HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Labdaidegen légió

2008.03.17. 10:29 Kültelki Mágus

A sörfociliga 19. fordulója a kutyaütők csapatának összeállításához érdekes tanulsággal zárult (vagyis nem zárult még, mert ma este lesz egy MTK-Diósgyőr meccs): az idegenlégiósok egyre nagyobb hányada szépen, magabiztosan felzárkózik a magyar focisták által képviselt szakmai színvonalhoz. Vagyis elfelejtenek focizni, sorozatban hagynak ki száz százalékos gólhelyzetet, nem dolgoznak a pályán, de cserében sokat reklamálnak.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy a Kutyaütők FC eheti keretébe – amelybe igyekeztem ismét főleg a két, tévében is, így általam is látott meccsekről beválogatni a játékosokat, bár többször hagyatkoztam a sportlapra is – számos labdaidegenlégiós is bekerült. Az ezúttal 3-5-2-es felállás szerint összeállított névsorban leszámolunk a brazil fociról szőtt legendákkal is.

Kapus
Vlaszák Géza (ZTE, 4) – az rendben, hogy a debreceni Czvitkovics tud hatalmas gólokat lőni, legutóbb szintén egy tévémeccsen láthattuk, hogy nagyon nagyokat. De ez a mostani gólja erősen a bágyadt légy után mozduló kómás béka mozdulatát idéző Vlaszáknak köszönhető, a ZTE ráadásul ezzel a góllal kapott ki.

Védelem
Graszl Károly (Kaposvár, 4) – a kaposváriak az elmúlt hetekben szépen meneteltek, erre most, amikor képernyőre kerültek, a tatabányai vagy soproni csapat dicstelen produkcióját idézi. A csapatnak különösen a védekezése rogyott meg, a jobbhátvédet például csak a névsorban láttam, a pályán töltött 90 percéből egyetlen mozdulatra sem emlékszem.
Csóka Zsolt (Siófok, 4) – a sportlap szerint erőnléti és helyezkedési hibákkal küzdött a belső védő. Négy gólt kaptak a Győrtől, úgyhogy aligha tévedett nagyot az értékelés.
Mariusz Unierzyski (Vasas, 4) – a magyar bajnokság és a lengyel foci nagy rejtélye ez a fiú, egyszerűen nem értem, hogyan lehet stabil kezdő egy elsőosztályú csapatban.

Középpálya
Leandro de Silva (Kaposvár, 4) – a Kaposvár elveszítette a télen Vasziljevicset, gondolhattuk, sebaj, itt a középpályára egy brazil fiú. De istenem, ez a brazil fiú kegyetlenebb a labdával, mint Kriston Attila. Küldjük haza a tengerpartra, és amíg egy naranccsal nem tud tízet dekázni, ne adjunk neki magyar vízumot.
Cristian Ebala (UTE, 3) – ha Urbányi Pista a szünetben úgy dönt, hogy becsereléi magát vagy Sallói haverját a helyére, akkor sem látunk rosszabb teljesítményt. Lehet, hogy kisebb hátrányt jelentett volna az Újpestnek, ha kiállíttatja magát.
Szilágyi Gábor (Tatabánya, 1) – a 4. percben sárga, a 6. percben piros lapot kapott. Reméljük, addig nem esett el egyszer sem, mert akkor legalább a mezét nem kell kimosni, és máris kész haszon az, hogy pályára küldték. Ha igazán céltudatos, karrierista típus, legközelebb megpróbálja az első percben leküldetni magát a pályáról.
Imad Zatara (ZTE, 4) – a beilleszkedés bajnoka a télen jött játékos. Az első meccsén még a ZTE legjobbja volt, a következő kettőn viszont már a legrosszabb. És most is, egyszer bepróbálkozott egy tizenegyessel, másra nem emlékszünk.
Koplárovics Béla (ZTE, 4) – lehet, hogy edzői hiba volt a Manchester-gyilkos támadót (hahaha) a középpályára küldeni, de ha már odaküldte, akkor szólhatott volna neki, hogy ott védekezni is kell. Szegény Bélánk viszont csak támadni akart, ráadásul az sem sikerült neki.

Támadók
Oláh Lóránt (Kaposvár, 4) – a sportlap szerint volt egy gyönyörű lövése, hát, magamtól még erre sem emlékeztem volna.
Abraham (Honvéd, 4) – úgy tűnik, ő most már nem tud úgy pályára lépni, hogy ne játssza el a kapussal szembenállva a világ legnagyobb gólhelyzetét is elrontani képes csatár szerepét. Tagja az elefántcsontpartiak olimpiai válogatottjának is, de messze van még attól, hogy Drogbának valóban társa legyen a csapatban.

