HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Bréking: Siófokon játszik a Paks

2008.03.04. 23:31 Kültelki Mágus

Közel hat éve az akkori liga – még a Demján-féle ligáról van szó – hozott egy olyan döntést, hogy az idős edzőket el kell küldeni.

Verebes József, az igazi Mágus nyilatkozta ezt anyánknak, az Indexnek, tavaly júliusban. És a Mágus, a Kültelki, tavaly télen, számot vetve őszülő, és még inkább az évek során eltűnt hajszálaival, az arcán megjelenő apró vérerekkel és a szeme alatt szaladgáló ráncokkal, úgy döntött, hogy ha nagy múltú, többszörös bajnok Verebesnek is csak az NB II-es Vác-Újbuda (hamarosan talán az agglomeráció szellemében Törökbálinttal és Kókával is kiegészülő) csapata ad munkát, akkor rá végképp nincs szükség. De van, de van, de van, derült ki azóta.

Mert abban addig még semmi különös nem volt, hogy Várhidi Péter úgy maradt szövetségi kapitány, ahogy: maradt is, meg nem is. Ez a csináljuk is, meg nem is országa, ez eddig természetes.

Abban sem volt semmi különös, hogy a Sopront kizárták az sörfoci egyes számú ligájából, az lett volna a csoda, ha az ismert előzmények után nem zárják ki. Jó, az egy kicsit furcsa, hogy így most minden csapatnak 3:0-val írják jóvá a soproniak elleni meccsét, de istenem, hát legalább az Újpestnek és a Tatabányának is összejön egy-egy biztos győzelem.

Még azon sem lepődtem meg, hogy a REAC ezentúl Sopronban játssza a hazai meccset, a rákospalotai aréna hangulata ugyan hiányozni fog, de sokkal kevesebb szurkolójuk a fővárostól kétszáz kilométerre sem lesz.

Az talán egy kicsit meglepett, hogy a Fradit végül eladták, de úgy tűnik, a vevő elégedett lehet, ha egy csapat tíz emberrel, idegenben – jó-jó, csak négy megálló villamossal, de akkor is – 1:3-ról fordítani tud 4:3-ra fordítani tud, az örökifjú Lisztes és az ősfradista Ndjodo vezetésével, akkor van ott jövő. 2010 tavaszán már Van de Sar retteghet az addigra bizonyára elfordított arénában a Mátyus, Lipcsei, Lisztes tengelytől.

Szóval mindezek nem hoztak lázba, mennek a dolgok a rendes medrükben, gondoltam. De aztán 2008. március 4-én, este kilenc óra körül, miközben Európa holmi piszlicsáré Milan-Arsenal és Sevilla-Fenerbahce meccsekkel volt elfoglalva – ebből is kiderül, mennyire nem tudnak semmit az európaiak a fociról –, robbant a bomba. Az MLSZ honlapján megláttam a hírt, ami megváltoztatta a világot, ami új fényt jelentett a sötét késő téli éjszakában.

Megszületett a döntés: Siófokon fogadhatja szombaton a Paks a Kaposvárt – adta hírül az MLSZ honlapja vezető helyen. Igen, igen, igen. Ez kell nekünk. Rend és fegyelem, kiszámíthatóság és alaposság. Az MLSZ döntött abban a kérdésben, ami sorsfordító lesz a magyar foci jövője szempontjából, és ami tömegek érdeklődésére tart számot: vajon hol is játszik a 13. helyezett Paks az 5. helyen álló Kaposvár ellen?

Most már tudjuk, hová ne induljunk autóval szombaton, ha nem akarunk végeláthatatlan szurkolói tömegek közé keveredni, vagy éppen hová menjünk, ha az MLSZ honlapjának olvasgatása miatt lemaradtunk volna a Milan-Arsenalról (2:0-ra nyertek a vendégek, de ez mindegy), és színvonalas, érdekfeszítő, jó focit akarunk látni: Siófokra ne. Ez az igazi közszolgálat, ez az igazi nemzeti politika. Köszönjük, MLSZ.

2 komment

Címkék: sopron kaposvár siófok paks nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr73365975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sala 2008.03.05. 12:09:57

A Paks legutolsó hazai meccse (Paks - ZTE 0-3) előtt két nappal derült ki, hogy hol (Pécs) játszák le a meccset.

Ha jól értem, most már 4 nappal a meccs előtt megvan a helyszín (Siófok).

Azért lássuk be, ez óriási haladás.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.03.05. 14:34:03

Dunaújvárosba kéne vinni a meccseket, ez lenne a legracionálisabb, de mivel racionális momentum egy sincs ebben az országban, így kár felvetni bármit is.
süti beállítások módosítása