most már messze a magyar labdarúgás szintje alatt van, ezúttal Szujó Zoltánnak adott egy mikrofonalanyt. Mészöly Gézának meg senki nem mondta el, hogy a szakkomentátor szóban a "szak"-on lenne a lényeg.

Egyébként Kisteleki pincsije, Várhidi ezzel a győzelemmel Bozóky pittbulljának, Matthäusnek minden korábbi sikerféleségét überelte. Kíváncsi vagyok, mivel támadják mostantól őket.

36 komment

Címkék: rtl klub verebes kisteleki cannavaro mészöly várhidi matthäus tornyi léderer mezey bozóky magyar olasz hegyi iván

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr39146497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigo 2007.08.23. 10:52:35

Hát igen, a tavalyi aranylabda nagyon rossz helyre került. És nem az olaszon múlt a Real bajnoki címe sem.
A tanulságok királyak! :)
NSO-t kell olvasni, ott van elég olaszdrukker, aki megint csak a száját jártatja és szidja a fiúkat. Meg egymást is. :) Kb. 10 kommentig bírják a fórumok, aztán már megy is a szokásos ***-os hozzászólások. Ezért szeretem az ilyen blog-okat, mert ezeket csak az intelligensebb olvassa.

Flea 2007.08.23. 12:43:51

De jó volna, ha lenne folytatás... Akkor egyszer a foci mutathatna példát az országnak... Jó volna nagyon...

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2007.08.23. 13:13:54

A lelkesedés szól belőlem, pedig nagyon realista szoktam lenni általában. Akárhány indokot, magyarázatot olvasok az olaszok játékára meg a felkészülésimeccs-jellegre utalva, annál jobban kezdem értékelni ezt a győzelmet. Bár igaz, hogy igazán értéke csak akkor lesz, ha a kövekezőkben is játszani akar a válogatott és nem beszarni meg remegni, továbbá az is igaz, hogy amíg csak kínlódni jöttek az olaszok, számunkra ez tétmeccs volt (mint ahogy manapság minden meccs az), mégis egy kicsit hanyagolnám a földhözragadtságot, a hideg közönyt, a károgást. Csak öröm van bennem, képtelen vagyok a rosszat keresni az este történtekben, mégha előtte szinte csak a rosszat is láttam-láttuk, persze ez biztos naivság és túllelkesség. Nem magasztalom se Várhidit, se Vass Ádámot ,se mást, mert ettől a győzelemtől még nem változnak meg azonnal a dolgok, de kicsivel talán közelebb került a válogatott megítélése a pozitív tartományhoz. Ezt a kis előremozdulást viszont a következő tétmeccsen el is lehet bukni.

he? 2007.08.23. 13:18:11

az, hogy valaki nem szereti az olasz csapatot, az olasz bajnokságot meg az úgy en bloc az olasz focit még nem ok hülyeségek írására.

Ficsor Tamás · http://tomcsi71 2007.08.23. 13:39:56

biztos, hogy a h. színésznő beelőzi őket? :)

figyeljcsak 2007.08.23. 13:43:38

a gdp mutatókat is lehet az ilyen meccsekkel szépíteni

szakkommentátor Géza: jó csel után középre ívelte a labdát, amit a jó ütemben érkező balszélső bal lábával a kapu mellé továbbított.
Géza, cseréljünk!

pocahontas · http://pocahontas 2007.08.23. 14:33:57

speciel én szeretem az olasz focit, az olasz focistát meg méginkább, de amit a taljánok tegnap a második félidőben műveltek, az több volt, mint szenvergés. FORZA HUNGARY

lacikacs 2007.08.23. 15:39:11

Vélemény:
1. Barátságos mérkőzés volt. Az olaszok nem tették magukat oda, mert nem volt értelme.
2. Barátságos mérkőzés volt, mégis egy olasz játékos súlyos sérülést szenvedett.
3. Az olaszok igen is megérdemelték a világbajnoki címet és Cannavaro is az Aranylabdát. Úgyanis nem tétnélküli meccsen kell jól játszani, hanem tétmeccsen, és ők pont ezt csinálták. Ha majd tétmeccsen ilyen különbség lesz a 2 csapat között, akkor minden elismerésem, de Málta után ez a legkevesebb, amit a híres focistáinknak meg kellett teniük. Ez a meccs sem fog feledésbe merülni, de a máltai sem.

