HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

A meccs alatt a focizgatás zavartalanul folyik

2008.06.01. 21:00 Kültelki Mágus

Képzeljük el, hogy az angol válogatott egy szombat este az Európa-bajnok görögökkel játszik barátságos meccset. Majd egy másik szombaton azokkal a horvátokkal, akiktől a közelmúltban fájó vereségeket szenvedett (0-2 Zágrábban, 2-3 Londonban). Mindezt úgy, hogy még folyik a 38 fordulós angol bajnokság, ezért a szövetségi kapitány, Fabio Capello úgy dönt, nem játszatja a bajnoki címért küzdő, első négy helyen álló csapat válogatottjait. Kimaradna a válogatottból – figyelem, teljesség igénye nélküli következik – Terry, Lampard, J. és A. Cole, Rooney, Gerrard, Ferdinand, Walcott (hogy egy angol a franciáktól is említsünk). Szép lenne, mi?

Erwin Koeman megcsinálta ezt, persze ő majdnem akkor név az edzői szakmában, mint Capello. Hiszen miközben a válogatott az Európa-bajnok görögök, majd egy héttel később a horvátok ellen játszott, a túlzsúfolt, július végétől május végéig 30 fordulós magyar bajnokság még javában zajlott. És Koeman jó fej volt, azt mondta, nem akar belenyúlni a bajnokság végkimenetelébe, ezért nem válogat be senkit az MTK-tól, a Debrecentől, az Újpesttől és a Győrtől. Hm, pedig remek névsor maradt így ki, Polláktól Tiszán vagy Kovács Zoltánon át egészen Bajzátig.

Igaz, a hétvégén valóban fontos dolog dőlt el, kiderült, hogy az Újpest helyett a Győr kapott esélyt arra, hogy a Debrecen társaságában augusztusban leégjen az UEFA Kupában, vagy legalábbis azért küzdhessen, hogy az őszt megérje. Más lényeges nem volt, de nem számít: a válogatott köszönte szépen, a magyar bajnokság legjobbacskái nélkül is jól elvolt, két meccs óta veretlen, igaz, most egy idegenlégiósnak, a francia bírónak is köszönhetően

Persze nemcsak az a különbség, hogy az angol focival szemben a magyar focizgatást nem lehet május elejére abbahagyni, vagy az, hogy az angol válogatottól eltérően a mi nemzeti tizenegyünk boldogan elvan az úgynevezett élcsapatok játékosai nélkül is. Hanem az is, hogy, legyünk egy kicsit büszkék, mi legalább hazai pályán nem kaptunk a horvátoktól.

23 komment

Címkék: horvátország görögország győr debrecen válogatott újpest mtk ervin koeman

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr78498334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jotz 2008.06.01. 21:34:26

Magyar Légiós-válogatott - legyünk pontosak.

ibso · http://www.elektronkft.hu 2008.06.01. 21:38:28

Kabaré a rendőrségen: elmarasztalták a járőröket, miután elfogták a tolvajt
2008. június 01. 16:38 | Forrás: STOP nyomtat | elküld


A járőrök méltóságában sértették meg a tolvajt -képünk illusztráció
Két rutinos rókának számító, Balaton-parti járőr csúnyán pórul járt a minap. Örömükből ugyanis üröm lett, hiába fogták el a műszaki cikkekre szakosodott tolvajt. A betörő teljesen egyszerűen feljelentette a két egyenruhást az ügyészségen, azért, mert a talicskához bilincselték őt a rendőrök. A két járőrt emiatt el is marasztalták, mondván méltóságában sértették meg a bűnözőt.


Fura eset történt nemrég a Balaton parti fővárosban. Két régi rutinosnak számító rendőr arra lett figyelmes a hajnali órákban, hogy egy férfi egy műszaki cikkekkel megrakott talicskát tologat éppen. Igen gyanús volt számukra az egész szituáció, hisz hajnalban műszaki cikkek kereskedésére szakosodott bolt nem igazán volt nyitva a környéken. A két gyalogos járőr el is fogta a talicskás tolvajt, aki a hivatalos szervek közeledését látván megpróbált kereket oldani.

