HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Saját Koplároviccsal jött Málta

2007.10.13. 06:53 Kültelki Mágus

Manchester-verő csodacsatár jött a szigetországból a magyarok elleni szombati meccsre. Szerencsére a szigetország Málta, bár velük is meggyűlt már a bajunk nem egyszer. Már a nyolcvanas évek végén is összejött ellenük két csúnya kis döntetlen, noha többnyire csak a tavaly októberi 2:1-es vereségre emlékszünk, erre ni.

A múlt természetesen dicsőséges, az első meccset 1971-ben 2:0-ra nyertük Bene két góljával, ő a következő évben, a visszavágón is betalált, akkor még Kocsis és Juhász szereztek gólokat, így jött össze a 3:0-s győzelem.

De minden jó sorozat megszakad egyszer, nekünk két győztes meccs után sikerült összehozni 1988-ban és 1989-ben a máltai 2:2-et, majd a hazai visszavágón az 1:1-et. Pedig akkor még olyan játékosok voltak a válogatottban, mint Kiprich, Bognár, Kozma – a liverpooli –, Dajka, Vincze Pilu.

Az 1997-es év a miénk volt, 4:1 Máltán, 3:0 itthon, pedig akkoriban is voltak olyan válogatottaink, mint Geress, Mracskó, Szlezák – ember meg nem mondja, miért kaptak címeres mezt. Az akkori 7 gólt 7 különböző játékos (Urbán, Halmai, Orosz, Plókai, Kovács Z., Sebők V., Lipcsei) szerezte, közülük Kovács és Lipcsei ma is játszanak, igaz, van köztük (vagy inkább a csapataik között).

Aztán volt újabb két győzelem tavalyelőtt és azelőtt (2:0 és 4:0), előbb Gera és Kovács P., majd Torghelle, Rajczi, Takács és az öngólos Said góljaival. Ez utóbbi meccsről is van képünk, méghozzá mozgó, Takács Ákos – ki tudja, merre sodródott ő, a 88 egyike? – góljáé.

És aztán jött az emlékezetes, csúnya, 2:1-es meccs, a máltaiak ellen Bene után duplázó Torghellétől. Ő most nem fog gólt lőni – szerintem azóta a klubjában sem nagyon lőtt – lőhet viszont a máltai Schembri, aki akkor kettőt is vágott, és az Eintracht Braunschweig játékosaként hátulról az ötödik a 19 csapatos németországi Regionalliga Nordban – ez a német harmadosztály, eggyel van lejjebb, mint ahonnan Csank szerint a Fradi feljutna.

Mégsem Schembritől kell igazán félnünk a papírforma szerint, hanem a további öt légiós egyikétől, az angol másodosztályú Coventry City csatárától, a máltai Koplárovicstól, Michael Mifsudtól (a többiek: a görög Haidariban védő kapus, Justin Haber, a védő Luke Dimech, aki a League Two-ban, tehát az angol negyedosztályban szereplő, a 24-ből 19. helyen álló Macclesfield Town játékosa, a másodosztályú portugál Leixoes középpályása, Udo Nwoko, valamint a csatár Terence Scerri, aki a skót Hibernians FC-ben játszik). Mifsud 2 gólt lőtt a Manchester Unitednek az angol Carling Kupában, és ezzel kiejtette Fergusonékat az angol ligakupában. Ha nem hiszik, tessék:

Szóval igazán félelmetes ellenfél jön hozzánk szombaton, angol, skót, portugál, görög és német tétmeccseken megerősödött máltaiak, kiegészítve a hazai, Európa legrégibb, először 1900-ban kiírt bajnokságában megedződött játékosokkal.

 

A máltai élvonalban egyébként 10 csapat van, 7 forduló után a Floriana az első, de a válogatottban nincs játékosunk. Akárcsak nálunk, hiszen a Honvédtól sem válogattak be senkit. Sőt, nekünk még egy Koplárovicsunk sincs.

1 komment · 2 trackback

Címkék: urbán magyar orosz magyarország bene gera válogatott málta halmai juhász lipcsei euro 2008 kiprich schembri magyarország málta koplárovics kocsis bognár kozma vincze pilu dajka mracskó szlezák geress plókai kovács zoltán sebők vili torghelle takács ákos mifsud

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr59194893

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ladeelektronik.eu 2017.11.19. 04:44:26

Flightradar24 - légiforgalom élőben - Világutazó

Trackback: como fazer boca de boneca de pano 2017.10.19. 10:40:26

Képadatok (EXIF) kiolvasása - Gépember naplója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EasyFriend 2007.10.13. 10:51:04

Azért Mifsud góljai egy halvány árnyalattal tudatosabbak, mint Koplárovicsé... :-) Bár a csapattársak csinálnak furcsaságokat.
süti beállítások módosítása