HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Az igazi Lúzer FC

2007.11.05. 06:42 Kültelki Mágus

Játékosok, akik még a gombfocicsapatunkba se férnének be, és edző, aki még az Arsenallal is kiesne. Mi is összeállítjuk – elsősorban a meccsközvetítések, másodsorban a tudósítások alapján – a sörfociliga 13. fordulójának válogatottját; természetesen a legbénábbakból (igaz, a Fehérvár-Debrecen meccset majd cak hétfőn játsszák, de a hét másik találkozó is bőséges kínálatot nyújtott a csapat megválasztásához).

Kapus
Balajcza Szabolcs (Újpest) – a kapus 4-es kapott a lilákkal szemben ritkán kritikus sportbulvárlaptól a Győr ellen 4:2-re elveszített meccs után (a jövő héten az nb1.hu osztályázást közlöm majd). A tudósítások szerint a győriek második góljában igencsak benne volt, és egyébként is bizonytalanul védett. Nem értenénk, hogyan lehet válogatott kerettag, ha nem tudnánk Várhidi Péter újpesti gyökereiről.

Védelem
Pandur Péter (Vasas, 4) – látott két szép kispesti gólt, az egyiket csak azért nem testközelből, mert igencsak lemaradt Abraham mögött. Ha rajta múlik, látott volna még két-három másikat is. A sportbulvárlaptól 4-est kapott.
Ivan Zaleh (Nyíregyháza, 3) – hiába argentin, bebizonyította, hogy abban az országban sem csupa Messi és Maradona él. A brazil Alves (ez szép, argentin-brazil párharc egy Szpari-Kaposvár meccsen; na mondjuk, a mi kis színvonalunkon) akkor futotta le, amikor akarta, és az egyik gól előtt még egy könnyű kötényt is adott neki. Mondhatnánk, hogy egy újonc csapatnál még szokni kell az NB I-et, de hát az argentin már tavaly is az első osztályban, az Újpestnél játszott.
Korcsmár Zsolt (Újpest, 4) – a sportbulvárlap szerint a második félidőben rengeteg hiba jellemezte a játékát; ez azért különösen szomorú, mert az elsőből meg egyáltalán nem emlékszünk rá. A győriek harmadik gólját ő láthatta legközelebbről, miután úgy lemaradt Bajzátról, mint a magyar-horvát pályázat a 2012-es Eb-ről.
Tóth Balázs (Honvéd, 4) – Supka Attila bonbonos pénzből azt vehet meg, akit akar; érthetetlen, miért ilyen játékost akart. Tóthnak még nem láttuk épkézláb megmozdulását a szezonban, olyan gyenge volt, hogy az elvileg általa őrzött Sowumni el tudta hitetni a nézőkkel, hogy jó játékos.

Középpályások
Berdó Balázs (Honvéd, 4) – a Honvédnak nincs szerencséje a Balázsokkal. Berdó ad képet arról, milyen erős a kispesti csapat: a többiek teljesítményének köszönetően úgy is az első-második helyen tanyáznak, hogy ő rendszeresen ott van a csapatban.
Piller József (Vasas, 4) – ha a 3. percben nem lövi három méterről három méterrel az üres kapu fölé a labdát, észre sem vettem volna, hogy a pályán van.
Nikolov Balázs (Győr, 5-2=3) – a 42. percben sikerült kiállíttatnia magát egy abszolút felesleges és ostoba szabálytalanság miatt. A hét hülyéje is lehetne, ha az akkor 1:1-re álló meccset végül nem nyeri meg a csapata.
Dancs Roland (Sopron, 3) – egykor a Nancyban és a Grasshopersben is légióskodott; a két csapat szakvezetői valószínűleg ezt ma már szívesen letagadnák. Bár még Wikipédia-oldala is van, ennél jobban örülnénk, ha legalább egyszer látnánk majd NB I-es szinten játszani.

Csatárok
Danilo Belics (Sopron, 3-2=1) – a sportbulvárlaptól már 3-ast kapni sem kis bravúr a "normál" teljesítményért, és miután ezt megtoldotta egy idióta, brutális, ráadásul kapus ellen elkövetett szabálytalansággal, sikerült a szép kövér 1-est összeszednie. De legalább valamivel emlékezetessé tette magát ezen a meccsen.
Montvai Tibor (Nyíregyháza, 4) – még NB II-esként, a Fradi elleni Üllői úti meccsen tűnt fel, gólt lőtt, jól is játszott. Nos, az idei 13 bajnoki meccsen épp annyiszor talált hálóba, mint akkor az FTC ellen húsz perc alatt – egyet. A tudósítások meg sem emlékeznek a Kaposvár elleni meccséről, szinte érthetetlen, miért nem kapott 4-esnél rosszabbat.

