HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Mészöly tudta, hogy a fekákkal csak baj lesz

2007.11.02. 22:25 Kültelki Mágus

Bár a Honvéd csak félóra késéssel kezdte a Vasas elleni meccset – noha a játékosai a pályán voltak –, végül gond nélkül nyert Abraham és Hercegfalvi góljaival; mindkettő előtt Abass adta a gólpasszt. Pedig a Vasas-legenda Mészöly Kálmán már a nyáron érezte, hogy a fekákkal csak a baj lesz – tudják az egyik tévéműsorban azt mondta az afrikai játékosok ideigazolásáról: "épphogy lejöttek a fáról Afrikában, és már hozzák is őket" –, de hiába hadakozott, az afrikai játékosok jöttek, és egyelőre, legalábbis Kispesten, csodát tesznek.

A védő Benjaminhoz hasonlóan elefántcsontparti utánpótlás-válogatott Abraham – egyebek mellett az Arsenalban játszó Eboué csapattársai saját címeres mezükben – 7 góllal az NB I-es góllövőlista élcsoportjában van (csapattársával, Hercegfalvival), míg a kameruni Abass 2 gólt és 2 gólpasszt gyűjtött eddig (továbbá a már említett Benjaminnak is van 1 gólja, míg a mozambiki Genitónak 2 gólpassza). Ezzel szemben a Vasas leggólerősebb játékosa a 3 gólos Lázok, és az egész csapat csak néggyel lőtt többet, mint a Honvéd afrikai játékosai.

A meccsnek egyébként volt néhány figyelemreméltó tanulsága, ahogy az már csak lenni szokott.

1. Így például az, hogy Pillernek rögbiznie kellene – legalábbis ezt gondoltam a 3. percben, amikor Sowumni – ő már magyafrikai, így játszhat a Vasasban, gondolom – beadását három méterről a kapuról, abszolút ziccerben iszonyúan fölé bombázta; a rögbiben az ilyen is ér egy pontot, ha jól tudom.

2. Aztán az is, hogy Supka Attilának jégkorongedzőnek kellene lennie, ott ugyanis korlátlanul cserélhet. Márpedig most már nem először fordult elő, hogy enyhén szólva is csapnivaló kezdőcsapatot küldött pályára, és akárcsak a legutóbbi bajnokin, a Győr ellen, már az első félidőben át kellett szerveznie – cserékkel – a csapatát (és ha azt mondtuk, jégkorongedzőnek jó lenne, akkor tegyük hozzá azt is: az ötvenes évekbeli, cserejátékosok nélkül fociban viszont meghalt volna).

3. A magyar bajnokságban nagyjából harminc percnyi jó játékkal is könnyedén lehet meccset nyerni (a Honvéd egyébként még egy kapufát is összehozott – persze Abraham –, vagyis kettőt, de az Abassét les előzte meg).

4. Kapusokban még jók vagyunk, a megsérült Németh Gábor helyett beküldött hazai tartalék, Borszéki Csaba (barátainak Boros vagy Csacsa, kedvenc kajája sajtos-tejfölös karaj petrezselymes krumplival) kifejezetten jól védett; két nagy helyzetben is hárított Hercegfalvi elől, míg a gólokról nem tehetett.

5. A Vasas nem egyszer esett már ki az NB I-ből, hol a Kecskeméttől vett joggal, hol MLSZ-döntéssel (ne feledjük, Mészöly Kálmán volt az egyike azoknak, akik döntöttek a Mészöly Géza vezette csapat sorsától) a Fradi helyett. És hát hiába az ingyen – 1 forintért – megkapott telek, a kínai piac eltakarítása, nagyívű fejlesztések, a csapat olyan gyenge, hogy lassan ismét csak abban bizakodhatnak: ismét a Kecskemét áll az NB II. -ben (legalábbis a Keleti csoportban) az élen.

De amit ezen a pénteken műveltek, annál még a kínai piac színvonala is jobb volt.

1 komment

Címkék: mészöly vasas nb1 supka honvéd abraham benjamin mészöly géza abass hercegfalvi borszéki csaba németh gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr6216564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrozek 2007.11.12. 11:08:30

Tetszik az írás, bár Mészöly guru pont arra gondolt, hogy a fáról ideérkező, ideiglenesen hazánkban állomásozó afrikai hadtest nem éri el azt a színvonalat, amit a mi kényes, kifinomult ízlésű, szakértő közönségünk megérdemel. Lehet valami igaza vagy mégsem? A kispesti, még ideiglenesebben az Üllői úton állomásozó Ndjodo ezt rendre igazolja.
süti beállítások módosítása