HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Hibakupa

2007.08.15. 09:50 Kültelki Mágus

Már elnézést, hogy ezzel a címmel hegyi iváni mélységekben zuhanok, de vannak dolgok, amiket az ember nem tud kihagyni. Egyébként is, aki látta a ligakupa keddi, 300 néző előtt megrendezett meccsét - azt hiszem, ennyien gyerekkoromban egy-egy megye egyes meccsen voltunk, szerintem most is vannak -, az tudja: még ezzel sem süllyedtem olyan mélyre, mint az úgynevezett magyar futballszakma.

Délután még nem, de éjjel volt időm megnézni a ligakupa hivatalosan első meccsét, szomszédvárak találkozóját, a Győr-Sopron meccset (ez az egy megye, ahol megyei rangadót tudnak játszani, régen a Dunaújváros-Fehérvár, esetleg ZTE-Nagykanizsa lehetett ilyen). A meccs borzalmas volt, őszintén megmondom, a hatvanvalahányadik percben elaludtam rajta; mondjuk a gólokat láttam már korábban az összefoglalóban.

Maga a ligakupa a nagy magyar focivalóság kicsiben: hazug, unalmas, érdektelen és komolytalan.

Hazug, mert a meccs előtt megy a cinkos összebeszélés, hogy igen, komolyan vesszük, nagyon fontos meccs, aztán jönnek az ifikettőből a soha nem hallott nevű fiúk, és bebizonyítják: szakmailag megalapozott, hogy Németh Krisztián játszik a Liverpool B-ben és nem ők. Szóval a csapatok láthatóan nem veszik komolyan a sorozatot - legalábbis azt a célt nem érik el, hogy az élvonalbeli, első osztályúnak mondott játékosok meccsterhelése nőjön -, és a 300 néző arra utal, hogy a nézők sem.

Ha 1000 forint volt a jegy (nem tudom, volt-e képük annyit elkérni ezért), akkor 300 000 forintos jegybevételt hozott a derbi, szóval a ligakupa üzletileg is legalább olyan jól jövedelmező, mint az egész nagy magyar focizgatás.

És végül komolytalan is a sorozat, néztem a csoportoka, a Kaposvár, a ZTE, a REAC és a Siófok került egy négyesbe, ebből kettő jut tovább. Komolyan - nem számítva a Kaposvár hétfő esti, Újpest-alázását -, ebből a négyesből van kettő, amelyik továbbjutást érdemel?

4 komment

Címkék: sopron mlsz győr kaposvár siófok ifi ligakupa reac zte szomszédvárak németh krisztián

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr54140389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigo 2007.08.15. 13:00:28

Nekik az A csapatuk is szutyok, hiába vannak némelyikben "nagy" nevek. Akkor mi várható el a tartalékoktól? Egyébként szerintem nem rossz ötlet a Ligakupa. Tényleg leköti a tartalékokat, akiknek egyébként csak sérülések esetén lenne esélye játszani. Játszhatnak, fejlődhetnek, bizonyíthatnak, és közben formába lendülnek, ha kell, bevethetők legyenek. És ez még csak az 1. éve, majd évek múlva nő meg a presztízse. Angliában is még mindig 3. a rangsorban, de egyre komolyabban veszik, évről-évre. Egyébként, ha az őszi és a tavaszi kiírást is ugyanaz nyeri meg (Debrecen), akkor nem lesz döntő az őszi és tavaszi győztes között? Néztem a versenykiírást, de erről szó sem volt.

Kültelki Mágus 2007.08.15. 13:25:05

Kiknek? A Sopronnak vagy a Győrnek? Vagy mindkettőnek?

Frigo 2007.08.15. 14:15:17

Itt természetesen mind a Sopron és a Győr csapatára gondoltam. De az élvonalból még fel lehet sorolni néhány csapatot. Azt, hogy pontosan mennyit, inkább nem írom ide, mert sok csapat szurkolótábora személyeskedésnek venné.:)

DaHintermeierhans 2007.08.16. 22:37:03

ÁLÉ, ÁLÉ, ÁLÉÁLÉÁLÉ CS.A.K. A KISPEST MINDÖRÖKKÉ, HAJRÁ VÖRÖSFEKETÉK!!!
süti beállítások módosítása