HTML

Labdarugdosgatás

Amit a fociról hazudnak Battonyától Nemesmedvesig, Uszkától Felsőszölnökig.

Friss topikok

Bajnokok Ligája, magyarok nélkül

2007.09.04. 16:11 Kültelki Mágus

Ide jutottunk, már epizódszerep sem jut nekünk, magyaroknak a legrangosabb európai focisorozatban, a Bajnokok Ligájában. Korábban a 32-es csoportkörben mindig akadt egy-egy csapat, amelynek a keretében volt magyar játékos. Most pedig, amikor jövünk fel, mint talajvíz az épülő metróállomáson, már megvertük az olaszokat, és a világ látja, hogy elindult nálunk valami, szóval most viszont nincs.

Az utolsó esélyek a hét elején szálltak el. A Sevilla 4:1-gyel elintézte Athénban az AEK-at a Puerta halála miatt elhalasztott, így utolsó BL-selejtezőn, így Tőzsér Dániel sem lesz BL-szereplő. Korábban kiesett az Anderlecht (Juhász Roland) és a Szpartak Moszkva (Dudás Ádám) is. Ezzel szemben tavaly ott volt az Anderlecht és az AEK, és még a PSV Eindhovennel Fehér Csaba is a 32 között.

Az idei utolsó nagyon halvány reménysugarat még az interes Filkor Attila jelentette, de kedden kiderült, hogy őt nem nevezi az Internazionale a BL első körére (a későbbire meg valószínűleg még úgyse fogja). Az erről szóló nb1.hu-s cikk szerint "Ballackot és Filkort sem nevezték a BL-be", ami a hét hülyecíme; de legalább nyomatékosan érzékeltetik, hogy van Filkor helye az európai fociban (egyébként a cikkben mellékesen megemlítik, hogy kimaradt a brazil gólzsák Adriano is).

Abból viszont, hogy a 32 csapat 800 játékosa között egy magyar sincs, nemcsak érezni lehet, hanem egészen pontosan tudni is, hogy a magyar focié hol van.

2 komment

Címkék: bl filkor tőzsér juhász roland dudás ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://labdarugdosgato.blog.hu/api/trackback/id/tr100157337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigo 2007.09.05. 13:08:48

Mágus! Nem akarok beleszólni, hogyan írd az egyik kedvenc blog-omat, de nem akarsz egy olyan rovatot is indítani, ahol volt, jelenlegi magyar játékosok életrajzáról van szó. Tanulságos lenne látni, hogy mi történt anno Lisztessel, Dombival, Szabiccsal, akiknek meg volt a lehetőségük, hogy dobbantsanak és végül hova jutottak. Bocs, még egyszer! ;)

Kültelki Mágus 2007.09.06. 21:17:52

de, ez tök jó ötlet.
én eddig csak arra gondoltam, hogy annak utánanézni, hogy az utóbbi időszakok "nagy" csapatainak (bl-s ftc, uefa kupás ftc, nem tudom, meddig megyek vissza az időben) játékosaival mi lett.
de ebbe is érdemes belevágni, valóban.
süti beállítások módosítása