HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Úgy várom, mint egy csókot ígérő randevút

2008.06.24. 14:05 Kültelki Mágus

Eddig száz százalékos magyar teljesítményt hozott a nemzetközi kupaszereplés. Első meccsén a Honvéd a félelmetes hírű, nemzetközi porondon már-már majdnem jegyzett kazah labdarúgás életerős képviselője, az FC Zsetiszu Taldikorgan ellen idegenben nyert 2:1-re, ráadásul úgy, hogy hátrányból tudott fordítani.

Persze most elkezdhetnénk kukacoskodni, hogy egy magyar csapat miért kerül egyáltalán hátrányba egy kazah együttes ellen, de a máltai válogatott, lichtensteini vagy örmény klubcsapatok néhányszor már megtréfáltak minket, úgyhogy érdemes olyan szerénynek lenni, mint a játékosaink futballistatudása. Ráadásul a Honvédnak tavasszal a már kiesett Tatabányán kívül még a harmatnál is gyengébb magyar bajnokságban is csak egyetlen csapatot sikerült legyűrnie, a világban méltán ismeretlen Paksot, úgyhogy ehhez képest végül is az a lényeg, hogy a Hemingway György pénzét mostanában az adófilléreinket  gyűjtögető Veres Jánosnál is hatékonyabban herdáló kispesti rongylábúak összekapták magukat, és egy meccs után a magyar csapat(ok) mág száz százalékosak a nemzetközi kupaporondon, és a következő körben akár egy cseh csapattal is játszhatnak Hercegfalviék.

Ez különösen azért nagy bravúr, mert a Honvéd a legutóbbi, 2002-es Intertotó Kupa-szereplése során úgy esett ki a... khm... szintén nem túl veretes litván Žalgiris Vilnius ellen, hogy még gólt sem lőtt. Az azóta eltelt hat évben pedig csak kétszer sikerült magyar csapatnak továbblépnie az első körből, amire most jó esélye van a kispesti csapatnak.

A tudósítások szerint a négy lelkes szurkolója előtt játszó kispesti csapatban a korábban a másodosztályú Felcsútnak kölcsönadott Bojtor lőtte a gólt, miután Hercegfalvi kiegyenlített. A meccs legemlékezetesebb pillanata azonban bizonyára az lehetett, amiről egy fórumban ezt az idézetet olvastam: "Zsolnai a lesre játszó védők közül remekül lépett ki, és Ndjodóhoz passzolt, de a labda egy fűcsomón irányt változtatva elgurult a csatár mellett... hatalmas lehetőség volt".

Ilyen felvezetés után a gyomromban azzal a könnyed, félénk, mégis lelkesen izgatott remegéssel várom a visszavágót - amely után , mint amivel gimnazistaként a potenciálisan csókkal végződő mozizásokat vártam. És nem akarok arra gondolni, hogy akkor, jó húsz éve, az esetek nagy részében pofára estem.

10 komment

Címkék: honvéd kazah intertotó kupa fc zsetiszu

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr45536921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monsieur Csirke/Csirke Úr/Cs.A.K. 2008.06.24. 15:14:27

:D
Csak a kispest...
4en voltak?F.G., K.L.,M.Gy...és még?

kisi 2008.06.24. 15:30:56

Kedves szerző, nem ártana ha megnéznéd az intertotó kupa eredményeit.... akkor nem maradnál ilyen buta. Felhívom a figyelmed a z utód államok szereolésére... kit és hogyan verte ki már za első fodulóba... Illetve nem ártana az eddigi csapataink szereplését is megnézni..... aztán lehet fikázni, gőleg ha nem értesz valamihez......
ui.: majd szeptemberben visszatérünk erre amikor minden magyar csapat kieset.... az első körben...

csárli hárper 2008.06.24. 15:42:11

az előttem szóló nem igazán érti az iróniát........

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.06.24. 16:38:38

A szerző meg egy rosszindulatú niemand.
Azt hiszi szelemes, és azzal, hogy a harmatgyenge fociba rúg egyet majd népszerű is lesz. Szerintem csak égeti magát az olcsó népszerűséghajhászással.

pillez54 2008.06.24. 16:41:24

akinek nem tetszik ne olvassa, szerintem semmi baj az írással

puszgyusz64 2008.06.24. 18:08:55

Hú, de fasza cikk. Jól megasszonta, ahogy azt a Dunántúlon mondanák. Komolyra fordítva a szót: lehet, hogy az összes újságíró szabadságra ment és egy biztonsági őrt kértek meg a fenti cikk megírására?

nyomokban mogyorót tartalmazhatok · http://brainmanes.blogspot.com/ 2008.06.24. 18:24:35

pupákok! nekem tetszik
örüljünk együtt! sálálálá:-))))

és hajrá törökök!

sarki butikos 2008.06.24. 18:39:49

nem kell annyira komolyan venni gyerekek... ez csak játék:)

abandi 2008.06.27. 20:12:16

Itten kimaradt, hogy Eb van??? Vagy mi a fasz???
süti beállítások módosítása