Coupe 2007.08.23. 15:47:42

Hát te tiszta hülye vagy. Több mint egy évvel a vb után megkérdőjelezni az akkori eredményt, mert most kikaptak az akkori győztesek (igaz, a magyaroktól), nonszensz. Mint ahogy az is baromság, hogy a tárgyév utáni játéka alapján kérdőjelezed meg Cannavaro aranylabdáját. Röhej. Fogalmatlan vagy, ezt a meccsről írt soraid is hűen tükrözik, hozsanna az olaszok cca. 10 kapitális hibájából 3 gólt lövő magyar beszariaknak, akik saját támadásból egy épkézláb helyzetet sem tudtak kialakítani. Igaz eddig az ajándékba kapott helyzeteket sem lőtték be. De az is igaz, hogy a későbbiekben sem fogják. Most elsült a falábuk, túl sokat égtek már ahhoz, hogy hinni lehessen bennük ép ésszel. A bosnyákok ellen tutira veszem, hogy megint szarok lesznek, ahogy szoktak bárki ellen.

a nagy levin 2007.08.23. 15:51:20

Ez nem olyan bonyolult. Amikor lesznek a Serie A-ban, Premier League-ben, Bundesligaban, La Ligaban stabil kezdoembernek szamito magyar jatekosok, akkor lesz jo magyar valogatott - meg egy kozepes szakembernek szamito edzovel is. Tessek megnezni, hol tartanak a csehek - nem a cseh bajnoksag miatt olyan jok. De az alapokhoz nyilvan a hazai bajnoksag is elengedhetetlen. Az ilyen merkozesek viszont mindenkeppen kellenek ahhoz, hogy felfigyeljenek magyar jatekosokra. Ezek utan egy olasz jatekosmegfigyelo esetleg nem csak legyint, ha magyar focit emlitik neki, hanem azt fogja gondolni: hatha akad ott egy tehetseges balszelso, akit viszonylag olcson meg lehet venni es jol fog teljesiteni, ha motivalo kornyezetbe kerul.
Szerintem egyebkent a magyar fociban a motivaciot, a mentalis felkeszulest, a pszichologiat alulbecsulik es nem foglalkoznak vele elegge.

Persze mindezt ugy mondom, hogy en sem ertek a focihoz :-)

Biomechanoid (törölt) 2007.08.23. 16:29:00

Ez nem magyar foci volt. Ismrem a magyar focit, ez nem az volt. Mit tudom én, mi volt és honnan jött, de ott volt! Nagyon ott volt. Amikor a károgó balfaszok tíz-húsz évekről beszélnek a felzárkózás tekintetében, vajon ezt mivel magyarázzák? Ilyen kivételek nincsenek, nem léteznek. A foci nem isteni színjáték, hanem sport. Fizikai felkészültség, taktika, stratégia és akarat. Aki azt képzeli, hogy az olaszok lazán vették, és nem is akartak nyerni, az hülye. Egy sportolónak presztízs, hogy a nála deklaráltan sokkal-sokkal gyengébbet megveri. A digók arcára volt írva, mit éreznek. Ha még 10 percig tart a meccs, vezetünk 5:1-re, ők meg ökölre mentek volna. Ezek a kék-fehérek világbajnokok. Igaz, némi segítséggel jutottak el a döntőbe, ahol ismét csak bírói tévedéseknek köszönhetően végül eljutottak a 11-esekig, de ott nem hibáztak. A franciák nem voltak elég tökösek, de a digók igen. Vérprofik, s bár nem nekik adtam volna a VB címet, respektálom, amit képviselnek. Tegnap volt egy csapat, amelyik megalázta őket. Nem szándékosan, csak úgy lelkesedésből. Tegnap még a bab is hús volt. Nem lesz mindig így, de ez akkor sem 10-20 év lemaradás. Legalábbis a fiúknak nem az. A magyar foci körül őgyelgő hiénák esetében ez más kérdés. Nekik addig jó, amíg szar foci van és bő lé. Elég bő ahhoz, hogy ők megéljenek belőle. Amint nemzetközi szintű lesz a focink, az ilyen kisteleki, mészöly, tornyi és még sorolhatnám kik, hiénák elveszítik a vadászterületüket, mert fajsúlyos nagy ragadozók jönnek majd, és 20-30 év múlva Gera vagy Dzsudzsák stadion lesz, és minden mérkőzésen 30-40 ezer néző. És ez csak annyira álom, amennyire álom az, hogy elkergethetők a vonyító korcsok. Hiszem, ha ezek eltakarodnak, fiatal és agilis sportolók mindig lesznek.

