HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Az igazi szombati siker

2007.10.14. 06:03 Kültelki Mágus

Egy tét nélküli, béna ellenfél ellen két góllal megnyert meccsnél egy tétmeccsen elért döntetlen is értékesebb lehetett volna. Az U19-es válogatott ráadásul nyert is egy góllal Svájc ellen (2:1-re, 0:1-ről fordítva), így a kazahok elleni 6:0 és a Wales elleni 3:1 után, száz százalékos teljesítménnyel jutottak a fiatalok Európa legjobb 28 csapata közé.

Az eredménytől persze nem kell hasraesni – bár a felnőtteknél így is jobbak, ők olyan messze vannak attól, hogy az európai első 28-ban benne legyenek, mint a Fradi az NB I-től –, hiszen a 28-ból csak 7 csapat jut ki az Eb-re, vagyis messze még a vége. De akkor is: az utánpótlás előtt le a kalappal, és különösen büszkék lehetünk, ha megnézzük, hogyan állt össze az U19-es válogatott.

A keretben ugyanis volt öt idegenlégiós, közülük hárman a Liverpoolból (Simon András – de ő sérülés miatt nem játszott – Németh Krisztián és a kapus Gulácsi Péter, továbbá a Sampdoriából Koman Vladimir és a Szpartak Moszkvából Dudás Ádám. Jó, közülük Komant sokan nem szeretik, mert inkább ukrán felnőtt válogatott akar lenni, mint magyar, de ha magunkba nézünk, talán megértjük őt. A többiek hat élvonalbeli és egy NB II-es csapatból kerültek ki, szóval az utánpótlásban még bízhatunk.

Bár, ha nem kapunk ki a máltaiaktól tavaly, vagy nem egy idióta vezeti szeptemberben az isztambuli meccset, még a nagyok is számolgathatnának. Mi több: ha nem kapunk ki Máltán és nem egy idióta az isztambuli bíró, akkor a csoport második, továbbjutó helyén állnánk két körrel a vége előtt. De istenem, ez a turáni átok, amitől nem tudunk szabadulni – talán most a gimnazistáknak (vagyis inkább akadémistáknak) sikerülni fog.

8 komment

Címkék: málta németh krisztián dudás ádám euro 2008 magyarország málta u19 simon andrás koman vladimir európa bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr94195547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L 2007.10.14. 10:34:55

a cím láttán egy gondolat jutott csupán eszembe: "miért, van 28 európai ország?"

Amúgy éljenek az emigránsok!

okostojas 2007.10.14. 10:42:39

Honnan veszed ezt a hülyeséget, hogy ukrán válogatott akar lenni? Azért mert az NS egy címlapstoryért beáldozta a srácot? Ott voltál amikor nyilatkoztál?

okostolyás 2007.10.14. 13:04:38

szerintem sem kell komolyan venni amit a magyar sportújságírás (SIC!) összehord. ettől függetlenül énis megérteném ha inkább ukrán akarna lenni... DE szerintem annyira azért nem nagy tehetség, hogy ott sztár vagy akár alapember lenne, szóval ezt jól megkéne gondolnia. általában ilyenkor az dönt, hogy hol van esélyed többet bekerülni a válogatottba (lásd pl Leandro).

indaszakpass 2007.10.14. 17:41:28

hajra utanpotlas!!
A cikk utolso bekezdese..ismeros..nem kellett volna (ha neger gyerekek potyognak, stb...)
Szokasos kerdes persze: vajon milyen lesz ez a fiatal csapat, ha felno? Volt mar jo U19-unk...

seabeast 2007.10.15. 10:49:18

Ha nem kapunk ki Máltán akkor még Bozsik a kapitány molnárbalázsostól sebőkvilistől és a többi.

Vic · http://vicinholland.blog.hu 2007.10.15. 11:30:02

Oroljunk mar egy kicsit a sikernek! Meg ha Malta ellen is volt!

Vic · http://vicinholland.blog.hu 2007.10.15. 11:30:50

Az oruljunk akart lenni :)

eric · http://vastagbor.blog.hu 2007.10.16. 12:02:04

Azért ha egy ujság idéz azt pontosan szokta tenni, különben beperelik mint a szart. Koman az ukrán kapitánytól vár meghívót és pont.

Én annak örültem Málta ellen, hogy látszik a fokozatosság a válogatottban. Egyre jobban összeállnak a fiúk és mint csapatként mint egyénileg fejlődnek.
Gondoljunk csak Vass-ra aki 19 évesen átjátszhatatlan volt ezen az estén(is). A Bresciában is egyre többet játszik, idén beépül, jövőre Seria A:)

És ami még örömteli, hogy egyre több a tehetséges fiatalunk , nyugati klubboknál.

Am, király kis blog ez Mágus.
süti beállítások módosítása