HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Hemi bácsi, erre kár volt költeni

2007.11.27. 15:33 Kültelki Mágus

Mármint a Bozsik stadionra. Legalábbis ha abból indulunk ki, hogy a tavasszal még csepeli albérletben lévő Honvéd csapnivaló formában játszott otthon az ősszel. Ha a Honvéd nem lesz bajnok, csak azért nem lesz, mert hazai pályán is játszania kell – többek között ez derül ki a hazai és idegenbeli meccsek eredményeit (a félbe szakadt Sopron-MTK nélkül) tartalmazó tabellákból.

A kispestieket még a kiesés szélére sodródott Vasas, a pénztelen Fehérvár és az újonc Nyíregyháza is megelőzte hazai pályán; ennyit a bevehetetlen fellegvárról, ami a stadion kerítésére van mázolva. Nyert itt az Újpest és a Győr is (az ETO-nak ez volt az egyetlen idegenbeli sikere ebben a szezonban). A Tatabánya viszont, bár ebben a rangsorban is utolsó lett, az összes pontját otthon szerezte, erre talán kicsit büszke lehet.

Nincs jobb helyzetben az Újpest sem, amely szintén több pontot szerzett idegenben, mint otthon; de ki tudja, tavasszal a lila bőrfotelek talán már segíteni fognak.

Az őszi 15 fordulóban a legtöbb örömet a zalaegerszegiek okozták hazai szurkolóiknak: a 8 meccsükből 6-ot megnyerve végeztek ennek a táblázatnak az első helyén; bizonyára valami tréfás sokkoló van beszerelve a zalaegerszegi stadion vendégöltözőjébe. Az is látható, hogy a fővárosi oroszlánbarlangok helyét vidéki fellegvárak vették át: miközben egyetlen budapesti csapat sem maradt veretlen hazai pályán, ez a ZTE mellett sikerült a Debrecennek és a Győrnek is.

 

Mondjuk az idegenbeli teljesítményére viszont egyáltalán nem. A 8:30-as gólarány több mint kínos, a 0 pont pedig különösen az. Persze valószínűleg Mészöly Géza is komoly gyomorgörccsel ül fel kéthetente a csapat buszára, és a zalaegerszegiek is mintha elfelejtenének focizni idegenben (emlékezzünk csak a szombati, fehérvári meccsükre). Érdekes, hogy az MTK viszont veretlen idegenben – otthon is csak a Honvédtól kapott ki, de hát látjuk, hogy Hercegfalviék, amint kilépnek a Hemingway-arénából, máris erőre kapnak.

Mindenesetre a Debrecen és a Győr kedvező tavaszt várhat – hiszen több meccset játszanak otthon –, míg a Honvéd és az Újpest hiába szerepel jobban idegenben, tavasszal többször kell hazai pályán bizonyítania.

5 komment

Címkék: tatabánya sopron győr debrecen nyíregyháza kaposvár fehérvár újpest siófok paks vasas mtk nb1 reac honvéd diósgyőr zalaegerszeg

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr6241268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigo 2007.11.27. 16:12:48

Biza, biza. Jó kis elemzés. Csak sajnos amilyen jólhangzó jóslatokat lehet adni belőlük, annyira megbízhatatalanokat is. Ismerjük a magyar futballt. ;)

lelenc 2007.11.27. 16:25:42

Azért ha 1 csapat a 7 hazai meccséből hármat nyer meg, az tényleg, mit is akar bajnok lenni?

biga 2007.11.27. 16:48:45

csak a pontos tájékoztatás miatt...a győr nem győzött a kispesti pályán,mert 2-2 lett! a többi meg majd eldől,de szerintem az újpest és debrecen lesz a két élharcos! bár az újpest legnagyobb ellenfele nem a debrecen,hanem maga az újpest! sajnos ez van évek óta...azért én reménykedek,immár negyedik éve...

maki 2007.11.27. 16:49:02

Amíg Supka az edzőjük tuti nem lesznek bajnokok.

Butters 2007.11.28. 08:52:35

Szerintem ebben nagyon benne van, hogy kb 3ból 1szer a napi forma dönti el a meccseket.
Bár igazából nemnagyon nézem a bajnokságot.
süti beállítások módosítása