zsolt 2007.08.23. 16:29:01

Kedves Coupet. Nem tudom, te milyen sportot szoktál nézni foci címén, de legjobb tudomásom szerint ( meg amit én szoktam nézni), a gólok 99%-a abból születik, hogy valaki hibázik, mivel ez nem egyéni sport, van ellenfél is. Mellesleg, ha így nézzük, akkor a balettfocista, földönfetrengős olaszok is csak a többi csapat kapitális hibáiból lőtt gólokkal lettek világbajnokok, tehát pont annyit érnek mint a "beszari magyarok", sőt még annyit sem, mert megvertük őket.
Nem gondoltál még arra, hogy valami posztot vállalj a magyar fociban, ezzel a mentalitással és "szakértelemmel" te is lehetnél valaki a sok senki között :)

hulk 2007.08.23. 16:48:30

nem értem hogy a gecibe kerülhet ez az index címlapjára egy ilyen szánalmas bejegyzés.

Coupe 2007.08.23. 16:55:44

Kedves Zsolt! Azzal a mentelitással és szakértelemmel pedig, amellyel meg te bírsz, gondolom jelenleg is betöltesz vmi posztot a magyar fociban, hiszen máris elkezdted a fennhéjazást és a valós tényeken felüli elragadtatást, a kollégaid is ebből fognak élni a következő 5 évben, hogy de bezzeg megvertük az olaszokat. Az olaszokat annak nevezed, aminek akarod, ne szeresd őket, te dolgod, csak komolytalan amit összehordasz róluk. De szeretnék én ilyen földön fetrengő balettfocistákat látni hétről hétre, hát még a válogatottban! A kapitális hibát meg csak az téveszti össze mondjuk egy védelmi bizonytalansággal vagy megingással, aki az életében nem rúgott egy egyeneset a labdába.

ledo 2007.08.23. 16:57:00

Örülök a magyar győzelemnek, bár bosszant, hogy tétmeccsen nem tudunk így játszani és az EB-re megint nem jutunk ki. Azt viszont nem értem miért nem lehet szimplán örülni a magyar győzelemnek, miért kell az olaszokat fikázni. Lehet, hogy vannak negatív tulajdonságaik (fetrengés, reklamálás) de a tavalyi VB-t nem véletlenül nyerték meg. Ne feledkezzünk meg pl Gennaro Gattusorol aki a világ talán legalázatosabb játékosa. A világ legnagyképűbb népségét, a magyarok nagyrésze által istenített (csak kárt okoztak nekünk a történelemben...)übergermánokat pl hazai pályán szépen kicsinálták (kár volt kifütyülni az olasz himnuszt a felsőbrendű fajnak). Na mindegy, ez is olyan tipikus magyar szokás. Én inkább örülök és remélem ez nem csak újabb felesleges reménykedésre okot adó fellángolás volt.

2007.08.23. 16:57:44

Na, megint jönnek az összeesküvés elméletek...

beriari 2007.08.23. 16:58:39

hulk! nem értem hogy a g***be kerülhet ide egy ilyen szánalmas hozzászólás. a blogolásnak uis az a lényege, hogy az írója leírja benne saját(!) véleményét. hát hulk, csinálj te is egy blogot magadnak és a primitív megnyílvánulásaidnak.

