HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Wayne Buzsáky, a fehér Pelé

2007.11.28. 13:12 Kültelki Mágus

Aki el akar ájulni, most tegye. Az nb1.hu szerint hamar megszerették Buzsáky Ákost a Queens Park Rangers drukkerei. Az angol másodosztályban momentán kiesésre álló, a 24 tagú mezőnyben 22. helyezett, legutóbbi meccsét a Stoke ellen 3:1-re elvesztő QPR magyar játékosa – aki egyébként tényleg a legjobb volt a két legutóbbi válogatott meccsen – az online sportlap szerint már szurkolói rigmust is kapott.

És aki ettől még nem alélt el, annak elárulom: a dalocska szerint a Fehér Pelét úgy hívják: Buzsáky Ákos. Nem, a lapnál nem őrültek meg – vagyis lehet, hogy igen, de ettől függetlenül –, és nincs is tévedés a dologban. Utánajártunk, a szurkolói nóta így hangzik:

I saw my mate, Yesterday,
He said to me, he found a white Pele,
I said to him, What was his name,
He said to me his name is Buzsacky,
Buzsacky, Buzsacky,
He said to me his name is Buzsacky.

Jó, Buzsáky nem Buzsacky, de ezen most ne akadjunk fel, inkább dobogjon szívünkben a nemzeti büszkeség lángja. Még akkor is, ha a nótát a QPR-osok a Manchester United szurkolóitól lopták, akik persze nem a mi Ákosunkról, hanem Wayne Rooneyról énekelték ugyanezt. Utólagos olvasói kérésére itt a nóta, tessenek meghallgatni (a buzsákys változatot nem találtam meg a neten).

Szóval tehát Wayne Rooyney mintjára lett Buzsáky fehér Pelé. De sebaj, a magyar foci örvendetes fejlődése nyomán, a korszellem által megkövetelt pozitív gondolkodás jegyében biztosak vagyunk abban: hamarosan a mi Ákosunk lesz a fehér Pelé.

10 komment

Címkék: pelé buzsáky qpr fehér pelé

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr80245380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biziclop 2007.11.28. 14:00:25

A Manure-drukkerek pedig az Evertontól "lopták", Rooneyval egyutt diszcsomagolasban. )Ha már okoskodtok, nézzetek utána a dolgoknak.)

Fat little knobhead,
You're just a fat little knobhead. :)

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2007.11.28. 14:09:01

A szótagszám és a rímek alapján a Police "So lonely" című klasszikusát dolgozták fel a lelkes drukkerek :) Meghallgatnám szívesen a szurkolói kórust. Youtube-on meglehet vajon?

kiskutya 2007.11.28. 14:22:56

Azt hiszem tényleg meg is érdemli! Távolról ismerem a srácot, szerény jó indulatú, és tényleg nagyon jól focizik!
Remélem sikerekben lesz része!

pokesz 2007.11.28. 14:57:38

Nincs ebben semmi különös, az angol szurkolók híresen dalos kedvükben szoktak lenni, épp' ezért kedvenc időtöltésük két meccs között, hogy a csapattagok tiszteletére dalokat írnak/írnak át. És mivel a szurkoló már csak ilyen, ezek a szövegek általában jócskán túlzóak. Geráról is született már nemegy dalocska a Baggies kreatívoktól.

Mellesleg: nincs a világon könnyebb dolog a fikázásnál, igaz, hogy előre egy cseppet sem, hátra viszont sokat visz. A fociban is.

Frigo 2007.11.28. 15:27:22

biziclop
Mi volt ebben okoskodás? És mi nem volt korrekt? Ha onnan lopták, akkor onnan lopták. Most menjünk le egészen a gyökerekig, hogy ki találta fel a szurkolást és az éneklést? Mert az összes mai drukker akkor tőlük lop, hogy nem szégyellik magukat! :)

zico 2007.11.28. 16:03:27

a fehér pelé zico volt és az is marad! hülye angolok és anglománok, igyátok csak a sört, arra jók vagytok!

dr. Wilbur Swain 2007.11.28. 16:23:54

zico a fehér Pelé :)
dehogy Rooneynak semmi köze hozzá, az fix, akkor már inkább Ákos

Spiderpig 2007.11.28. 16:34:19

Olyan nincs, hogy fehér Pelé. Az eredeti Pelé is csak egy fekete Puskás volt.
süti beállítások módosítása