HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Az újpesti csoda: két meccsen 11 gól

2008.03.06. 07:31 Kültelki Mágus

Ez az igazi csodafoci: százmilliókkal megerősítették az Újpestet, a védelem tengelyébe visszahozták Juhár Tamást, a szakmai munkáért felelős Urbányi István iránt töretlen a bizalom, és mindennek meg is van az eredménye. Elég annyit mondanunk, hogy az UTE legutóbbi két meccsén 11 gólt láthattak a nézők. A zalaegerszegi bajnoki és a Debrecen elleni hazai ligakupameccs után a semleges néző alighanem elégedett bólogathatott.

No, mondjuk az újpesti drukkerek valószínűleg egy kicsit visszafogottabbak, ugyanis nem szabad elhanyagolnunk azt a fölöttébb fontos részletet, hogy a 11 gólból 9 az újpestiek kapuját terhelt, a zalaegerszegi négyes után ezúttal egy ötöst kaptak a Lokitól, bár – hadd legyünk ismét Hegyi Ivánok egy picit, az olyan jól ment korábban is – ezért az ötösért a Megyeri úton valószínűleg senki nem kap ötöst.

A ligakupameccset nem láttam, a bajnokit igen. Mindenesetre a szurkolói hozzászólások szerint a válogatott kerettag Balajcza, hát, khm, ismét nem volt a helyzet magaslatán. Valószínűleg a lilák szerencséje, hogy Juhár ezúttal nem játszott – már csak Dragóner kellene mellé, hogy összeálljon minden idők valaha volt leggyengébb és leglassabb magyar belső védőpárosa, amelye feltehetően az öregfiúk bajnokságban is lefutna egy-egy jobb kondiban lévő csatár –, de persze az igazi gond itt nem velük van.

Hanem az edzővel. Nem egyszer, nem kétszer leírtam már: Urbányi István a mai magyar labdarúgás leggyengébb úgynevezett szakvezetője. Bizonyára megvan az A, B, C, X licensze, bizonyára UEFA-kompatibilis edzőképzésen vett részt, és mindent tud a fociról, amit meg lehetett tanítani, de ettől függetlenül még bűnrossz edző. Emlékeznek, a válogatott olaszok elleni meccse után azt írtam, tök jó, hogy évekig kommentálta kis mágnestáblájával Várhidi az olasz bajnokságot, szépen kiismerte őket.

Hát, úgy tűnik, Urbányi nem tud annyi ideje fociműsort vezetni a Viasaton, hogy megtanulja, mi is az a labdarúgás (és ha már tévézés, még szerencse, hogy a Viasat nem a szerdai meccseket adja, mert Urbányiból kinézem, hogy a meccs vége előtt öt perccel feláll az edzői székből, hogy neki fontos szakmai tennivalói vannak, és elviharzik a médiába). Erre az emberre a focimenedzserjátékban nem merném rábízni a kedvenc csapatomat, mert képes lenne arra, hogy egy szezon alatt két osztállyal kerüljenek lejjebb.

Az Újpest egyébként szép menetelésben van, a liláknak jobb nem is gondolni arra, hogy a hétvégén a még listavezető MTK lesz az ellenfelük. Igaz, Várszegi Gábor, úgy tűnik, megint behúzta a kéziféket – vagyis idén sem akarja, hogy bajnokságot nyerjenek –, így kétséges, hogy az MTK felnőttek között szereplő ificsapata győzni akar-e vagy sem. Ha igen, ésmég Juhár is játszik, akkor készülhetünk arra, hogy folytatódik az újpestiek gólzáporos menetelése.

8 komment · 1 trackback

Címkék: újpest ligakupa urbányi balajcza juhár tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr60367776

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: benefits of health card 2018.12.03. 15:30:50

Aisc seismic design manual pdf download - repillcare

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pgpgpg 2008.03.06. 09:31:29

Érdekel még valakit, hogy mi történt ezzel vagy azzal a (magyar) labdarúgó csapattal? Mind kutyaütő...

Viszont a www.hattrick.org rulez! :-)

Sloane (törölt) 2008.03.06. 09:50:38

Dragónál van rosszabb és butább védő még a hazai élvonalban: Sebők Vili, ő is jó párost alkotna Juhárral.

nyekkmacsek 2008.03.06. 10:01:46

..na, de azt is kéne értékelni, milyen szépen megmagyarázza a semmit !!
igazi magyar labdarúgó! játékosnak harmat, edzőnek kutyaütő !!
ostort neki !!! :-))))))))))))

renesis 2008.03.06. 10:33:40

nem vagyok futball szakember, de Juhárt leigazolni, több mint hozzánemértés

viola 2008.03.06. 10:33:47

urbanyi takarodj

Zsirparaszt 2008.03.06. 10:56:40

Én láttam a meccset, nem volt nagy valami. Az újpestiek össze-vissza szaladgáltak, kb. 10 jó percük volt a második félidő elején.
Az nem lehet, hogy mindenki szar a liláknál, és senki sem tud helyezkedni a védekezésnél. Ehhez tényleg kell egy "jó" edző.
Végezetül Urbányi nyilatozata a meccs után: "A második félidőben megnyerhettük volna a meccset."
Csak nem kellett volna térfelet cserélni.

Zsirparaszt 2008.03.06. 10:58:17

Ja, még annyit hozzá, hogy a Loki félig ificsapattal állt ki, jópár gyereknek ez volt élete első tétmeccse. Egyébként a Loki sem volt valami nagy ász.
süti beállítások módosítása