beriari 2007.08.23. 17:07:38

hulk! madarat tolláról, kommentezőt a hozzászólás tartalmáról. hehe

Frigo 2007.08.23. 17:07:50

Tavaly csak fogtam a fejem, hogy Cannavaro kapta az aranylabdát. Én ugyanis láttam Real meccseket a VB után. Ott egy új fiú rohangált elképzelés nélkül a pályán, ütemtelenül csúszott be, lefejelték, stb. Ha egy magyar csinált volna ilyet, akkor már az itt Cannavarot dícsérő kommentezők is elküldték volna más égtájra. Ergo nem érdemelte meg!
És nocsak! Tegnap megint nem a VB győztes, hanem a kétballábas Real játékos volt a pályán.
Meg vagytok sértődve, hogy kritizálják az olaszokat és a bajnokságukat, de mi ne sértődjünk meg, hogy a magyarokat és a bajnokságukat kritizáljátok?! :)

vanek 2007.08.23. 17:08:09

Szerintem az olaszok nem vették túl komolyan a meccset, ellentétben a magyarokkal. + a fiúk nem "estek hasra" a világbajnoki címtől. Szóval a válogatott most megmutatta, hogy tud nemzetközi szintű focit játszani, ha akar. Ha azt akarjuk, hogy a foci terén is "a magyar név megint szép legyen, méltó régi, nagy híréhez", akkor ennek kell a minimumnak lennie az elkövetkező meccseken. vanek

Coupe 2007.08.23. 17:11:44

Ledo, annyiban tévedsz, hogy a világ legnagyképűbb népsége éppenséggel pont a magyar. Fikázni bármit tud, becsmérelni, lenézni, fitymálni, abban prímák vagyunk. Lásd fentebb, hogyan kérdőjelezik meg és milyen stílusban azonnal az olaszok vb elsőségét, pusztán mert most nem kente el a szánkat éppen egy erre kószáló futballválogatott. De bezzeg a bosnyák meccs után ugyanezek az illetők nem győznek majd belerúgni a remeklő és tehetséges és nem lemaradott magyar focistákba. Ezt meg a kétszínűségről írom. Ennyit erről.

Frigo 2007.08.23. 17:14:36

Jó volt a bejegyzés címe Mágus! Hozzászólásrekordot döntöttél! :)

pocahontas 2007.08.23. 17:20:34

coupe! azért itt ezen a meccsen nem arról volt szó, hogy véletlenül betalált egy tizenegyest szerencsétlen magyar csapat, szegény olaszok meg hiába lőttek kapura ötvenszer, de hiába.
tegnap nem voltak jók az olaszok és jól fociztak a magyarok. ennyi.
előbbi oka: Donadoni a második félidőre úgy összezavarta az olasz csapatot, hogy még véletlenül ssm értették meg egymást. utóbbinál pedig: muszáj volt már bizonyítani a magyaroknak. hát most összejött. jó volt látni.

Coupe 2007.08.23. 17:29:03

Pocahontas! Állítottam én ennek az ellenkezőjét? Egy szóval nem mondtam, hogy véletlen volt, csak azt mondom és ezt fenntartom, hogy ehhez a győzelemhez az olaszok kellettek elsősorban. Mert azt senki nem fogja egy épeszű emberrel elhitetni, hogy a magyar csapat pont szerda estére tanult meg focizni, mint ahogy azt sem, hogy egyáltalán tud. Az olaszok szarok voltak ezen a meccsen, a magyaroktól hosszú idő után először ezen a meccsen nem pattant el a labda. Csakhogy ha majd mindkét csapat hozza a saját formáját, akkor nem tudom mit fog hozsannázni az, aki most lelkendezik. Mert ha helyre kerülnek a dolgok, nem mi leszünk továbbra is jók és az olaszok rosszak. És ez a pillanat - a nyakamat tenném rá - már a bosnyákok ellen el fog jönni, mármint hogy hozzuk a megszokott formánkat és lebőgünk, míg az olaszok a franciák ellen sem tudnak még egyszer ilyen pocsékul futballozni. De a naívoknak szép álmokat, szeptember elején ébresztő.

ledo 2007.08.23. 17:33:57

Egyet értek Coupeval és Pocahontassal is. Az olaszok szarok voltak, a magyarok jobbak mint szoktak lenni. Ennek örülni kell, és várni, hogy folytatódik valami vagy marad minden a régiben. És nem kell belerúgni senkibe, mert a tegnapi meccsen a szokásos olasz magyarázáson (ami engem inkább szórakoztat mint bosszant) nem történt semmi amiért mérgesek lehetnénk és beárnyékolná a sikert.