Edző
Mészöly Géza (Vasas) – elűzte a kispadról Urbányit, aki nyert idegenben, míg ők csak szenvedtek otthon. Nem tudom, mi van a Vasasnál: a Fáy utcában rendben vannak az anyagiak, épül-szépül a stadion, Géza-apuka Kálmánról pálya lesz elnevezve, a csapat meg csak szenved, szenved és szenved. Ha a Tatabánya és a Sopron nem intézte volna el a kiesőkérdést, még izgulhatnának is a Vasas-szurkolók, mind a nyolcszázan.

10 komment

Címkék: nb1 oláh ebala abraham mészöly géza kutyaütő koplárovics unierzyski imad zatara szilágyi gábor leandro da silva csóka zsolt graszl károly

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr44384258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sala 2008.03.17. 10:56:06

Szőrszálat hasogatok:

Zatara: Gondolom az UTE elleni meccsre céloztok, amikor a meccs legjobbja volt. Az nem az első, hanem a második meccse volt (előtte játszott a Paks ellen is).

Koplárovics: Miért meglepő, hogy a középpályára küldte az edző? Elvileg középpályás.

Kültelki Mágus 2008.03.17. 11:06:03

sala: zatara-ügyben igazad van, én ott láttam először, de persze, hogy nem az volt az első.
a koplárovics-beírásban némi irónia akart lenni az edzői kritika/játékosi játékfelfogás témában, de ezek szerint rosszul fogalmaztam meg. köszönöm, legközelebb megpróbálok pontosabb lenni.

vidimaster 2008.03.17. 12:14:00

nyugodtan bekerülhetett volna a kezdőbe' Dombi Tibi is. először is, tökéletesen haszontalanul futballozott, ráadásul néha még szánnivaló ügyetlenségére is fény derült. az első félidőben a hazai 16-os jobb oldalánál próbálkozott meg egy csellel, a vége az lett, hogy rálépett a labdára és elesett. a meccs legviccesebb jelenete volt. a góljáról annyit, hogy aki figyelmesen megnézte az ismétlést, az láthatta, hogy DT szándéka az volt, hogy jobb külsővel a kapu jobb alsó sarkába találjon. ehhez képest gyakorlatilag spiccel belebotlott a labdába, kötényt adva a peches Vlaszáknak.

Kula bácsi 2008.03.17. 12:15:08

Koplárovics az isten! Aki térdre kényszerítette a Mencseszterjunájtidet!

vidimaster 2008.03.17. 12:16:10

ja és Vlaszák védelmében:
elsőre én is azt hittem hogy benne volt a gólban, de az ismétléseket megnézve megváltozott a véleményem. pont a keze és a léc között kezdett el csapódni a labda lefelé. ezen felül fogot ziccert is (92. perc) és szerintem megbízhatóan védett. feltűnt az is, hogy jobban rúg ki, mint Poleksic (aki egyébként sztem a mezőny egyik legjobb kapusa).

fáciha negra 2008.03.17. 13:29:54

Kár hogy a dragoner a másod osztályban játszik

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.03.17. 13:47:19


Őszintén kérdem, vagyis nem célozgatok!
Tudja valaki, hogy mit mondott az edző Koplárovicsnak?

(egyébként a vele való poénkodás olyasmi, mint az oviban ugratni valakit a neve miatt)

Zsirparaszt 2008.03.17. 14:31:45

vidimaster 2008.03.17. 12:14:00
.
Szerintem örülnél, ha Sitku minen meccsen egy ilyen véletlen gólt összehozna...

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.03.17. 15:24:05

Zatara most gyenge volt, de az is milyen szép, hogy az NS előbb szétajnározza, aztán jól lehúzza, hősből gereblye. Szilágyi produkciójához nincs is érelme mit hozzáfűzni, aki szerelési kísérlet nélkül összeszed két sárgát hat perc alatt, annak a politikusi pálya való, ott leht csak igazán hátráltatni a többit meg pofázni az égre...

chico 2008.03.22. 12:28:04

Az edzői posztot én örökösen odaadnám Csank tábornoknak
Legnagyobb arc ebben a nagy bohóckodásban
süti beállítások módosítása