A rendőrök, mivel járőrautó nem volt a környéken és a rendőrkapitányságtól alig 200 méterre érték tetten az amúgy régóta sok gondot okozó betörőt, úgy vélték: a talicskához bilincselik az illetőt. A mit sem sejtő rendőrök tehát tették a dolgukat és pár perc elteltével mind a tolvajt, mind a kétes eredetű portékáját már be is szállították a rendőrségre, azonban mindenki meglepetésére a végén még a rendőrök kerültek bajba.

Én el sem akartam hinni, hogy az ügyészség Kaposváron a tolvajnak adott igazat. Mondván a két rendőr kollega az emberi tisztességében és méltóságában sértette meg a betörőt, mert a talicskához bilincselték. Szerintem ez picit nevetséges. El kelett volna engedniük vajon? Á, ez az egész már kabaré, ami itt folyik - mondta egy neve elhallgatását kérő rendőr a STOPnak.

Természetesen kerestük az illetékes kapitányságot is, hogy megkérdezzük őket a fura esetről, de sajnos a szóvívőt nem értük utol. Az azonban kiderült, hogy a bajba kevert két rendőr a történtek miatt leszerelt. Ők úgy vélték ugyanis, hogy ezt nem csinálják tovább, mert véleményük szerint egy bűnözőnek több joga van lassan, mint egy rendőrnek.

Szerző: -cst- | egyéb írások a szerzőtől

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.01. 21:51:54

Mennyire érdektelen ez a magxar bajnoskág .... már nekem se (=nagy focibuzi) tűnt fel hogy tart még ... nem beszél róla senki, nem ír róla semmi.

Ez így halott.

2 út áll az NB1 előtt:

1, Mint a hokiban ahol román-magyar NB1 lesz. Össze kell olvadni egy másik bajnoksággal.

2, 10 csapatos NB1. Kőkemény rájátszás.Min. 40 forduló. Ligakupa megszűntetése. Minden élvonalbelicsapatnak kötelező Akadémiát üzemeltetni.

Paradoxon88 2008.06.01. 22:13:03

+ Kell az FTC!

Észre kellene venni, hogy FRADI nélkül sem marketing értéke (lásd pl: RTL klub kivonulása, foci meccsek TV-s nézettsége), sem nulla fölötti nézettsége nincs és nem is lesz ennek a labdarúgásnak nem nevezhető sportnak.

1. Az FTC kizárása jogtalan volt.
2. Ez nem jelenti azt, hogy nem óriási szégyen (Mert az) hogy idén sem jutottunk fel. De ettől az 1.-pont még igaz.

tomgold1020 2008.06.01. 22:21:59

Szerintem meg nincs szükség a Fradira. Amikor ott is csak 3000 ember van, amikor már necces lehet a feljutás, akkor semmi szükség rá. (De csakhogy ne az nb1 nézőszámát hozzuk: Szhelyen tavaly uccsó meccsen, amikor 99% volt, hogy bukó, 7000 ember volt, az ideiről nem is beszélek)

tomgold1020 2008.06.01. 22:26:48

Na, de hogy ON is legyek: szerintem semmi szükség itthon játszó focistára, kivéve a kapusposztot, mert a Fülöp szintjét bárki hozza, sőt... A csatárokról: az, aki pl. Tatabányának tud gurítani kettőt (nem megbántva ezzel a Tatabányát), az még nem jelenti azt, hogy ér valamit a válogatottban, ott azért komolyabb ellenfelek vannak. Sajnos az a helyzet, hogy nincs egy normális csatárunk, Németh K. szerintem még fiatal a nagycsapathoz 19 évesen.

Paradoxon88 2008.06.01. 22:29:29

Hmmm

Idén is (csakúgy mint tavaly) annak ellenére az FTC-nek van a legnagyobb átlagnézőszáma, hogy történelmi mélyponton van a csapat, hogy már 5 éve (!) nem igazolt játékost a pénztelenség miatt, ebből kifolyólag minősíthetetlenül gyenge játékosok is játszanak, annak ellenére, hogy botrányos eredmények vannak... mégis a FRADI pályán, a Szentélyben van a legtöbb néző.