Kispad
Cserekapust nem találtunk, ezt akár elismerésnek is vehetik a hálóőrök.
Pomper Tibor (Honvéd, védő, 5) – akik látták a meccset, aligha értik, erre miért kapott 5-öst, Sowumni vele is éppúgy packázott, mint Tóth Balázzsal. Néha lő egy-egy veszélyes szabadrúgást, amivel fenn tudja tartani a róla kialakult "rugótechnikás játékos" mítoszt, és ez elég ahhoz, hogy eltengődjön a sörliga egy jónak gondolt csapatában.
Károlyi Sándor (Sopron, védő, 4) – a sportbulvárlap szerint "a labda nemigen engedelmeskedett az akaratának". És még Hofit sem hallgat, mert akkor legalább kiszúrta volna.
Sifter Tamás (Sopron, középpályás, 3) – az egyetlen soproni helyzet előtte adódott, de kihagyta. A tudósításokban nem leltük nyomát, hogy mást csinált volna.
Kanta Szabolcs (Siófok, középpályás, 4) – az MTK-ban játszó testvére és ők a példa arra, néha az alma eshet nagyon messze a fától.
Orlando Aquino (Sopron, csatár, 0) – már a 17. percben megsérült, így később mondhatja azt, hogy nem tudott formába lendülni. A sérülésének köszönhetően került csak a kispdra.

Edző
Urbányi István (Újpest) – 48 percig (plusz hosszabbítás) játszott emberelőnyben a csapata, ami elég volt nekik ahhoz, hogy az 1:1-es állásból 2:4-et csináljanak. A sörliga jelenlegi leggyengébb szakvezetőinek egyike nem tudott reagálni az emberelőny miatt megváltozó helyzetre, pocsék játékrenddel küldte pályára az Újpestet, amely láthatóan mentálisan sem készült fel a létszámfölényre. Kezdjük úgy érezni, hogy a Viasat műsorvezetőjeként, amikor a stúdióban faggatja a szakértőket, nemcsak úgy csinál, mintha laikus lenne.

7 komment

Címkék: nemzeti sport tatabánya sopron győr nyíregyháza újpest hemingway értékelés vasas nb1 supka honvéd pomper tóth balázs nikolov kutyaütő balajcza pandur péter ivan zaleh korcsmár zsolt berdó balázs piller józsef dancs roland danilo belics montvai tibor károlyi sándor sowumni sifter tamás kanta szabolcs orlando aquino igazi lúzer

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr73218467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ApukadHUN 2007.11.05. 08:33:27

A \"múlt hét szakértői\" az egyik jópofának szánt beszélgetés során Vince Ottóra hivatkozva (!) kijelentették, hogy Juande Ramos egy tök átlagos edző. Ráadásul a fiatalítás bajszos istenkirálya azt ecstelte, hogy valaminek lennie kell a háttérben. S mindezt a másfél percbe sűrítették bele és annyira meghatott arckifjezéssel magyarázták, mint Stohl Bucié volt a Való Világban. Azt nem tudom, hogy ezzel miért égetik magukat, mert az hogy nincs játékosunk, nincs edzőnk, nincs csapatunk az rendben van. Az viszont a mélység csúcsa, hogy a tévés szakértők is igyekeznek mindent alulmúlni...

gyz 2007.11.05. 09:43:58

Vicceset lehet írni, hülyeséget felesleges.
Balajcza gyakorlatilag most volt először szar kb. másfél éve. A magyar bajnokságban jelenleg nincs jobb nála. Persze lehet próbálkozni a debreceni Balogh-gal is, csak hát...

a szakértő blogíró minden bizonnyal azok közé a focinézők közé tartozik, akik hétről hétre változtatgatnák a válogatott keretét, aszerint, hogy ki hányast kapott aznap a népsporttól.

palota 2007.11.05. 15:07:30

Nem azért, de itt véd a REAC-ban Szántai Levi, nagyon jó kapus, nem is érteném, az MTK miért nem őt védeti, hanem a béna Véghet, de mindegy is, a lényeg az, hogy neki símán helye lenne a válogatott keretben, ahogy mostanában játszik.

Wegazzo · http://dah.suxx.hu 2007.11.06. 08:59:39

ugyanmár, magyarországon azért megy vki focistának, hogy pihenjen!

korok 2007.11.19. 18:05:01

Kedves Kültelkei Mágus!
Gratulálni szeretnék a fenti csapat összeállításodhoz.
Pontosan látszik, hogy az ismereted a átzékosokról, igen komoly hiányosságokat mutat.
Milyen alapon itélsz el bárkit is?
Sajnos nem látod, vagy nem akarod látni, hogy a magyar labdarugás helyzete nem ezen focisták jó vagy rossz játékán múlik!
Javasolni szeretném, hogy a fenti összeállításodban szereplő játékosokat egyenként keresedd fel és beszélgess el velük! Így talán közelebb kerülnél az igazsághoz, mivel jelenleg olyan meszze vagy tőle , mint én a Himalája megmászásától.
Kérlek, állíts össze egy általad "jónak" tartott csapatot! Remélem láttad a hétvégi vállogatott mecset, remélem kritikus leszel!!!
Egy utolsó jó tanács: a tudatlan ember is lehete boldog,...
Nem szégyen, ha személyesen is felmered vállani véleményedet a focistákkal szemben!!!
További sok sikert! Te is csak a magyar labdarúgás szinvonalát csökkented!!

sasné 2007.11.20. 10:30:16

mivan korok? nem olvasol nemzeti sportot? a játékosok osztályzatot(!) kapnak, ugyebár.
az én lúzer listámba is beférne még néhány név, úgyhogy remélem, lesz folytatás.

Frigo 2007.11.20. 10:41:48

Mágust mindenki hogy szereti fikázni. Pedig az NSO-n és a többi blog-on is pont ugyanígy megy az adok-kapok...
süti beállítások módosítása