Unio 2007.08.23. 18:10:34

Szerintem a mecs nagyon is jó volt , jók voltak a srácok meg az edző. Emlékszem mikkor Várhidi Péter lett a válogatott szövetségi kapitánya akkor ő nyíltan meg is mondta, hogy kell pár év mire a csapat ütőképes lesz,de persze tőle is mindenki egyböl elvárta (Az űbermagyarok),hogy minden mecsen nyerjen a csapat. Persze nem úgy lett mert ugyek kiaptunk a törököktöl,a norvégoktol stb. De akkoris legalább már alakul valami,és remélem,hogy innentöl egyre jobb lesz.Az olaszok meg lehet ,hogy a mecs elején nem játszotak komolyan az igaz,de a közepe fel már lehetet láttni,hogy megdöbentek 1 picit a mi játékunkon és érezték, itt nem lesz könyű dolguk.
A mecsel kapcoslatban még annyi, ugye ez Magyarország-Olaszország mecs volt ugye?!, Akkor mi a faszomnak éneklik az űberszúrkolók,hogy lesz még erdély magyarországé??(Egyesek identitás zavarban szenvednek de mindegy)mert román - magyar mecsen oké,hogy ezt éneklik de egy olasz -magyaron aminek semmi köze erdélyhez az komoly (Ezért kellene tanulni meg olvasni de mindegy) látom még sok ott a tirpák.Midegy a lénegy az,hogy nyertünk és remélen a többi mecsen is jol vogunk szerepelni, akinek meg nem tetszik a magyar válogatott mecs az meg ne nézen tv-t ennyi.

Zsolt 2007.08.23. 18:58:30

Egyesek kezdenek kicsit "elborulni". Ne az alapján itéljük már meg egy csapat jelenlegi erejét, hogy mit ért el régen, mert ezek alapján mi voltunk ennek a csatának az esélyesei ( lásd aranycsapat). Az olaszok nem szarok voltak, csupán jelenleg ennyire képesek, valószínűleg pár hónap múlva már jobbak lesznek, mire edzésbe jönnek, de JELENLEG ennyit tudtak, nem fogták vissza magukat, nem alibiztek, nem adták fel a meccset, most ennyire futotta tőlük. Ettől még nem lettünk jobbak, mint az olaszok, de tény, hogy néhol a végén az olaszok nagyítóval keresték a labdát, de nem találták. Ezt azért még elismerhetik azok is, akik amúgy csak fikázzák a magyar focit. Alsó hangon 3-5 év mire ezekből a srácokból lesz vmi, de ha már most is csak azt hallják, hogy szarok mert kikaptak, vagy szarok, mert ugyan nyertek, de az ellenfél szar volt, alibizett stb. , akkor senki ne várja, hogy megszakadjanak valaha is a válogatottért. Aki meg csak fikázni, meg elégedetlenkedni tud az inkább menjen ki a Kossuth térre, ott lehet üvöltözni, mindenkit utálni, mindent lefikázni, és mindenki más támogatni fogja. Esetleg adjon be népszavazási kérelmet, hogy mostantól a mindíg viselje a magyar válogatott a "világ legszánalmasabb csapata" címet.
Én örülök, ha látok pár évente egyszer egy jó magyar meccset, és próbálok annak örülni, ami van. Lehet hogy túl szentimentális és optimista, de legalább nem fogom az ereimet felvágni 30 évesen, mert semminek nem tudok örülni.

Ja és Coupet, nem dolgozom a magyar fociban és tudok egyenesen rúgni, és tudok annak is örülni, ha a nemzeti válogatottunk végre valamit fel bir mutatni egy rövid ideig... :)

Unio 2007.08.23. 19:05:15

Gratulálok Zsolt, egyetértek a hozzászólásodal.

"Aki meg csak fikázni, meg elégedetlenkedni tud az inkább menjen ki a Kossuth térre, ott lehet üvöltözni, mindenkit utálni, mindent lefikázni, és mindenki más támogatni fogja."