Mellesleg ez az egész világtörténelemben kuriózum. (mármint hogy az adott ország 2. osztályú csapatanának legyen a legtöbb nőzője.)

Sőt, olyan is volt (nem egyszer és nemcsak tavaly) hogy 1 FTC meccsen több néző volt mint egy teljes NB1-es fordulóban.

Szóval szerintem ne gyere a nőzőkkel....

Andris · http://www.dfse.hu 2008.06.01. 22:29:52

Lehet fanyalogni, de szerintem nem kellene előre leírni, hogy a magyar csapatok az őszt sem érik meg a nemzetközi kupákban! A Loki pl mindent meg fog tenni azért, hogy ismét felmutasson vmit az UEFA-kupában, ebben biztos vagyok! És azért ezeknek a mai válogatott srácoknak is kellett egy csapat, ahol feltűnhetnek...

szbszig 2008.06.01. 22:32:43

Én a ligakupát nem értettem. Bár már nem követem figyelemmel a hazai focit, úgyhogy mások lehet, meg tudnák magyarázni. De ott volt idő őszi szakaszra csoportkörrel, negyeddöntővel, elődöntővel, döntővel; tavaszi szakaszra csoportkörrel, negyeddöntővel, elődöntővel, döntővel; legvégén szuperdöntőre, mindez elejétől a végéig oda-visszavágós rendszerben. Könyörgök, ez 26 meccs! És mellesleg adnak érte egy Intertotó-kupa-indulást az elő-elő-előselejtezőben. Aztán csodálkozunk, hogy a játékosok motiválatlanok, a bajnokságot meg még júniusra se sikerült befejezni...

tomgold1020 2008.06.01. 22:55:30

Nem kötekedésként, de akkor légyszíves mondjad, hogy mennyi volt az idei Fradi-meccsek átlagnézőszáma. Szhelyen ez a szám 4333,333... 3000 volt a minimum, 8000 a maximum. Szerintem egy kevesebb, mint 80ezres városnál nb2es klubbal ha arányaiban nézzük abszolút jó. Egyébként tényleg csak egy érdekességként mondtam, bocs hogy a szíveden vetted, hogy valakinek nem hiányzik a Fradi, és tényleg nem kötekedésnek szántam. Egyébként ezennel "lezárom a vitát".

tomgold1020 2008.06.01. 23:04:12

A Ligakupában én ezt az őszi-tavaszi dolgot nem értettem (amellett, hogy alapból is feleslegesnek tartom). Miért nem lehetett szimplán olyan mint az angoloknál?

jobbbalmind1 2008.06.01. 23:07:16

nem vagyok nagy szakertoje a focinak (bar magyar letemre a mondas szerint ehhez is ertenem kene), de egy dolog biztos. A 80-as evekben tudtam ki a bajnok, neztem a vallogatott merkozeseket, es orommel tomboltam ha Balint furcsa mozgasa ellenere bevarta a szabadruugasta pipaba. Az ami ma folyik itt meltatlan a foci nevre. Es ugy gondolom a kapitanyvaltasok sem oldanak meg semmit. Johetne ide a vb-t nyert kapitany, csodat tenni ugyse tudna. NB 1-et ugy kene megszuntetni ahoigy van. Penzt adni ezeknek a focistaknak?? Egy huszmeteres atadas lekezele se megy ugy hogy a labda ne pattanjon el legalabb 5meterre. Es ok a vallogatottak. Persze mindig nagy az orom, ha gyozunk vagy dontetlen erunk el (baratsagos merkozeseken).. Dehat ki veszi ezt eg komolyan. beszanti az NB-1-2-ot. besozni es helyere futbal akademiakta az ifjusagnak. Igy talan 10 ev mulva meghivhatjuk azt a bizonyos vb-t nyert edzot, s lesz mibol epitkeznie.....

