HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Bozsik-stadion, katasztrófasújtotta övezet

2008.07.29. 23:42 Kültelki Mágus

A szombati formáját hozta kedden is a Honvéd: a Sturm Graztól otthon elszenvedett 2:1-es vereség után a bajnoki nyitófordulóban a Vasastól is kikaptak, ahogyan Mészölyék két legutóbbi kispesti meccsén, ezen is 1:0-ra nyertek az angyalföldiek. A Honvéd ezzel sorozatban harmadik hazai tétmeccsén bukott. A gólarány 1:5, a támadójátékot jól minősíti, hogy az egyetlen gólt egy szöglet után a védő Szmiljanics szerezte.

A kispestiek számára a Bozsik stadion, amelyre Hemingway György számolatlanul költötte a pénzt, egyre inkább egy katasztrófasújtotta övezetté kezd hasonlítani, mintha a pálya mellett is találtak volna egy kétezer tonnás bombát, ami ráadásul működött is volna. A játékosoknak pedig nem könnyebb hazai pályán játszani, mint tüdőbetegnek egy háromezer méteres magasságban lévő bolíviain.

A már szétesett Tatabánya elleni, tavalyi utolsó fordulóban aratott tét nélküli 4:1-es győzelmet nem számítva utolsó bajnoki pontjukat hazai közönség előtt április 14-én az enyhén szólva sem túl erős iófok ellen szerezték, és ha nincs a már említett Tatabánya-meccs, akkor március 14-ig kellene visszamenni az utolsó hazai győzelemig (Paks, 2:1), de igazán komoly csapat elleni bajnoki győzelem tavaly szeptember 21-én jött össze utoljára (ZTE, 2:1).

A Vasas viszont annak ellenére sem omlott össze, hogy az eddigi tulajdonos – legalábbis a sportlapban ezt olvastam – kiszállt, így várhatóan az eddiginél is vékonyabb lesz az angyalföldi pénztárca. Igaz, a mostani győzelmükhöz kellett a nagyon rosszul játszó, és tizenegyest is kihagyő Kispest. A két csapat, ha így folytatja, könnyedén segíthet azoknak, akik évek óta csökkentenék az NB I-es pesti csapatok számát (legutóbb is épp kéz a kézben járták meg a másodosztályt, az angyalföldieket a következő kieséskor már megmentette a Fradi kizárása).

Érdekes egyébként, hogy noha az előző szezon után a csapat ultrái, a klubvezetéssel és Supka Attila korábbi szakvezetővel tavaly összebalhézó Északi Kanyar tagjai bejelentették egy internetes fórumon, hogy a következö idénytöl felfüggesztik a hazai mérközések bojkottját, a Kanyar azóta is üresen áll. Mintha nemcsak a láthatóan mély morális válságban lévő játékosok, hanem a szurkolók számára sem kezdődött volna még el az új idény.

4 komment

Címkék: vasas nb1 honvéd

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr46592035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsirparaszt/buckalakó tahó 2008.07.30. 07:56:33

Szabó Gyuri a gazda, ha magyarul akarjuk mondani. A többi csak művésznév.

Scientist · http://deadindian.extra.hu 2008.07.30. 08:51:18

Ez még idény eleji forma. Lesz ennél rosszabb is.
A Kecskemét, akarommondani Vasas megnyert egy bundaszagú meccset.

Zolika 2008.07.30. 09:01:26

Azért a legelső forduló után szerintem még butaság ilyen messze menő következtetést levonni... azért csak hátra van még 29 forduló, és ki tudj ah a szezon felére ki csődöl be, ki nem kér majd jövőre licencet stb...magyar foci 2008: a tabella nem számít:)

magyarfoci 2008.07.30. 09:03:46

ki a faszt érdekel a magyarfoci?
süti beállítások módosítása