Az már lassan törzshely lesz a sok Greatmagyarnak.
(Lehet,hogy ez is egy román szokás?! :))

fraki 2007.08.23. 19:07:02

beriari!

Hát ez nagy mondás volt. Blogírót meg a posztja tartalmáról.

Pisti - A.N.I.F. · http://pisti.blog.hu 2007.08.23. 19:31:46

Gratulálok ehhez az íráshoz. Igazán szép jómagyar szokás: irigykedsz rájuk. Próbálsz széthúzást gerjeszteni. Megérdemelnéd, hogy az oroszlánok közé dobjanak, komolyan mondom.

beriari 2007.08.23. 22:03:03

pisti: mivan?
fraki: pontosan. aztán, ha nem tetszik, majd nem olvasom. punktum.

antieneso 2007.08.23. 22:03:21

teljesen véletlenül tévedtem ide, de a cikket elolvasva nem vártam mást... Gondolom, a T. szerző tegnap véresre tapsolta a tenyerét a helyszínen... Ugyan! Dehogy! Pompás fiatal internetes "újságíró", aki jó rutinnal ismeri fel az aktuális témát, amivel botrány lehet okozni! Még azzal sincs tisztában, hogy előbb lett VB első olaszország, és annak hozadéka a Vannavaro aranylabdája! Van egy kedves 45 éves barátom, aki soha nem jár meccsre, de mindig osztja az észt! Na neki szoktam mondani: KUSS!!! Ha valamiről fogalmad sincs, akkor ne ugass bele! Ennyit erről a minősíthetetlenül alacsony írásról... (Aki a blogot kitalálta, azt kéne karóba húzni! Régen kva sok pénz kellett, hogy valakinek az írása nyomtatásban jelenjen meg! Most meg minden jöttment osztja az észt!)

pocahontas 2007.08.23. 22:16:06

emlékszem, anno irodalomórán, amikor a tanár elkezdte magyarázni: \"a költő ezzel a verssel azt akarta mondani, hogy...\" szóval szerintem semmi gond ezzel az írással. a sorok közé persze mindenki azt gondol, amit és ahogy akar, de a tartalmi része az nagyon rendben van. nincs ebben fika, de még fröcsögés, pláne irigység sem.
- az olasz fociban tényleg voltak, és lehet, hogy vannak maffiamódszerek;
- a legutóbbi vb döntőjén sokáig lehet vitatkozni, ahogy minden vb döntőjén, és igen, az aranylabdán is;
- az olaszok tényleg a pénzért jöttek hazánkba és nem a dicsőségért;
- a magyar foci körül tényleg sok a keselyű;
- nagyon sokáig fogják/fogjuk még felemlegetni ezt a meccset, mint a bezzegmeccset;
- tanulságok: az olasz szinészet is híres, nemcsak a focijuk; a magyarok nyerhetnek is, nemcsak veszíthetnek, Gera jó focista, Léderer meg idióta.
nos, én így értelmeztem az írást. mi ezzel a baj???
komolyan rosszul olvasok, vagy \"a költő ezzel tényleg nem azt akarta mondani\"?

pocahontas 2007.08.23. 22:20:55

ja és még annyi: 2 hét múlva olasz - francia meccs. okosabbak akkor sem leszünk, de jöhet egy újabb ok az anyázásra, ugye

ledo 2007.08.24. 11:50:28

Aki látta tegnap este a TV-ben az olasz nyilatkozatokat, láthatta, hogy igazi sport és úriemberek módjára viselték a vereséget. Egy szóval nem bántották a magyarokat. Ja, hogy ők olaszok?....

SzabZ 2007.08.25. 09:41:25

hát teljesen egyetértek bár ne sértegeük a hálivúdi szinésznőket lécci hogy olasz focisták... azok inkább futballkurvák mintsem játékosok. az meg hogy a kannaváró képes vol aranylabdát kapni az az uefa meg a fifa elkurt 5lete volt amivel adjunk már védőnek is aranyladát hiába nem csinált egész éven semmit se... tiszta 98 amikor zidane kapott 2 döntőben rugott golért és 2 piros lapért...
süti beállítások módosítása