szp 2008.06.01. 23:16:17

Miért kellene az NBI-be olyan csapat, amely nem képes oda feljutni? Ha nem tudja kiharcolni, akkor játsszon a saját szintjén. Mit számít a nézőszám? Az NBI-hez hasonlítva sok lehet, de valójában még ez is nulla. A szemétdomb csúcsa szánalmas cél. Nekem, focihoz nem értő embernek úgy tűnik, h a Szentélyben van a legtöbb bunkó, törni-zúzni, kulturáltan szurkolni képtelen alak is. A többség nem az, sztem az itt kommentező fradisták sem, de azért vannak ott jópár tucatnyian. Akik kiutálták Novák Dezsőt -sikerrel.
Az meg érthető, h abszurdisztán magyarfocijából nem válogat a kapitány. Végülis labdarugó-válogatottat vezet...

MiKeyRuLeS 2008.06.01. 23:24:37

Az nb1-be egy olyan Fradi kellene, amelyik minőségi játékosokkal élvezhető és sikeres játékot képes hosszú távon produkálni. De ilyen csapatot más név alatt is létre lehet hozni. Ergo erre a mai FTC-re a párezer drukkeren kívül senkinek nincs szüksége.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.06.02. 03:56:08

az itt a baj, hogy a legszarabb nb1es focista is félmilliót keres havonta.

lalal 2008.06.02. 04:49:15

Nem. Az itt a baj, hogy nincsenek stadionok és keveset esik az eso, a palyát locsolni meg nincs pénz. Meg az, hogy lehet nézni a sporttv-t. Ha nem tudnának mi van ott, lehet tetszene ez itt. Ha valogatott meg szopna, akkor azt nem kéne megírni. A második kapott gol utan a kozvetitest lekene allitani, majd bejelenteni, hogy mar megint, -mint mindig- sikerult forditani.

lalal 2008.06.02. 04:52:25

sot! nem is kene focistat, edzot vagy stadiont tartani, hanem megkene kerni az EA sports vagy a Konami tervezoit, hogy csinaljanak mar nekunk [sic!] bajnoksagot. nem baj ha mi csak nezzuk es nem jatszunk vele. de ez eddig ment.

lalal 2008.06.02. 04:58:34

az FTC rajongok, csak 05'-os enginen keresztul nezhetnek csapatuk meccseit, szigoruan atkeresztelve es zold -sarga mezben futkarozva. Lehetne mondjuk KaMFK. Klubja a Másodosztályu Fasiszta Frusztrácionak.

Serlock 2008.06.02. 08:17:44

A kredencgyárosra nincs szükség. Az utóbbi két évben ez bebizonyosodott. Kinek hiányoznak az előre lezsírozott meccsek??

sprenczl 2008.06.02. 08:24:51

Uraim, ne bántsuk egymást!
A futballnak nevezett valami nálunk roppant szar, de játékos és vezető, meg edző tök jól megél belőle. Mi meg ezek miatt esünk egymásnak. Drasztikus fizetéscsökkentés kellene ide, hogy érezzék a magyar átlagot. Aki ezután is játszik, az előtt le a kalappal, akinek nem tetszik az menjen el dolgozni, vagy igazoljon külföldre, ha tud!

barrry 2008.06.02. 08:47:04

kell a töknek a fradi! kit érdekel. nincs is nézőjük és az is hazugság, hogy 5 éve gyenge a keretük. nézd már vissza az öt éve pályára lépő csapatod.
ezzel a nézőszámmal meg menj már a sunyiba. ebből is látszik, hogy sokan szeretik a szart. már ha a 2500 néző ami átlagban megfordul a züllőin az sok.
nem tudom mire veritek magatokat.

davidmoyes 2008.07.22. 11:03:17

Senki nem arról beszél, amiről a post szól.
Ami egyébként csak szervezési kérdés, de a rendkívül hozzáértő elnökünk (a csodás elnökséggel együtt)nem képes megszervezni és lebonyolítani- jó időpontban- a bajnokságot.
süti beállítások módosítása